דיון גיוון לארוחת צהרים לזו"צ, מושקע אבל בלי הרבה עבודה..........

אמא לשני מתוקים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איזה ארוחות?
צהרים, ערב?
בזמנו העברתי את הבשרי לערב כדי לאכול טרי ויותר מושקע. אני עדיין אוכלת ככה ומשאירה מנה לילדים לצהרים שאחרי
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
ביקשת צהרים אבל שמה לך קישורים שימושיים של ערב
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
צהריים, הארוחה המבושלת של היום,
לא משנה מתי זה נאכל לפעמים בצהרים ולפעמים בערב,
העיקר גיוון לארוחות
ולא עוד פעם:
אני היום שמחה מאד מעוף ותפוח אדמה :)
לא משנה דגים או בשרי,
העיקר מתכונים מעניינים ומגוונים,
גם עיקריות וגם תוספות,
וכמובן אם יש מנות ראשונות קלות - אז למה לא?!
 

pessi&chani

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זורקת כאן

חזה עוף פרוס במחבת פסים
(פורסים חזה, מערבבים בקערה קטנה שמן + תבלינים: שוארמה פפריקה מלח פלפל, שום גבישי)
מניחים במחבות פסים דקות בודדות מכל צד. וזהו!
מהיר וטעים (אפשר בפיתות)

אורז עם ירקות בתנור

לשים בתבנית
2 כוסות אורז, 4 כוסות מים
4 כפות שמן
מעט פלפל שחור ומלח
כפית אבקת מרק עוף
לגרד גזר
פטריות משימורים
פלפל אדום חתוך לקוביות

לערבב הכל, לאפות בחום בינוני עד שהמים נספגים
לערבב מידי פעם.

יוצא טעים מאוד. לא צריך לשטוף סיר...


בתאבון!
 

חדזי

משתמש מקצוען
תכיני בפריזר קופסאות של בצל קצוץ חוסך מלא עבודה ואם תעשי אותו בסיר וסכין פרווה יהיה לך עוד יותר כיף
עכשיו מתכונים של 10 דקות:
חזה עוף טחון בסגנון סיני
בצל מטוגן
להוסיף פלפל גזר. שום הכל לקוביות.
להוסיף פטריות
חזה עוף טחון
להקפיץ הכל עם מלח . פלפל שחור מעט רוטב סויה כפית חומץ קצת סוכר .להמשיך לאדות עד שהכל מוכן
בנפרד להכין או אטריות אורז או נודלז להקפיץ יחד
יוצא סיני מהמם

שוקיים בגריל
מנקה שוקיים. מורחת עליהם תבלין ברביקיו. שמן. שמה בתנור על גריל
מגישה עם פירה תפוחי אדמה ואפונה או כל ירק אחר

שניצלונים בפיתה או באגט
לחתוך חזה עוף לרצועות. לטבול בביצה ואז בשומשום ופירורי לחם
לטגן. להגיש עם פיתה או באגט ומלא ירקות חתוכים .
אם בא לך ממש לפנק תכיני קצת ציפס

טוסט נקניק
לי יש טוסטר בשרי. אני מכינה סנדוויץ עם פרוסות נקניק . מורחת חרדל ומעט קטשופ.
מגישה עם סלט גדול

בשר טחון בלונז לוקח 10 דקות .
מאדה בצל פטריות חיות או משימורים. שיני שום מוסיפה את הבשר
ממשיכה לאדות לפורר עם מזלג. שמה רסק עגבניות לפסטה
מוסיפה תבלינים. מלח פלפל.
מגישה על ספגטי
 

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חזה עוף מוקפץ עם פטריות- מעדן.
מזהיבה בצל, מוסיפה פטריות קצוצות שימורים או טריות, מאדה טו ביחד.
חותכת חזה עוף לקוביות מתבלת במלח א. מרק פפריקה ופלפל מוסיפה למחבת, מאדה ביחד מתקנת תיבול, מוסיפה סילאן/דבש ולבסוף מערבבת כף גדושה קמח בכוס מים ושופכת נוצרת רביכה מערבבת טוב. - טעייםם יאמי עם סלט חי ואורז לבן.

שידרוג לשניצלונים- לשים קצת מיונז בביצה, לטגן בפרורי לחם מתובלים, לערבב בקערית מעט שמן+סילאן+פפריקה+א. מרק ולשפוך בסוף מעל השניצלונים שעדיין במחבת לערבב טוב יוצא עסיסי וטעים. להגיש עם פירה ותוספת ירקות- מאודים/בתנור/מוקפצים.

תוספת שעועית ירוקה בתנור
לקנות שעועית עדינה קפואה, לשפוך לתבנית להוסיף פלפל אדום וצהוב רצועות לתבל בשמן, מלח גס, לפל גרוס ורוטב צ'ילי להוסיף שומשום ולערבב לאפות בתנור טוב יוצא קריספי ובקלי קלות. כנ"ל אפשר עם ברוקולי/ תערובת ירוקים. וטעים מאד גם להוסיף חופן אפונה ירוקה קפואה.
 

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מרקים בכלל ובחורף במיוחד מנה טובה כפתיחה או בפני עצמה.
יש מרקים פשוטים מאד עם מרכיבים זמינים:
מרק ירקות באמת קל:
במקום לקלף, להוציא מג'ימיקס וכו'..-
קופסת שימורי אפונה וגזר, קופסת שימורי תירס, שעועית ירוקה קפואה(לאוהבים) לטגן קלות אפשרי בתוספת בצל קצוץ.
להוסיף מים רותחים ותיבלון של מלח פלפלפ מכט כורכום וכמון,
ניתן להוסיף חצי כוס עדשים אדומות או אורז, מוסיף בריאות וטעם.

מרק בצל מוקרם: מטגנים בצל מוסיפים מים רותחים אגוז מוסקט, מלח, אבקת מרק פטריות או בצל,
בהגשה מפזרים גבנ"צ מגורדת, לצד המרק ניתן להגיש לחמניות, סלט חי, גבינות וחביתה.

יש בקפואים הרבה דברים כמעט מוכנים: לקטי ירקות מגוונים:
לקט ירקות של שעועית ירוקה פלפלים צבעוניים, קולרבי תירס ואפונה.
לשים על מחבת עם שמן חם ,להקפיץ 5 דקות, להוסיף: טריאקי, רוטב סיני, מעט צ'ילי ושומשום ולתת עוד שתי דקות-תוספת טעימה מאד ובריאה.

פירה בסיר לחץ לוקח מעט זמן.

חזה עוף מופשר ניתן לגוון איתו בקלות והכנה מהירה מאד.
בפטריות\תבלין שווארמה והחזה חתוך דקדק\עם ירקות אחרים\עם תבלינים\בטוסטר\בצ'ילי מתוק

שקית צלי מלאה בתפו"א בטטה פלפל ובצל עם כרעי עוף או כנפיים, בתבלון טעים, לתנור ולאכול.

ארוחה בסיר אחד: מטגנים בצל מוסיפים כרעי עוף או חזות ,תפו"א וירקות אהובים, ניתן להוסיף קטנית, רוטב אדום של רסק עגבניות, תבלינים, שום אולי פלפל חריף אם אתם אוהבים, ויש ארוחה מלאה תוך שעה.

סלמון בתנור לוקח מעט זמן הכנה וגם מעט זמן אפיה.
סלט טונה גדול עם פלפל ובצל מטוגן.
קציצות טונה מהירות.

גיוונים: חזה עוף בפיתה עם חמוצים ,סלט וקולה:}
טוסט בשרי עם נקניק\פסטרמה\שניצל או חזה עוף.
טוסט חלבי טעים לצד סלט מעניין.

חביתות ירק עשירות וחלביות מוסיפות 'נופך' לארוחה.
משקה טוב: פודינג\סחלב\או אפילו שתיה קלה מתוקה יעשירו את הארוחה.

בכללי טיפ: תכנני לעצמך יום קודם וכך תפשירי ויהיה לך הכל קל יותר.
 

CO2

עריכה לשונית היא חמצן לטקסט
מנוי פרימיום
סטייקים חזה עוף בתנור הכי קלים שהכנתי בחיים
ונחטפים!
קוביות בצל או פרוסות - לפזר על תבנית תנור או חד"פ
לערבב בקערה - חרדל, שמן ופפריקה (נראה לי החרדל והשמן כמויות שוות)
לערבב לתוכם את החזה הפרוס עד שכל החתיכות מצופות מכל הצדדים
שמים את החזות בתבנית
מפזרים מעל - מלח, פלפל, שום כתוש (אני שמה גם גבישי שום או אבקת שום - לפי המלאי)
מזלפים מעל הכול פסים של רוטב צ'ילי מתוק

אוכלים עם אורז לבן - טעים אש
בתיאבון
 

saralulu

משתמש מקצוען
מתכון מוצלח ומנצח!
מכינה עשרות פעמים ותמיד נגמר עד הפירור האחרון ולא משנה כמה אני מכינה...
אני אוהבת עם מלפפון חמוץ במלח הגודל הכי קטן פרוס או חתוך למקלות, ופיתות דקות חמות וטריות מהחנות.
יש כאלו שמוסיפים ליד חומוס צי׳פס סלט ירקות וכו׳.
לי זה לא חסר...
מכינה עם חוויג׳ כי אין לי חנות תבלינים ליד הבית בשביל לקנות תבלין לשווארמה.
חשוב לחתוך את החזות דק כך הטעמים נספגים! מערבבת את השמן זית עם התבלינים ואח״כ מוסיפה למחבת.
ממליצה בחום!!!

ארוחת צהרים מהירה עם הילדים​

ארוחת בזק, שווארמה ביתית מעולה שמכינים ב5 דקות עבודה במחבת, ממש כמו המקורי בפיתה עם חומוס וחמוצים לבחורים שחוזרים הביתה רעבים בבין הזמנים.

שווארמה אמיתית מהמטבח של אמא​

שווארמה ביתית מעולה


חומרים:​

1-2 בצל גדול פרוס
2 חזות עוף שלמים או 6 פרגיות או חצי ק”ג שווארמה הודו, אפשר גם תערובת של חלקם או כולם
2 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוס
כף שטוחה כמון
כף חוויג’ או תבלין לשווארמה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:​

  1. עם סכין טובה חותכים את העוף או ההודו לרצועות דקות, יותר קל במצב חצי קפוא
  2. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את השום, מוסיפים את רצועות העוף למחבת ומטגנים תוך ערבוב או הקפצה כ-3 דקות עד שהעוף משנה את צבעו ללבן, מוסיפים את התיבול וממשיכים לטגן עד שהרצועות עשויות מבפנים, ומיד מורידים מהאש על מנת שהחזה לא יתייבש.
  1. אם משתמשים בפרגית או בהודו, זמן הטיגון מתארך לכ10 דקות. או עד שהרצועות מוכנות.

 

יוו

משתמש פעיל
אשמח למתכון
בשמחה-
המתכון לא ממש מדוייק, וגם לא חשוב
בו הדיוק.

כ-5 מנות סלומון ללא עור(דרך קלה להסרתו- בעודו קפוא, תחת זרם מים
לקלף העור עם סכין)
כוס פירורי לחם
2-3 שיני שום כתוש
2 כפות שמיר קצוץ
3 כפות שמן זית
מעט מלח

לערבב כל החומרים יחד

להניח הדגים ע"ג תבנית מרופדת נייר אפיה,
לבזוק מעל מלח (בנוסף למלח של הציפוי)
לשפוך מעל כל דג מהציפוי ולהדק מעליו.
לכסות בנייר כסף מחורר ורופף
לאפות על 180 כ20-25 דק'.

ב10 דק' אחרונות כדאי להסיר את נייר הכסף.

יוצא פריך וטעיםםם
בהצלחה!
 

Batyamoyal

משתמש רשום
בעלי אוהב בעיקר בשרי,
אז כדי לחסוך בזמן
אני מטגנת כמות גדולה של בצל ושום
קילו לפחות בשר טחון
חבילת כוסברה
מוסיפה תבלינים: מלח, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה, כורכום, מעט כמון, טריאקי, א. מרק טבעית, ומעט ראס אל חנות/בהרט.
מקררת ואורזת במנות לפי הגודל הרצוי,
ומכאן החיים קלים למגוון מנות שאני מכינה ממנה שאני שולפת מהמקפיא:
*עראיס - ממלאת פיתה בבשר, צולה במחבת, ומגישה עם טחינה וסלט קצוץ ליד
*חומוס בשר - אני אישית מכינה את החומוס , אך אפשר עם סלט חומוס קנוי, מורחת על צלחת כמה כפות חומוס, ושמה בפנים את מנת הבשר חמה, מגישה עם פיתות חמות וסלט חי. ויאלה לנגב.
*אגרול בשר - מוסיפה לתערובת הבשר צנוברים, ממלאת טורטיות ומקפלת לאגרולים, מצפה כמו שניצל, בביצה ופירורי לחם, ומטגנת עד להזהבה, מגישה מנה מכובדת עם רוטב צ'ילי וסלט עלים.
*פסטה בלונז - מבשלת פסטה ברוטב עגבניות עשיר ועסיסי ושופכת מעל את תערובת הבשר.
*בורקס בשר - ממלאת כמה עלי מלאווח או פילאס או פילו בתערובת הבשר, מסמנת חיתוכים, מואחת ביצה ושומשום ואופה. מגישה עם סלט ביצים קשות וחמוצים.
פוקאצ'ת בשר - מכינה בצק פוקאצ'ה, מעטרת על הפוקאצ'ה ירקות לפי הטעם ובאמצע שמה כמות נדיבה של בשר (כמו לחמעג'ון), מפזרת שומשום לבן ושחור בצדדים, מזלפת שמן זית ואופה. (לשדרוג, לפני האפיה אני יוצרת גומה במרכז הפוקאצ'ה סביב הבשר, ו 5-10 דקות לפני סיום האפיה אני מניחה שם ביצה, ועד סיום האפיה יש לנו אפשרות להנות מחלמון נוטף ועסיסי יחד עם הבשר, ניתן לעשות זאת גם בפרווה,
אופציה נוספת: כמו "סינייה" אני מזלפת כמות יפה של טחינה על הבשר לפני האפיה. מצרפת תמונה, של הגירסת הפרווה, אגרולים בשר, וה"סינייה")

וכמובן ניתן ליצור עוד הרבה ווריראציות כבלינצ'ס, שקשוקת בשר, לחמניה ממולאת, אורז עם בשר, מילוי ירקות וכו'
1689944774860.jpeg}.jpg
1692716294127.jpeg}.jpg
20221109_131532.jpg
20230717_211339.jpg


בהצלחה!
 

הודיה 482

משתמש מקצוען
תעשי יום בשרי.
אני עושה בפעם ב.. חותכת מלא שניצלים עם פרורים. מסדרת בצלחות
אני מסדרת גם נגיד צלחת עם 8-10 שזה כמות קטנה ממנה אני עושה שניצלים בפיתה עם סלט וציפס (בתנור זה חוסך הרבה זמן תוך 10-15 דקות יש ציפס)
מוקפצים שמה בשקיות (עם מעט מלח, פפריקה ושמן כדי שיהיה טוב בהפשרה)
קציצות מעוף טחון כנ"ל מסדרת בקופסאות.
וככה יש לי איזה 8-10 ארוחות.
ואז כל פעם מוציאה מפשירה קצת זה חוסך המון הזמן.
אם אני עושה חומוס בשר (בשר טחון מעל צלחת חומוס) תמיד נשאר לי חצי כמות ממנה אני עושה בכמה דקות
בורקס בשר ומקפיאה ומספיק ל2 שבתות (כנ"ל עם בצק פילו כל פעם מגוונת)
זה חוסך לי המון. במקום להכין עוד מנה בשרית בערב שבת הכנתי על הדרך ביום שלישי... הבנת..
אנחנו גם זוג צעיר עם ילדה בת שנתיים אז מבחנת הכמות זה כמעט זוג.
פלפל גם נחמד מאוד וגם מהיר-אבקת פלפל של אוסם בלבד אין טעם לנסות משהו אחר לעשות בול כמו ההוראות דיוק מקסימלי במים + שמן רותח רותח. זורקת תוך כדי ציפס בתנור חותכת סלט, פיתות ומוציאה איזה פחית קרה וזה נחמד מאוד.
 
נערך לאחרונה ב:

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
דבר ראשון תודה על כל הרעיונות!!
ממש מגוון!
דבר שני אשמח להסבר לסלט הזה,
זה עם ירקות חיים גם?
עם חסה וכו?
או רק פלפל בצל וטונה?
אני אישית עושה את זה מבצל ופלפל מטוגן וטונה מפוררת לתוכו לטיגון קל ומתבלת.
ניתן להוסיף את כל זה על חסה חתוכה, פרוסות מלפפון רגיל וחמוץ, אמור ללכת טוב.
הטונה משביעה מאד ובריאה מאד, וגם נגישה.
בתאבון!
 

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
באופן כללי תמיד טוב שיש במקפיא חלקים מוכנים לארוחה, לעת מצוא.
לשלוף ולגמור הכנה (כמו שניצלים מוכנים לטיגון, חזה עוף מתובל ומוכן לשווארמה,
מחולק לפי מנות ועוד)
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  2  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה