נכתב ע"י שולמית 1;2228716:סליחה שאני מושכת את המפה שוב-- לעבר יקוואל.
ותסלחו לי אם אצא קולקטיבית נגד רובכם.
נכון שזה כיף להזדהות עם המושלם והאיכותי, ולהרגיש שאני הבנאדם הכי שווה, הכי יפה והכי טוב שנוצר אי פעם? (בוירטואלי, לפחות)
זה כיף. מאודדד!
ולכן כנראה, רובכם הזדהיתם, כצפוי, עם האיסתרק והמהללאל, שרק החיים זמנו להם כאבים....
שוכחים בדרך- מה עבר עליכם בהיותכם נערים. אז נכון, מן הסתם לא הייתם מופרעים כפי שתואר יקוואל בספר, אבל דומה מאוד- רובנו היינו. ותדעו לכם, שכמו יוסלה השובב(שהיה פי מאה מיקוואל הספרותי)- היו רבים מרבותינו. כן כן... כאלו שנהנו ל"שגע" ת'סובב, להשתולל, ולעשות הכול אבל הכול כדי לבדוק מהם הגבולות.
אני, בשונה מכולכם (לפחות איך שזה היה נקרא לי מתחילת האשכול--) הזדהיתי יותר מכל- עם יקוואל. השובב, המחפש, הרוצה וכן- האנוכי!
לא לעד נשארים כך.
אנשים גדלים ומתבגרים ותכל'ס, מה שהם זוכרים- זה איך הגיב אבא'שלהם כשהם ברחו לים בכיתה י'.... ועל זה הדרך.
לאורך כל הסדרה של ממלכה במבחן- חיפשתי אותו, נהניתי לראות שבכל פעם- עולה רמתו הרוחנית והמוסרית גם אם היא חיצונית, חשבתי שיום יבוא- והוא יקלוט. כי משחק זה לא דבר שבנאדם מצליח לסחוב הרבה... לפחות לא מבפנים, הוא חייב שינוי. לחיוב או לשלילה. גם עצם הבריחה שלו מההתמודדות- מהארמון, היתה אמורה להביא אותו לבגרות עמוקה, קשה, וכוללת- בכל שטחי החיים. ואכן, כך באמת היה.
לא צפיתי שהוא "ימות" פתאום, לאחר כל התהליך היפה שהוא עבר, לפחות לילד במצבו.
אגב, מישהו פעם היה יתום עגול שיכול לכתוב על זה משהו?????
את זוכרת שגם איסתרק יתום עגול, ומהללאל בכלל גדל כאסופי?
ושאלה - איפה ראית את תהליך התבגרותו היפה בא לידי ביטוי?