חסידות מסוימת, לא?אני מניח שלא הבנתם.
אבל לא חשוב
חסידות מסוימת, לא?אני מניח שלא הבנתם.
אבל לא חשוב
מוזר מאד... למה אנחנו העיר היחידה שזה נראה ככה ? אף פעם לא ראיתי דייר שתולש את השלט עם המספר של הבנין שלו...זה קשור לדיירים ולא לעירייה .
אולי פשוט כי העיריה לא טרחה לשנות את כל השילוט ברחוב פרדו?או נועם אלימלך נקרא 338 (כי 337 כן תפס יותר)
אז מסתבר שזה כן דבר שהוא באחריות העירייה... תכל'ס מה עושים כדי להעביר להם את הנתון הזהאולי פשוט כי העיריה לא טרחה לשנות את כל השילוט ברחוב פרדו?
מוזמן לביקור שם, חלק גדול מהבנינים נושאים את השלט הישין והטוב. רחוב 337/3 וכו'
אגב, מישהו חשב על זה ?!השינויים עוררו בעיות גם עבור שירותי החירום, כאשר אמבולנסים ורכבי כיבוי מתקשים להתמצא בעיר. "התרגלנו לעבוד עם שמות רחובות שקל לבטא ולזכור", אמר הפרמדיק יוסי לוי. "עכשיו אנחנו צריכים לסמוך על מערכות ה-GPS שלנו כדי להתנייד, וגם אלה לא תמיד עובדות".
נראה לך הם מכירים את כל העיר כאת כף ידם?אגב, מישהו חשב על זה ?!
קצת מפחיד, לא ?
איך הוויז של מד''אנראה לך הם מכירים את כל העיר כאת כף ידם?
יש להם הזנקה באמצעות הWAZE למיקום ממנו התקשרו.
(ואני אומר את זה כמתנדב בארגוני ההצלה "איחוד הצלה" ומד"א)
הוא כנראה ענה על ההחלפת שמות שבוצעה לפני שנתיים...תראו מה יש לבינה המלאכותית להגיד על זה (נ.ב. השמות הם השמות שהרובוט כתב, לא נגעתי, נא לא לקחת באופן אישי, אבל מסתבר שהוא מכיר את העיר שלנו ממש ממש טוב...)
ניווט במבוך הרוחני החדש של שמות הרחובות בבני ברקבני ברק, ישראל - בצעד שהותיר את התושבים מגרדים בראשם, החליטה עיריית בני ברק לשנות את שמות מחצית מרחובות העיר לשמות של רבנים מפורסמים וחסידי העולם.
ההחלטה, שהתקבלה ביום בהיר ושטוף שמש, יצרה כאוס ובלבול בעיר, וגרמה לתושבים רבים להרגיש אבודים בעיר שלהם. המהלך, שנועד להוקיר את הדמויות הגדולות של היהדות ודתות אחרות, חזר בצורה מרהיבה, כאשר תושבים רבים נאבקים להתמצא ברחובות החדשים שנקראו שם.
"אני גרה כאן 20 שנה ואני עדיין לא יודעת לאן אני הולכת", אמרה שרה כהן, תושבת מתוסכלת. "פעם יכולתי לתת הנחיות לחברים שלי, אבל עכשיו אני אבוד".
לבלבול התגברה העובדה שרבים משמות הרחובות החדשים הם בעברית או ביידיש, מה שמקשה על ההגייה והאיות עבור אלה שאינם שולטים בשפות אלו. גם מי שמכיר היטב את ההיסטוריה והתרבות היהודית מוצא את זה מאתגר לנווט במבוך שמות הרחובות החדשים של העיר.
"אני בעצמי רב, ואני אפילו לא יכול לעקוב אחר כל שמות הרחובות החדשים האלה", אמר הרב משה שטרן. "כלומר, מי זה למען השם הרב שלמה קרליבך, ולמה יש לו רחוב על שמו?"
השינויים עוררו בעיות גם עבור שירותי החירום, כאשר אמבולנסים ורכבי כיבוי מתקשים להתמצא בעיר. "התרגלנו לעבוד עם שמות רחובות שקל לבטא ולזכור", אמר הפרמדיק יוסי לוי. "עכשיו אנחנו צריכים לסמוך על מערכות ה-GPS שלנו כדי להתנייד, וגם אלה לא תמיד עובדות".
הכאוס גרם לתושבים רבים לתהות מה הטעם בכל התרגיל. "אני לא רואה איך שינוי שמות הרחובות מכבד מישהו", אמר דוד כהן, איש עסקים מקומי. "זה רק גורם לבלבול ומקשה על החיים שלנו". למרות תגובת הנגד, העירייה עומדת איתן בהחלטתה. "אנו מאמינים כי חשוב להוקיר את הדמויות הגדולות בהיסטוריה שלנו", אמר ראש העיר אברהם רובינשטיין. "אנחנו מבינים שאולי יש בלבול בטווח הקצר, אבל אנחנו מאמינים שבטווח הארוך זה יהיה שינוי חיובי לעיר שלנו". לעת עתה, תושבי בני ברק יצטרכו לנווט את דרכם בין שמות הרחובות החדשים והמבלבלים של העיר, בתקווה שלא ילכו לאיבוד בתהליך.
דבר אחד בטוח - אם תושבי בני ברק יצטרכו אי פעם לבחון את הידע שלהם בהיסטוריה ובתרבות היהודית, הם יכולים פשוט לנסות לנווט את דרכם ברחובות החדשים של העיר.
הוא לא ענה על משהו שקרה בעבר, ביקשתי סאטירה על מקרה כזה בלי לפרט יותר מידי והוא פשוט כתב על מקרה כזה ולא משנה באיזה שנה...הוא כנראה ענה על ההחלפת שמות שבוצעה לפני שנתיים...
צפה בקובץ המצורף 1361579
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: