עזרה גדולים מהחיים

כלבוניקית

משתמש רשום
עיצוב ואדריכלות פנים
עניתי.

חלק מהתשובות שם חושבת שתלויות במאוד הרבה דברים.
לדוגמא:
מסתירים או מגלים? יש כאלה שלא מסתירים ולא מגלים. פשוט חיים עם זה. כמו שאף אישה לא הולכת ברחוב ואומרת: היי, אני רונית, מעצבן אותי שאנשים אוכלים בקול, יש לי ילד שמתחיל לרדת מהדרך, המצב הכלכלי שלי ככה ככה....
אם תכירו טיפה את רונית, תדעו. אם תכירו אותה וזה לא יהיה רלוונטי הפרטים האלה, לא תדעו.

תגובת הסביבה עוזרת או מזיקה? זה לא שחור לבן. המשפחה מאוד מאוד תומכת, החברות מזיקות. או שהמשפחה היא חלק מהקושי (יש עוד מתמודדים, בית לא מתפקד וכו').

סביבה מורכבת מהרבה סביבות (בית, עבודה, משפחה מורחבת, שכנות, חברות מהילדות, קהילה). ולכן כל שאלה על החברה - התשובה תהיה תלויית סביבה.
כששואלים אם מגלים או מסתירים, הכוונה היא למיטב הבנתי: האם מושקעים מאמצים ואנרגיות בהסתרת הבעיה או לא.

אף אחד לא הולך ברחוב ומספר על עצמו מטוב ועד רע (אלא אם כן הוא משוגע..:) ), השאלה היא האם מתייחסים אל זה כעוד פרט בחיים כמו מקצוע, עבודה, אופי, שאיפות או שמנסים להסתיר את העובדה מהסביבה.

לגבי תמיכת הסביבה - מאמינה כי מדובר בסביבה הרחוקה יותר, ולא המשפחה הקרובה שהם כעין הסובלים בעצמם.

ושוב - שלא נדע מחולי.

D

Deleted 66182

אורח
חשוב!!!
עניתי.
בהצלחה ונשמח להתעדכן בתוצאות, זה גם יכול להשפיע לטובה...

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
רציתי לענות אך ברוך ד' אין לי אף מכר/ה [עם מספיק אומץ לגלות לי שהוא] חולה נפש...
כמובן, זו ^^^ הצורה הקרובה הרבה יותר למציאות. (מסטטיסטיקה פשוטה).

במקרים חמורים יותר, אין לו את האומץ לגלות את זה אפילו לעצמו.

נערך לאחרונה ב:

דיסי

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה מטרת השאלון? איך בדיוק הוא עוזר להסרת סטיגמות ממתמודדי נפש?

לעניות דעתי אם כל אחד שהוא מתמודד יספר על ההתמודדות למישהו אחד שלא אמור לדעת (חבר או בן משפחה מקרבה שניה)
אז זה
רציתי לענות אך ברוך ד' אין לי אף מכר/ה חולה נפש...
פשוט לא יהיה רלוונטי יותר...

אנשים יהיו מודעים שמתוך כל 5 אנשים יש אחד שמתמודד...

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עניתי.
מהכרות לא מאוד קרובה אז יש תשובות לא מדוייקות ב100%

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה