אחד הדברים המופלאים זה הסייעתא דשמיא שזוכים אחרי כל גזירה,
אחרי העליה המשמעותית בקצבאות הילדים ב2001 של ח''כ הרב הלפרט, הגיעה רווחה כלכלית מסויימת למשפחה החרדית, ואז הגיע נתניהו ב2003 וחתך את הקצבאות לסכום זעום ובלתי מתחשב, בתוספת קיצוץ רוחבי לכלל המוסדות החרדיים, כולם היו בטוחים שהכוללים יקרסו, המשפחות החרדיות יגיעו לחרפת רעב ויציאה לשוק העבודה,
נראה את הכוללים ריקים, ובתי המדרש סגורים.
אני זוכר את אותה תקופה, כל משרד שנכנסתי השאלה הראשונה הייתה - איך דואגים לעשרות אלפי אברכים שיצאו לשוק העבודה, צריך לפתח את תחום התעסוקה הבלתי אקדמאית,
ומיד לאחר אותה גזירה, הגיעו מספר אנשים מוכשרים, שהקב"ה שתל בדורנו, והצליחו לגייס סכומים גדולים מאד בחו''ל, הקב"ה המשיך לדאוג לבניו, ונכון - הייתה תקופה לא ארוכה של חוסר וודאות ואולי אפילו קשיים תקציביים, אבל הפתרונות שהקב"ה שלח היו מעל לכל דימיון.
אני זוכר שבאותה תקופה היה כנס רואי חשבון באחד מבתי המלון בתל אביב, ישבו שם כל מערכת מנהלי משרדי רואי חשבון בישראל, והתערבו תוך כמה זמן החברה החרדית תקרוס, הסכמתי לחשוב שונה מהם, אבל לצערי לא עשינו את ההתערבות על כסף, אז הזכיה שלי הייתה רק בכבוד
הפעם הקיצוץ הוא לשני הכיוונים, גם לאברכי הכוללים בדמות שתיה מתוקה, חד פעמי, רב קו, עלייה משמעותית במחירי החשמל, וכתוצאה מכך עליה רוחבית בכל מפעלי הייצור [שיפלו על הלקוח קצה בוודאות], ומצד שני גם לנשות ההיטק בדמות עליה משמעותית במחירי המעונות.
מצד שני, 3 שנים אין תקציב למדינת ישראל, וכתוצאה מכך סכום התשלום לדתות לאברך ירד משמעותית, ועכשיו זה אמור לחזור לסכום מעט גבוה יותר.
ובעיקר יש לנו אבא בשמים, שיודע מה טוב לנו, ומאיזה דרך לשלוח לנו את היכולת לכלכל ולפרנס את עצמנו ואת ילדינו.
בל נשכח, שהציבור החרדי למרות התקציב הדל שיש ברשותו, הוא המגזר היחיד על פני כדור הארץ שקונה דירה לכל זוג שמתחתן, אין לזה הסבר כלכלי הגיוני בכלל.
אז היו הרבה גזירות, היו הרבה מפריעים בדרך - אבל המסלול שלנו מנצח. זה בטוח.