דרוש מידע בניה במרפסת

פיר

משתמש סופר מקצוען
האם לפי החוק מותר לשכן לבנות במרפסת מחסן בנוי ןפרגולה שניהם ענקים נמסתירים לשכנים את הנוף?

גימפעל

משתמש מקצוען

האם צריך אישור למחסן גינה? - כל מה שצריך לדעת על היתר מחסן גינה​

עודכן: 17 בינו׳ 2022

מחסני גינה הם הגדרה כוללת לכל סוגי המחסנים הניתנים להקמה בשטח החצר או הגינה הפרטית. מחסנים אלו יכולים לשמש אתכם למגוון רחב של מטרות אחסון וצרכי שימוש נוספים ואופן הקמתם חייב להיעשות בהתאם לדרישות תיקון 101 לחוק התכנון והבנייה שנכנס לתוקפו בשנת 2014.

חוק הפרגולות - מה חשוב לדעת?​

חוק הפרגולות המונהג בישראל מאז שנת 2014, נועד לצרכי הסדרת נושא היתרי בנייה לתוספות בנייה כאלו ואחרות בסביבת המגורים, לרבות, הקמת פרגולות ומחסנים בשטח החצר/גינה. על פי תיקון חוק 101 זה, לא נדרש היתר בניה למטרות הקמת מחסן ייעודי בשטח החצר או הגינה במידה והמחסן אותו אתם מתכוונים לרכוש ולהתקין עומד בדרישות המופיעות בחוק.

מהם התנאים להקמת מחסן גינה ללא קבלת היתר בנייה?​

בנוגע לשאלה אם צריך היתר להצבת מחסן גינה, התשובה על פי חוק הפרגולות נקבעת בהתאם לתנאים הבאים: מחסן הגינה חייב להיות מיוצר מחומרי גלם קלים בלבד, מחסן הגינה יהיה בגודל מרבי של 6 מ"ר ובגובה מרבי של 2.5 מטר, וכמו כן, מחסן הגינה לא ימוקם בשטח החזית והצבתו לא תעשה על חשבון מקומות המיועדים לחנייה. במידה והקמת המחסן אינה עומדת בתנאים המופיעים לעיל, תדרשו לקבלת היתר מחסן גינה מטעם הוועדה המקומית לתכנון והבנייה באזור מגוריכם.

חשוב לדעת: כאשר מדברים על חומרי בנייה קלים המשמשים למטרות הקמה של מחסני גינה מדברים למעשה על חומרי גלם כגון: פנל מבודד, עץ, פלסטיק, מתכת.

מתי תדרשו לקבלת היתר בניה לצורך הקמת המחסן בשטח החצר/גינה?​

הקמת מחסנים בשטח הגינה בניגוד לדרישות המופיעות בחוק הפרגולות, עשוי להוביל להטלת סנקציות כנגד בעלי המחסן ואף להריסה של המחסן על ידי רשויות החוק מטעם הרשות המקומית. כפועל יוצא מכך, כאשר אתם רוכשים מחסן מובנה לשטח הגינה/חצר, חשוב להיוועץ עם יועצי המכירה על מנת לקבל מהם אינפורמציה מלאה בנוגע לשאלה האם צריך אישור בניה למחסן הגינה אותו אתם רוכשים.

חשוב לציין שגם במקרים בהם המחסן עומד בתנאים המופיעים לעיל המאפשרים הקמת מחסן ללא צורך בקבלת היתר בנייה, מטרות השימוש במחסן עשויות לחייב אתכם בקבלת היתר לצורך הקמת המחסן. ברוב המקרים, כל חיבור של מחסן לתשתיות מים או חשמל או גז, מחייבות קבלת היתר לצרכי חיבור התשתיות, ולכן, במקרים בהם תרצי להסב את המחסן למטרות עבודה המצריכה חיבור לתשתית חשמל ואו לצרכי חדר כביסה חיצוני בשטח הגינה/חצר או כל מטרת שימוש אחרת המחייבת חיבור לתשתיות, תהיו מחויבים בקבלת היתר לצרכי הקמת המחסן, וזאת גם במידה והמחסן עומד בתנאים המקדימים לצורך הקמתו ללא קבלת היתר, כאשר הליך קבלת האישור לצורך הקמת מחסני גינה מתנהל אל מול וועדת התכנון והבנייה באזור מגוריכם.

12HAVA

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
האם לפי החוק מותר לשכן לבנות במרפסת מחסן בנוי ןפרגולה שניהם ענקים נמסתירים לשכנים את הנוף?
לפי מה שאני יודעת
פרגולה - אין צורך בהיתר (עד גודל מסוים) אבל כן יש צורך להודיע לעירייה
מחסן - נראה לי יותר בעייתי

פיר

משתמש סופר מקצוען
תודה אני הודעתי לעיריה הבעיה שהם חוסמים לי את הנוף

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עפ"י החוק (תיקון 101 לחוק התכנון והבניה) עבודות הפטורות מהיתר :

מותר להציב מחסן מחומר קל (עץ/מתכת/פלסטיק) עד גודל 6 מ"ר בחצר, גינה, או קומת עמודים. לא במרפסת או על מקום חניה, וללא חיבור לתשתיות חשמל ומים.
חובה להודיע על הצבת המחסן לרשות המקומית תוך 45 יום.
בעיריות שונות מקפידים יותר או פחות האם מותר גם לדירה שיש לה מחסן.

מותר לבנות פרגולה פתוחה (שהמרווחים מהווים לפחות 40% מהחלק המקרה). גם כאן חובה להודיע.
כל עירייה/רשות מנהלת מדיניות שונה לגבי הדרישות- האן מותר על כל השטח או רק בנסיגה מהמסגרת, ועוד.
לדעתי עיריית בית שמש לא מציבה דרישות ומאפשרת פרגולות סטנדרטיות במרפסות בלי בעיה.

באופן כללי מומלץ תמיד קודם לבקש מהשכנים למצוא פתרון אחר, אולי להזיז את המחסן לפינה אחרת במרפסת וכדו
ורק במקרי קיצון להודיע שייתכן שתפנו לעירייה.
עיריית בית שמש בד"כ סלחנית בתחום עבירות הבניה (בשכונות הישנות והחרדיות, לא ברמה ה')
אבל במקרה של הלשנת שכנים הידיים שלה כבולות והיא לא יכולה להתגמש מהחוק.
במקרה ששכנים מתלוננים, אפשר לבקש מהם להסיר את התלונה ולהגיע להסדר מול מחלקת פיקוח.
כמובן שהכוונה לתלונה שיש לה על מה לחול...

אברמל

משתמש פעיל
תודה אני הודעתי לעיריה הבעיה שהם חוסמים לי את הנוף
בכמה קניתם את הנוף?
כמה אחוז מהנוף שייך אליכם וכמה אתם מוכנים לשחרר לאחרים? או אולי תמכרו לשכן קצת נוף?
עד כמה שידוע לי בבי"ד לא מתקבל טענה של נוף
אולי אני טועה

פיר

משתמש סופר מקצוען
בכמה קניתם את הנוף?
כמה אחוז מהנוף שייך אליכם וכמה אתם מוכנים לשחרר לאחרים? או אולי תמכרו לשכן קצת נוף?
עד כמה שידוע לי בבי"ד לא מתקבל טענה של נוף
אולי אני טועה
סליחה תשובה קצת לא מתאימה לשאלה שלי
לא עניתם לשאלה שמטרידה אותי

פיר

משתמש סופר מקצוען
עפ"י החוק (תיקון 101 לחוק התכנון והבניה) עבודות הפטורות מהיתר :

מותר להציב מחסן מחומר קל (עץ/מתכת/פלסטיק) עד גודל 6 מ"ר בחצר, גינה, או קומת עמודים. לא במרפסת או על מקום חניה, וללא חיבור לתשתיות חשמל ומים.
חובה להודיע על הצבת המחסן לרשות המקומית תוך 45 יום.
בעיריות שונות מקפידים יותר או פחות האם מותר גם לדירה שיש לה מחסן.

מותר לבנות פרגולה פתוחה (שהמרווחים מהווים לפחות 40% מהחלק המקרה). גם כאן חובה להודיע.
כל עירייה/רשות מנהלת מדיניות שונה לגבי הדרישות- האן מותר על כל השטח או רק בנסיגה מהמסגרת, ועוד.
לדעתי עיריית בית שמש לא מציבה דרישות ומאפשרת פרגולות סטנדרטיות במרפסות בלי בעיה.

באופן כללי מומלץ תמיד קודם לבקש מהשכנים למצוא פתרון אחר, אולי להזיז את המחסן לפינה אחרת במרפסת וכדו
ורק במקרי קיצון להודיע שייתכן שתפנו לעירייה.
עיריית בית שמש בד"כ סלחנית בתחום עבירות הבניה (בשכונות הישנות והחרדיות, לא ברמה ה')
אבל במקרה של הלשנת שכנים הידיים שלה כבולות והיא לא יכולה להתגמש מהחוק.
במקרה ששכנים מתלוננים, אפשר לבקש מהם להסיר את התלונה ולהגיע להסדר מול מחלקת פיקוח.
כמובן שהכוונה לתלונה שיש לה על מה לחול...
תודה על התשובה המפורטת שאתם אומריםששה מטרים הכונה לרבוע?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה