בשורה משמחת: עיר חדשה לציבור החרדי!!!

• פותח הנושא Deleted member 64624
  • פורסם בתאריך

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@שמעון גוטליב
מציעה לך לנסוע לטיול לכסייפה פעם אחת וכנראה יחידה ואחרונה אחרי הטיול שתעשה
ואח"כ תמשיך לכתוב.
מבטיחה לך המון תובנות (חוץ מזמן הנסיעה ומחירי הדיור)

עיצוב גרפי מקצועי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
הרבה פחות משעתיים ????!!
חלומות באספמיה !
ואל תביאו לי מפות גוגל או וייז כי זה בכלל לא מדויק !
יש לי חבר שנוסע ברכב מאופקים לבני ברק עם וויז ! והוא יוצא ב4:30 ומגיע לבני ברק 6:30 ויותר וזה בכרב פרטי
אם כבר יש פקקים בארץ זה פחות באיזור אופקים יותר באיזור המרכז ששם עוברת הדרך לחריש מירושלים

112123

משתמש מקצוען
אני לא מבין את כל חישובים של זמן הנסיעה שמחשבנים כאן
חלק נכבד מהציבור (במיוחד אלו שמהגרים לפרפריה) אין להם רכב
ובתח"צ מגן וורשה עד קוקה קולה זה 25-40 דקות תוסיפו פקקים של שעות הבוקר או אחה"צ מבני ברק והלאה וכן תחנות בתוך כסיף זה תוספת של (הרבה) יותר משעה לחשבון...
מה שאומר אם יש חתונה בבני ברק צריך לצאת מכסיף בשעתיים וחצי לפני החופה (לפחות!!!) ויש גם דרך חזור...
יש לי קרוב מאופקים שנוסע בתח"צ. אני לא זוכר שבאירועים משפחתיים הוא זכה אי פעם לראות את הקינוח...

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מוחל על הקינוח. לא שווה לי להשקיע עליו מליון
יש דברים ששווים יותר מכסף ואני לא מדברת על קינוח.
מאופקים לוקח לירושלים/בני ברק בתח"צ לפחות שעתיים לא כולל תחבורה בתוך העיר.
מאופקים לכסיף בתח"צ לוקח לא פחות משעה וחצי (קודם לתחנה מרכזית באר שבע ואח"כ קו נוסף לכיוון ירוחם/דימונה) ואז אני לא יודעת איפה צריך לרדת כי עדיין לא התחילו לבנות בכלל!
תעשה חשבון...

עיצוב גרפי מקצועי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אם אתה משוה את המרחק של חריש למרכז הארץ ולריכוזים החרדים ואת המיקום הגאוגרפי של חריש למול כסיף זה רק בגלל שאתה חושב שאתה יכול לשבת על מפות גוגל מהבית בירושלים, ומשם להבין הכל, ולהצהיר הצהרות אני מציע שתבקר פיזית בחריש ובכסיף ואח"כ תשוה ביניהם.
זה שני המקומות היחידים בפריפריה שדווקא אני חושב שכולם ביקרו ערד עם האויר המדהים ואיזור ים המלח עין בוקק ועין גדי ושאר המעיינות וחריש כשישבנו בפקקים בכביש 6 במחלף קסם

פנרס

משתמש מקצוען
תעשה חשבון...
זהו, שעשיתי
אנחנו גרנו בירושלים ולמדתי בכולל בירושלים והייתי בדרכים כל יום יותר משעתיים...
וזה בתח"צ עירונית שהיא הרבה יותר עמוסה והרבה פחות נוחה (תחנות, פקקים, מעבר מאוטובוס לרכבת ולאוטובוס שלישי וכו')

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
זאת אומרת שזה יהיה לפי מחיר הקרקע כעת באזור, לא?
ובמחיר למשתכן גם יש איזו הנחה, לא יודע בדיוק איך זה עובד

יש מקומות שלא גובים על הקרקע
רק מחפשים שיבוא יזם שיסכים לבנות
לא יודע האם כך זה בכסיף

עיצוב גרפי מקצועי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
מי ישלם 700K כדי לגור במדבר?
אנשים שאין להם כסף לגור במרכז ואוהבים מדבר
ואכן החכי"ם החרדיים ניסו לדאוג למקומות יותר הגונים (גם אם לא הכל הלך...)
בית שמש, חריש, שפיר ועוד
הם יכולים להמשיך לדאוג בדיוק כמו חוק האזרחות וחוק מד"א
כסיף המתוכננת נמצאת במרחק חצי שעה מבאר שבע שהיא עיר נחשלת שמביאים אליה בעלי מקצוע השכר כפול כדי שיסכימו לחיות בה...
מלאה בבדואים ורותחת בקיץ הלוהט.
כסיף זה לא עיר עדיין כך שלא הבנתי איך יש בה בדואים היא בהר כך שהיא יותר קרה משאר הנגב ואין לחות כמו בבני ברק ואני מוכן שישלמו לי יותר מכל סיבה שהיא
זה נחמד ליום אחד
לא לכל החיים
נכון כתבתי את זה במענה להפחדה של מדבר רותח אוי אוי אוי
מאופקים לוקח לירושלים/בני ברק בתח"צ לפחות שעתיים לא כולל תחבורה בתוך העיר.
מאופקים לכסיף בתח"צ לוקח לא פחות משעה וחצי (קודם לתחנה מרכזית באר שבע ואח"כ קו נוסף לכיוון ירוחם/דימונה) ואז אני לא יודעת איפה צריך לרדת כי עדיין לא התחילו לבנות בכלל!
יעשו תחבורה ציבורית אל תדאג כל מי שגר בפריפריה אופקים תפרח הר יונה חריש מפספס אולי כמה שמחות אבל זה שיקול כי הדירה הרבה יותר זולה גדולה וחדשה ויש מציאות כזאת שאנשים הולכים לפריפריה אז למה לא כסיף?

עיצוב גרפי מקצועי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
בא נאבק על עוד ערים
יש קואליציה לא מתפקדת היא נפלה במושב החורף ב32 חוקים
הם צריכים את החכי"ם החרדים בהצבעות במליאה
אפשר לחתום הסכמים ונקבל מהממשלה איזה ערים שנבחר
ולהשיג כבר איזה פתרון אנחנו 20 שנה בשלטון
ואגב בית שמש בשנות ה 90 הייתה העיר הכי מוזנחת לארץ ותקועה בשום מקום ביחס למה שהייתה המדינה אז
או שנמשיך להתמרמר על מר גורלנו ונהרוס תוכניות קיימות למי שאין שקל
וכן אני לא סובל את ממשלת הזדון

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
השאלה העיקרית האם הממשלה היא זה תקבע לחרדים איפה לגור,
שבית שמש תהיה עיר חרדית הציבור קבע על אפה וחמתה של המדינה,
צריך את האחדות של הקהילות הירושלמיות והחסידיות שהיה אז בשנות ה90
שהביאה לציבור את העיר החרדית המבוקשת ביותר,
וזה היה כאמור על אף שהמדינה (שכל כך דואגת לנו;)) רצתה שתהיה לציבור החילוני והדתי
בית שמש היה פיתרון לכמה שנים עכשיו צריך עוד פיתרון
אבל פיתרון אמיתי זה עיר חדשה כמו כסיף (בפיקוח ממשלתיעל המחירים)

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
ב. לדאוג כבר עכשיו לפיתוח של כל הכבישים באיזור - ובעיקר לדאוג לתאורה מיד בכל כבישי האיזור המפחידים (כמובן הכל בהידברות עם הממשל המקומי).
דווקא בנושא הכבישים המצב טוב יותר אפילו ממודיעין עילית או ביתר עילית. הדרך מי-ם וב"ב עד למקום הינה ללא רמזור אחד. לאורך כל הדרך יש לפחות 2 נתיבים. זמן הנסיעה המינימלי בתח"צ מב"ב הוא כשעה ו-45 דק'.

משה מנדלוביץ

משתמש מקצוען
בהחלט עשו והביאו פתרון טוב.

עבדו שנים על קרית גת מערב וגם על שפיר
התבע בקרית גת כבר אושרה, רק שאלקין ביטל את זה בניגוד להמלצת משרד האוצר
הראשון שקלקל היה דרעי
שהחליט להפקיע אותה מקרית גת
כדי שיהיה לו השג שלו
ולא לראש העיר שיעד את השטח לחרדים
בלי ההחלטה של דרעי כבר מזמן הדירות היו בבניה

מה יש

משתמש מקצוען
אני באמת לא מבינה
למי מפריע הרעיון של כסיף.

למי שרוצה לגור בבני ברק בדירות שעולות 2 מליון? בשמחה. למה זה מפריע לך שתוכל להחליף דירה בקיץ עם משפחה חרדית מהנגב.

למי שרוצה לגור בירושליים ב3 מליון? אותו כנ"ל.

למי שגר בשכירות ביחידה/דירה ומשלם מלא כסף אבל מרגיש שזה שווה כל שקל? בהצלחה. מה אכפת לך לדעת שיש מוצא איפשהו בסוף הארץ?

למי שמחכה שיבנו את קרית גת/שפיר/מורדות אלעד/גבעות פונביז והסביבה? תנוח דעתכם. יש לנו מספיק זוגות מחוסרי דיור גם לפה, גם לפה.

למי שחושש שבגלל בניה של 20,000 יחידות דיור בנגב לא יתחילו יותר רויקטים בשאר הארץ? לא יקרה.

למי שגר היום בפריפריה? תשמחו יהיו עוד אנשים סביבכם שלא יסתכלו עליכם במבט של 'איך הלכתם לגור כזה רחוק' אלא יבינו ששלווה, שקט ומצב כלכלי משופר שווים משהו. וזה לא מילה גסה, שקט. או פריפריה.

למי שבנה יחידות דיור? יש מספיק מי שלא יוותר עליכם. מצד שני אולי עוד זוג פלוס 4 לא יחשוב להשאר ביחידה שלכם בת ה28 מטר (כן זה אמיתי) והיא תחרב קצת פחות.

הציבור החרדי במצוקה ענקית. ע-נקית. יותר מהמרחק מבני ברק לכסיף. יותר מהמרחק מחיפה לכסיף. יש מצוקת דיור כללית בכל הארץ, ועוד יותר מזה לחרדים כי יש לנו צרכים ייחודיים ואנחנו לא יכולים לגור בכל מקום.
וצריך הרבה פתרונות. מכל מיני סוגים. למי שמוכן לגור בעיר מעורבת למי שמוכן לקחת משכנתא של מליון למי שמוכן לגור ברמת הגולן (למה לא בעצם?) למי שמוכן לגור בנגב...
אין מקום לכולם בגבעת הישיבה או ברוממה. אפילו בבית שמש עם עתודות הבניה המטורפות שלה (אישית לא הבנתי מעולם מה הנהירה הגדולה לשם) אין מקום לכולם. ויש לזה צדדים חיוביים...
וכסיף יכולה להיות עוד פתרון. לא הפתרון שמתאים לך או לך באופן ספציפי אבל פתרון טוב. למה אתם מפחדים ממנו?

וזה לא סותר שצריך לקדם את עוד רעיונות...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה