דרוש מידע במקום לטפל מענישים ????

מצב
הנושא נעול.

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
כזה פוסט כשקול דמי אחינו זועקים אלינו מן האדמה :(

באופן אישי חושבת שהמסקנה הבסיסית שצריכה להיות מהאסון היא להקשיב לאנשי מקצוע.
לא עוד אינטרסים אישיים / פוליטיים / פסבדו דתיים, אלא קבלת המלצות של גורמי מקצוע כדי למנוע סיכונים שגובים חיי אדם. לא עלולים לגבות, גובים!
וגם אם נניח שכ-ל אנשי המקצוע סובלים משנאת חרדים והמלצותיהם נובעות רק מהתנכלות מכוונת, כל עוד אין לנו הוכחות מקצועיות הפוכות להחלטותיהם - אנחנו מחוייבים לשמוע להם.
אף אחד לא רוצה לשאת על עצמו אחריות מוות של אנשים.

שארפער

משתמש מקצוען
אני יכול קצת לנסות להסביר את כותב השרשור, וההזדהות שלי ושל הציבור איתו.
הכעס הוא לא על ההגבלה.
כי כשיש בעיה ואין לה פתרון, הפתרון היחיד הוא המניעה.

הייתה לנו מגיפה, ולא הייתה לה תרופה זמינה, הפתרון היה סגר.

אבל את זה עושים רק כשאין פתרון אחר!

לבצע אירועים גדולים, גוף ממוסד ומסודר כמדינה, יודע גם יודע איך לעשות.
יש אפשרות לשנות את התשתיות לחלוטין.
אם זה לא ניתן, יש אפשרות לבצע חלוקת כרטיסים לכל הרוצים להשתתף, וכתיבת שעת הגעה ושעת סיום בכרטיס, ובאופן כזה לווסת ולקבוע כמה ומי יהיו בשעות המדוברות.

אם גם זה לא ניתן, ודרוש טיפול ארוך טווח שבלתי יכול להתבצע בזמן קצר כ"כ, את ההודעה לציבור לכל הפחות, ניתן לכתוב אחרת.

אני במקום הרשויות, הייתי כותב כך: "מדינת ישראל, והעם בישראל כולו, מבכה את האסון הכבד. בשל כך, מעתה כל אירוע יתבצע אך ורק בתכנון מוקדם, ועבודות רחבות היקף, על מנת להגן על הציבור, ולאפשר את הגעתו והשתתפותו המלאה בבטחה. מפאת קוצר הזמן והיעדר יכולת ההיערכות, למגינת ליבנו באופן חד פעמי האירוע יערך במתכונת מצומצמת. X בני אדם בהדלקה, X בני אדם בהילולא, וכו'. התכנית הועברה לאישור המפכ"ל. עמכם הסליחה מדינת ישראל והמשטרה".

על הודעה כזאת, לדעתי, לא היה נפתח אשכול נזעם. אני דווקא מאוד מזדהה עם התחושה הכבדה הזאת. יש כאן תחושה ברורה של הענשה, ואולי יותר "זריקה" ו"התנערות". הכי קל לסגור את השיבר. החכמה היא לא לסגור, אלא לפתוח ולנהל נכון. ולמישהו שם, הציבור החרדי רחוק מלהיות חשוב.
מקווה מאוד שהצלחתי להסביר.

LO

משתמש פעיל
אני יכול קצת לנסות להסביר את כותב השרשור, וההזדהות שלי ושל הציבור איתו.
הכעס הוא לא על ההגבלה.
כי כשיש בעיה ואין לה פתרון, הפתרון היחיד הוא המניעה.

הייתה לנו מגיפה, ולא הייתה לה תרופה זמינה, הפתרון היה סגר.

אבל את זה עושים רק כשאין פתרון אחר!

לבצע אירועים גדולים, גוף ממוסד ומסודר כמדינה, יודע גם יודע איך לעשות.
יש אפשרות לשנות את התשתיות לחלוטין.
אם זה לא ניתן, יש אפשרות לבצע חלוקת כרטיסים לכל הרוצים להשתתף, וכתיבת שעת הגעה ושעת סיום בכרטיס, ובאופן כזה לווסת ולקבוע כמה ומי יהיו בשעות המדוברות.

אם גם זה לא ניתן, ודרוש טיפול ארוך טווח שבלתי יכול להתבצע בזמן קצר כ"כ, את ההודעה לציבור לכל הפחות, ניתן לכתוב אחרת.

אני במקום הרשויות, הייתי כותב כך: "מדינת ישראל, והעם בישראל כולו, מבכה את האסון הכבד. בשל כך, מעתה כל אירוע יתבצע אך ורק בתכנון מוקדם, ועבודות רחבות היקף, על מנת להגן על הציבור, ולאפשר את הגעתו והשתתפותו המלאה בבטחה. מפאת קוצר הזמן והיעדר יכולת ההיערכות, למגינת ליבנו באופן חד פעמי האירוע יערך במתכונת מצומצמת. X בני אדם בהדלקה, X בני אדם בהילולא, וכו'. התכנית הועברה לאישור המפכ"ל. עמכם הסליחה מדינת ישראל והמשטרה".

על הודעה כזאת, לדעתי, לא היה נפתח אשכול נזעם. אני דווקא מאוד מזדהה עם התחושה הכבדה הזאת. יש כאן תחושה ברורה של הענשה, ואולי יותר "זריקה" ו"התנערות". הכי קל לסגור את השיבר. החכמה היא לא לסגור, אלא לפתוח ולנהל נכון. ולמישהו שם, הציבור החרדי רחוק מלהיות חשוב.
מקווה מאוד שהצלחתי להסביר.
כל מילה פנינה!!!

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
את ההודעה לציבור לכל הפחות, ניתן לכתוב אחרת.

ממש קבוצת תמיכה..

המרחק בין דוברות המשטרה לבין קציני השטח, רחוק בהרבה מהצפיה שלך לנוסח המטלות מהבוס העתידי שלך..
(כמעט מוכן להמר שאתה אברך כולל)

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

שארפער

משתמש מקצוען
ממש קבוצת תמיכה..

המרחק בין דוברות המשטרה לבין קציני השטח, רחוק בהרבה מהצפיה שלך לנוסח המטלות מהבוס העתידי שלך..
(כמעט מוכן להמר שאתה אברך כולל)
אל תיתפס לסמנטיקה של הניסוח המעודן.
זה רק צלופן להסברה.
הנקודה היא, שבמקום להיערך ולהכיל, ולעשות את הנדרש, סוגרים.
ולא באופן חד פעמי כי אין ברירה, אלא כדרך הנהגה ברורה עם הציבור הזה.
יש בעיות? לא יטפלו. פשוט יסגרו.
ואנשים עוד קוראים לזה מקצועיות....

אבל אהבתי את ההומור שלך.... :cool:

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אולי,
אבל בהחלט יותר קל להתעלם מאתגר מאשר לנסות לעמוד בו....
לא חושבת שמישו מנסה להתעלם.
יתכן והזמן הקצר שעומד לרשותם לא מספיק.
לא חייבים לחפש מי שונא, מסחת או רוצה ברעתינו.
די עם זה.

YAKOV COHEN

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לא חושבת שמישו מנסה להתעלם.
יתכן והזמן הקצר שעומד לרשותם לא מספיק.
לא חייבים לחפש מי שונא, מסחת או רוצה ברעתינו.
די עם זה.
נא לא להוציא מפי דברים שלא אמרתי...
תודה!

• תודה
Reactions: c.h

טברייני

משתמש מקצוען
זאת ידיעה שפורסמה היום
ההדלקה מסורתית תצומצם ל-10 אנשים, ללא נוכחות קהל, הנושא יובא לאישור מפכ"ל המשטרה (שלומי הלר).
זאת אומרת במקום שהמדינה תדע לטפל ולהכיל אירועים גדולים אז מחליטים להעניש ????
רק מי שלא מכיר את המקום יכול להחליט כך,
ההדלקה שם היא במרחב עצום עם כמה מאות אנשים בלבד ללא לחץ ובלי דחיפות,
להגביל את זה ל-10 אנשים זה בורות.

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נא לא להוציא מפי דברים שלא אמרתי...
תודה!
ברור, מצטערת אם היה נראה כך.
רק זו הנימה שהתקבלה מההודעה, בטח לאחר אשכולות מלאים על
עד כמה כולם רוצים ברעתינו.

מקשיב

משתמש פעיל
שמעתי מאדם חכם אחרי האסון במירון

אלו שיבואו ויטענו בתוקף שצריך לבטל/להגביל את האירועים הללו
כוונותיהם שקופות, ודעותיהם ידועות...
ולא משנה כמה יסבירו את עומק הגיונם,

לעומת זאת, אותם שיגיעו עם רצון לתקן,
ולעשות את כל מה שאפשר כדי שלא יקרו אסונות כאלו שוב,
עם גישה חיובית---
והבנה מלאה שהאירועים צריכים להמשך כסדרם,
'ויש דרכים להסדיר הכול בדרכים הנכונות'
להם צריך להאמין,
גם אם הם לא שייכים לציבור שלנו.

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
אני חושבת שיש צורך וחייבים להגביל אבל גם לתת ולסדר מערך של מתפללים מתחלפים... ובהחלט לחשוב טוב איך כל אזרח יוכל להגיע ולהתפלל
ובקשר להרגשה שבמקום לתקן סוגרים נראה לי זה מגיע מתוך ההפגנות שאנחנו חווים פה על ימין ושמאל ובמקום לארגן ולהוציא את המפגינים ולעשות סוף סוף סדר אחרי שנים של הפגנות, מה עושים? סוגרים את הכביש, סוגרים את התחבורה ותתמודדו...
אז התחושה היא שלא כל כך חושבים איך לדאוג לאזרח הקטן אלא איך לעבוד פחות.

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
נניח שאחד מקורבנות אסון מירון היה נגלה לך בחלום הלילה, ומתריע שהקב"ה מצפה מאיתנו להבין שיש לשנות את התרבות, ואם לא יתחילו להגביל אירועים- יקרה עוד אסון, חלילה.
מה תעשה/י מחר בבוקר? לא תפתח אשכול נסער שחייבים להגביל ו500 זה הרבה, עדיף אפילו 400, שחלילה וחס לא יקרה כלום?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה