מוישי פרומן
משתמש מקצוען
זה שיעמדו בכניסה לבב זה כבר לא משנה מאיפה באתםנראה מחר...
דרך אגב יש קוראים לאנשים לצאת כבר היום לבני ברק
תושבי בית שמש יעמדו גם בפקק
זה שיעמדו בכניסה לבב זה כבר לא משנה מאיפה באתםנראה מחר...
דרך אגב יש קוראים לאנשים לצאת כבר היום לבני ברק
אולי כן ואולי לאזה שיעמדו בכניסה לבב זה כבר לא משנה מאיפה באתם
תושבי בית שמש יעמדו גם בפקק
אני גרתי בפריפריה הדרומית, ואני רואה בזה פתרון גדול מאד לציבור החרדי.מעניין אותי מאוד מכל הנואמים כאן
מי גר בפריפריה בעבר או בהווה?
מי מכיר את הדרום ואת הערים באזור שם?
ומי מכל המצדדים אינו נגוע בדבר
כי מי שמכיר את האזור אין מצב שיראה בכסיף פתרון כלשהו לציבור החרדי
כי מי שרוצה לגור במרחק של שעתים ו-40 דקות נסיעה בתח"צ מב"ב או ירושלים
ולשלם על העונג 700,000 ש"ח
היה קונה מזמן דירה בבאר שבע ב-600,000 ש"ח
או בדימונה ב-450,000 ש"ח
או לקבל דירה בחינם בירוחם בתמורה לעוד 20 דקות נסיעה.....
תחשבו על זה כי בעוד כמה שנים כסיף יהיה עיר ואם בישראל עם עשרות רבנים אדמורי"ם וראשי ישיבות, ואולי יצמיח מתוכה גם גדול הדור הבא, שיבוא אליו מכל העולם בחיים חיותו...תחשבו שהיום היה הישוב כסיף קיים
היתה יוצאת הודעה כזו
"היום בשעה 3:00 בלילה יצאו אוטובוסים להלווית מרן...."
עד אז יהיו רכבים/אוטובוסים מעופפים וזה לא @פנטזיה 3Dתחשבו על זה כי בעוד כמה שנים כסיף יהיה עיר ואם בישראל עם עשרות רבנים אדמורי"ם וראשי ישיבות, ואולי יצמיח מתוכה גם גדול הדור הבא, שיבוא אליו מכל העולם בחיים חיותו...
וגם... יום אחד יכריזו בבני ברק שהאוטובוסים ייצאו ב3:00 בלילה, (הכבישים בטח ישודרגו עד אז, אבל רק לצאת מבני ברק יקח שעה...)
מקווה שהמשיח יבוא לפני.
זה בדיוק מה שאמרתילא, לא הייתי רוצה דירה פצפונת וישנה בבאר שבע, בין המון חילוניות פרוצות, ולשלם על התענוג מיליון שקל.
הייתי רוצה עיר חרדית ושמורה, עם שכנים חרדים וסביבה חרדית, גם אם זה קצת רחוק מההורים.
ו-כן, באלפי השקלים שחוסכים בכל חודש, אפשר לעשות רישיון, ולשכור רכב בכמה פעמים בשנה שצריך לנסוע להורים.
יש נהירה חרדית לאופקים, שהיא עיר דרומית עם קהילה שמורה, למרות מרחק הנסיעה.
א.זה לא יותר רחוק!!זה בדיוק מה שאמרתי
שיבנו הרבה בדרום
באופקים, בבאר שבע, בנתיבות וכו'
אבל למה עד כסיף??
צריך לעמוד על זה להקים מקומות ישוב במקום קרוב ונגיש יותר
ולא כ"כ רחוק!
את ראית אותה בעינים?ראיתם פעם את באר שבע בעיניים?
זאת עיר נחשלת, מלאה באנשים אנאלפבתים, נוער חסר השכלה
ואוניברסיטה מלאה בסטודנטים מהמרכז ומרצים שמושכים אותם בשערות שיסכימו לבוא.
ללא ישיבה אחת נורמלית. ללא בית ספר או תיכון חרדי אחד ברמה מינימלית, כל משפחות בני התורה נוסעים לתפרח או לאופקים....
אה, וגם ללא חנות בגדים חרדית אחת...
וזאת העיר הגדולה עליה רוצים לבנות את כסיף...
אני מכירה את באר שבע מצויןאת ראית אותה בעינים?
נשמע שלא.
כי חנויות בגדים יש גם יש והאנשים שם לא ירדו מהעצים.
לבני התורה הספרדים יש מוסדות בעיר.
אולי הם לא מהמגזר שלך אבל הם עדיין בני תורה...
וההגדרה של אנאלפבתים סטריאוטיפית להפליא.
יש הקצנה ויש לומר דברים לא נכונים מיסודם לשם מטרה כלשהי.אני מכירה את באר שבע מצוין
ומעריכה מאוד את תושביה
כתבתי בהקצנה בכוונה תחילה
יש בבאר שבע המון אנשים
חלקם כמובן נאורים ומתקדמים
וחלקם גם חרדים
אבל לבנות עיר גדולה שתסתמך על העיר באר שבע
מבחינת תשתיות כלכליות, חברתיות וקהילתיות חרדיות
בהשוואה לזה שבנו את מודיעין עילית על תשתיות של ערים קרובות
זה הגיחוך.
אדרבה- להגדיל את באר שבע ולפתח אותה- אני הראשונה!
לא לבנות עיר במרחק 40 דקות מבאר שבע ולהגיד שיש לידה עיר גדולה ומפותחת שתוכל לשאת אותה זאת אמירה מוזרה ומנותקת מהמציאות...
אם הפריפריה כזו פסטורלית אז למה נטשת אותה בסוף לטובת המרכז?אני גרתי בפריפריה הדרומית, ואני רואה בזה פתרון גדול מאד לציבור החרדי.
כן, אם אין לי כסף למשכנתא של מיליון שקל אחרי שההורים נקרעים להביא חצי מיליון, בשביל דירה ישנה של 3 חדרים - הייתי בשמחה רץ למקום שבו אקבל דירת 4 חדרים מרווחת וחדשה, עם חדר ממ"ד ומרפסת סוכה, או עם חצר גדולה - בפחות ממיליון.
כן, אז בשנים הראשונות אחרי החתונה זה קשה לנסוע כל שבוע להורים מרחק של שעתיים נסיעה, אבל אחרי 7 שנות נישואים וארבע ילדים - אתה כבר נוסע להורים אולי פעם בחודשיים, ובחודשיים הללו אתה מעדיף לבלות בדירה מרווחת, עם אוויר צלול.
לא, לא הייתי רוצה דירה פצפונת וישנה בבאר שבע, בין המון חילוניות פרוצות, ולשלם על התענוג מיליון שקל.
הייתי רוצה עיר חרדית ושמורה, עם שכנים חרדים וסביבה חרדית, גם אם זה קצת רחוק מההורים.
ו-כן, באלפי השקלים שחוסכים בכל חודש, אפשר לעשות רישיון, ולשכור רכב בכמה פעמים בשנה שצריך לנסוע להורים.
יש נהירה חרדית לאופקים, שהיא עיר דרומית עם קהילה שמורה, למרות מרחק הנסיעה.
ולגבי ה"חום" - כשהגעתי לגור במרכז, אחרי שנים שגרתי בדרום - הייתי בהלם מהחום במרכז. אולי הנגב נחשב יותר חם, אבל גם כשחם - אין לחות הזויה כמו במרכז. ובלילות האוויר צלול וצח, בלי עשן מכל אגזוזי המכוניות והאוטובוסים.
בבניינים גבוהים יש רווחים ענקיים בין הבניינים, וגם לבנות בניינים גבוהים יותר יקר (ביחס לכל דירה) מבניינים נמוכים. כמדומני שיש מחקר שהכי משתלם כלכלית לבנות בניינים בין 7-12 קומות שזה בערך מה שבונים לציבור החרדי.כדאי לזכור שבציבור החרדי יש מגבלה על גובה הבניינים. וככל שהבנין יותר נמוך, כך עלות הקרקע מתחלקת בין פחות דירות, ולכן פרויקט דיור לחרדים היה אמור להיות יקר יותר.
הבעיה בסיפור של כסיף זה לא השאלה אם לגור בנגב או לא
אלא שלא נותנים לציבור החרדי בנייה חדשה במרכז אפילו לא שכונה בתוך עיר קיימת
....
כך שעוד שנים כל הזוגות צעירים והעתיד של הציבור החרדי יגורו בדרום כי שם יהיו ערים חדשות
הרחק ממקומות התעסוקה ובעיקר הרחק מהציבור הכללי כמו הבדואים בנגב
שיבנו הרבה בדרום
באופקים, בבאר שבע, בנתיבות וכו
למה צריך ללכת לכסיף?
לכו לדימונה
דירה מוכנה עולה שם 450,000 ש"ח
לתת את כסיף לחרדים זה לקחת אותנו ולזרוק אותנו כמו אשפה בהר הזבל
כי אנחנו אשפה?
כי אנחנו נפתור את הבעיה הדמוגרפית בנגב ?
כי הם לא רוצים לראות אותנו במרכז??
כמובן שזה תלוי מה מחיר הקרקע.בבניינים גבוהים יש רווחים ענקיים בין הבניינים, וגם לבנות בניינים גבוהים יותר יקר (ביחס לכל דירה) מבניינים נמוכים. כמדומני שיש מחקר שהכי משתלם כלכלית לבנות בניינים בין 7-12 קומות שזה בערך מה שבונים לציבור החרדי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: