ראש לשועלים
מהמשתמשים המובילים!
ובלעדי מה יעשו הרעים?על כן גם אם אתה אישית כשר לגמרי בדץ, יבואו אחריך האנונימיים האחרים ויגלו למקום מים הרעים, ומי יוכל להבחין בין תכלת לקלא אילן.
ישתו תה?
ובלעדי מה יעשו הרעים?על כן גם אם אתה אישית כשר לגמרי בדץ, יבואו אחריך האנונימיים האחרים ויגלו למקום מים הרעים, ומי יוכל להבחין בין תכלת לקלא אילן.
לשונך רבנית להפליא ולהשתומם.על כן אמרתי, שאיני בא לדבר עליך כעליך.
אני מדבר הן מצד הסופר, שביקורת שחתומה על ידי מישהו, היא כלי לגיטימי שהוא צריך להתמודד מולו.
ואילו ביקורת אנונימית היא בדרך כלל בעייתית.
והן מצד הכותב הרגיל, שנזהר יותר בדברים עליהם הוא חתום.
על כן גם אם אתה אישית כשר לגמרי בדץ, יבואו אחריך האנונימיים האחרים ויגלו למקום מים הרעים, ומי יוכל להבחין בין תכלת לקלא אילן.
אם אני מבין נכון, אם ביקשת להשיב על הביקורות הללו, משמע אתה מדבר על ביקורות אובייקטיביות, על עניינים אובייקטיביים, אידיאולוגיים או אחרים. הביקורת שלי דנה את הסובייקט, את התחושה של הקורא, במקרה הזה אני. הסופר אינו מאן דאמר בעניין הזה, אין לו מה להשיב, ולא צריך לחזר אחרי תגובתו. חווית הקריאה היא לא עניין לוויכוח, אלא להבעה.
לפעמים, בא מישהו עם נדוניה אופוזיציונית מהבית, ואז הוא מחפש על מה אפשר להלביש את ההתנגדות הזו. נראה לי שמישהו כאן לא קרא/הבין את דברי.
מי אמר שאכפת, טרחתי להודות לכל אחד מהם, להסכים עם חלק מהדברים ולחלוק על אחרים.מה אכפת לך מה הם כתבו?
מדוע אתה מסתער כאווזה רחמנייה המגוננת על אפרוחיה לגונן על הביקורת שלך?
הם בסך הכל כתוב את החוויה האישית שלהם כשקראו את הביקורת שלך...
זו הייתה התחושה שלהם כקוראים. במקרה זה - הם.
הם לא דיברו על החוויה, הם דנו אובייקטיבית אם הביקורת שלי לגיטימית. וודאי שחשוב לי כמו אווזה רחמניה להוכיח שהיא כן, כפי שהיה חשוב לך בשעתו להגיב על המתקפה האידיאולוגית. לו היו כותבים סובייקטיבית שכתיבתי הזכירה להם צחנה של אשפת מוצאי שבת, או מזכירה כתיבה של ילד בן חמש - לבטח הייתי שותק כדג!אם אני מבין נכון, אם ביקשת להשיב על הביקורות הללו, משמע אתה מדבר על ביקורות אובייקטיביות, על עניינים אובייקטיביים, אידיאולוגיים או אחרים. הביקורת שלי דנה את הסובייקט, את התחושה של הקורא, במקרה הזה אני. הסופר אינו מאן דאמר בעניין הזה, אין לו מה להשיב, ולא צריך לחזר אחרי תגובתו. חווית הקריאה היא לא עניין לוויכוח, אלא להבעה.
לו היו כותבים סובייקטיבית שכתיבתי הזכירה להם צחנה של אשפת מוצאי שבת, או מזכירה כתיבה של ילד בן חמש - לבטח הייתי שותק כדג!
לא. גרוע מאד מן הסתם. ולעולם לא הייתי כותב כך על אחר.האם הם היו כותבים כך בשמם ולשמך?
ואיך היית חש למקרא דברים אלו? סבבה לגמרי?
מעניין. בלי ציניות.
רק נקודה אחרונה, לפני שתברח, עצור רגע:
אל תשכח שאין המדובר בעיתון חתום שעורכיו קשוחים וזעופים, כאן פורום, וסופר שבאמת רוצה להגיב, מוזמן..................
לא. גרוע מאד מן הסתם. ולעולם לא הייתי כותב כך על אחר.
תסבירשוב, כאן בדיוק חוסר השוויון בין סופר שמגיב בשמו לבין ניק אנונימי שיכול להיות כל אחד.
זה מריח כמו חוסר הגינות. או כמו אשפה של מוצאי שביעי של פסח.
לא כתבתי ולא אכתוב על אף אחד שהוא כותב כמו ילד בן חמש. כדי שלא יקח את הדברים ללב. אם כן אכתוב זאת, בשמי, לא יקח ללב?יפה מאוד.
כלומר, זה שהכתיבה שלך סובייקטיבית לא ממש עוזר לסופר.
הוא עלול לקחת את הדברים ללב.
ולכן, ראוי שתהיה הגון וכמו שכתבת על שמו - כתוב בשמך.
לא כתבתי ולא אכתוב על אף אחד שהוא כותב כמו ילד בן חמש. כדי שלא יקח את הדברים ללב. אם כן אכתוב זאת, בשמי, לא יקח ללב?
ולא תפסתי את הקטע של ההוגנות, בגלל שהוא גר בתל אביב גם אני צריך לעבור להתגורר שם? מה הקשר?
לענין האנונימיים, מאחר ואנוכי כזה, קשה לי להביע דעה.
ורק אני עמדתי ליד הבימה עם קופסת טבק בידי המושטת, ממתין לאן אני שייך.דבריך (וכן דברים דומים בפרטי) מזכירים לי את רב בית הכנסת שעלה בשבת האחרונה לתבוע מקהילתו להזדרז לשלם כסף עבור הבניין ההולך ונבנה, כפי שנקבע 20 אלף ש"ח לבית אב.
כשירד מהבמה הבחין שבית הכנסת מתחלק לשניים:
חצי אהבו את דבריו - אלו שכבר שילמו.
וחצי כבר לא אמרו לו שבת שלום - אלו שעדיין לא.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: