בשרי בקר לטשולנט

ביתילי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הוספת חומרים לא בריאים לבשר ע"מ לרכך אותו.
ייתכן ובפועל יתקבל בשר רך יותר, אבל למעשה שילמתם 60 שקלים על מס' אחוזים של חומר משמר.
בזמן שבטיפול ובישול נכון בבית תוכלו לקבל את אותה התוצאה על 100% בשר נקי.
 

ויטראז'

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איזה מספר זה נקרא?
ובאיזה שלב את מוסיפה?
אין לו מספר.
הוא נקרא נראה לי רולדה עגל מעובד
אני אברר את השם המדויק - אם יש לי טעות אעדכן אותך
ואני שמה אותו מההתחלה
ז"א גריסים +שעועית +קישקע + עיגולים של העגל ועל זה תפו"א
 

אהבת הים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני מבשלת את הבקר לפני עם בצל ותבלינים כמו צלי רגיל ולפני שבת אני מוסיפה לסיר של הטשולנט, הטושלנט יוצא אז מושלם!!!!!!!!!!! הכל מקבל טעם בקר משובח והבשר יוצא רך!!!!!!!
 

מצב רוח

משתמש רשום
בכל בשר שתבחרו, מומלץ לא לתת לו בישול ארוך מידי, מה שגורם לבשר להתייבש
עדיף להכניס את הנתח לסיר לרתיחה כ10 דק' ומיד להעביר לפלטה.
במשך הזמן תלמדו האם טוב לנתח שהסיר יעמוד במרכז הפלטה מכוסה במגבת - מה שייתן לו רתיחה כל זמן השהות על הפלטה, או עדיף לא לכסות כלל ושהסיר יהיה בצידי המשטח.
אני מבשלת את הבקר לפני עם בצל ותבלינים כמו צלי רגיל ולפני שבת אני מוסיפה לסיר של הטשולנט, הטושלנט יוצא אז מושלם!!!!!!!!!!! הכל מקבל טעם בקר משובח והבשר יוצא רך!!!!!!!
אני מבשל את כל המרכיבים ביחד ויוצא מצוין!
ככל הנראה זה לא כל כך משנה!!!
(העיקר שיוצא טוב!)
 

הילני

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יש חלק נקרא בננה או "מוזה" והוא יוצא נהדר בחמין רך כמו עננים ונמס בפה.
שווה לנסות.
 

הילני

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
וכדי לעזור לבשר לשמור על רכותו. יש לטגנו מכל הכיוונים לפני שמוספים מים ותבלינים.
וכל זאת כדי שהבשר ישמור על הנוזלים שלו מבפנים ויעשה רך...
נ.ב לא הייתי ממליצה להשתמש בבשר מדי שמן כמו אסדאו כי עם הזמן הוא מוציא מלא שמן והסיר יראה בריכת שחייה של שמן צף....
וזה נורא מניסיון.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
וכדי לעזור לבשר לשמור על רכותו. יש לטגנו מכל הכיוונים לפני שמוספים מים ותבלינים.
וכל זאת כדי שהבשר ישמור על הנוזלים שלו מבפנים ויעשה רך...
וזה נורא מניסיון.
מבחינה מדעית אין משמעות לטיגון מוקדם של הבשר בכל הנוגע לעסיסיות או רכות.
הדבר היחיד שהטיגון הזה עושה זה להוסיף טעם לבשר.
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
מבחינה מדעית אין משמעות לטיגון מוקדם של הבשר בכל הנוגע לעסיסיות או רכות.
הדבר היחיד שהטיגון הזה עושה זה להוסיף טעם לבשר.
מאד מעניין מה שכתבת
זאת אומרת שאין אפקטיביות ל"סגירה" של נתח בקר?
ברמה האישית שמתי לב להבדל ברכות בין נתח שטוגן קודם לנתח שלא טוגן.
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
מה שעוזר לרכות של בקר זה לישן אותו (מלשון ישן) עם תבלינים לכמה ימים
וכן מי שמוסיפה יין לבקר עדיף לחמם את הין קודם ללא הבקר כדי שהאלכהול יצא כי גם הוא מיבש

לחמין עצמו אני שמה אסאדו פלנקן (אין לי מושג איזה מספר הוא)
ומוסיפה קוביות מוכנות לחמין (בשביל לאזן את המחיר :) )
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
דבר נוסף שמאד עוזר לי בהכנת טשולנט
אני מבשלת (אחרי ריכוך והשריה כמובן) בסיר ענק כמה חבילות שעועית עם גריסים וחומוס
בלי מלח ותבלינים בכלל
כך שזה מתרכך מהר מאד ואז מחלקת לקופסאות

בנפרד אני מבשלת בשר בקר (5 או פלנקן או קוביות) עם הרבה בצל ושום, יין, בטטות וסילאן
את הבקר אני מחלקת ג"כ לקופסאות והרוטב מעבירה בבלנדר ויוצקת מעל

בערב שבת אני רק מצרפת קופסא לקופסא תלוי בכמות האורחים
מוסיפה תפוחי אדמה וביצים קשות
ויש לנו טשולנט מעולה בעשר דקות.
 

ברוך בש

משתמש חדש
הכי מומלץ זה מס' 5, יקר קצת אבל שווה, לא לבשל לפני להניח חתיכה גדולה ולא קוביות יוצא מושלם.
 

Gitty R

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
מבחינה מדעית אין משמעות לטיגון מוקדם של הבשר בכל הנוגע לעסיסיות או רכות.
הדבר היחיד שהטיגון הזה עושה זה להוסיף טעם לבשר.
שמחה לשמוע, עד עכשיו באמת טרחתי לטגן מראש את הקוביות אבל בפועל ממש לא ראיתי שזה עזר לשמור על הרכות והעסיסיות....לדעתי חלק שהוא באמת מתאים כמו לחיים, יישאר רך ועסיסי גם בלי תהליך הטיגון.
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
הכי מומלץ זה מס' 5, יקר קצת אבל שווה, לא לבשל לפני להניח חתיכה גדולה ולא קוביות יוצא מושלם.

מספר 5 יוצא לי נהדר כצלי, אבל בחמין יצא לי סוליה בלתי ניתנת ללעיסה :confused:
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה