נכתב ע"י גולדס;1625364:משה בתיבה - בורקס נקניק
ואת יכולה לשמור במקרר ולאפות מחר
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1625371:לבבות קינמון
רוגלך
משה בתיבה - נקניקיות
קרם שניט
בורקס טונה/תפו"א/פטריות/כרוב
גביניות
שטרודל תפו"ע
הכל נשמר מצוין במקרר (או מחוצה לו - תלוי במילוי)
חימום קל בתנור מחר.
אגב, גם הבצק עצמו נשמר מצוין במקרר, לא יקרה לו שום דבר עד מחר, ואת יכולה גם להקםיא בחזרה.
אם את רוצה מתכון מדויק של משהו - תבקשי יפה...
חני
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1625380:את יכולה גם לגלגל כמו רוגלך עם קובית שוקולד בפנים, למרוח ביצה ולאפות.
קשה לי להאמין שישאר משהו לילדים הישנים...
חני
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1625371:בורקס טונה
חני
נכתב ע"י סטודנטית;1625383:לחתוך משולשים ולגלגל?
נכתב ע"י סטודנטית;1625389:רעיון מעולה לארוחת ערב לבעלי.
אפשר בבקשה, ממש בבקשה (בקשתי יפה, לא?!) מתכון?
נכתב ע"י יועצת;1625435:אולי לא כ"כ ידוע אבל בצק עלים מורכב משכבות של קמח מים ובעיקר המון מרגרינה
להלן ציטוט לגבי מרגרינה:
"המרגרינה מיוצרת משומן צמחי, שהוא בדרך-כלל דל בחומצות
שומניות רוויות, ונטול כולסטרול. עם זאת, בתהליך המימנון, שנועד
להקנות למרגרינה מרקם מוצק יותר, חלק מהקשרים הכפולים
בחומצות השומניות הופכים לקשרים יחידים, וכך בעצם עולה אחוז
השומן הרווי במרגרינה. באופן כללי, ככל שהמרגרינה מוצקה יותר,
אחוז השומן הרווי בה גבוה יותר, ולכן היא נחשבת גם מזיקה יותר, ובעלת פוטנציאל גבוה יותר לגרום למחלות לב וטרשת
בדם). מרכיב נוסף במרגרינה הנוצר בתהליך המימנון הוא חומצות LDL/HDL עורקים (משום שהיא מעלה את היחס
טראנס שומניות. חומצות אלה אינן מופיעות באופן טבעי בממברנות שבגוף האדם, וצריכתן עלולה לשבש את המבנה
,LDL/HDL והתפקוד התקינים של הממברנות, וליצור מבנים תאיים מעוותים. חומצות הטראנס מעלות אף הן את היחס
וצריכתן מעלה את הסיכון ללקות במחלות לב, סרטן, סוכרת, יתר לחץ דם ואבני מרה. לאחרונה פותחו תחליפי מרגרינה,
אשר אינם מכילים כלל שומן מוקשה או שומן טראנס; יש להניח שאלו פחות מזיקים ממרגרינה, ולכן עדיפים עליה.
במהלך הפקת השמנים הצמחיים לצורך ייצור המרגרינה נעשה שימוש בממסים כימיים הדומים במבנם הכימי לבנזן, חומר
הידוע כמסרטן. הממסים מורתחים כדי להפרידם מן השומנים, עד לדרגת ניקיון של 10 חלקים למיליון. בשלב אחר בתהליך
נעשה שימוש בניקל כזרז. מן הניקל נותרות שאריות של 50 חלקים למיליון. בנוסף, נעשה שימוש באנטיאוקסידנטים
מבוססי נפט, אשר מאמינים כי גם הם מסרטנים.
קיימת סברה כי צריכת מרגרינה על ידי אשה הרה עשויה לפגוע בהתפתחות היילוד."
מקווה שיצא לכן מעט מהחשק להשתמש בבצק עלים...
בעבר לצערי השתמשתי הרבה בבצק עלים לבני המשפחה עד שגיליתי כמה נורא המאכל הזה וכיום מצאתי תחליף מעולה- עלי פילו (אפילו שטרודל תפוחים וקרם שניט הולך מצוין עם העלי פילו.
גם את המילוי- גיליתי שאפשר להכין עם שמן ולא עם מרגרינה ועדיין יוצא מעדן.)
מהיר הכנה וקל.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: