דרוש מידע בענין השארת ילדים אצל דודים ודודות ולברוח לחופשה

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
אגב, זאת אמא מתעללת או מחשלת?
לפי התגובות של כל אחד בפורום, אפשר כבר בערך לדעת מה יהיו התגובות לזה.

צפיתי בנשימה עצורה עד אחרון הברווזונים...סרטון עם מסר חזק ביותר!

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
סיפור טרי מהלילה:
קרובת משפחתי טסה ליומיים לחו"ל למסע תפילה. פרגנתי לה מאד. היא זקוקה לכך.
2 בנותיה נמצאות אצלי באהבה ובשמחה.
אחת מהבנות, ילדה בת 12 עם בעיות רגשיות החליטה (!) שהיא אינה חשה בטוב. קמה 17 פעמים לנסות להקיא. ניסיתי לסייע לה. לא ידעתי כיצד לפעול... היא היתה נראית בריאה לגמרי.
תכל'ס, בעלי ואני לא ישנו הלילה. כל הלילה היינו סביב הילדה. מה גם שכל היציאות והכניסות לשירותים עשו המון רעש.
כשהתעוררנו בפעם הראשונה לבדוק מי קם ככ הרבה לשירותים ומה הרעש, בעלי יצא ורואה שהאורחת העירה את ביתי והשתיים יושבות על הספה בסלון וקוראות ספר. רק אחדד, השעה 4:00 לפנות בוקר! היא פשוט העירה את ביתי כדי לא להיות לבד.
אז נכון, קיבלתי אותה בשמחה ואת שכרי אקבל משמים. אני בהחלט לא מתכוונת לעדכן את האמא של הילדה במקרה אך מה שבטוח זה שגם שילמתי מחיר מאד יקר.
אני אישית נמנעת ככל הניתן מלשלוח ילדים (גם אחרי לידה) רק בגלל המחשבה שיתעוררו ויעירו בלילה והחשש שלא יקשו על המארחים. אחרי הכל, אנחנו נמצאים בשגרת חיים יומיומית עמוסה. ולדחוף גם אירוח של ילדים, דאגה ויחס אישי לוקח ממך את מעט הפניות שנשארה לך.
וכן, כשאסע בעז"ה במהרה בימנו לחופשה אני מתכוונת לקחת אחיינית כבייבי סיטר ולשלם לה כמה מאות שקלים כדי שהילדים ישארו במסגרת הביתית ללא שאף אדם זר היה צריך לשלם את מחיר חופשתי.
אני יודעת שיש אנשים שמארחים ביתר קלות ובגמישות. אני אישית- לא.

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
סיפור טרי מהלילה:
אחת מהבנות, ילדה בת 12 עם בעיות רגשיות החליטה (!) שהיא אינה חשה בטוב. קמה 17 פעמים לנסות להקיא. ניסיתי לסייע לה. לא ידעתי כיצד לפעול... היא היתה נראית בריאה לגמרי.
תכל'ס, בעלי ואני לא ישנו הלילה. כל בלילה היינו סביב הילדה. מה גם שכל היציאות והכניסות לשירותים עשו המון רעש.
כשהתעוררנו בפעם הראשונה לבדוק מי קם ככ הרבה לשירותים ומה הרעש, בעלי יצא ורואה שהאורחת העירה את ביתי והשתיים יושבות על הספה בסלון וקוראות ספר. רק אחדד, השעה 4:00 לפנות בוקר. היא פשוט העירה את ביתי כדי לא להיות לבד.
אז נכון, קיבלתי אותה בשמחה ואת שכרי אקבל משמים. אני בהחלט לא מתכוונת לעדכן את האמא של הילדה במקרה אך מה שבטוח זה שגם שילמתי מחיר מאד יקר. אני אישית נמנעת ככל הניתן מלשלוח ילדים (גם אחרי לידה) רק בגלל המחשבה שיתעוררו ויעירו בלילה והחשש שלא יקשו על המארחים.
וכן, כשאסע בעז"ה במהרה בימנו לחופשה אני מתכוונת לקחת אחיינית כבייבי סיטר ולשלם לה כמה מאות שקלים כדי שהילדים ישארו במסגרת הביתית ללא שאף אדם זר לא שילם את מחיר חופשתי.

רק הערה-
לדעתי חובה ליידע את ההורים במקרה בו ילדה מנסה להקיא......
נורות אזהרה!!!!!!

אורית 123

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
סיפור טרי מהלילה:
תכל'ס, בעלי ואני לא ישנו הלילה. כל בלילה היינו סביב הילדה. מה גם שכל היציאות והכניסות לשירותים עשו המון רעש.
כשהתעוררנו בפעם הראשונה לבדוק מי קם ככ הרבה לשירותים ומה הרעש, בעלי יצא ורואה שהאורחת העירה את ביתי והשתיים יושבות על הספה בסלון וקוראות ספר. רק אחדד, השעה 4:00 לפנות בוקר. היא פשוט העירה את ביתי כדי לא להיות לבד.
אז נכון, קיבלתי אותה בשמחה ואת שכרי אקבל משמים. אני בהחלט לא מתכוונת לעדכן את האמא של הילדה במקרה אך מה שבטוח זה שגם שילמתי מחיר מאד יקר. אני אישית נמנעת ככל הניתן מלשלוח ילדים (גם אחרי לידה) רק בגלל המחשבה שיתעוררו ויעירו בלילה והחשש שלא יקשו על המארחים.
וכן, כשאסע בעז"ה במהרה בימנו לחופשה אני מתכוונת לקחת אחיינית כבייבי סיטר ולשלם לה כמה מאות שקלים כדי שהילדים ישארו במסגרת הביתית ללא שאף אדם זר לא שילם את מחיר חופשתי.
את עשית חסדד מאוד גדול עם יהודי.. ורק בשביל להניח את הדעת, כשעושים חסד עם אדם אחר זה תמיד יבוא על חשבון משהו.. לדוגמא בישלת ליולדת זה יבוא על חשבון שנת הצהריים שלך או משהו אחר שיכלת לעשות, לקחת טרמפ משהי שראית בדרך זה בא על חשבון הזמן שיכלת להיות עם הילדים וכו.. מה שאמור להנחות אותנו האם החסד הזה שאנחנו עושים אנחנו מסוגלים שהוא יבוא לנו על חשבון משהו אחר? אם לא אז עדיף לא לעשות אחרת נתמרמר על זה.. ואם כבר עשית תיהי שלמה שעשית את הדבר הנכון ביותר..

-LIGA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים

תהילתך

משתמש סופר מקצוען
המשתמש נחסם
עיצוב ואדריכלות פנים
יש גם חרדים מבטן ולידה, שאין להם אפשרות ללכת להורים לשבת, או לשלוח ילדים לסבתות.

אני בכל אופן עוד לא נתקלתי בכאלה... :)
תתפלאי:(
יש כאלו עם הורים מבוגרים.
יש כאלה שאין מקום אצל ההורים.
יש הורים שאין להם כסף כלל, והילדים לא רוצים להכביד עליהם.
יש כאלה שיש להם גיסים וגיסות שירדו מהדרך, ולא תרצה לחשוף את הילדים לכל מיני דברים, ובודאי לא להשאיר את הילדים שם לבד.

עוד דוגמאות??

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען

סרטון חמוד.
לא חושבת שחיות אמורות להיות מורות דרכנו בחינוך... בכל זאת נראה מה יש לנו כאן:
אמא לא מתעללת ולא מחשלת. פשוט מאפשרת.

- אמא שמאפשרת לגוריה להתנסות בטיפוס.
- לא חרדה עליהם.
- לא חוששת שיקרה להם משהו.
- לא עוזרת להם (אין צורך; הם לא מבקשים עזרה, רק מנסים שוב ושוב בכיף! וגם אין שם סיכון).
- לא צמודה ממש אליהם.
- כן נשארת כל הזמן בשטח, קרובה אליהם.
- לכל כיוון שהם הולכים – גם היא הולכת.
- מחכה להם בשיא הסבלנות.
- נותנת להם את כל הזמן שבעולם לנסות ולהצליח.
- לא מאיצה באף אחד.
- לא זזה משם לשום מקום, עד שאחרון הגורים מצליח לטפס; מיוזמתו וברצונו, בכיף, בלי שידחפו אותו בכוח, בלי איומים ובלי נטישה.

נהדר. אוהבת מאוד את תמונת האפשור השלווה הזו, על כלל מרכיביה.

נערך לאחרונה ב:

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית

תודה על השיתוף. סירטון מתוק.
לא הבנתי כיצד הוא מתקשר לאשכול. האמא נמצאת שם עד שרואה את אחרון ילדיה מצטרף. מחכה בסבלנות, מטיילת בניחותה ולא זזה מהמקום.
אגב, אהבתי את היחס לראשון ולאחרון.

cherry c

משתמש סופר מקצוען
אני בעלת תשובה, לי אין את הפריבילגיה לשלוח את ילדיי לדודות או לסבתות. אני ובעלי 5 שנים לא יצאנו לשום מקום ואז אחותי גם חזרה בתשובה והדבר היחיד שיכולנו להרשות לעצמינו זה שהיא תבוא לישון אצלינו בערבים ולנסות לפזר אותם אצל חברים אחרי המוסדות.. וגם זה היה כל כך פרוייקט מתיש.. אבל משתלם.. :) אנחנו אישית לא יכולים להרשות לעצמינו להתפנק בחופשה של שבוע וללכת. ואגיד לכם יותר מזה... אנחנו לא יכולים להתפנק ולהחליט שיאללה השבת אני עייפה מלבשל אז אקפוץ לאמא או איזה אחות לסעודה או שבת.. אני דווקא מאוד מקנאה בחברותי החרדיות מבית בעניין הזה שהבילוי המשפחתי שלהם הרבה יותר מגוון וכיפי... החגים של הביחד (גם לנו יש אבל זה נראה יותר כיף שכולם באותו ראש) אני ממש חושבת שצריך להעריך את זה לטוב ומוטב.. אם הייתי יודעת שיש לי אחות שאני יכולה לשים אצלה את הילדים ולנפוש ליומיים שקטים אבל גם היא הייתה מביאה לי את שלה הייתי כל כך שמחה מזה.. אבל ככה ה' החליט וגם ככה אנחנו שמחים... בקיצור תחייכו אנשים זה כיף גדול!!!

זה באמת קשה ומתסכל, וזה חלק מההתמודדות האדירה שלכם.
מעריכה מאוד!
איזה כיף שאחותך הצטרפה אליך! מכל הבחינות.
אין כמו אחות קרובה. (גם אם היא לא יכולה לשמור על הילדים)

תתפלאי:(
יש כאלו עם הורים מבוגרים.
יש כאלה שאין מקום אצל ההורים.
יש הורים שאין להם כסף כלל, והילדים לא רוצים להכביד עליהם.
יש כאלה שיש להם גיסים וגיסות שירדו מהדרך, ולא תרצה לחשוף את הילדים לכל מיני דברים, ובודאי לא להשאיר את הילדים שם לבד.

עוד דוגמאות??

בהחלט.
יש לי מעל 20 אחיות וגיסות ועדין אם אני נוסעת לנופש, הילדים לא נמצאים אצל בני דודים.
שבת כן ב"ה! וזה בהחלט המון ונותן הרבה כוח.
אבל ביום חול זה לא אפשרי גרים רחוק ואני לא יכולה לטרטר את הילדים.

פעם נסעתי ושמתי אצל שכנה! (שהיתה בטח מגלגלת עינים על האשכול)
כל פעם והנס שלו. זה באמת לא יכול לקרות הרבה.

-LIGA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
לא הבנתי כיצד הוא מתקשר לאשכול. האמא נמצאת שם עד שרואה את אחרון ילדיה מצטרף. מחכה בסבלנות, מטיילת בניחותה ולא זזה מהמקום.
זה סוג של 'משל'
אם היא שם, למה היא לא עוזרת? למה היא לא מעלה אחד אחד? למה היא בכלל הלכה דרך המדרגות???
אני הכי אוהבת את השלוה שלה למעלה, היא לא עומדת ליד המדרגות ומאיצה בהם, היא פשוט מסתובבת לה ומחכה, בטוחה במאה אחוז שכולם יצליחו לעלות, וכולם הצליחו!!!
אם אנחנו נהיה בטוחים המאה אחוז שילדינו יצליחו, במגוון תחומים (כן, גם להישאר אצל דודה כמה ימים...) אז הם יצליחו!!!

מרחבית

משתמש מקצוען
אם היא שם, למה היא לא עוזרת?
כי היא מאפשרת. אבל לא מכריחה! וזה הבדל גדול!
כפי שכתבתי, חיות לא אמורות להנחות אותנו בחינוך, וגם לא שבטים אפריקניים פרימיטיביים.
אבל אם כבר לוקחים סיטואציה מסוימת, כמו בסרט הזה, לא חכמה לקחת רק פן אחד שלה, ולהתעלם מכל השאר. כי זה מכלול שלם.

בוב ספוג

משתמש מקצוען
מדהים לראות את התגובות פה
ואפשר לזהות את הבחורות הצעירות ש- מה! ברור! שיצאו ההורים ויהיה
המון מי שישמרו, כי מה הבעיה? הרי גם לי יהיה את כל העולם ויהיה לי חתן עשיר
חחחח ממש לא!
הצעירות מתחלקות לשתיים
אלו שאוהבות לשמור על אחיינים ונהנות מהן
ואלו שכבר שבעו (בעיקר האחרונות במשפחה)

פרפר סגול

משתמש מקצוען
אם אנחנו נהיה בטוחים המאה אחוז שילדינו יצליחו, במגוון תחומים (כן, גם להישאר אצל דודה כמה ימים...) אז הם יצליחו!!!

שיטת שפר המרתקת
השאלה מה המחיר הנפשי שזה יגבה מהם?

לדגו'
ברור שX יכולה להכין ביום אחד 7 ברכות ל50 איש.
השאלה מה היא תשלם בשביל זה?

ולא תמיד המחיר שווה את ה100% אמון החביבים כ"כ על שפר..

פרפר סגול

משתמש מקצוען

אוזה עם סבלנות,
לא ממהרת לשום מקום...

ו...
היא לא הסופרוומנית החרדית,שכולם כ"כ גאים ביכולת שלה ללהטט בין כל התפקידים,וכמובן בסוף להצליח...

אני לא יודעת מה היא היתה עושה במקרה שבו היתה צריכה להכין להם בגדים למחר,ודירות לעוד 20 שנה..:p

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
זה סוג של 'משל'
אם היא שם, למה היא לא עוזרת? למה היא לא מעלה אחד אחד? למה היא בכלל הלכה דרך המדרגות???
אני הכי אוהבת את השלוה שלה למעלה, היא לא עומדת ליד המדרגות ומאיצה בהם, היא פשוט מסתובבת לה ומחכה, בטוחה במאה אחוז שכולם יצליחו לעלות, וכולם הצליחו!!!

המשל ממש לא דומה לנמשל. ובלי להביע דעה בעד או נגד. כי זה כל כך אישי, ותלוי נתונים רבים.
שימי לב,
למרות שהם קבוצה שלימה. היא לא עוזבת אותם לרגע. היא נשארת בשטח. היא מאפשרת להם להתנסות, ולהצליח. אבל בנוכחותה השלווה, מלאת האמון.
ואם מדברים על בעלי חיים.
אין מציאות שבעל חי אחד יתן לבעל חי אחר, גם מאותו מין לטפל בצאצאיו. (חוץ מהקוקיה שמטילה ביצים בקינים זרים. בעיקר של עורבים. והיא נקראת עוף טפיל. לא קשור לעניינינו במובן הרחב. רק בהקשר לסרט ולמסקנות שהסיקו ממנו).

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה