אולי מישהו יוכל להעלות כאןכדאי לכם לעיין בגליון 'באר הפרשה' של השבוע מעמוד כ"ג - כ"ה, ולהווכח שאפשר ואפילו קצת חובה להתפלל על ענינים אישיים.
או אפילו רק את העמודים הרלוונטים (כ"ג-כ"ה)?
אולי מישהו יוכל להעלות כאןכדאי לכם לעיין בגליון 'באר הפרשה' של השבוע מעמוד כ"ג - כ"ה, ולהווכח שאפשר ואפילו קצת חובה להתפלל על ענינים אישיים.
נראה לי שמותר, אפילו כדאיבזמו התקיעות??
תוך כדי התקיעות?בזמו התקיעות??
מידיעה?תוך כדי התקיעות?
לא יוצאים ידי חובה.
ברורמידיעה?
אני לא חושב שנכון לבקש בקשות פרטיות בר"ה, וודאי שלא בשעת התקיעות.ברור
כל היסח הדעת אסור בין הברכה למצווה ותוכ"ד קיום המצווה.אני לא חושב שנכון לבקש בקשות פרטיות בר"ה, וודאי שלא בשעת התקיעות.
אבל מניין שלא יוצאים ידי חובה?
אם מתכוונים לצאת ידי חובת תקיעת שופר יוצאים ידי חובה גם אם חושבים באמצע על דברים אחרים.
ואם מדברים באמצע? לא יוצאים ידי חובה? מניין?כל היסח הדעת אסור בין הברכה למצווה ותוכ"ד קיום המצווה.
ובכ"מ אני מאמין שהתכוונו פה לבקשות בפה ולא במחשבה.
אני מבין שהרעיון שיש שמבינים(/ות) שזה זמן גדול, מעין זמן בכי התינוק בברית וכדו' לבקש את כל הנצרך, ואת זה צריך לשלול חד משמעית.
תודה רבה על עריכת הדברים והמקורות.קראתי מלמעלה את התגובות
אני חושב שכל אחד צריך מאד להיזהר במה שהוא כותב ולא לכתוב רק מהרגשות וכדו' ומבלי לברר,
למעשה, אכן בזוהר כתוב שלא לבקש בקשות פרטיות וכל מה שצריך לעשות זה המלכת הקב"ה,
אך אכן בדורינו כותב ר' ישראל סלנטר, שצריך לבקש
מכון שבדורות הראשונים אכן היו אנשים גדולים שיכלו להתרכז רק במלכות שמים, משא"כ בדורות שלנו רואים שאדם שיש לו משפט קטן או מהו בפרנסה וכדו' הוא כ"כ טרוד והוא לא זוכר בכלל להתפלל על מלכות שמים,
ולכן אם אדם בדור שלנו יכול רק להתרכז במלכות שמים ולא לבקש על עצמו אז כנראה שהוא לא מאמין באמת בכל ליבו שעכשיו דנים אותו...
אך כמובן שכל הבקשות צריכות להיות בתורת "למענך אלוקים חיים", כלומר לא לצורך עצמינו בלבד אלא לצורך עבודת ה',
יש עוד הרבה מה להאריך, אך היריעה קצרה...
מצ"ב מס' מקורות לעניין
עלי שור ח"ב עמ' ת"כ
כתבי הסבא מקלם, ימים נוראים יו"ל תשנ"ז עמ' קי"ח.
סידור הגר"א, אשי ישראל בפתיחה לתפילת ר"ה עמ' 395 בהערה
בשם ר' איצלה בלאזר - ספר דודאי ראובן, ומובאים גם בכתבי הסבא מקלם ותלמידיו, יו"ל תשנ"ב ח"ב עמ' תשצ"ה הערה כ'.
כמו"כ, בקונטרס ורפא ירפא, ובספר "דרך שיחה" עמ' ס"ג
מובא תשובה של מרן הגר"ח קנייבסקי שאמר שהחזו"א אמר שבר"ה וביוהכ"פ מותר לבקש בקשת צרכיו הפרטיות בפה!!!
וכן מובא בשם הרב אלישיב זצוק"ל שאפשר לבקש בפה
הזמן לזה - קודם יהיו לרצון שלפני עושה שלום...
למעוניינים להרחיב את היריעה
מומלץ לעיין בקונטרס "בעניין עבודתינו בראש השנה" וכן בעניין...ביום הכיפורים"...
קונטרס חזק מאד של משגיח מישיבה קטנה כלשהי
שזכה להסכמתם של הגר"ד יפה זצוק"ל
ר' א.י. קוק שליט"א ר"י מאור התלמוד
וכן היה לעיני הגר"ח קנייבסקי שליט"א שאמר שהקונטרס הזה ההוא דבר טוב וראוי להפיצו
למעוניינים להרחיב את היריעה
מומלץ לעיין בקונטרס "בעניין עבודתינו בראש השנה" וכן בעניין...ביום הכיפורים"...
קונטרס חזק מאד של משגיח מישיבה קטנה כלשהי
שזכה להסכמתם של הגר"ד יפה זצוק"ל
ר' א.י. קוק שליט"א ר"י מאור התלמוד
וכן היה לעיני הגר"ח קנייבסקי שליט"א שאמר שהקונטרס הזה ההוא דבר טוב וראוי להפיצו
כנ"להקונטרס הזה שינה לי את ההסתכלות על הימים הנוראים, הוא ממש משנה חיים,
בעיקרון מוכרים את זה בערבי חגים בישיבות וכדו'איפה אפשר להשיג אותו??
יש בקונטרס טל' לשם אפשר לפנות - 02-5382859
החזון איש כתב מפורש שבקשת בקשות פרטיות מוכיח על האמונה והתלות שלנו בבורא עולם שרק הוא יכול לתת את מבוקשנו וזה ההמלכה שלנואכן אתה צודק לגבי מי שאצלו זה כך, אני לא אוהב את ההכרזות של 'בדורנו' דבר שמונע מאיתנו להתקדם.
אגב במקור בזוהר זה הב לן סליחה מחילה וכפרה, שזה ככלבים שצועקים הב הב, וכל שכן בקשות גשמיות.
נכון. ממש אחד הקונטרסים היותר טובים. גם של שבועות.את שאר הקונטרסים לא קראתי.הקונטרס הזה שינה לי את ההסתכלות על הימים הנוראים, הוא ממש משנה חיים,
איפה אפשר להשיג אותו??
את/ה כותב/ת זאת במפורש, זה אני מבין.החזון איש כתב מפורש שבקשת בקשות פרטיות מוכיח על האמונה והתלות שלנו בבורא עולם שרק הוא יכול לתת את מבוקשנו וזה ההמלכה שלנו
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: