מאפים בצק לא מתפורר

אקטיבית

משתמש פעיל
מתכון די קלאסי,
כמדומני קילו קמח, כוס סוכר, 3/4 כוס שמן, קצת מלח, 3 כפות שמרים, 3 כוסות מים
שלוש כפות שמרים זה המון.
שניים זה הממוצע
ומלח בד"כ שמים כף לקילו קמח.
את לשה עשר דקות טוב ומתפיחה שעה לפני הקליעה
ובערך 40 אחריה?
 

קוויק

משתמש מקצוען
מתכון די קלאסי,
כמדומני קילו קמח, כוס סוכר, 3/4 כוס שמן, קצת מלח, 3 כפות שמרים, 3 כוסות מים
מספיק שתי כפות שמרים, ומים חמימים ככה שעדין יתפח יפה מאד.
כמה זמן משאירה בחוץ שאז זה מתפורר?
מיום שישי לערב שבת לא אמור להתפורר, את החלות של הבוקר תקפיאי ותוציאי בבוקר מוקדם שיפשירו, אם אתם נוהגים לחמם יבש אז עוד יותר טוב אחרי ההפשרה שימי על הפלטה ויצא לך טרי וטוב.
 

אוהב גם מוזיקה

משתמש פעיל
שלוש כפות שמרים זה המון.
שניים זה הממוצע
אם שמים 3 כפות זה גורם שיתפורר?
ומלח בד"כ שמים כף לקילו קמח.
את בטוחה??? זה נשמע לי הזויייייייייייייייי!
את לשה עשר דקות טוב ומתפיחה שעה לפני הקליעה
ובערך 40 אחריה?
לא שמתי לב כמה זמן הלישה, יש הבדל אם לשים ביד או במיקסר?
ולגבי ההתפחה, בד"כ כן.
 

אוהב גם מוזיקה

משתמש פעיל
לא, אבל בכל אופן בצק שמרים לא מצריך מים רותחים אלא פושרים-חמימים
לא כ"כ ברור מתי מתפורר לך
כשלש? או אחרי שהלחמניות מוכנות הן מתפוררות?
כמה זמן הן בחוץ?
א. יש בעיה במים רותחים? פשוט היה נראה לי שכך הבצק יוצא יותר אוורירי.
ב. הן מתפוררות כשהן מוכנות, מכינים ביום שישי.
 

קוויק

משתמש מקצוען
א. יש בעיה במים רותחים? פשוט היה נראה לי שכך הבצק יוצא יותר אוורירי.
ב. הן מתפוררות כשהן מוכנות, מכינים ביום שישי.
אני לא יודעת, תעשו ניסיון, מענין אם באמת יש קשר, שימו מים חמימים ולא רותחים
מלח צריך כף
ושמרים מספיק שתי כפות, יכול להיות שזה גם משפיע
וכשהלחמניות יוצאות מהתנור, להמתין שיקררו ומיד לשים בנילון סגור, לא להשאיר באויר הרבה זמן, כמה שיותר זמן באויר, כך יותר מתיבש ומתפורר
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
את שמה ביצים?
זה אחד הגורמים
והחלה של שבת בבוקר לשים במקפיא
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
תנסי את המתכון הזה,
קונדיטוריה!
שמה בקערה להתססה ;
2 כפות שמרים
שקית אבקת אפיה
3 כוסות מים פושרים
וכוס סוכר
מחכה 10 דקות
מוסיפה קילו קמח
ובהדרגה שלשת רבעי כוס שמן
וכף מלח
נותנת לישה ארוכה של כ12 דקות במיקסר
שמה להתפחה( אני מכסה את הקערה בנילון נצמד, ומעל ראש שום ומכסה במגבת, תופח בטילים!) עושה חלות, אני עשיתי קליעה של 2 וקליעה של 3, נותנת עוד חצי שעה, מורחת מים בנדיבות, מעל ביצה ושומשום ולתנור
 

קבצים מצורפים

  • IMG-20240823-WA0199.jpg
    IMG-20240823-WA0199.jpg
    KB 305.2 · צפיות: 5

ילילי

משתמש מקצוען
תחליפי מתכון.

אני פעם הייתי עושה מתכון שיצאו חלות ממש מתפוררות וזה היה מעצבן.
החלפתי מתכון ויוצא מצויין.

מעניין שאת שמה מים רותחים. זה אמור להרוג את השמרים.
 

אוהב גם מוזיקה

משתמש פעיל
וכשהלחמניות יוצאות מהתנור, להמתין שיקררו ומיד לשים בנילון סגור, לא להשאיר באויר הרבה זמן, כמה שיותר זמן באויר, כך יותר מתיבש ומתפורר
אנחנו שמים מיד בניילון סגור
את שמה ביצים?
לא
שמה בקערה להתססה ;
2 כפות שמרים
שקית אבקת אפיה
3 כוסות מים פושרים
וכוס סוכר
מחכה 10 דקות
פעם מזמן ניסינו משהו כזה, כמדומני שלא היה כ"כ מוצלח
מעניין שאת שמה מים רותחים. זה אמור להרוג את השמרים.
למעשה זה תופח מצוין!
 

.h.p

עיצוב גרפי מושלם
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לא להקפיא את המאפים שהם חמים או חמימים
רק שהם קרים
מנסיון זה בהחלט סיבה להתפוררות

ועוד משהו לא להשאיר אותם בחוץ יותר מכמה שעות
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  103  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה