קופירייטינג בעקבות הוובינר היום

רטוריקנית

משתמש חדש
כשאני שומעת אנשי פרסום אני מצד אחד נדלקת כי זה אני, ומצד שני אני נרתעת כי זו אני.
מצד אחד אני אוהבת לכתוב מבריק, לייצג דברים יפה, לשכנע בחדות לשון, מצד שני השאלה היא בשביל מה אני עושה את זה?
והתשובה כדי לפרנס את הבית שלי לא מספיקה לי. ממש לא.
ב"ה אני קולטת שהחדירו בי היטב את הרעיון הכי גדול של תורת החסידות ושל העולם כולו: כל דבר בעולם נברא כדי שנשתמש בו לקדושה - לפרסם את ה' בעולם. לעשות טוב אמיתי לאנשים, וטוב אמיתי זה רק ה' כמובן.

פרסום כדי שחברת קוקה קולה תעשה כסף על חשבון הכבד של הלקוחות - גורם לי להקיא (ואני קצת אוהבת קולה, לצערי).
לא אופנתי לומר ואולי גם לא הכי כלכלי (במבט שטחי) אבל זו האמת: פרסום טוב חייב לראות באמת את הלקוח. ולכן אוטומטית כל פרסום שגורם רע ללקוח-הוא רע (סיגריות, טלויזיה, ממתקים, ואפילו צריכה מוגזמת של אוכל ותכשיטים, לא חסר מה).
לעומת זאת אנשים שאכן מעוניינים להעניק ולתת מהיכולת והכשרון שלהם לטובת אחרים - מצווה לפרסם אותם! גם מוכר נעליים יכול להרגיש תחושת שליחות ולדאוג באמת לנוחות של הלקוח. וגם פרסומאי של פרויקטים חשובים בהידברות יכול להגיע רק בשביל הכסף (אבל הוא לא ישרוד הרבה).

זהו בינתיים.
מי שקרא אותי עד פה - מה דעתך?

כשאני שומעת אנשי פרסום אני מצד אחד נדלקת כי זה אני, ומצד שני אני נרתעת כי זו אני.
מצד אחד אני אוהבת לכתוב מבריק, לייצג דברים יפה, לשכנע בחדות לשון, מצד שני השאלה היא בשביל מה אני עושה את זה?
והתשובה כדי לפרנס את הבית שלי לא מספיקה לי. ממש לא.
ב"ה אני קולטת שהחדירו בי היטב את הרעיון הכי גדול של תורת החסידות ושל העולם כולו: כל דבר בעולם נברא כדי שנשתמש בו לקדושה - לפרסם את ה' בעולם. לעשות טוב אמיתי לאנשים, וטוב אמיתי זה רק ה' כמובן.

פרסום כדי שחברת קוקה קולה תעשה כסף על חשבון הכבד של הלקוחות - גורם לי להקיא (ואני קצת אוהבת קולה, לצערי).
לא אופנתי לומר ואולי גם לא הכי כלכלי (במבט שטחי) אבל זו האמת: פרסום טוב חייב לראות באמת את הלקוח. ולכן אוטומטית כל פרסום שגורם רע ללקוח-הוא רע (סיגריות, טלויזיה, ממתקים, ואפילו צריכה מוגזמת של אוכל ותכשיטים, לא חסר מה).
לעומת זאת אנשים שאכן מעוניינים להעניק ולתת מהיכולת והכשרון שלהם לטובת אחרים - מצווה לפרסם אותם! גם מוכר נעליים יכול להרגיש תחושת שליחות ולדאוג באמת לנוחות של הלקוח. וגם פרסומאי של פרויקטים חשובים בהידברות יכול להגיע רק בשביל הכסף (אבל הוא לא ישרוד הרבה).

זהו בינתיים.
כל מילה-פנינה!

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
מה את רוצה להגיד
שאת רוצה לעבוד בחברה עם שליחות כדי שלא תשווקי מוצרים לא טובים
וגם כדי שלא תעבדי רק בשביל הכסף?

רות גולדבלט

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
צילום מקצועי

רטוריקנית

משתמש חדש
רציתי להסביר לעצמי בקול מה אני מרגישה בנושא הזה, ולשמוע מה אנשים אחרים בתחום מרגישים עם הצד הזה של הפרסום. אבל המסקנה שלך אכן אופציה בשבילי:)

dfghf

משתמש פעיל
זהו בינתיים.
אני רוצה להציע כיוון מחשבה (הדעה שלי לא מחייבת כמובן):sneaky:!
כידוע אנחנו חיים בעולם הזה ואנחנו שופטים דברים לפי המושגים שיש לנו כאן בעולם
אך עדיין זה לא אומר שהגענו לחקר האמת והבנו את המהלכים שהשם מוליך אותנו בהם
ולכן גם אם נפרסם לקוקה קולה אנחנו צריכים לדעת שזה שליחות כי השם הקים את המפעל הזה של
קוקה קולה כי הוא יודע שזה הכי טוב לעולם בדור שלנו גם אם אנחנו לא בדיוק יודעים לחשבן
למה זה טוב, אבל ברור שזה מביא המון תועלת לנו ולכל הברואים ואם מרגישים שמתחברים לפרסום
אז כנראה שזה התפקיד וזה מה שמצופה
וכמובן שהשכר מחכה לכולנו על כל פעולה שנעשה אף אם לא ידוע לנו כרגע בדיוק מה התועלת מהפעולה שעשינו
מקווה שלא הארכתי מידי....
בהצלחה!

"פרוגית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
בכל מקצוע שתבחרי יהיה לך את השאלה הזו
גם מנהלת חשבונות וגם שיפוצניק צריכים להפעיל שיקול דעת בנוגע ללקוחות

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
פרסומאי וקופירייטר טוב מוצא בעסק או במוצר אותו הוא משווק נקודת חוזקה אמיתית ומבליט אותה.
כקופירייטרית- כל עסק שלא נוגד את השקפתי יכול לעבור את המפתן,
והעונג שלי הוא למצוא בו את הנקודה המדויקת שלקוח הקצה עשוי להרוויח / ליהנות ממנה.
(והשקפה היא עניין אינדיבידואלי כמובן)

רועי COPY

קופירייטר ואסטרטג למיתוג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
פרסום שיקרי הוא עוול, לכתוב את האמת זה מוות [למוצר] , להמציא את הדבר הבא זה קופי.

ביזנסטורי - אילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
פרסום שיקרי הוא עוול, לכתוב את האמת זה מוות [למוצר] , להמציא את הדבר הבא זה קופי.
לא נכון.
קופי זה למצוא את נקודת האמת בה המוצר טוב באמת ללקוח.
כי גם אם אני גורמת ללקוח עוול בזה שהרגלתי אותו לצריכה מוגזמת של מתוקים,
לפחות עשיתי באמת טוב בכך שעזרתי לו לברוח מרגשות קשים במקרה הצורך וכן הלאה.
סיגריות אני לא אפרסם
וגם לא אכתוב עלוני צדקה.
אבל כל עוד אני מוצאת את הנקודה שתהיה טובה ללקוח - אני לוקחת את הפרסומת.

והיו לי לקוחות שאחרי בריף שחררתי לקופירייטרית אחרת כי הם מכרו מוצרים בעיניי הם לא טובים לקוח. כמו אחת שאמרה לי במפורש שהרהיט שאותו היא קנתה ומפרסמת, חלש מאד וודאי ישברו כמעט כולם עוד כמה חודשים.
למען השם!
לא רוצה להיות שייכת לדבר הזה!!

כל אחד מחליט מה הוא מפרסם ואיך.
לא חייבים לתת יד לדברים שאנחנו נגדם.
ואני איתך בכל מילה. בהשקפה.

רטוריקנית

משתמש חדש
אני רוצה להציע כיוון מחשבה (הדעה שלי לא מחייבת כמובן):sneaky:!
כידוע אנחנו חיים בעולם הזה ואנחנו שופטים דברים לפי המושגים שיש לנו כאן בעולם
אך עדיין זה לא אומר שהגענו לחקר האמת והבנו את המהלכים שהשם מוליך אותנו בהם
ולכן גם אם נפרסם לקוקה קולה אנחנו צריכים לדעת שזה שליחות כי השם הקים את המפעל הזה של
קוקה קולה כי הוא יודע שזה הכי טוב לעולם בדור שלנו גם אם אנחנו לא בדיוק יודעים לחשבן
למה זה טוב, אבל ברור שזה מביא המון תועלת לנו ולכל הברואים ואם מרגישים שמתחברים לפרסום
אז כנראה שזה התפקיד וזה מה שמצופה
וכמובן שהשכר מחכה לכולנו על כל פעולה שנעשה אף אם לא ידוע לנו כרגע בדיוק מה התועלת מהפעולה שעשינו
מקווה שלא הארכתי מידי....
בהצלחה!
כמובן שכל מה שקורה פה זה בהשגחה פרטית עדיין זה לא אומר שעלינו לשתף פעולה או לזרום עם מה שקורה. לפי הראש הזה אין בחירה חופשית ואין משמעות לחיינו פה (מלבד כסף?). סליחה על הפילוסופיה אבל ברור מאליו שגישה כזו בעצם מתנערת מאחריות על מעשינו. אם תגיד שאתה מאמין בקוקה קולה זה דבר אחד, אבל לומר שאתה לא מאמין ובכל זאת זורם ומפרסם את זה, כי זה קיים אז זה מה שה' רוצה, זה לא טיעון לוגי. מניחה שהתכוונת פשוט לקחת את החיים בזרימה..אז לא מתכוונת לתקוף או משהו רק להסביר את העיקרון.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה