דרוש מתכון בקר לימיטו - מכירה?

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
יש תחת ידי נתח בשר שכתוב עליו "לימיטו בקר".
שו הדא? לא מוצאת בגיגול שמץ מידע וכיוון...
אשמח למידע מה זה ולמה הוא מתאים.

תודה!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה מה שמצאתי באנגלית:
  • Lomito: One of most expensive cuts available, almost like a beef tenderloin. It comes cut into medallions and seared, or grilled whole and sliced afterward. Coming from near the spine of the animal, they remove the fibrous membranes before cooking.
  • לומיטו: אחד הנתחים היקרים ביותר שיש, כמעט כמו שקדי בקר. מקובל להגיש חתוך למדליונים וצרוב, או לצלות בשלמותו ולחתוך לאחר מכן. הנתחים מגיעים מקרבת עמוד השדרה של החיה, מסירים את הקרומים הסיבים לפני הבישול.

(תרגום עילג שלי בצירוף תרגום גוגל)
אם הבנתי נכון מדובר בנתח נייח שלא מתאים לבישול ארוך, אלא יותר לצלייה קצרה.
 

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
זה מה שמצאתי באנגלית:
  • Lomito: One of most expensive cuts available, almost like a beef tenderloin. It comes cut into medallions and seared, or grilled whole and sliced afterward. Coming from near the spine of the animal, they remove the fibrous membranes before cooking.
  • לומיטו: אחד הנתחים היקרים ביותר שיש, כמעט כמו שקדי בקר. מקובל להגיש חתוך למדליונים וצרוב, או לצלות בשלמותו ולחתוך לאחר מכן. הנתחים מגיעים מקרבת עמוד השדרה של החיה, מסירים את הקרומים הסיבים לפני הבישול.

(תרגום עילג שלי בצירוף תרגום גוגל)
אם הבנתי נכון מדובר בנתח נייח שלא מתאים לבישול ארוך, אלא יותר לצלייה קצרה.
תודה!
רק שכתוב על האריזה בעברית "לימיטו".
אז או שהם עשו טעות כתיב, או שזה משהו אחר :oops:
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
או שבכלל מדובר במכסה האנטריקוט
כמו שמצאתי כאן:
טאפה דה לומיטו – TAPA DE LOMITO
מכסה האנטרקוט. בשר שומני במקצת העוטף האנטרקוט ואשר נפרד ממנו תוך כדי צלייה, מצטיין בעסיסיות רבה.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ובכלל בחיפושים שונים שלי, בארגנטינה הכינוי לומיטו הוא לסנדוויץ עם ביצה וסטייק, בלי פירוט על סוג הנתח שממנו בא הסטייק
 

טחינה גולמית

משתמש מקצוען
לדעתי הכוונה ל-לומיטו

אם זה לומיטו מקורי אז יתכן ויש איתו בעיה כשרותית בעדות מסוימות (משהו בעניין הניקור)
ואם את מדברת על לומיטו של הרב לוין מארגנטינה, אז מדובר בחלק אחר (אולי צואר אחורי אם אני לא טועה)
והוא חלק מעולה. רך, מגיע רצועות רצועות, כמעט ללא שומן ובלי הרבה עבודה ויוצא מושלם!!
מאז שקניתי אותו פעם ראשונה אני מבשלת רק אותו!

יש תחת ידי נתח בשר שכתוב עליו "לימיטו בקר".
 

זהבה ו-3 הדובים

משתמש פעיל
לדעתי הכוונה ל-לומיטו

אם זה לומיטו מקורי אז יתכן ויש איתו בעיה כשרותית בעדות מסוימות (משהו בעניין הניקור)
ואם את מדברת על לומיטו של הרב לוין מארגנטינה, אז מדובר בחלק אחר (אולי צואר אחורי אם אני לא טועה)
והוא חלק מעולה. רך, מגיע רצועות רצועות, כמעט ללא שומן ובלי הרבה עבודה ויוצא מושלם!!
מאז שקניתי אותו פעם ראשונה אני מבשלת רק אותו!
איך את עושה אותו?
 

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
לדעתי הכוונה ל-לומיטו

אם זה לומיטו מקורי אז יתכן ויש איתו בעיה כשרותית בעדות מסוימות (משהו בעניין הניקור)
ואם את מדברת על לומיטו של הרב לוין מארגנטינה, אז מדובר בחלק אחר (אולי צואר אחורי אם אני לא טועה)
והוא חלק מעולה. רך, מגיע רצועות רצועות, כמעט ללא שומן ובלי הרבה עבודה ויוצא מושלם!!
מאז שקניתי אותו פעם ראשונה אני מבשלת רק אותו!
תודה!
זה בדץ, של בלדי.
איך אני אמורה לנחש מה פשר הדבר הזה.....
 

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לדעתי הכוונה ל-לומיטו

אם זה לומיטו מקורי אז יתכן ויש איתו בעיה כשרותית בעדות מסוימות (משהו בעניין הניקור)
ואם את מדברת על לומיטו של הרב לוין מארגנטינה, אז מדובר בחלק אחר (אולי צואר אחורי אם אני לא טועה)
והוא חלק מעולה. רך, מגיע רצועות רצועות, כמעט ללא שומן ובלי הרבה עבודה ויוצא מושלם!!
מאז שקניתי אותו פעם ראשונה אני מבשלת רק אותו!
אני מבינה שזה לא הנתח המדובר.
אבל אכן כן, הצוואר של הרב לוין מעולה ממש! גם אנחנו צורכים רק אותו.
 

דוד המלך!

משתמש פעיל
לדעתי הכוונה ל-לומיטו

אם זה לומיטו מקורי אז יתכן ויש איתו בעיה כשרותית בעדות מסוימות (משהו בעניין הניקור)
ואם את מדברת על לומיטו של הרב לוין מארגנטינה, אז מדובר בחלק אחר (אולי צואר אחורי אם אני לא טועה)
והוא חלק מעולה. רך, מגיע רצועות רצועות, כמעט ללא שומן ובלי הרבה עבודה ויוצא מושלם!!
מאז שקניתי אותו פעם ראשונה אני מבשלת רק אותו!
זה הלב של הצוואר (לפחות בביפלנד)
והוא בשר מעולה וטעים, נקי משומן ועסיסי
 

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
לדעתי הכוונה ל-לומיטו

אם זה לומיטו מקורי אז יתכן ויש איתו בעיה כשרותית בעדות מסוימות (משהו בעניין הניקור)
ואם את מדברת על לומיטו של הרב לוין מארגנטינה, אז מדובר בחלק אחר (אולי צואר אחורי אם אני לא טועה)
והוא חלק מעולה. רך, מגיע רצועות רצועות, כמעט ללא שומן ובלי הרבה עבודה ויוצא מושלם!!
מאז שקניתי אותו פעם ראשונה אני מבשלת רק אותו!

אני מבינה שזה לא הנתח המדובר.
אבל אכן כן, הצוואר של הרב לוין מעולה ממש! גם אנחנו צורכים רק אותו.

זה הלב של הצוואר (לפחות בביפלנד)
והוא בשר מעולה וטעים, נקי משומן ועסיסי
מתברר שעל הארגז מבחוץ היה כתוב "צוואר (לימיטו)".
איך מכינים את הצוואר? בישול ארוך? פרוסות? גולאש?
תודה!
 

טחינה גולמית

משתמש מקצוען
מתברר שעל הארגז מבחוץ היה כתוב "צוואר (לימיטו)".
איך מכינים את הצוואר? בישול ארוך? פרוסות? גולאש?
תודה!
אני מטגנת אותו על בצל מטוגן שום פלפלים, תבלינים (מלח פלפל פפריקה רסק עגבניות)
ואז בישול של בערך שעתיים (אפשר גם יותר)
אפשר לשים גם טיפה סודה לשתיה לריכוך.

כשאת פותחת אותו הוא מורכב מרצועות רצועות? או גוש אחד גדול?
 

תמרהלה

משתמש פעיל
אני מטגנת אותו על בצל מטוגן שום פלפלים, תבלינים (מלח פלפל פפריקה רסק עגבניות)
ואז בישול של בערך שעתיים (אפשר גם יותר)
אפשר לשים גם טיפה סודה לשתיה לריכוך.

כשאת פותחת אותו הוא מורכב מרצועות רצועות? או גוש אחד גדול?
מורכב מרצועות

יכול לבוא בתור מנה כמו צלי ?
 

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני מטגנת אותו על בצל מטוגן שום פלפלים, תבלינים (מלח פלפל פפריקה רסק עגבניות)
ואז בישול של בערך שעתיים (אפשר גם יותר)
אפשר לשים גם טיפה סודה לשתיה לריכוך.

כשאת פותחת אותו הוא מורכב מרצועות רצועות? או גוש אחד גדול?
בדיוק.
אני שמה אותו גם בחמין. יוצא מעולה.
 

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
אני מטגנת אותו על בצל מטוגן שום פלפלים, תבלינים (מלח פלפל פפריקה רסק עגבניות)
ואז בישול של בערך שעתיים (אפשר גם יותר)
אפשר לשים גם טיפה סודה לשתיה לריכוך.

כשאת פותחת אותו הוא מורכב מרצועות רצועות? או גוש אחד גדול?
תודה!!
מעדכנת למי שיחפש בפעם הבאה...
זה אכן מורכב מרצועות רצועות, חתכתי לקוביות והכנתי בערך לפי ההוראות הנל (טיגון על בצל ובישול של שעתיים~ )
יצא מעדן!!!!!
 

IAvigail

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
איפה משיגים אותו?
חוץ מהמכירה של לוין?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  5  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה