בשרי בשר מס' 5

Chasdei hashem

משתמש פעיל
תגנבו לי את כל המתכונים של החוברת, אה?

כאן זה לא למספר 5
למספר 5 צריך בישול ארוך יותר, שימי לב

צלי בקר ביין



1 גוש בשר גדול

1/2 כוס שמן

2 בצלים גדולים פרוסים חצאי טבעות דקות

2 פלפלים אדומים – קוביות

1 ראש שום מפורק לשיניים

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 כוס קוביות סלרי

1 כוס יין אדום מתוק

3 כפות פפריקה

2 כפות טימין או רוזמרין

מעט פלפל שחור

מלח

1 כף כמון

מים בכמות שתכסה את גוש הבשר כמעט עד למעלה



מחממים שמן בסיר גדול. מכניסים את גוש הבשר לשמן וצורבים אותו מספר דקות מכל צד עד שהוא הופך לאפור מבחוץ. פעולה זו תשמור לנו על עסיסיות הבקר.

מוציאים את גוש הבשר לקערה ומכניסים לסיר בצלים,פלפלים, שום וסלרי. מאדים מספר דקות. ומחזירים את גוש הבשר לסיר.

מוסיפים תבלינים, יין ומים מערבבים מעט ומכסים את הסיר

מבשלים על אש בינונית כשעתיים וחצי. מדי פעם פותחים את מכסה הסיר ומערים מהרוטב על הבשר. הופכים את הבשר כך שחלקו העליון יהיה למטה, וכן להיפך מדי פעם במהלך הבישול. אם נראה שהרוטב מתאדה יותר מדי- מוסיפים מים.

לאחר כעתיים וחצי הבשר יהיה רך.

כבים את האש.

מצננים ומעבירים למקרר למשך לילה.

פורסים את גוש הבשר כשהוא קר ממש לפרוסות דקות.

מסדרים בתבנית ויוצקים מהרוטב מעל לפרוסות הבשר.

אפשר להקפיא כך או להחזיר לתנור לעוד כארבעים וחמש דקות לריכוך נוסף. אם בוחרים להקפיא כך, אופים בתנור כשלושת רבעי שעה לפני ההגשה. אם חסר נוזלים במהלך הבישול – מוסיפים מעט מים.
צפה בקובץ המצורף 1212285
תודה רבה!
יעבוד עם מספר 6 (קפוא)?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
קיבלתי רוסטר, ואני רוצה לנסות
יתאים גם למספר 6?
אפשר אופן הכנה מדויק?
כמה חום, חום קבוע כל ה8 שעות, מכוסה בנייר כסף או סגור במכסה זכוכית....
בבקשה אפילו צילמתי עכשיו:
יום קודם שוטפים טוב את הנתח (6 זה גם טוב מאוד)
ומיבשים עם מגבות נייר
בקערה קטנה מערבבים:
שמן זית
פלפל שחור
פפריקה
אפשר גם תבלין גריל עוף
הרבה שיני שום
בקערה גדולה מניחים את הנתח ומעסים מכל הצדדים
מכסים בניילון נתמד ושוחים לילה למקרר.

למחרת -
מרפדים את הרוסטר בנייר אפייה
מניחים למטה טבעות בצל לבן כמה יותר, יותר טוב
מניחים את הנתח
אם נשאר בקערה נוזלים להוסיף אותם גם לרוסטר
מסביב לחתוך רצועות/קוביות של שורשים
היה לי גזר, שורש סלרי ופטרוזיליה

מוסיפים מים בערך 1/3 מגובה נתח
מכסים בנייר פרגמנט
ומעל נייר כסף
סוגרים את הרוסטר הייטב.

מכניסים לתנור 140 מעלות ל - 5 שעות
לא פותחים את הסיר אמצע בכלל!

אחרי 5 שעות פותחים ובודקים במזלג מה המצב
אם רך מוציאים
אם עדיין קשה,
בודקים שיש מספיק נוזלים ומחזירים עוד שעה/שעה וחצי

בשר (5).jpg


בשר (1).jpg


בשר (3).jpg


בשר (2).jpg
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה