דרוש מידע בשר לסעודת פורים, איזה מס' הכי כדאי?

saralulu

משתמש מקצוען
אשמח למשוב מנסיונכן!

המכירה נסגרת היום וצריכה להזמין.

תודה :)
 

saralulu

משתמש מקצוען
יש אפשרות להזמין מספר 8 ומספר 4 ומספר 2
מה הכי מוצלח?
 

צבייון

משתמש מקצוען
מספר 4 מעולה לצלי בשר ואין בו הרבה שומן כמו ב-8 אבל אם היה 6 זה יותר טוב
 

צבייון

משתמש מקצוען
ממש לא אבל צריך בישול ארוך ולהפוך אותו כל 20 דקות- חצי שעה לצד אחר
 

saralulu

משתמש מקצוען
ממש לא אבל צריך בישול ארוך ולהפוך אותו כל 20 דקות- חצי שעה לצד אחר
הזמנתי מספר 4 כהמלצתך.
ואשמח למתכון מוצלח איך בדיוק להכין.
הוא זול יותר מה8
ולפי הנסיון שלי עם מספר 8 זהו חלק עם הרבה שומן.
ולמטרה שאני צריכה נשמע שה4 מתאים לבישול ברוטב ולפריסה. רק שהכי חשוב לי שלא יצא יבש.
זה ההימור.
במיוחד שיש לי הרבה מוזמנים לסעודה וחייבת שיצא אכיל וטעים!
 

מחשבת מילים

משתמש פעיל
בשר הבקר מחולק ל-23 חלקים, כאשר לכל חלק יש צורת בישול או צלייה שונים.

יש חלקים שצריכים צלייה קצרה יש חלקים שדורשים בישול ארוך או צלייה ארוכה יותר בתנור.
כשקונים בשר ורוצים איכות טובה, צריך לבקש מהקצב בשר מיושן, יישון זה תהליך שבו תולים את הבשר כדי להרפות את השרירים בצורה טבעית וכך מתקבל בשר הרבה יותר רך.


מספר סימני היכר לבשר איכותי:
1. צבע אדום עז, בעל מראה לח.
2. שומן בגוון בהיר.
3. בעת לחיצת אצבע על הבשר נוצר שקע.
4. נתח מיושן.





האיכות נמדדת גם לפי צורת גידול העגל, נייח ונייד.
בשר נייח- זמן בישול קצר מאד.
בשר נייד- בישול ארוך.

חלקי הבשר:


  1. שריר מספר 1- נתח נייח( אנטרקוט) צריך יישון, מתאים לצלייה בגריל, הקפצה, צלייה במחבת, ומתאים לבישול קצר.
  2. שריר מס' 2- 30% שומן- צלעות עורף- שריר פעיל- מתאים לטחינה. בעל אחוז שומן גבוה ולכן טוב לקבאב, המבורגר, קובה, וכן ניתן לבשל בתבשילי קדירה.
  3. שריר מס' 3- חזה בקר- שריר פעיל, מתאים לתבשילי קדירה, בעל אחוז שומן גבוה מאד ולכן משמש להכנת נקניקים ומתאים לעישון.
  4. שריר מס' 4- נתח דיאטטי- 5% שומן, כתף מרכזי עם אחוז שומן נמוך, מתאים לקדירה, לצלייה ברוטב ועישון וכן הכנת קציצות.
  5. שריר מס' 5 (אסאדו) -נתח פעיל- צלי כתף. אסאדו גריל דרום אמריקה, מתאים לקדירה, מתאים לבישול וצלייה ברוטב.
  6. שריר מס' 6- פילה מדומה לפילה 12, נתח פעיל, דל שומן, לא מכיל גידים, מתאים לצלייה ברוטב, בקדירה, בישול בנוזלים, בישול ארוך.
  7. שריר מס' 7 (מכסה הצלע)- מתאים לטחינה, לגריל, בעלי אחוזי שומן גבוהים, מתאים גם לבישול ברוטב, מתאים לקדירה ולחמין.
  8. שריר מס' 8- אוסובוקו עם הזרוע, פעיל, מתאים לקדירה.
  9. שריר מס' 9- שפונדרה, אסאדו, צלעות שטוחות-שריר פעיל-מתאים לקדירה, לטחינה, לגריל, לצלייה בתנור וקבאב.
  10. שריר מס' 10(צוואר)- שריר פעיל, אחוז שומן גבוה, מתאים לבישול בנוזלים-קדירה וטחינה.
  11. שריר מס' 11 (סינטה)- שריר נייח, זקוק ליישון, מתאים לטיגון, לגריל, צלוי יבש, מתאים להקפצה ובישול קצר.
  12. שריר מס' 12(פילה)- שריר נייח, צריך יישון, עם אחוז שומן נמוך, מתאים לטיגון במחבת, הקפצה, גריל וצלייה בתנור.
  13. שריר מס' 13-מותן סינטה(שייטל)- שריר נייח, צריך יישון, מתאים לטיגון בשמן עמוק, לשניצל, צלייה בתנור, בישול קצר במחבת.
  14. שריר מס' 14(אווזית)- שריר פעיל, מתאים לטחינה, לצלייה ברוטב, צלייה על האש(מנגל) מתאים לקדירה, ובישול.
  15. שריר מס' 15- שריר פעיל, מתאים לצלייה.
  16. שריר מס' 16- פינת הירך- שריר נייח, צריך יישון (כמו 13)
  17. שריר מס' 17- בטן עליונה- פעיל, מתאים לבישול ארוך, לטחינה, קדירה, חמין ומילוי, עם אחוזי שומן גבוהים.
  18. שריר מס' 18- בטן תחתונה- שריר פעיל, עם אחוז שומן גבוה, מתאים לקדירה, טחינה, גריל וקבאב.
  19. שריר מס' 19- (רגליים)- שריר פעיל, מתאים לקדירה, חמין, בישול ברוטב, ואחוז של ג'לטין גבוה מאד, מה שמהווה קרישה של הרוטב בזמן הקרור.
  20. המוח- נייח- לא צריך יישון, יש לנקר את הכרום, מתאים לבישול ברוטב לטיגול ולגריל. (המרוקאים נוהגים לבשל ברוטב הדומה לזה של הדגים).
  21. שריר 21- הלשון- שריר פעיל, יש לשלוק בנוזלים כדי שיהיה אפשר לקלף את העור, וזה נעשה כשהוא עוד חם, מתאים לבישול ברוטב, עישון וכבישה.
  22. שריר מס' 22- בשר ראש- מתאים לקדירה, פעיל מאד, בישול ברוטב וחמין.
  23. שריר מס' 23- הזנב- פעיל, עם אחוז ג'לאטין גבוה, מתאים לבישול ברוטב(כמו הבשר ראש) מרקים וקדירה.
 

saralulu

משתמש מקצוען
עדיין יכולה לבטל...
זה אומנם מתאים?
יש כאן הימור על 5 קילו.
 

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני יודעת שאני לא אהיה פופולרית, אבל אני לאחרונה מבשלת רק בשר 3..
הוא בכלל בלי שומן, ואצלינו נגעלים מהשומן. זה חזה בקר והוא דומה בסגנון לחזה עוף (שגם הוא נקי ואינו שומני)
הוא נחתך מעולה ויפה (פרוסות צרות וארוכות)
וגם האורחים שאוכלים תמיד מופתעים ונהנים. מקבלת המון מחמאות (גם אני התחלתי איתו אחרי שהתארחתי אצל מישהו)
נסו ותהנו!
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אני יודעת שאני לא אהיה פופולרית, אבל אני לאחרונה מבשלת רק בשר 3..
הוא בכלל בלי שומן, ואצלינו נגעלים מהשומן. זה חזה בקר והוא דומה בסגנון לחזה עוף (שגם הוא נקי ואינו שומני)
הוא נחתך מעולה ויפה (פרוסות צרות וארוכות)
וגם האורחים שאוכלים תמיד מופתעים ונהנים. מקבלת המון מחמאות (גם אני התחלתי איתו אחרי שהתארחתי אצל מישהו)
נסו ותהנו!

איך את מכינה אותו? אשמח מאד למתכון
הדמיון לחזה העוף הוא במרקם או בטעם?
 

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יותר במרקם, אבל זה רק דמיון שלא תדמיני אחד לאחד.. זה עדיין בשר בקר. הכונה שלא תמצאי מסטיקים בפנים (כך הילדים שלי קוראים לזה..) בשר נקי.
זו חתיכה שטוחה ונמוכה, אני מטגנת (סוגרת) משתי הצדדים בתוך סיר רחב ושטוח. אחרי שהוא נסגר מוסיפה פרוסות שום, פרוסות גמבה, פלפל אנגלי ועלי דפנה והרבה פפריקה. מוסיפהקצת מים (שיכסה בערך חצי) ומבשלת בחום נמוך כ-3 שעות. באמצע הבישול הופכת את החתיכה.
אחרי הבשול כשקצת מתקרר אני מוציאה מהנוזלים ומקררת לילה במקרר. למחרת פורסת ומחזירה לנוזלים, אם יש צורך מוסיפה קצת מים. כשעה לפני ההגשה שמה שוב על אש נמוכה (אני אוהבת שזה מתבשל עוד כשהוא פרוס)
 

saralulu

משתמש מקצוען
מה אומרות?

לנסות למכור את ה4 למישו?

או שבוודאי יצא מוצלח?

אין לי נסיון עם בשרים :(

לאחרונה ניסיתי את ה8 לחמין ויצא עסיסי ונימוח, יש אומנם הרבה שומן וזה תורם לעסיסיות של החמין.

אין לי שום נסיון בבישול של הבשר מספר 4

הדעות לכאן ולכאן, האם הוא אמור להתקבל עסיסי ולא יבש כלל לאחר בישול ברוטב כמה שעות? או שאין מצב?

האם זה נכון שבשר מספר 8 לא נפרס לפרוסות?

יש כאן מישהי שמשתמשת קבוע ותוכל לכתוב לי אם זה מוצלח? יותר מה8 למטרה זו?

סליחה על העומס של השאלות, בלחץ שיצא טעים ואכיל.

אשמח מאד מאד שתשתפו אותי מנסיונכם האם לצפות שיצא לא יבש. וטעים מאד.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה