אגב, זאת אמא מתעללת או מחשלת?
לפי התגובות של כל אחד בפורום, אפשר כבר בערך לדעת מה יהיו התגובות לזה.
צפיתי בנשימה עצורה עד אחרון הברווזונים...סרטון עם מסר חזק ביותר!
סיפור טרי מהלילה:
קרובת משפחתי טסה ליומיים לחו"ל למסע תפילה. פרגנתי לה מאד. היא זקוקה לכך.
2 בנותיה נמצאות אצלי באהבה ובשמחה.
אחת מהבנות, ילדה בת 12 עם בעיות רגשיות החליטה (!) שהיא אינה חשה בטוב. קמה 17 פעמים לנסות להקיא. ניסיתי לסייע לה. לא ידעתי כיצד לפעול... היא היתה נראית בריאה לגמרי.
תכל'ס, בעלי ואני לא ישנו הלילה. כל בלילה היינו סביב הילדה. מה גם שכל היציאות והכניסות לשירותים עשו המון רעש.
כשהתעוררנו בפעם הראשונה לבדוק מי קם ככ הרבה לשירותים ומה הרעש, בעלי יצא ורואה שהאורחת העירה את ביתי והשתיים יושבות על הספה בסלון וקוראות ספר. רק אחדד, השעה 4:00 לפנות בוקר. היא פשוט העירה את ביתי כדי לא להיות לבד.
אז נכון, קיבלתי אותה בשמחה ואת שכרי אקבל משמים. אני בהחלט לא מתכוונת לעדכן את האמא של הילדה במקרה אך מה שבטוח זה שגם שילמתי מחיר מאד יקר. אני אישית נמנעת ככל הניתן מלשלוח ילדים (גם אחרי לידה) רק בגלל המחשבה שיתעוררו ויעירו בלילה והחשש שלא יקשו על המארחים.
וכן, כשאסע בעז"ה במהרה בימנו לחופשה אני מתכוונת לקחת אחיינית כבייבי סיטר ולשלם לה כמה מאות שקלים כדי שהילדים ישארו במסגרת הביתית ללא שאף אדם זר לא שילם את מחיר חופשתי.
אני יודעת שיש אנשים שמארחים ביתר קלות ובגמישות. אני אישית- לא.
רק הערה-
לדעתי חובה ליידע את ההורים במקרה בו ילדה מנסה להקיא......
נורות אזהרה!!!!!!
את עשית חסדד מאוד גדול עם יהודי.. ורק בשביל להניח את הדעת, כשעושים חסד עם אדם אחר זה תמיד יבוא על חשבון משהו.. לדוגמא בישלת ליולדת זה יבוא על חשבון שנת הצהריים שלך או משהו אחר שיכלת לעשות, לקחת טרמפ משהי שראית בדרך זה בא על חשבון הזמן שיכלת להיות עם הילדים וכו.. מה שאמור להנחות אותנו האם החסד הזה שאנחנו עושים אנחנו מסוגלים שהוא יבוא לנו על חשבון משהו אחר? אם לא אז עדיף לא לעשות אחרת נתמרמר על זה.. ואם כבר עשית תיהי שלמה שעשית את הדבר הנכון ביותר..סיפור טרי מהלילה:
קרובת משפחתי טסה ליומיים לחו"ל למסע תפילה. פרגנתי לה מאד. היא זקוקה לכך.
2 בנותיה נמצאות אצלי באהבה ובשמחה.
אחת מהבנות, ילדה בת 12 עם בעיות רגשיות החליטה (!) שהיא אינה חשה בטוב. קמה 17 פעמים לנסות להקיא. ניסיתי לסייע לה. לא ידעתי כיצד לפעול... היא היתה נראית בריאה לגמרי.
תכל'ס, בעלי ואני לא ישנו הלילה. כל בלילה היינו סביב הילדה. מה גם שכל היציאות והכניסות לשירותים עשו המון רעש.
כשהתעוררנו בפעם הראשונה לבדוק מי קם ככ הרבה לשירותים ומה הרעש, בעלי יצא ורואה שהאורחת העירה את ביתי והשתיים יושבות על הספה בסלון וקוראות ספר. רק אחדד, השעה 4:00 לפנות בוקר. היא פשוט העירה את ביתי כדי לא להיות לבד.
אז נכון, קיבלתי אותה בשמחה ואת שכרי אקבל משמים. אני בהחלט לא מתכוונת לעדכן את האמא של הילדה במקרה אך מה שבטוח זה שגם שילמתי מחיר מאד יקר. אני אישית נמנעת ככל הניתן מלשלוח ילדים (גם אחרי לידה) רק בגלל המחשבה שיתעוררו ויעירו בלילה והחשש שלא יקשו על המארחים.
וכן, כשאסע בעז"ה במהרה בימנו לחופשה אני מתכוונת לקחת אחיינית כבייבי סיטר ולשלם לה כמה מאות שקלים כדי שהילדים ישארו במסגרת הביתית ללא שאף אדם זר לא שילם את מחיר חופשתי.
אני יודעת שיש אנשים שמארחים ביתר קלות ובגמישות. אני אישית- לא.
@דבורי כל הכבוד לך!2 בנותיה נמצאות אצלי באהבה ובשמחה.
בלי לחץ...רק הערה-
לדעתי חובה ליידע את ההורים במקרה בו ילדה מנסה להקיא......
נורות אזהרה!!!!!!
יש גם חרדים מבטן ולידה, שאין להם אפשרות ללכת להורים לשבת, או לשלוח ילדים לסבתות.
תתפלאיאני בכל אופן עוד לא נתקלתי בכאלה...
סלחתי...מתנצלת
רק בדיחה
אני בכל אופן עוד לא נתקלתי בכאלה...
אני בעלת תשובה, לי אין את הפריבילגיה לשלוח את ילדיי לדודות או לסבתות. אני ובעלי 5 שנים לא יצאנו לשום מקום ואז אחותי גם חזרה בתשובה והדבר היחיד שיכולנו להרשות לעצמינו זה שהיא תבוא לישון אצלינו בערבים ולנסות לפזר אותם אצל חברים אחרי המוסדות.. וגם זה היה כל כך פרוייקט מתיש.. אבל משתלם.. אנחנו אישית לא יכולים להרשות לעצמינו להתפנק בחופשה של שבוע וללכת. ואגיד לכם יותר מזה... אנחנו לא יכולים להתפנק ולהחליט שיאללה השבת אני עייפה מלבשל אז אקפוץ לאמא או איזה אחות לסעודה או שבת.. אני דווקא מאוד מקנאה בחברותי החרדיות מבית בעניין הזה שהבילוי המשפחתי שלהם הרבה יותר מגוון וכיפי... החגים של הביחד (גם לנו יש אבל זה נראה יותר כיף שכולם באותו ראש) אני ממש חושבת שצריך להעריך את זה לטוב ומוטב.. אם הייתי יודעת שיש לי אחות שאני יכולה לשים אצלה את הילדים ולנפוש ליומיים שקטים אבל גם היא הייתה מביאה לי את שלה הייתי כל כך שמחה מזה.. אבל ככה ה' החליט וגם ככה אנחנו שמחים... בקיצור תחייכו אנשים זה כיף גדול!!!
תתפלאי
יש כאלו עם הורים מבוגרים.
יש כאלה שאין מקום אצל ההורים.
יש הורים שאין להם כסף כלל, והילדים לא רוצים להכביד עליהם.
יש כאלה שיש להם גיסים וגיסות שירדו מהדרך, ולא תרצה לחשוף את הילדים לכל מיני דברים, ובודאי לא להשאיר את הילדים שם לבד.
עוד דוגמאות??
זה סוג של 'משל'לא הבנתי כיצד הוא מתקשר לאשכול. האמא נמצאת שם עד שרואה את אחרון ילדיה מצטרף. מחכה בסבלנות, מטיילת בניחותה ולא זזה מהמקום.
כי היא מאפשרת. אבל לא מכריחה! וזה הבדל גדול!אם היא שם, למה היא לא עוזרת?
חחחח ממש לא!מדהים לראות את התגובות פה
ואפשר לזהות את הבחורות הצעירות ש- מה! ברור! שיצאו ההורים ויהיה
המון מי שישמרו, כי מה הבעיה? הרי גם לי יהיה את כל העולם ויהיה לי חתן עשיר
אם אנחנו נהיה בטוחים המאה אחוז שילדינו יצליחו, במגוון תחומים (כן, גם להישאר אצל דודה כמה ימים...) אז הם יצליחו!!!
זה סוג של 'משל'
אם היא שם, למה היא לא עוזרת? למה היא לא מעלה אחד אחד? למה היא בכלל הלכה דרך המדרגות???
אני הכי אוהבת את השלוה שלה למעלה, היא לא עומדת ליד המדרגות ומאיצה בהם, היא פשוט מסתובבת לה ומחכה, בטוחה במאה אחוז שכולם יצליחו לעלות, וכולם הצליחו!!!
אם אנחנו נהיה בטוחים המאה אחוז שילדינו יצליחו, במגוון תחומים (כן, גם להישאר אצל דודה כמה ימים...) אז הם יצליחו!!!
והיא- נקראת- עוף- טפיל
לא קשור לעניינינו במובן הרחב. רק בהקשר לסרט)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: