בשרי בשר בתנור. אתם תאהבו את השיטה

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אז כמו שהבטחתי, אני רוצה לתת מתכון מפורט להכנת בשר בתנור.
נתקלתי בשיטה הזו בערב שבועות והחלטתי לנסות.
קראתי חומר על הנושא הזה, ניסיתי את הטכניקה, ומאז אני רק אופה בקר, חוץ מאשר בחמין ...

ראשית, יש למרוח את הבשר בתבלינים ובחומר מקשר.
חומר מקשר יכול להיות כל חומר דביק שיחבר בין הבשר והתבלינים, וכמובן - יוסיף טעם.
זה יכול להיות: שמן, חרדל, דבש, רוטב סויה, ברביקיו, ואם תרצו נורא קטשופ - מי אני שאמנע ממכם.
כמובן, ניתן לשלב יותר מחומר אחד.
לחומר המקשר מוסיפים תיבול מתאים. הבסיס הוא כמובן פלפל שחור (על המלח אני מוותרת, הבשר עבר כבר המלחה כמובן). לזה ניתן להוסיף תיבול כמו פפריקה, גריל בשר, תבלין על האש, עשבי תיבול מיובשים כמו טימין (מטורף!) רוזמרין, ואפשר גם כוסברה יבשה.
לר״ה הכנתי משרה של חרדל, דבש ופלפל שחור גרוס, והנוזל הוא ציר בקר ויין (פירוט על הנוזל - ממש בעוד שניים שלושה משפטים). בנוזל אני מפזרת שיני שום לתוספת טעם.
מושחים היטב את הבשר בתערובת ומשהים במקרר למספר שעות. לממהרים ניתן לדלג על ההשהיה.
מניחים את הנתח בתבנית תנור סגורה, עדיף כזו רב פעמית. מוזגים עד חצי מגובה הנתח - נוזל, החל ממים וכלה בציר בשר, ירקות, או יין.
עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף. שלב זה חשוב על מנת לשמור על האדים.
תחילה יש לאפות את הבשר על 200 מעלות במשך 30 דקות כדי לתת לו מכת חום ראשונית.
לאחר מכן מנמיכים את החום ל120 מעלות, לוחשים לבשר לילה טוב, ופונים לישון.
ההמלצה היא לאפות את הבשר 8 שעות ומעלה, אבל לפי הניסיון שלי, לאחר 6-7 שעות הבשר כבר מוכן,
אם כי עודף בישול לא יהרוס את הבשר, כשמדובר בטמפרטורה כזו.
החל משלב זה התהליך הוא כמו בבישול בסיר.
יש לקרר היטב את הבשר, לפרוס אותו לפרוסות ולבשל כשעה שעתיים בתוך רוטב.
אני אוהבת לטגן בצל ופטריות, להוסיף לסיר את הנוזלים מהתנור ושקית אבקת רוטב צלי,
ובזה לבשל את הפרוסות.
כמה גלוטמט, ככה טעים :)
שיטת ההכנה הזו מתאימה לכל סוג בשר שתקנו, והוא יצא לכם בע״ה רך וטעים, לכבוד שבת ויום טוב.

בהרכבת המתכון התבססתי על הראיון הבא עם ישראל דודק:
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
העליתי את המתכון היום בגלל בקשות שקיבלתי, ולכן לא צורפו תמונות.
מחר בע״ה אצלם את מה שיצא מהתנור ואעלה.
 

מובחרת

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
וואו, תודה רבה.
נראה לך שכדאי לנסות לאפות בסיר שניתן להכניס לתנור?
וכן אני רוצה להכניס גם בקר, וכן הודו, בנפרד כמובן, מה את אומרת לגבי ההודו?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נראה לך שכדאי לנסות לאפות בסיר שניתן להכניס לתנור?
כמובן, זה הטוב ביותר. אבל כדאי גם אותו לסגור בנייר כסף.
וכן אני רוצה להכניס גם בקר, וכן הודו, בנפרד כמובן, מה את אומרת לגבי ההודו?
אין לי ניסיון עם הודו. זה יכול ללכת וזה יכול להיות סיכון.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מה זה ציר בשר?
נוזלים שנותרו מבישול קודם של בשר.
בד"כ בבישול הפרוסות אני משתמשת בפחות נוזל ממה שנותר בתבנית,
ואת היתר אני מקפיאה לשימוש חוזר.
זה מעולה גם כבסיס לתבשילים או רטבים למאפים.
 
נערך לאחרונה ב:

חילזון

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אז אני מטגנת את הנתח קודם בסיר שמתאים לתנור(רוסטר) שמה תבלינים יין וחומץ בלסמי( מתכון של יונית צוקרמן) ולתנור ל5 שעות.
יוצא משגע!
20200904_173444.jpg
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
זה לא יוצא יבש?
לא.
זו השיטה שהבשר יוצא בה הרך והעסיסי ביותר.
תודות לטמפרטורה הנמוכה, הבשר מפריש נוזלים בצורה מבוקרת,
ותודות לכיסוי, האדים נשמרים ושומרים על העסיסיות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
איזה נתח הכנת?
עכשיו עם 5,
אבל בעבר הכנתי עם 2 - צלעות,
שהוא חלק שונה לחלוטין באופיו מכתף.
גם עם 8 יצא לי להכין.
כך שזה לחלוטין מתאים לכל חלקי הבשרים.
 

טוצ'ה

משתמש מקצוען
@java
תודה רבה על האשכול, ועל ההדרכה שצירפת.
הכנתי לחג אסאדו שהשתזף בתנור למעלה מ11 שעות.
לא היה לי זמן לבשל אותו אחכ, ייתכן שזה היה מוסיף אבל גם ככה הבשר היה מעולה מכל הבחינות!
מצרפת תמונה לפני הכניסה לתנור.
IMG-20200918-WA0001.jpeg
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java
תודה רבה על האשכול, ועל ההדרכה שצירפת.
הכנתי לחג אסאדו שהשתזף בתנור למעלה מ11 שעות.
לא היה לי זמן לבשל אותו אחכ, ייתכן שזה היה מוסיף אבל גם ככה הבשר היה מעולה מכל הבחינות!
מצרפת תמונה לפני הכניסה לתנור.
צפה בקובץ המצורף 729871
נראה מושלם!
תודה על השיתוף!
(הבישול השני הוא בעיקר בשביל הטעם, ולפי איך שתיבלת את הנתחים - הוא אכן היה מיותר פה.)
 

זהבית87

משתמש מקצוען
@java
חייבת להודות לך על המתכון הפשוט והמוצלח.
ביום חמישי בערב, לקראת סוף הבישולים, בעלי שאל אם זה לא מאוחר לוותר על חמין.
מיד אימצתי את הרעיון שלך, הפשרתי במשך הלילה נתח בשר מספר 2, ובבוקר הכנסתי אותו לתנור.
אמנם היו לי רק 5.5 שעות תנור, כי היינו לפני אפיית החלות, אבל מיד העברתי לפלטה להמשך בישול.
התקבל בשר רך ונימוח במיוחד! וכולם ממש אהבו (מקרה נדיר) מהקטן ועד הגדול.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  46  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה