כתבתי את המכתב בגוף ראשון, כי עדיף שמי שחוותה את זה על עצמה תכתוב אותו. הוא כתוב בכוונה תחילה באופן לא ממש מהוקצע, אלא יותר בהתפרצות של רגש. מקווה שיצא טוב וימצא חן בעיניכם.
לכבוד
ארגון החסד היקר ..
שלום רב!
בראשית דבריי ברצוני להביע את רגשי תודתי והערכתי העצומה למפעל החסד האדיר שהקמתם .., אשר עוזר ומסייע בעין טובה ונפש חפצה לכל הזקוקים לעזרה, ישלם ה' פעלכם ותהי משכורתכם שלמה מעם ה' אלקי ישראל, ויהי רצון שתמיד תהיו מן הנותנים ולא מן המקבלים, אמן.
באופן מיוחד רציתי לגלות את אזנכם על האישיות הנפלאה שנמצאת בארגון הנפלא שלכם, הלא היא הגברת הנכבדה מרת .. תחי', שזכיתי להכיר מקרוב. הרגשתי חובה לעצמי לתאר לכם בקצרה את טיב היהלום הנדיר שנמצא באוצר המדהים שלכם.
ובכן, לפני מספר שנים, נקלעתי למצב מאוד לא נעים, של משבר אחר לידה, ומאז זכיתי להכיר את הגברת .. תחי', שליוותה אותי במסירות אין קץ, בהבנה מיוחדת ורגישות נפלאה למצבי המיוחד, העניקה לי מעצמה במשך יום יום שעה שעה, בשיחה וייעוץ ותמיכה נפשית שאין כמותה, וגם בשעות לא-שעות, כגון ערבי שבתות וימים טובים, תמיד היתה זמינה אליי בסבלנות מעוררת התפעלות, ונתנה לי את התחושה שאין לה שום דבר אחר בעולם מלבד לשוחח איתי, לכאוב את כאבי ולשמוח בשמחתי. פשוט בכל רגע ורגע ביממה היא היתה שם בשבילי! (אני לא רוצה אפילו לחשוב מה היה מצבי בלעדי התמיכה הנפשית שלה, אין לי הגדרה אחרת מלבד 'הצלת חיים' ממש). אין כמו נפש קרובה ואוהבת, אכפתית ומסורה, שיכולה לרפא את הפצעים ולאחות את השברים. הרגשתי שמצאתי לי מלאך גואל בדמות הגברת .. תחי'.
הנתינה והמסירות המדהימות שלה, מלוות אותי לא יום ולא יומיים, לא חודש ולא חודשיים, אלא במשך מספר שנים!! אין לי מילים לבטא את גודל הערכתי אליה! וכמובן למפעל החסד שלכם שמעסיק אותה!
אני מתארת לעצמי שאין לכם כל כך ידיעה על מפעלה הברוך של הגברת .. לאור צניעותה המופלגת והתחושה שלה שאינה עושה דבר מיוחד בכל המסירות המיוחדת שלה, על כן חשתי צורך לשתף אתכם במעשיה הכבירים.
ויהי רצון שכל מעניקי הסיוע ילכו בדרכה וילמדו מאורחותיה, כיצד להרגיש את האחר באמת, ולתת לו את התחושה המיוחדת שהוא אינו לבד, שיש מי שנמצא תמיד לצידו!
ושוב אכפול את תודתי למפעלכם העצום, ואשריכם שיש לכם דמות נפלאה כזאת בארגון.
כותבת בהתרגשות רבה
..