הנערות שעושות בייביסיטר צריכות להבין, שביביסיטינג הוא "לחם וחלב" של אמא צעירה.
כלומר - כמו שהמדינה מסבסדת מוצרים אלו בגלל שהם קריטיים, כך שמירה על ילדים בערב לפעמים היא קריטי (נכון שאפשר לומר לאמא - לא תמותי פיזית אם לא תצאי לחתונת חברתך הטובה, אבל תסכימו שזה אכזרי), ומידת הרחמים היא לנהוג בה בסבסוד.
תגובות כמו "על זה אני אשרוף שעה"? קצת מכאיבות. אולי גם מיולדת נבקש תשלום על הארוחת צהריים שהענקנו לה?
מה ההבדל? היא או בעלה יכולים לתת לילדים לחם אם שוקולד ואף אחד לא ימות. הלא כך?
לפי החפץ חיים- חסד הוא חובה מוחלטת!! עיינו (בספרו "אהבת חסד") אם יש יכולת.
נכון שלא כל היציאות הן קריטיות, ונכון שלפעמים הנערה באמת ובתמים זקוקה לכסף, אבל אנא, הכינסו גם את הערכים הללו של - חסד, מצוקת הזולת, צרכים נפשיים או פיזיים אקוטיים של האשה המבקשת, בתוך תמהיל החישובים.
אתן דוגמא- ביתי התבקשה לעשות ביביסיטר, ובאמת לא יכלה. לאחר שהשבנו בשלילה, שמתי לב ששכנה זו בקשה מס' פעמים, ולאחרונה יצא לנו לסרב מחוסר יכולת. הרגשתי שהפעם עלי להתאמץ יותר וצלצלתי אליה שוב כדי להציע בת אחרת, קטנה יותר. השכנה הודתה מאד ושאלה האם אפשרי אצלנו, כדי שהילדים לא יערוה.... הבנתי את העניין. ושמרנו אני והקטנה , אצלנו.
רק לאחר תקופה נודע שזה שמן רב היא חלשה מאוד, אך מוגדרת כבריאה.
מי מאתנו, הנשים, לא חוותה תקופות כאלה בחייה? שתקום!!
האם היה עליה לפרוץ בבכי בפני ולהתחיל ליילל על הקושי העצום שלה כדי שנסכים לביביסיטר, שנועד - לצורך שינה!!
או לחילופין- לפרוץ בבכי לאחר שהניחה את השפופרת עם עוד תשובה שלילית?
ולחשוב שאם ביתי הייתה מפקיעה מחירים השכנה בכלל לא הייתה פונה אלינו ושורדת (כן או לא) לבדה?
(בעלה עושה ככל שביכולתו אך אם לא ילך לכולל כלל המצב הנפשי והכלכלי בבית בוודאות ידרדר)
מיהו זה היכול לומר בקשיחות -
זו לא הבעיה שלי!
שהמשפחה (שגרה רחוק) תעזור!
צריכים דחוף - שישלמו!
ואז - או שהייתה מתמוטטת והופכת ל"מקרה קשה" - ואז היינו רואים גדודי בנות סמינר גודשות את ביתה בתחושה של עשיית חסד, תוך שדמה מופקר?
בנות יקרות - אלו מעשים שבכל יום!!! סיפור רגיל ולא חריג!!! זו משפחה בריאה ומוצלחת!!
זכרו שמצוות הלוואה קודמת למצוות צדקה למרות שהיא פחות הירואית, וזה בגלל שהיא שומרת על חוזקו, כבודו וכוחותיו של הנתמך. כמובן ש-"לא עליך המלאכה לגמור", ואי אפשר להיענות כל היום לכל קריאת בביביסיטר ובכל מחיר, אבל - "לא אתה בן חורין להיבטל ממנה". אם את ממילא בבית באותו ערב, אל נא תשיבי תשובה שלילית כי לא שווה לך בעד 15 ש"ח. בבקשה!! בשם כל הנשים שעברו את זה.
מאחלת לכל הנערות לעמוד במצבים שתצטרכנה, ואף תקבלנה, בייביסיטר הגונות וטובות.