דרוש מידע בניה במרפסת

פיר

משתמש סופר מקצוען
רוצה לחזור ולשאול האם מותר לבנות מבנה מאלומיניום על גבי מרפסת?

avim10

משתמש מקצוען
תודה אני הודעתי לעיריה הבעיה שהם חוסמים לי את הנוף
פניה לעיריה, נחשבת לפי ההלכה פניה לערכאות שהיא כהרמת יד בתורת משה, אלא אם כן נעשתה בהיתר בי"ד.
אני מניח שבבית שמש יש גם אפשרות לתבוע לפי דין תורה, ובמידה שהשכן לא משתף פעולה - אז ינתן היתר לפנות לעיריה.
אני סובל מבעיה דומה, ולמיטב ידיעתי אין לפי ההלכה זכות למנוע בטענה של הסתרת נוף.
לא פוסק פה הלכות, ואדרבה כדאי לפנות לבי"ד ולברר את הענין כדין. (לי היה עדיף במקרה שלי לשתוק ולוותר מסיבות שונות).
נ.ב. צר לי שאיני יודע לענות לשאלה על הפן החוקי, אבל לאור תגובות שונות פה, שקצת שוכחות שזה פורום חרדי שדין התורה אמור לקבוע לפני ה"חוק", לא יכולתי להתאפק מלכתוב.

פיר

משתמש סופר מקצוען
האם הפרגולה יכולה להיות שגורה במוטות עץ מכל הדפנות?

3524

משתמש סופר מקצוען
תראה, השכן שחסם לך את הנוף מבלי לשאול אותך רשות עשה לך עוול גדול. מן הראוי שהוא יפייס אותך ויגיע איתך לפשרה.

אבל, קח בחשבון, פרגולת אלומיניום (לפי התיאור שלך) עם מוטות עץ בצדדים עולה עשרות אלפי שקלים. כשאתה מתלונן בעיריה וגורם שהם יאלצו אותו לפרק את הפרגולה גרמת לו נזק של רבבות שקלים. מסופקני אם על פי הלכה מותר לך להזיק אותו בידיים, גם אם הוא גרם לך עוול.

עצתי - אם שומר מצוות אתה - התייעץ עם רב הבקי בהלכות שכנים, לא איתנו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה