רכבים בקשה מבעלי תו נכה

The gardeners

משתמש פעיל
לזה בדיוק התכוונתי שאנשים אין להם הבדל בין נכים לבריאים "העיקר שלי זה לא יפריע"
כלומר לשיטתך אין שום הבדל בהתייחסות בין נכה לבריא
השלב הבא זה: שאין הבדל בין איש בין 80 לבין ילד בן 12...
העיקר שלא יפריעו לי
ממש לא!
המדרכה מיועדת להולכי רגל.
הכביש מיועד לכלי רכב.

כל חסימה של מדרכה ע"י כלי תחבורה היא בעצם מפקיעה אותה מיעודה המקורי ומסכנת את אלו שהיא מיועדת לשמש אותם.
ולכן זה לא משנה אם זה נכה או לא, אין לו שום זכות לעשות את זה. זה זלזול בחיי אדם כפשוטו.

אני אחנה איך שאני רוצה, איפה שאני רוצה ואתם תתמודדו.

וכן, התורה לא הבדילה בין אנשים נכים לאנשים בריאים בנוגע לסיכון חייהם של אחרים...

נמבר וואן

משתמש פעיל
ממש לא!
הכביש מיועד לכלי רכב.

כל חסימה של מדרכה ע"י כלי תחבורה היא בעצם מפקיעה אותה מיעודה המקורי ומסכנת את אלו שהיא מיועדת לשמש אותם.
ולכן זה לא משנה אם זה נכה או לא, אין לו שום זכות לעשות את זה. זה זלזול בחיי אדם כפשוטו.

אני אחנה איך שאני רוצה, איפה שאני רוצה ואתם תתמודדו.
דובר על מקרה שנשאר מעבר חופשי להולכי רגל.
אני לא דיברתי ספציפית על מדרכה, אלא על הגישה ש:"בכל תחומי החיים, העולם שייך לבריאים, והנכים שינסו להתמודד".
ושאלה קטנה: אם עובד עירייה יחסום מדרכה בשביל לשתול עץ, גם תכעסו כל כך?

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אסור לבעל תג נכה לחסום את המדרכה.

וכבר דובר על הנושא בפרוג. בבני ברק יש מצוקת חניה אדירה,
שגורמת לכלל הנהגים לעבור על הכללים מתוך חוסר ברירה.
ברור שהיו מעדיפים לחנות במקום מסודר במקום לעלות על מדרכה מצומצמת.

יש לי אחיין שגר בבני ברק וביקש מבעלי שיעשה לו תג נכה שני, כי הוא לא מוצא כל יום חניה. זה הזוי לבזבז כל יום מעל חצי שעה- שעה כדי למצוא חניה ליד הבית!! איכות חיים נוראית. לא הבאנו לו תג כי זה לא חוקי, והמלצנו לו ב'רוב טובנו וחסדנו' לעבור לגור בעיר אחרת. (והוא גם עשה את זה בסוף..)
אבל בטח עכשיו אחרי הבחירות יעשו תכנית של חניונים תת קרקעיים....
זה סתם מטורף שכל כך הרבה אנשים מצטופפים על ת"א שטח כל כך קטן, בגלל תירוצים כל כך חלשים.
כלכלית זה לא שווה, נפשית זה לא שווה.
צאו ותפתחו את הפריפריה, עד שגם בפריפריה איכות החיים תרד, ואז תצאו ותפתחו עוד פריפריה.
המצב הנוכחי הוא עמידה במקום, במיוחד בשל העובדה שאף אחד לא חותר לפתרונות אלטרנטיביים.
בתל אביב נכון שקשה לחנות, אבל התנועה בקורקינטים ואופניים מוסדרת, ויש הרבה שבילים ואפשר להסתדר.
בבני ברק אין גרם של השקעה בכיוון, וגם אם היתה השקעה, זה היה בבחינת ספאסט נישט.

מאירקה'

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
@מאירקה'
שום פקח לא מסתובב עם מטר. וגם לא מצופה מנכה שיסתובב עם מטר ויתחיל למדוד
הרעיון הוא להשאיר מעבר סביר להולכי רגל. ומטר ושלושים זה מעבר חופשי לכל הדעות.
אם הפקח הוא לא סמפטי, הוא יתן בכל מקרה. ואם הוא סימפטי הוא יבדוק באומדן דעתו.
אני שאלתי מי אמר מטר ושלושים, כי זכור לי שמספיק 90 ס"מ כרוחב כסא גלגלים שיוכל לעבור.

The gardeners

משתמש פעיל
דובר על מקרה שנשאר מעבר חופשי להולכי רגל.
אני לא דיברתי ספציפית על מדרכה, אלא על הגישה ש:"בכל תחומי החיים, העולם שייך לבריאים, והנכים שינסו להתמודד".
ושאלה קטנה: אם עובד עירייה יחסום מדרכה בשביל לשתול עץ, גם תכעסו כל כך?
אז לא, תסתכל למעלה, מדובר בחניה שחסמה מדרכה.
אין גישה כזו, בכל אופן לא לי. וכן דובר פה ספציפית על מדרכה.
אם עובד עיריה יחסום מדרכה הוא צריך לשים קודם שלט של עבודות או תמרור אזהרה כלשהו ושלט כתום זוהר של "מדרכה חסומה", מה שא"כ פה.

נמבר וואן

משתמש פעיל
זמנם של בני האדם יקר, ללא קשר להיותם מוגבלים או בריאים. ההקלות בחניה הן כדי לאפשר מקסימום נגישות.

פעולה של אדם בריא, למשל, להתלבש, או לקנות לחם בסופר, לוקחת בערך: 5 דקות
לנכה פעולה כזו לוקחת 15-20 דקות. לפחות. תלוי בדרגת הנכות.
אז מי מי צריך יותר זמן פנוי? למי הזמן יותר יקר?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
אני חושב לאור המצוקה של החניות, וכן חניית נכה בצורה שמפריעה לעיתים.
שיוכלו לבקש על רכב כזה שחונה במקום שמפריע או חניית נכה, לשלוח לוועדה האמונה על נושא זה בדיקה מיוחדת - האם אכן אדם זה הינו דובר אמת, והאם אכן יש צורך בתו. ויצטרך לוותר על סודיות.
באם לא מעוניין, יצטרך לוותר על החניה ולא לחנות במקומות שלאדם מן השורה אסור.

לדעת 1

משתמש פעיל
אני בירושלים ראיתי כמה פעמים דוחות לרכב אם תו נכה והפקח אמר לי שמותר רק במקום שלא מסכן את הציבור ושדה ראיה ולצערינו היום חונים על מעבר חציה ..... מה חושבים חס ושלום עוד נכים ילדים עוברים ולא רואים אותם

האמת והשלום

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
לא זכיתי להבין. סורי. יש סתירה מובנית בתוך הפיסקה.
מה לא מובן, זה נכון שלנכה לוקח יותר זמן כל דבר, והוא צריך הרבה עזרה וסיוע, על זה הוא לא התווכח, וכמובן צריך להתפלל עליו שיבריא במהרה.
עדין זה לא אומר שהנכה יכול לגזול מזמנם של האחרים, ואם מה שהנכה עושה מפריע לאחרים הוא גוזל אותם אותו דבר כמו אדם רגיל.
ההתחשבות בנכה היא ודאי חובתו של כל יהודי וטוב אם יקדיש מזמנו למען אדם נכה, אבל אין הצדקה שהנכה יחנה בצורה שמסכנת אחרים ואולי תגרום שח"ו יהיה עוד נכים בעם ישראל ל"ע.
ועוד סיבה שמכיון שהוא חוסם את כל המדרכה הוא יפריע לנכים אחרים לעבור ולא רק לאנשים בלי מוגבלות.

נמבר וואן

משתמש פעיל
מה לא מובן, זה נכון שלנכה לוקח יותר זמן כל דבר, והוא צריך הרבה עזרה וסיוע, על זה הוא לא התווכח, וכמובן צריך להתפלל עליו שיבריא במהרה.
עדין זה לא אומר שהנכה יכול לגזול מזמנם של האחרים, ואם מה שהנכה עושה מפריע לאחרים הוא גוזל אותם אותו דבר כמו אדם רגיל.
ההתחשבות בנכה היא ודאי חובתו של כל יהודי וטוב אם יקדיש מזמנו למען אדם נכה, אבל אין הצדקה שהנכה יחנה בצורה שמסכנת אחרים ואולי תגרום שח"ו יהיה עוד נכים בעם ישראל ל"ע.
ועוד סיבה שמכיון שהוא חוסם את כל המדרכה הוא יפריע לנכים אחרים לעבור ולא רק לאנשים בלי מוגבלות.
אוקי אז אפשר לסיים כאן כי לדעתי זה שזמנו יקר זה כן מתיר לו לעקוף בתור וכן מצופה מאחרים לוותר מזמנם בשבילו.
זו הגישה היהודית של ואהבת לרעך כמוך. אבל איני כופה את הגישה היהודית על אף אחד וזה לא תפקידי. אני מבין שאצלך נכה הוא סוג ב'. אז באמת הדיון מיותר

נמבר וואן

משתמש פעיל
ביררתי היום וזה פשוט טעות של פשוטי העם.
יש מקומות שעל פי כללי התנועה והסטנדרטים האורבניים לא ניתן לעשות שם כביש ולכן עושים מדרכה ענקית ברוחב 5-6 מטר. מדרכות כאלו מיועדות מלכתחילה לחניית נכים לא רשמית. ולכן לא ניתן לקבוע שהם מיועדות אך ורק להולכי רגל.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
ביררתי היום וזה פשוט טעות של פשוטי העם.
יש מקומות שעל פי כללי התנועה והסטנדרטים האורבניים לא ניתן לעשות שם כביש ולכן עושים מדרכה ענקית ברוחב 5-6 מטר. מדרכות כאלו מיועדות מלכתחילה לחניית נכים לא רשמית. ולכן לא ניתן לקבוע שהם מיועדות אך ורק להולכי רגל.
יש גם מקומות שעל המדרכות עצמם מסומנות חניות רגילות!
ויש מקומות שבנו טיילת של אופנים על חלק מרוחב המדרכהץ
אבל מה הקשר לכאן, מי דיבר על מדרכות ברוחב של יותר מ-3 מטר?

כתר מלוכה

משתמש מקצוען
אוקי אז אפשר לסיים כאן כי לדעתי זה שזמנו יקר זה כן מתיר לו לעקוף בתור וכן מצופה מאחרים לוותר מזמנם בשבילו.
זו הגישה היהודית של ואהבת לרעך כמוך. אבל איני כופה את הגישה היהודית על אף אחד וזה לא תפקידי. אני מבין שאצלך נכה הוא סוג ב'. אז באמת הדיון מיותר
לעקוף אפשר. לסכן ממש לא. אין לנכה שום היתר לסכן אחרים, יש לך מושג מה זה שילדים צריכים לרדתמהמדרכה כדי לעקוף מכונית?
וגם לעקוף תורים לא כולם משתמשים באפשרות הזו.

האמת והשלום

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
למה הוא מיותר הוא חשוב מאוד
אני מכבדת מאוד נכים ויש לי גם קרובי משפחה ל"ע
ואין לזה שום קשר מי שהוא נכה אין לו זכות להפריע לאחרים
וודאי שחובה על כל יהודי לעזור לנכה כמה שהוא רק יכול
לא באתי להמעיט בערך של לעזור לנכה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה