אם יש מקום קבוע ונוח לנעליים, אז פשוט להזכיר שוב ושוב. כל פעם נקודתית, בתקוה שיהפוך להרגל.רק תגידו איך מסתדרים עם נעליים של ב"ה משפחה ברוכת נפשות שלכל אחד יש כמה וכמה זוגות שמסתובבים בכל הבית???
כמה שניסיתי סדר זה עדיין לא יעיל!
אם יש מקום קבוע ונוח לנעליים, אז פשוט להזכיר שוב ושוב. כל פעם נקודתית, בתקוה שיהפוך להרגל.רק תגידו איך מסתדרים עם נעליים של ב"ה משפחה ברוכת נפשות שלכל אחד יש כמה וכמה זוגות שמסתובבים בכל הבית???
כמה שניסיתי סדר זה עדיין לא יעיל!
סתם מעניין אותי האם זו בעיה:
נניח הוא השאיר את השקיות של הסופר על הרצפה/שיש. לפנות אליו כמו שפונים לילד בנעימות, בלי עצבים ובון הכי ענייני "בבקשה.. אם אל אכפת לך תשים את השקיות במקום"
ואני לא מלכת הסדר, ממש לא. אז לכן זאת לא נקודה רגישה ולא רגשית אצלנו,
פשוט, פרקטי, לא נח להיות בבית ולא נותן מוטיבציה לסדר ולנקות כשגמדים קטנים מערבבים את כל החפצים בבית למין משהו בלתי מזוהה.
אז אחרי ילדים זה מובן ומתבקש, ואפשר גם ללמד אותם ולפעול איתם בעזרת מבצעים וכו', אבל אחרי בן אדם מבוגר, שהוא כבר לא 'דף חלק' אלא אימץ לעצמו כמה הרגלים לא נחמדים, ובהתחשב בכך שאני לא מעוניינת בשום פנים ואופן לחנך ולהפוך את הנושא לנפיץ, אני מבקשת כאן את עזרתכן..
איך אפשר לשפוך מים אבל להשאיר את הרצפה יבשה?
כשאומרים לחנך זה מיד הופך את המשימה ללא מתאימה ולא ישימה.
אבל אם היו לי הרגלים שהיו מפריעים לחיי משפחה תקינים שלנו הייתי שמחה שבעלי בצורה נעימה היה מצביע עליהם והיה עוזר לי להתגבר עליהם.
וזה אומר לדבר, לבקש שינוי, להסביר למה זה חשוב, להחליט על צעדים קטנים בדרך לשפור וכו'. להשאיר את השרש ח.נ.ך בצד הוא לא יקדם אתכם.
חוץ ממך ומהילדים שזה מן הסתם מפריע או יפריע בעתיד. אני חושבת ששמירה על כללי סדר מינימלים חשובה מאד לבן אדם עצמו ואני בטוחה שאת יכולה להצביע לו על נקודות שהקשי יוצר גם לו ולעזור לו בדרך לפתרון.
אני באופן אישי לא מבינה את ההשלמה בנושא שכמה פה כותבות. החיים שלכם לא חשובים לכן? אם אפשר לחיות יותר טוב אתן לא רוצות? והבעלים שלכן לא רוצים חיים נעימים יותר? עצמאיים יותר?
והרב שמחה כהן אומר, אחרי שזה נהפך לקבע (שהסוכר תה קפה במקום) עוברים לפרוייקט הבא...עצם העלאת השאלה, מראה שהנקודה הזאת, כן מפריעה לך, וזה לא אומר שזה איזשהו פיל שיושב עליך. זה יכול להיות פיפס קטן שלפעמים הוא יכול נורא נורא לעצבן. אבל הוא קיים.
אני חושבת, שאת יכולה לקחת משהו אחד, שהכי מפריע לך.
למשל - להחזיר את הקפה והסוכר אחרי שהוא מכין קפה / לסדר את המיטה שלו בבוקר/ לסדר אחריו את האמבטיה. דבר אחד שהכי מפריע לך.
ופשוט בהידברות, תבקשי ממנו שיקפיד על זה. משהו אחד. זהו.
ולא לשכוח לתת מחמאות, ואיך שמחתי לראות ש.....
יש סיכוי גדול שבלי לשים לב, זה יכנס לו יותר למודעות, והוא יתחיל יותר להחזיר למקום.
הוא לא ישתנה לגמרי, אבל בקטנה - כן.
שכחת לציין שהמבוגר הזה הוא גם החבר חדר שלךאחרי בן אדם מבוגר, שהוא כבר לא 'דף חלק' אלא אימץ לעצמו כמה הרגלים לא נחמדים, ובהתחשב בכך שאני לא מעוניינת בשום פנים ואופן לחנך ולהפוך את הנושא לנפיץ, אני מבקשת כאן את עזרתכן..
צריך להבין שיש הבדל בין לבקש יפהובהתחשב בכך שאני לא מעוניינת בשום פנים ואופן לחנך ולהפוך את הנושא לנפיץ, אני מבקשת כאן את עזרתכן..
להיפך, ההשלמה עם הנושא, היא החיים הנעימים יותר שאת מדברת עליהם.
אני יכולה להעלות את הנושא כל שני וחמישי, אני יכולה לנסות "לחנך" אותו או לשנות אותו.
זה לא יהפוך לי את החיים ליותר נעימים, בדיוק ההיפך.
לסדר כל ערב, את הדברים שהוא השאיר, זה מה שגורם לי לחיות חיים מאושרים.
ועוד דבר,
השלמה, זה לא להיאנח ולהגיד, נפלתי עם בעל כזה.
השלמה זה אומר להגיד לעצמי, יש לי בעל מקסים, עוזר לי כשאני מבקשת, שומר על הילדים בצהרים כדי שאני ילך לישון, עוזר לי להכניס שבת, הוא עושה אוירה נעימה בבית, לומד עם הילדים, משחק איתם. כיף לי, טוב לי. אשרי שזכיתי.
אז הוא עושה קצת בלאגן, את מי זה מענין?
אני יעבוד טיפה יותר קשה, ואני אשמור על האוירה המקסימה שיש בבית.
צריך להבין שיש הבדל בין לבקש יפה
לבין לחנך.
אני מאמינה שאם תבואי אליו ברגע טוב, הכוונה- לא בשעת מעשה כשהוא משליך את החפצים
אלא דווקא ברגע שהוא נינוח, רגוע, שבע, ערני.
הייתי מציעה לך לצאת אתו לאיזה שהוא מקום, ואז פשוט להעלות את הנושא הזה על הפרק.
להסביר לו שאין לך חלילה טענות כלפיו, ואת ממש מאושרת אתו
אבל, יש דבר קטן שקצת קשה לך עם זה
ומאד תשמחי אם הוא יבוא לקראתך בנושא זה וזה.
צריך לתפוס את העיתוי ואז להנחית לו את הבקשה.
מה שכתבת- הכל נכון וחכםלבקש ממנו גם לסדר אחריו?
מכולנו.עבודת המידות מתבקשת גם מהבעל
מה שכתבת- הכל נכון וחכם
אופי הגבר שונה כל כך מאופי האישה תורה שלימה היא זו ולימוד צריכה.
העניין הוא לא: לסדר אחריו.
אלא משהו שונה.
לסדר אחריו כי זה בציפור נפשה של הרעיה. הזעקה העולה מהאשכול היא זעקת מצוקה.
זה מפריע לה.
לומר לאישה תשלימי עם התכונה הזו של בעלך בשעה שהיא לא מסוגלת וזה קשה לה
זה עינוי סיני ארוך ומעיק.
אז לסדר אחריו-זה פשוט תצא מעצמך קצת, תבוא לקראתה.
עבודת המידות מתבקשת גם מהבעל מלבד עניין לימוד התורה.
מה ש @נוי ו @bracha כותבות
זה עדיף מלכתחילה.
לדעת לקבל ולהשלים את האופי השונה, לנסות לאהוב את זה
ולחיות עם זה, תוך כדי התמקדות בצד החיובי של הבעל.
אם הבנתי נכון- לזאת התכוונתם.
קחו בחשבון שהרגש של האישה עובד מהר יותר מהשכל.
ועם כל זאת הייתי מסייגת את מה שברכה כתבה
וכבר התריעו על כך יועצי נישואין גדולים ומומחים בתחום:
אסור לאישה למחוק את האישיות שלה על ידי וויתור.
אל תתפסו אותי במילה, אין הכוונה חלילה שעל האישה להילחם ולא לוותר. אינפנטילי לחשוב כך
אלא אם האישה מרגישה שהוויתור הזה ספציפי גדול עליה ועל ידי הכניעה שלה (חברה, פרופורציות)
היא נמחקת, זאת אומרת היא לא מגיעה לדרגה של לקבל את זה באהבה
היא עלולה להתמוטט נפשית
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: