מותר להגיד שהדורות משתנים, הנורמות משתנות, והצרכים הנפשיים (האמיתיים) גם?מכירה כל כך הרבה זוגות שחייהם הזוגיים עשירים והקשר מדהים. ומעולם לא נסעו לנפוש כשהיו ילדים קטנים בביתם. (חיכו 15 שנה ויותר)
מותר להגיד שהדורות משתנים, הנורמות משתנות, והצרכים הנפשיים (האמיתיים) גם?מכירה כל כך הרבה זוגות שחייהם הזוגיים עשירים והקשר מדהים. ומעולם לא נסעו לנפוש כשהיו ילדים קטנים בביתם. (חיכו 15 שנה ויותר)
החופש יכול לעזור, רק למי שהזוגיות שלו טובה.אבל אם זה תנאי כל כך בסיסי והכרחי לקשר זוגי משובח. אז מדוע אצל זוגות חילוניים והגויים שחייהם מושתתים על נופשים זוגיים, הזוגיות כושלת בגדול...
אנחנו לא מהדור הקודם...מותר להגיד שהדורות משתנים, הנורמות משתנות, והצרכים הנפשיים (האמיתיים) גם?
נכנע...בני 35 הם דור אחר מבני 25.
קוראים לזה דור ה-Y, בדר"כ מי שנולד אחרי תש"ןאפשר לראות את זה בהרבה מאוד תחומים, של סגנון חיים, תרבות צריכה והתנהלות יומיומית.
נכוןבני 35 הם דור אחר מבני 25.
אפשר לראות את זה בהרבה מאוד תחומים, של סגנון חיים, תרבות צריכה והתנהלות יומיומית.
סתם לדוגמא - רישיון נהיגה.
אחוז בני ה25 שיש להם רישיון במגר החרדי, גבוה בפער ניכר מאחוז הבני 35 שיש להם.
נתונים שונים /צרכים שונים (אמיתיים) ועוד
ברורנכון וגם
הרגלים שונים/ שאיפות שונות/ סולם ערכים שונה.
!!!!רק רציתי להגיד ל @nori שהתגובות שלך מיחודות - כל מילה פנינה
סליחה שצחקתי..מה יש, אמרתי לבעלי, צריכים למות לנו ילדים כדי שנצא לחופשה, ונקדיש זמן להשקעה בזוגיות?
מאז אנחנו יוצאים לחופש פעמיים בשנה.
כתבתי בושה לא לצאת לחופש.מתי פעם? ההורים שלי בני 60+ תמיד יצאו לחופש, פעם או פעמיים בשנה.
(להנאתם ולהנאת הילדים)
**אנשים שמדברים על 'פעם' מדומין ואלמוני שאף אחד לא היה בו, רק נעים להם לצקצק עליו.
ואמא שלי אומרת,
תמיד במוצא"ש, אחרי שהאורחים הולכים,
אבא ואני הולכים מחדר לחדר ועושים בקרת נזקים...
יש שבתות שרוב הנזקים מתגלים מיד, תוך יום יומיים,
ויש שבתות...
שהשבוע שאחריהן הוא מסע גילויים:
ביום ראשון- שברים בלתי מזוהים מאחורי מיטה א'
ביום שני- שלושה ספרים קרועים מוחבאים ב3 מקומות שונים.
בשלישי- קישקוש במרפסת, על הקיר
וכן הלאה...
יש גם חרדים מבטן ולידה, שאין להם אפשרות ללכת להורים לשבת, או לשלוח ילדים לסבתות.אני בעלת תשובה, לי אין את הפריבילגיה לשלוח את ילדיי לדודות או לסבתות. אני ובעלי 5 שנים לא יצאנו לשום מקום ואז אחותי גם חזרה בתשובה והדבר היחיד שיכולנו להרשות לעצמינו זה שהיא תבוא לישון אצלינו בערבים ולנסות לפזר אותם אצל חברים אחרי המוסדות.. וגם זה היה כל כך פרוייקט מתיש.. אבל משתלם.. אנחנו אישית לא יכולים להרשות לעצמינו להתפנק בחופשה של שבוע וללכת. ואגיד לכם יותר מזה... אנחנו לא יכולים להתפנק ולהחליט שיאללה השבת אני עייפה מלבשל אז אקפוץ לאמא או איזה אחות לסעודה או שבת.. אני דווקא מאוד מקנאה בחברותי החרדיות מבית בעניין הזה שהבילוי המשפחתי שלהם הרבה יותר מגוון וכיפי... החגים של הביחד (גם לנו יש אבל זה נראה יותר כיף שכולם באותו ראש) אני ממש חושבת שצריך להעריך את זה לטוב ומוטב.. אם הייתי יודעת שיש לי אחות שאני יכולה לשים אצלה את הילדים ולנפוש ליומיים שקטים אבל גם היא הייתה מביאה לי את שלה הייתי כל כך שמחה מזה.. אבל ככה ה' החליט וגם ככה אנחנו שמחים... בקיצור תחייכו אנשים זה כיף גדול!!!
אני בכל אופן עוד לא נתקלתי בכאלה...יש גם חרדים מבטן ולידה, שאין להם אפשרות ללכת להורים לשבת, או לשלוח ילדים לסבתות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: