אוה. זה גרעין האמת שסביבו התנפח כל השוק המזוויע של ענבי הגפן בענבי התקפות הלב וקרנות הצדקה.
יש בעיה בלהטיל על כתפיהם הרכות של זוג זערער יותר מידי עולים, גם עול החיים גם עול תורה גם עול פרנסה וגם עול דירה.
אבל נראה לי אבל שהטיעון הוא אחר.
(אני יציג אותו ראשית בצורה פרובוקטיבית)
וכך אומר השווער לעתיד, שבינינו לבין עצמנו - אינו אלא אברכונצ'יק שיצא מהישיבה והופס עברו עשרים שנה ורעות (סתם, סתם. זלדי) שלו צריכה להתחתן.
"בא נניח שאני יעשה כביכול את "מה שצריך". אמשוך את כל החסכונות מהבנק, ארוקן את כל הבלטות ואמכור בהזדמנות זו את הבלטות עצמן לקבלן ערבי, הבת עצמה תיתן כמובן את כל מה שחסכה מהעבודה, ארוץ לכל הקופרמן-פייגנבוים-נויבירט ואוציא מהם את המקסימום שאוכל
(ברר, נזכרתי עכשיו בדמות ההיא, נו איך קוראים לה, אולי אייזנבך? האומלל הזה שהיה לווה בריבית מהאבא של שומרת השערים בשביל לחתן ילדים, נו שמישהו יזכיר לי את השם) , אגרד את אותיות הזהב מהמצבה של סבא שלי, נו - לכמה אני מגיע? מליון שקל. (וזה כמובן רק לזלדי, מה נעשה עם אפרת ועם יענטל ואושרת ואודל ויאכנוש???)
בכל אופן לכאורה הסתדרנו, מליון שקל זה סכום ראוי לשפיץ מחברון.
נו,
(את הקטע הבא לקרוא בניגון פלפול-תלמודי ובבוהן ימין זקורה) לכאורה, מה היה צריך החתן כמעט גדול הדור שלי לעשות? להשיג נניח מאבא שלו עוד 100,000, לקנות דירת טאבו משותף באלעד, דירה נאה המרחיבה את דעתו של אדם ושם ישב וילמד על התורה ועל העבודה, והכי חשוב - על אזור המרכז.
הה. הצחקתם אותו. כמובן, שהוא ילך ויקנה דירת חירבה (ח' חרוקה, ב' סגולה וקמוצה) בבלוקי - העבדים בנווה יעקב או בקרית יובל.
אי, חירבה של 3 חדרים בנווה יעקב עולה מליון וחצי? אני כבר ישיג עוד חצי מליון, יגיד לי חתני היקר בחיוך קל. משכנתא, הלוואה, קומבינה עם יחידת דיור, משהו. (או ווטאבר, כמו שהצעירות אומרות).
(עכשיו הניגון עולה אוקטבה) אז אדאתינא להכא ששפיץ
יכול להשיג איכשהו חצי מליון, ודאי כן נעשה!, (בחיוך ערמומי) אני יתן מאתיים, הוא ישיג את החצי מליון שלו וילכו לחיפה לדור על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים.
ואל תספרו לי שאין עבודות בחיפה, בסדר? עיר כזו ענקית ורק לזלדי המוכשרת שלי לא ימצאו עבודה? פחח. וכאילו שבירושלים הליאון הזה מסדר עבודה על מגש של כסף לכל זוג אפרוחים שמגיע לקרית יובל.
או במילים פשוטות, ברור שההורים צריכים לתת בסיס, אבל א. הזוג יכול לקחת גם על עצמו, גם אם נניח הוא יתחיל את התשלומים כמה שנים אחרי החתונה, בשביל להקל. ב. פשוט וקל, לעבור לפריפריה. נחמד הדבר הזה שיש אופנה וסטייל לגור באזור המרכז. (כמו שתיארה
@שרה מגן ). אם אתם רוצים סטייל, זוג צעיר, תקנו עגלה מצועצעת וזורחת ב7K. לא דירה שנצטרך בשבילה לעקור את המצבה של סבא וסבתא ולמכור אותם לסוחרי מצבות בהר הזיתים.
(לא, לא באמת זלדל'ה, אל תיבהלי. כשנבוא להשים להם הזמנה את תראי שיש מצבה. אמרתי את זה רק בשביל המשל)