בשר בקר מספר 4

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בכל האשכולות על בשרים מזכירים את 5, 6, ו-8 כאופציונאליים,
מה עם 4?
יש לי פשוט אפשרות להשיג דווקא אותו במחיר נחמד,
אבל לחוצה ליפול על חתיכה לא טובה...
ומענין שכתוב - 4- כתף
חשבתי ש-5 זה כתף, לא?
או שיש שני סוגים?
אשמח להבהרה מהמבינים..
 

ymshiff

משתמש פעיל
החלק הכי טוב לבישול הוא מספר 5
אחריו מספר 8
אבל גם מספר 4 הוא בסדר
מה שצריך לשים לב כשקונים בקר זה
א-שהחתיכה תהיה כמה שפחות עם שומן(הצבע הלבן על הבשר זה השומן)!
ב-לראות שהבשר נמצא בווקאום (שלא נכנס אויר לתוך השקית)
 

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
אם מבשלים אותו טוב הוא טעים ורך מאוד.
כבר כמה שנים שאני משתמשת רק ב4.

גירית אותי לבשר... מממ. שכנה מבשלת פה בשר או רק הקונוטציה שלי מעלה לי ריח בשרי ומגרה...תמיד יוצא לי טעים ורך....
 

אמיליה

משתמש מקצוען
4 זה כתף
5 זה צלי כתף והוא הרבה יותר משובח, למעשה הכי משובח
מה ההבדל בין כתף לצלי כתף? אין לי מושג...
ההבדל במחירים- פי שתיים...
 

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
‏משיטוט קל בגוגל - אתר אל גאוצ'ו:


חלקי הבקר והשימוש בהם

בשר הבקר מתחלק באופן בסיסי לחלקים קדמיים ואחוריים, אך החלוקה החשובה ביותר
היא על פי איכות הבשר ורכותו.
כאן מבחינים בין החלקים " הפעילים " בגוף הבהמה , כמו שריר הזרוע , הכתף והצוואר ,
לבין החלקים "הנייחים" הרכים כמו שייטל , סינטה וכמובן הפילה.


צפה בקובץ המצורף 347331

חלק מס. 1 - ורד הצלע אנטריקוט - לסטייקים ורוסטביף
חלק מס. 2 - צלעות - ריפען - לצלי , לנזיד , לבישול איטי ולטחינה
חלק מס. 3 - חזה - ברוסט - לצלי תנור וקדירה, לנזיד , למרק ולבשר כבוש
חלק מס. 4 - כתף מרכזי - כתף - לצלי קדירה, לנזיד ולטחינה
חלק מס. 5 - צלי כתף - צלי - לצלי קדירה ולבישול ברוטב
חלק מס. 6 - פילה מדומה - פאלש - לצלי קדירה ולבישול ברוטב
חלק מס. 8 - שריר הזרוע - פולן- לנזיד, למרק, לחמין ולאוסובוקו
חלק מס. 9 - קשתית - שפונדרה- לבישול איטי , לנזיד , למרק ולאסאדו
חלק מס. 10 - צוואר - לנזיד , למרק ולטחינה
חלק מס. 11 - סינטה - מותן - לרוסטביף ולסטייקים
חלק מס. 12 - פילה - לסטייקים ולרוסטביף
חלק מס. 13 - שייטל - כנף העוקץ - לאסקלופ , לסטייקים , לשיפודים , ולרוסטביף
חלק מס. 14 - אווזית - קאצ'ה - לנזיד , לצלי קדירה ולטחינה
חלק מס. 15 - צ'אק- ירכה - לצלי קדירה
חלק מס. 16 - כף - לסטייקים , לאסקלופ ולצלי
חלק מס. 17 - פלדה - כסליים - לנזיד , לטחינה ולרולדה
חלק מס. 18 - שריר אחורי - פולי - לנזיד , למרק ולבישול איטי
חלק מס. 19 - ויסבראטן - ראש ירכה - לצלי קדירה

הערה: חלק מס. 7 "מכסה הצלע" אינו מופיע בתרשים מסיבות טכניות ,
שכן הוא נמצא מתחת ל " ורד הצלע " חלק מס. 1 .
מכסה הצלע מתאים במיוחד לטחינה.
 

קבצים מצורפים

  • veal(1).jpg
    KB 48.3 · צפיות: 135

אות לי

משתמש סופר מקצוען
4 זה כתף מרכזי
לטעמי בלבד, אם זה לחג תקני צלי כתף 5
לא לחינם הוא זול יותר תמיד..
הנתח מאוד דומה לצלי כתף אבל הרבה פחות טעים ממנו
אם את צרכנית של בשר טחון הוא מתאים מאוד.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
במכירה הספציפית שנוח לי להזמין השנה משום מה אין את 5 כלל,
יש 2,3,4,6,7,8,10,17 ו-18

אין הפרש משמעותי במחיר בין ה-4 ל-8, ה-6 קצת יותר יקר.
מה מומלץ מבין האפשרויות הקיימות?
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
לטעמי תקני 6
8 א''א לבשל כנתח ולפרוס זה מתאים לתבשילי קדרה כמו חמין

לא לחינם 5 לא ברשימה לפני חג הוא מבוקש מאוד..
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
8- שריר הזרוע מעולה במרק, רך ושומני צבע סגול ורדרוד נהדר. מרקם חמאתי ממש.
(אבל לפעמים מסתפחים אליו חתיכות יבשות ומעצבנות, נראה לי סוג של הונאה שמשלמים גם עליהן מחיר מלא של בשר מס 8)
לצלי כתף אני משתמשת רק ב5 כך מקובלני מבית הורי ולא הייתי מעזה לשנות. מדובר בניסיון עתיק ורב שנים.
 

שרוליק 1

משתמש רשום
לא קראתי את התגובות מעלי , רק את שאלתך
יתכן שמישהו כבר אמר ואני לא מחדשת
אולם להרגיעך מס' 4 הוא מצויין
הוא פשוט פחות שמן ממס' 5
יש בו פחות שומנים אבל אני מכירה אנשים רבים שצורכים אותו בדווקא ע"מ לאכול בשר איכותי ופחות שומני
בעבר השתמשתי רק במס' 5 -צלי כתף
ובדיעבד ב6- פילה מדומה
היום אני משתדלת לקנות 4 (גם לטחינה)
והוא יוצא נהדר (כדאי לבשל היטב בסיר לחץ)
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תודה!
בלי סיר לחץ גם ילך?
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
4 יותר מתאים לטחינה (בשר טחון)
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לא, אין כיוון לטחון...
 

יהודית34

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
8 בהחלט יכול להיות תחליף הבא בתור אחרי 5 יותר מ6 כי 6 יותר יבש.
להתנהג עם 8 כמו 5. לבשל בגוש בנפרד, אחרי קירור לחתוך לפרוסות או לכל צורה שתהיה.
מנסיון לא רק שלי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה