עזרה בית אלף - שימוש בגליפים היחודיים

miri#

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
למרות כל ההסברים שקיבלתיוישמתי (זה פעם ראשדונה שאני פותחת פה את הנושא)
עדיין לא מצליחה להשכיב את הל' או להשתמש בגליפים היחודיים
לפעמים כן אבל הרבה פעמים לא עובד
פתרון?
למי יש ?
@איתמר נתן אולי?

kosta770

חבר קהילה: מעצבים גרפיים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים
שאצלי לפעמים הגליפים לא עובדים 100% אני מפעיל מחדש את התוכנה וזה מסתדר, ואם זה לא מסתדר אז אני עובד עם החלונית של הגליפים ששם זה תמיד עובד לי..

בן של מלך!

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עימוד ספרים
גם לי הייתה את הבעיה הזאת ב"אל" שאם אני מוציא מחלונית הגליפים או ממפת תווים זה מעתיק את האותיות ולא את האות המחוברת. גם בצהלולים הוא לא הסכים לבטל את חיבורי האותיות ותמיד ל' וו' היו נראים מחוברים

בן של מלך!

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עימוד ספרים
@Shmuly12 יש לי כמה שאלות בנושא אופן-טייפ, אתה יכול ליצור איתי קשר במייל BZ0556799161 וכו'? תודה

אריאל לוי

אתרים מהעתיד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
גם אני עם אותה בעיה
צפה בקובץ המצורף 1123941
אולי זה קשור לגירסה של התוכנות?
חלק גלייפים עובדים וחלק לא
בוורד זה עובד לך?
אם כן הבעיה שפוטושופ שלך לא תומר עברית באופן מלא, אם לא תשתמשי בשם המפורש...

@Shmuly12 יש לי כמה שאלות בנושא אופן-טייפ, אתה יכול ליצור איתי קשר במייל BZ0556799161 וכו'? תודה
רבי בנימין, אם אתה ממש רוצה אתה יכול להתקשרר אליי :love:

Shmuly12

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים

Shmuly12

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים

בן של מלך!

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עימוד ספרים

Shmuly12

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
בפיצ'ר calt מציינים שיש לו רגישות לשיתופי פעולה... הוא עלול ל"אווברייט" את הפיצ'ר האחר...

Tag: 'calt'​

Friendly name: Contextual Alternates

Registered by: Adobe

Function: In specified situations, replaces default glyphs with alternate forms which provide better joining behavior. Used in script typefaces which are designed to have some or all of their glyphs join.

Example: In Caflisch Script, o is replaced by o.alt2 when followed by an ascending letterform.

Recommended implementation: The 'calt' table specifies the context in which each substitution occurs, and maps one or more default glyphs to replacement glyphs (GSUB lookup type 6).

Application interface: Discretionary feature: can be applied to glyph runs based on document markup, user control or other application criteria.

UI suggestion: This feature should be active by default.

Script/language sensitivity: Can be used with scripts that have optional, cursive styles.

Feature interaction: This feature may be used in combination with other substitution (GSUB) features, whose results it may override.
וכן בגלל שהיא בשיתוף עם הפיצ'ר aalt, שמציינים במפורש שאין בעיה להשתמש בו בשיתוף עם פיצ'רים אחרים...

Tag: 'aalt'​

Friendly name: Access All Alternates

Registered by: Adobe

Function: This feature makes all variations of a selected character accessible. This serves several purposes: An application may not support the feature by which the desired glyph would normally be accessed; the user may need a glyph outside the context supported by the normal substitution, or the user may not know what feature produces the desired glyph. Since many-to-one substitutions are not covered, ligatures would not appear in this table unless they were variant forms of another ligature.

Example: A user inputs the P in Poetica, and is presented with a choice of the four standard capital forms, the eight swash capital forms, the initial capital form and the small capital form.

Recommended implementation: The 'aalt' table groups glyphs into semantic units. These units include the glyph which represents the default form for the underlying Unicode value stored by the application. While many of these substitutions are one-to-one (GSUB lookup type 1), others require a selection from a set (GSUB lookup type 3). The manufacturer may choose to build two tables (one for each lookup type) or only one which uses lookup type 3 for all substitutions. As in any one-from-many substitution, alternates present in more than one face should be ordered consistently across a family, so that those alternates can work correctly when switching between family members. This feature should be ordered first in the font, to take precedence over other features.

Application interface: Discretionary feature: can be applied to glyph runs based on document markup, user control or other application criteria. The application determines the glyph ID for the default form of a given character (default glyph from the 'cmap' table with no features applied). It then checks to see whether the glyph ID is found in the 'aalt' coverage table. If so, the application retrieves the alternate glyphs mapped in the alternate substitution lookup.

UI suggestion: The application should indicate to the user which glyphs in the user’s document have alternative forms (i.e which are in the coverage table for 'aalt'), and provide some means for the user to select an alternate glyph. An application could display the forms sequentially in context, or present a palette showing all the forms at once, or give the user a choice between these approaches. The application may assume that the first glyph in a set is the preferred form, so the font developer should order them accordingly. When only one alternate exists, this feature could toggle directly between the alternate and default forms.

Script/language sensitivity: None.

Feature interaction: This feature may be used in combination with other features.

כלומר, הפיצ'ר aalt נחמד לשיתופי פעולה, אבל הפיצ'ר calt תמיד רוצה להיות במרכז העניינים, ולכן כשלוקחים אלטרנטיבה דרך aalt שמשותף עם calt, אז צריך להדליק את הcalt...
כלומר, הaalt עובד כרגיל, מציע לי אלטרנטיבה, אבל הcalt נכנס באמצע, ובגלל שהגדירו אצלו ש "ל" ו"_" שווים "ל שוכבת", אז הוא מגדיר לי את האוטפוט של הaalt כ "ל_"...
ניתן ללמוד עוד על זה כאן...

נראה לי, שכדי לפתור את הבעיה כדאי לשים שני סוגי למדים שוכבים, אחד למי שמשתמש בקיצור (ל_) ואחד למי שמשתמש בaalt (חלון הגליפים...)

אריאל לוי

אתרים מהעתיד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
בפיצ'ר calt מציינים שיש לו רגישות לשיתופי פעולה... הוא עלול ל"אווברייט" את הפיצ'ר האחר...

וכן בגלל שהיא בשיתוף עם הפיצ'ר aalt, שמציינים במפורש שאין בעיה להשתמש בו בשיתוף עם פיצ'רים אחרים...

כלומר, הפיצ'ר aalt נחמד לשיתופי פעולה, אבל הפיצ'ר calt תמיד רוצה להיות במרכז העניינים, ולכן כשלוקחים אלטרנטיבה דרך aalt שמשותף עם calt, אז צריך להדליק את הcalt...
כלומר, הaalt עובד כרגיל, מציע לי אלטרנטיבה, אבל הcalt נכנס באמצע, ובגלל שהגדירו אצלו ש "ל" ו"_" שווים "ל שוכבת", אז הוא מגדיר לי את האוטפוט של הaalt כ "ל_"...
ניתן ללמוד עוד על זה כאן...

נראה לי, שכדי לפתור את הבעיה כדאי לשים שני סוגי למדים שוכבים, אחד למי שמשתמש בקיצור (ל_) ואחד למי שמשתמש בaalt (חלון הגליפים...)
כמו שכתבתי, בגרסה החדשה הבעיה סודרה.

hamefoar

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נתקלתי בזה, באמת מעצבן...
בגרסה החדשה שתיכנתתי ושתעלה בקרוב בעז"ה סידרתי את כלל הבעיות הללו.
אני מבין שאתה המתכנת, אז אציין בפניך בעיה קשה בפונט פרנקנתן בחלק מהמשקלים.
הל' לא מתקפלת אם האופציה המובנית באינדיזיין, וחבל, כי להוסיף לכל הלמדים ץ בשביל שיתקפלו זה לא ממולץ מכמה סיבות ואכמ"ל.
צריך שהפונט יהיה מוגדר לאפשרות התקפלות גם ע"י הפעלה של הפונקציה היעודית לכך באינדזייין:
1653826931582.png

בנוסף, גם האופציה של הקיפול באמצעות ץ, לא עובדת אם הל' נמצאת בסוף מילה.

אריאל לוי

אתרים מהעתיד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני מבין שאתה המתכנת, אז אציין בפניך בעיה קשה בפונט פרנקנתן בחלק מהמשקלים.
הל' לא מתקפלת אם האופציה המובנית באינדיזיין, וחבל, כי להוסיף לכל הלמדים ץ בשביל שיתקפלו זה לא ממולץ מכמה סיבות ואכמ"ל.
צריך שהפונט יהיה מוגדר לאפשרות התקפלות גם ע"י הפעלה של הפונקציה היעודית לכך באינדזייין: צפה בקובץ המצורף 1127807

בנוסף, גם האופציה של הקיפול באמצעות ץ, לא עובדת אם הל' נמצאת בסוף מילה.
את הפונט הזה עוד לא עדכנתי לגרסה החדשה, את הגרסה שברשותכם לא אני תיכנתתי ואני אשב על הפונט הזה ממש בקרוב בעז"ה

תמר בן דוד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עימוד ספרים
לא יודעת אם זה צויין פה כבר או שזה דבר ידוע, אבל אולי המידע הזה יהיה לתועלת כאן למישהו
שמתי לב היום שהגליפים משתבשים לי (באופן כללי ולא בהכרח בפונטים של בית אלף) כשהקרנינג/טרקינג מעל מספר מסויים (כל פעם משהו אחר).
כשמורידה את הערכים, בדרך כלל אל מתחת ל10, זה מסתדר..

אריאל לוי

אתרים מהעתיד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לא יודעת אם זה צויין פה כבר או שזה דבר ידוע, אבל אולי המידע הזה יהיה לתועלת כאן למישהו
שמתי לב היום שהגליפים משתבשים לי (באופן כללי ולא בהכרח בפונטים של בית אלף) כשהקרנינג/טרקינג מעל מספר מסויים (כל פעם משהו אחר).
כשמורידה את הערכים, בדרך כלל אל מתחת ל10, זה מסתדר..
לא כל הגליפים, האותיות המתארכות והליגטורות.
זה בגלל שהתוכנה נותנת לך עד מרחק מסוים להרחיק בין אותיות (משתנה לפי מה שהגדיר יוצר הפונט) ואז הליגטורות משתחררות בשביל שפונטים של כתבי יד לא יראו מוזרים שכל האותיות רחוקות ופתאום בליגטורה האותיות צמודות...

תמר בן דוד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עימוד ספרים
לא כל הגליפים, האותיות המתארכות והליגטורות.
זה בגלל שהתוכנה נותנת לך עד מרחק מסוים להרחיק בין אותיות (משתנה לפי מה שהגדיר יוצר הפונט) ואז הליגטורות משתחררות בשביל שפונטים של כתבי יד לא יראו מוזרים שכל האותיות רחוקות ופתאום בליגטורה האותיות צמודות...
כך גם לי היה נראה הגיוני, אבל שמתי לב שזה קורה גם באותיות רגילות, לא ליגטורות או אותיות מתארכות
בפונטים שיש להם כמה אופציות לכל אות

אריאל לוי

אתרים מהעתיד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
כך גם לי היה נראה הגיוני, אבל שמתי לב שזה קורה גם באותיות רגילות, לא ליגטורות או אותיות מתארכות
מוזר, לא נתקלתי בזה מעולם...
תוכלי לתת לי שם של פונט לדוגמה שזה קרה לך בו?

תמר בן דוד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עימוד ספרים

Shmuly12

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
זה יכול לקרות אם לא מתכנתים את הפונט נכון.
(כמו למקם אלטרנטיבות בפיצ'ר של ליגטורות וכדו'...)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה