בצק עלים

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הפשרתי חבילה של בצק עלים, ובסוף אני משתמשת לא בכל החבילה.

אשמח למתכונים עם בצק עלים, הדרישות הם:
*שיהיה אפשר להשאיר במקרר ולאכול מחר (כולם כבר ישנים....;))
*שהילדים שלי יאהבו :rolleyes:

ולא פיצה/ פיציות

תודה מראש!
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
משה בתיבה - בורקס נקניק

ואת יכולה לשמור במקרר ולאפות מחר
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
לבבות קינמון
רוגלך
משה בתיבה - נקניקיות
קרם שניט
בורקס טונה/תפו"א/פטריות/כרוב
גביניות
שטרודל תפו"ע

הכל נשמר מצוין במקרר (או מחוצה לו - תלוי במילוי)
חימום קל בתנור מחר.

אגב, גם הבצק עצמו נשמר מצוין במקרר, לא יקרה לו שום דבר עד מחר, ואת יכולה גם להקםיא בחזרה.
אם את רוצה מתכון מדויק של משהו - תבקשי יפה...

חני
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י גולדס;1625364:
משה בתיבה - בורקס נקניק

ואת יכולה לשמור במקרר ולאפות מחר


חשבתי על זה (עונה ממש על כל הדרישות)
אבל אין לי נקניקיות...:(
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
את יכולה גם לגלגל כמו רוגלך עם קובית שוקולד בפנים, למרוח ביצה ולאפות.
קשה לי להאמין שישאר משהו לילדים הישנים...

חני
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1625371:
לבבות קינמון
רוגלך
משה בתיבה - נקניקיות
קרם שניט
בורקס טונה/תפו"א/פטריות/כרוב
גביניות
שטרודל תפו"ע

הכל נשמר מצוין במקרר (או מחוצה לו - תלוי במילוי)
חימום קל בתנור מחר.

אגב, גם הבצק עצמו נשמר מצוין במקרר, לא יקרה לו שום דבר עד מחר, ואת יכולה גם להקםיא בחזרה.
אם את רוצה מתכון מדויק של משהו - תבקשי יפה...

חני


מחר אני חוזרת מהעבודה בערך ב-10 בערב :mad::( אז לא יעזור לי להשאיר במקרר....
בטוח שאפשר להקפיא שוב? הוא מופשר לגמרי.........
ולצערי שום מתכון לא מתאים לילדים שלי :(
יש לך עוד רעיונות?
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1625380:
את יכולה גם לגלגל כמו רוגלך עם קובית שוקולד בפנים, למרוח ביצה ולאפות.
קשה לי להאמין שישאר משהו לילדים הישנים...

חני

לחתוך משולשים ולגלגל?
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י סטודנטית;1625389:
רעיון מעולה לארוחת ערב לבעלי.
אפשר בבקשה, ממש בבקשה (בקשתי יפה, לא?!) מתכון?

בכיף.

1 טונה בשמן - מסונן
בצל מטוגן
ביצה
מעט רסק עגבניות / קטשופ
מלח, פלפל שחור

חותכים ריבועים, שמים מלית, מקפלים למשולש, מהדקים את השולים במזלג,
מורחים ביצה, שומשום (לא חובה)
אופים בחום גבוה (190-200) עד להזהבה.

בתאבון!

חני
 

יועצת

משתמש רשום
אולי לא כ"כ ידוע אבל בצק עלים מורכב משכבות של קמח מים ובעיקר המון מרגרינה

להלן ציטוט לגבי מרגרינה:

"המרגרינה מיוצרת משומן צמחי, שהוא בדרך-כלל דל בחומצות
שומניות רוויות, ונטול כולסטרול. עם זאת, בתהליך המימנון, שנועד
להקנות למרגרינה מרקם מוצק יותר, חלק מהקשרים הכפולים
בחומצות השומניות הופכים לקשרים יחידים, וכך בעצם עולה אחוז
השומן הרווי במרגרינה. באופן כללי, ככל שהמרגרינה מוצקה יותר,
אחוז השומן הרווי בה גבוה יותר, ולכן היא נחשבת גם מזיקה יותר, ובעלת פוטנציאל גבוה יותר לגרום למחלות לב וטרשת

בדם). מרכיב נוסף במרגרינה הנוצר בתהליך המימנון הוא חומצות LDL/HDL עורקים (משום שהיא מעלה את היחס
טראנס שומניות. חומצות אלה אינן מופיעות באופן טבעי בממברנות שבגוף האדם, וצריכתן עלולה לשבש את המבנה
,LDL/HDL והתפקוד התקינים של הממברנות, וליצור מבנים תאיים מעוותים. חומצות הטראנס מעלות אף הן את היחס
וצריכתן מעלה את הסיכון ללקות במחלות לב, סרטן, סוכרת, יתר לחץ דם ואבני מרה. לאחרונה פותחו תחליפי מרגרינה,
אשר אינם מכילים כלל שומן מוקשה או שומן טראנס; יש להניח שאלו פחות מזיקים ממרגרינה, ולכן עדיפים עליה.
במהלך הפקת השמנים הצמחיים לצורך ייצור המרגרינה נעשה שימוש בממסים כימיים הדומים במבנם הכימי לבנזן, חומר
הידוע כמסרטן. הממסים מורתחים כדי להפרידם מן השומנים, עד לדרגת ניקיון של 10 חלקים למיליון. בשלב אחר בתהליך
נעשה שימוש בניקל כזרז. מן הניקל נותרות שאריות של 50 חלקים למיליון. בנוסף, נעשה שימוש באנטיאוקסידנטים
מבוססי נפט, אשר מאמינים כי גם הם מסרטנים.
קיימת סברה כי צריכת מרגרינה על ידי אשה הרה עשויה לפגוע בהתפתחות היילוד."

מקווה שיצא לכן מעט מהחשק להשתמש בבצק עלים...

בעבר לצערי השתמשתי הרבה בבצק עלים לבני המשפחה עד שגיליתי כמה נורא המאכל הזה וכיום מצאתי תחליף מעולה- עלי פילו (אפילו שטרודל תפוחים וקרם שניט הולך מצוין עם העלי פילו.
גם את המילוי- גיליתי שאפשר להכין עם שמן ולא עם מרגרינה ועדיין יוצא מעדן.)
מהיר הכנה וקל.
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י יועצת;1625435:
אולי לא כ"כ ידוע אבל בצק עלים מורכב משכבות של קמח מים ובעיקר המון מרגרינה

להלן ציטוט לגבי מרגרינה:

"המרגרינה מיוצרת משומן צמחי, שהוא בדרך-כלל דל בחומצות
שומניות רוויות, ונטול כולסטרול. עם זאת, בתהליך המימנון, שנועד
להקנות למרגרינה מרקם מוצק יותר, חלק מהקשרים הכפולים
בחומצות השומניות הופכים לקשרים יחידים, וכך בעצם עולה אחוז
השומן הרווי במרגרינה. באופן כללי, ככל שהמרגרינה מוצקה יותר,
אחוז השומן הרווי בה גבוה יותר, ולכן היא נחשבת גם מזיקה יותר, ובעלת פוטנציאל גבוה יותר לגרום למחלות לב וטרשת

בדם). מרכיב נוסף במרגרינה הנוצר בתהליך המימנון הוא חומצות LDL/HDL עורקים (משום שהיא מעלה את היחס
טראנס שומניות. חומצות אלה אינן מופיעות באופן טבעי בממברנות שבגוף האדם, וצריכתן עלולה לשבש את המבנה
,LDL/HDL והתפקוד התקינים של הממברנות, וליצור מבנים תאיים מעוותים. חומצות הטראנס מעלות אף הן את היחס
וצריכתן מעלה את הסיכון ללקות במחלות לב, סרטן, סוכרת, יתר לחץ דם ואבני מרה. לאחרונה פותחו תחליפי מרגרינה,
אשר אינם מכילים כלל שומן מוקשה או שומן טראנס; יש להניח שאלו פחות מזיקים ממרגרינה, ולכן עדיפים עליה.
במהלך הפקת השמנים הצמחיים לצורך ייצור המרגרינה נעשה שימוש בממסים כימיים הדומים במבנם הכימי לבנזן, חומר
הידוע כמסרטן. הממסים מורתחים כדי להפרידם מן השומנים, עד לדרגת ניקיון של 10 חלקים למיליון. בשלב אחר בתהליך
נעשה שימוש בניקל כזרז. מן הניקל נותרות שאריות של 50 חלקים למיליון. בנוסף, נעשה שימוש באנטיאוקסידנטים
מבוססי נפט, אשר מאמינים כי גם הם מסרטנים.
קיימת סברה כי צריכת מרגרינה על ידי אשה הרה עשויה לפגוע בהתפתחות היילוד."

מקווה שיצא לכן מעט מהחשק להשתמש בבצק עלים...

בעבר לצערי השתמשתי הרבה בבצק עלים לבני המשפחה עד שגיליתי כמה נורא המאכל הזה וכיום מצאתי תחליף מעולה- עלי פילו (אפילו שטרודל תפוחים וקרם שניט הולך מצוין עם העלי פילו.
גם את המילוי- גיליתי שאפשר להכין עם שמן ולא עם מרגרינה ועדיין יוצא מעדן.)
מהיר הכנה וקל.

בעברית קוראים לזה - בצק אלים
יש לי חברה שטוענת שצריך להוציא את הבצק הזה מחוץ לחוק...
גם אני הוצאתי אותו כמעט באופן מוחלט. אבל פעם ב...
לא נורא.

חני
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה