בעקבות הדיון על החרם של אסם- יועיל או לא
מוזמנים לשתף אם השתמשתם במוצר מסויים (לאו דווקא אוסם) ועברתם למוצר זהה בחברה אחרת- שהאייכות זהה.
שימו לב כדי שהאשכול יהיה אפקטיבי-בלי דברת מסביב. ככה:
המוצר: שקדי מרק אסם. 13.9-15.9 (תלוי ברשת)
התחליף: שקדי מרק טעמן. (7.9-8.9)
ההבדל
טעמן קרנצ'י יותר ומלא טעם מול אוסם שתפל יותר ופריך יותר.
אין לכתוב הודעות נוסח: לא יכולה בלי הYYY של חברת XX שחוץ מפרסומת לחברה לא מועיל כלום (כמה וכמה הודעות כאלה באשכול המקביל. טיפשי)
בלת''ק.
כמה דברים-
1.אקונומיקה של יש- עולה בסביבות ה7 ש''ח, ואם לא צריך להוריד דברים ממש קשים, היא בהחלט עושה את העבודה מומלצת והרבה יותר ידידותית לסביבה. כנ''ל סבון כלים.
2.מטליות-סמרטוטים בלעז- יש של חברת טאצ' כל הסוגים במחירים הרבה יותר זולים משאר החברות ואיכות מצוינת.
נדמה לי שגם האקונומיקה שלהם זולה וטובה.
3.פסטות וכל המשפחה הזו-אנחנו משתמשים בשל יש חסד ונהנים ממש. לא ראיתי הבדל משמעותי כשקנינו חברות אחרות.
4.מוצרי אפיה- של חברת ''מעולה'' מצוינים ממש.
5.פודינג וניל- אפשרי לקנות של אוסם בשקית של קילו ולשמור במקפיא. נשמר מצוין והעלות בכמות כזו זולה ממש.
6.פתיבר- יש של חברת ''מעולה'' ויש גם ל''יש חסד'' שניהם מצוינים ממש. לדעתי ''מעולה'' קצת יותר טוב ואיכותי.
7. מגבונים של יש חסד- איכותי מאד, אני משתמשת בזה לפעמים גם לניקוי אבק או כתמים קלים. כי הם באמת ממש טובים. לא הכי זול בעולם ממש לא, אפשר למצוא זול הרבה יותר, אבל ביחס לאגיס וד' זה הרבה יותר זול.
8.עד לפני מס' חודשים היו סלטים תחת המותג יש. כל קופסא ב7 ש''ח סלטים מעולים של חברה מוכרת. לאחרונה הם הפסיקו עם זה וחבל..
9. מרכך כביסה של יש או של טאצ'. צריך להשים טיפה יותר כדי שיגיע לריח ממש חזק. אבל עדין המחיר פחות מחצי..
10.שקיות תה של יש. כל סוג שהוא בחצי מחיר מויסוצקי ודומיו. (הערה: צריך להתרגל לפתיחה של התה הרגיל)
11.חד פעמי- לאלו שהסתבכו, דווקא בגלל שמי שנפל בזה רציני אלו החניות של החד פעמי, אפשר למצוא שם דברים זולים יותר מהחנויות הרגילות.
הדברים שעדיין לא מצאתי תחליף: שתיה מתוקה, אבק מרק של אוסם, קפה שחור ונמס של עלית, במבה אוסם, שוקולד עלית, חלב של תנובה
אין תחליף.
ולא הייתי אומרת את זה רק בגללי, אבל הבן שלי קיבל בהתחלה במבות לא של אוסם (כל מיני חברות אחרות כמו בולי ושושו וכו') ולא אהב במבה, ולאחרונה (עוד לא 3) הוא טעם במבה של אוסם וגילה שהוא אוהב במבה.
פעם רופא ילדים מומחה מאד אצלנו אמר בהקשר לילד שלא אכל כלום.
שננסה לתת לו במבה של אוסם דווקא, ואפשר להסתכל על זה כמנת אוכל.
גם בעניין ההלכתי שימו לב שלגבי במבה אוסם יש דעות נחרצות שברכתה ''אדמה'' בניגוד לשאר שזה לגמרי ''שהכל''.
ספציפית בעניין הבמבה לא נראה לי שיש תחליף.
להרבה דברים שנחשבו ל''טוב ביותר'' נמצאו תחליפים עם הבדלים דקים ולא משמעותיים, כאן באמת עוד לא נמצא מי שהצליח באמת.