התשובה היא שכן, גם אם אנו סבורים שההנהלה טועה, אנו צריכים לגבות את ההנהלה
ואין הכוונה לומר לילד שהם עושים דבר טוב, אלא הכוונה ללמד את הילד שאנחנו כפופים להנהלה, ולא צריכים להיכנס אם זה מוצדק, אלא לומר אם ההנהלה כך אמרה, אין לנו ברירה, וגם אם אנחנו חושבים אחרת, אנו כפופים לדעתם
בפרט שב 99% מדובר בדבר שנתון לוויכוח ושיקול דעת, וגם אנחנו באמת צריכים להבין שאולי אנחנו ההורים טועים [אולי בגלל שאנחנו רואים יותר את הצד של ילדנו החביב], וההנהלה היא הצודקת [לכל הפחות מנקודת מבטה]
אכן, בדברי אמרתי שצריך ללמד את הילד להיות כפוף למערכת.
ובכל זאת, אם אני חושבת שההנהלה טועה, אני חושבת שאני אמורה לומר את זה לילד. כי האמת חשובה לי מאוד מאוד מאוד, עד אין סוף. הילד יודע איפה האמת, והוא אמור לראות שאנחנו ההורים לא מתעקמים משום כיוון.
ואת האחוזים אני לא בדקתי. אבל אנחנו ההורים אולי גם טועים בראותינו את הצד של ילדנו החביב, אבל אנחנו גם (באחוזים לא קטנים, ודאי לא 1%), קרובים הרבה לאמת, כי אנחנו מכירים את ילדנו, ומבינים את מניעיו/תכונותיו.
ויותר משחשוב העונש בעיני ההורים, צריך להיות חשוב להם הבניה של הילד כילד אחראי, אמיתי, ואם טעה, יש לתקן, ולשלם מחיר, כמו גדול.
וצריך לזכור עוד משהו, בשביל הכבוד העצמי, הילד יעשה הכל. ואם נשפיל אותו, איבדנו את זה.
הכבוד של הילד, הוא הדבר הכי חשוב בחינוך שלו - לדעתי.
אבל צריכים להעביר את המסר, שאם הוא עשה דבר שלא מקובל במקום לימודיו, הוא לא ימצא לזה הצדקה ומפלט בבית
אני חושבת שדוקא כן. אם הילד עשה מעשה לא מקובל, המפלט שלו הוא רק הבית, ואמא שלו. לא בריחה מעונש, לא בריחה מחזרה בתשובה - אבל אני פה בשבילך, גם כדי לתקן טעויות.