דרוש מידע בייביסיטר-מדד 2023

מצב
הנושא נעול.

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
להיות בייביסיטר זה עבודה לכל דבר וזה שהם נערות או בחורות זה לא אומר שהם צריכות לקבל על זה
חצי משכר מינימום
בתור שאני זוכרת עצמי עושה בייביסיטר הרבה פעמים:
- ההורים אומרים לי שעה מסוימת ומאחרים ממש וכמובן מתנצלים.. רק שזה נהיה קבוע
- הילדים מתעוררים וצריך לשמור עליהם
-הילדים מתעוררים ושואגים כשהם רואים אותי
-מבקשים ממני הרבה פעמים בייביסיטר בזמנים עמוסים מאוד
בקיצור... לא צריך להגזים ולקחת יותר מ30 לשעה אבל בהחלט אמורים לקבל על זה תשלום שווה..

אתם לא מתחשבים ביוקר המחיה.
היום, אם אני אצא לבייביסיטר ב15 שח לשעה, אשב שעתיים וחצי (בלי לחשב את הדרך) אשאר בסוף עם 45 שח.
אחרי מעשר, 40.
אין כמעט מה לעשות עם כזה סכום. על זה לשרוף ערב?
אז מי שמוכנה לעשות חסד להורים, אשריה. אבל יש כאלה שבוחרות התנדבויות אחרות, ולכן 30 שח לשעה זה ממש לא מופקע. שכר מינימום. ומי שלא מתאים לו- שלא ישלם.
1689054418716.png

אם כבר אז כבר

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
יותר מדי קיצונית
לא מסכימה ביכלל!!
למה? לא היתה כאן מישהי ששאלה איך אנחנו *מעזות* להתלונן? שנגיד תודה שמגיעים אלינו?
תעברי לאורך השרשור, ותראי תגובות. לא שווה לשרוף ערב, שיגידו תודה שמגיעים אלינו, לא שווה את הגרושים האלו ועוד כל מיני פנינים
להתחיל לספר לך מה היה איתי בתור נערה??
לא אשכח שהלכתי לביביבסיטר שהילד קם לי כולי מקיא ולא מרגיש טוב והייתי צריכה לטפל בו בנוסף לכל הילדים הקטנים....
והביביסטר איחרה לי אחרי שעה והגיעה ב 1.30 בלילה
ולא רק זה היא שילמה לי עוד 14.50 אגורות כי הגיעה דקה קודם...
והלכתי לבד בלילה וכו
סליחה, שמרטפית לא אמורה לטפל בילד מקיא. ממש לא. גם גננת מתקשרת לאמא לילד מקיא שתיקח אותו הביתה. ואם נתקלת באמא לא אחראית - זה לא מקיש על הכלל כולו.
וכמה פעמים ילד קם מקיא?

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אתם לא מתחשבים ביוקר המחיה.
היום, אם אני אצא לבייביסיטר ב15 שח לשעה, אשב שעתיים וחצי (בלי לחשב את הדרך) אשאר בסוף עם 45 שח.
אחרי מעשר, 40.
אין כמעט מה לעשות עם כזה סכום. על זה לשרוף ערב?
אז מי שמוכנה לעשות חסד להורים, אשריה. אבל יש כאלה שבוחרות התנדבויות אחרות, ולכן 30 שח לשעה זה ממש לא מופקע. שכר מינימום. ומי שלא מתאים לו- שלא ישלם.
נקודה חשוב העלית. לפחות את מודעת לאופי העבודה, ביחס לדרישות.
וכל המצטדקות על 15 ש"ח - מזמן זה עלה ל 20-25. כולה ביקשנו שלא תמשיכו לדהור לכיוון ה-30 וה-40. ואם אפשר - שתחצמדו ל-20

jkhr78322

משתמש רשום
אני משלם 40 במהלך היום כשהילדים ערים (3 ילדים מתחת לגיל 5). אני משלם 25 בלילה כשאני יוצא. היא מבקשת פחות, אבל אני משלם לה מה שאני חושב שמגיע לה.

rivkar

משתמש מקצוען
איזה קטע אני קוראת את האשכול הזה בהלם
אני אהבתי מאד מאד לעשות ביביסיטר למה לא להגיע לבית נחמד ושקט ולפטפט משם עם חברות\ ללמוד למבחן\ לקרא ספר.. ובואו - הבחורה שכתבה על יוקר המחיה - בשביל ילדה\ בחורה צעירה 50 שח לערב זה כסף נחמד! את לא עושה קניה בסופר לשבת על חשבונך..
ונדירר שילדים קמו... (גם עשיתי לילדים ערים, אבל פחות..)
בתחילת דרכי לקחתי 10 אחכ 15..
והיום -ב"ה גם יש לי שכנות שאוהבות מאד לעשות ביביסיטר.. עד 12 אני משלמת 10 ומעל 15 ואני לפעמים קוראת להן רק בשביל לא להרגיש רעה כל פעם שהן רואות אותי ואני רואה על הפרצוף שלהן: למה הרבה זמן היא לא קראה לי..
(ואחרי לידה אמא שלהן אמרה להן לא לקחת כסף - אהבתי את החנוך! אבל קניתי להן מתנה במקום..)
טוב אז איזה כיף לדעת ששפר עלי גורלי.. אבל מה בדיוק גם אני וגם השכנות שלי כאלו נדירות?!

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
אני לא חושבת שמצד הבייביסיטר זה חסד עצום כמו שמתואר פה
בשבילן זה עבודה קלה נחמדה מהצד ללא התחייבות ועם כסף נחמד, במיוחד לבת תיכון שלא עובדת בעבודה מסודרת.
לנו זה חסד כי אנחנו צריכות את זה אך משום מה מתואר פה כאילו הן עושות איזו טובה ענקית ,אף אחד לא מחייב אותן הן באות כי הן רוצות.
אני אמרתי לאחת שקצת יקר לי ואסתדר אז אחרי זה היא בעצמה התקשרה ושאלה אם לבוא ותיקח יותר זול....
גם להן משמעמם בערבים והמון פעמים זה יוצא להן ממש טוב...
אולי זה גלגל מרוב שאנחנו חושבות שזה טובה מוכנות לשלם כל הון בעולם לשם כך...

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
איזה קטע אני קוראת את האשכול הזה בהלם
אני אהבתי מאד מאד לעשות ביביסיטר למה לא להגיע לבית נחמד ושקט ולפטפט משם עם חברות\ ללמוד למבחן\ לקרא ספר.. ובואו - הבחורה שכתבה על יוקר המחיה - בשביל ילדה\ בחורה צעירה 50 שח לערב זה כסף נחמד! את לא עושה קניה בסופר לשבת על חשבונך..
ונדירר שילדים קמו... (גם עשיתי לילדים ערים, אבל פחות..)
בתחילת דרכי לקחתי 10 אחכ 15..
והיום -ב"ה גם יש לי שכנות שאוהבות מאד לעשות ביביסיטר.. עד 12 אני משלמת 10 ומעל 15 ואני לפעמים קוראת להן רק בשביל לא להרגיש רעה כל פעם שהן רואות אותי ואני רואה על הפרצוף שלהן: למה הרבה זמן היא לא קראה לי..
(ואחרי לידה אמא שלהן אמרה להן לא לקחת כסף - אהבתי את החנוך! אבל קניתי להן מתנה במקום..)
טוב אז איזה כיף לדעת ששפר עלי גורלי.. אבל מה בדיוק גם אני וגם השכנות שלי כאלו נדירות?!
בהחלט.
איפה את גרה??

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
סליחה, שמרטפית לא אמורה לטפל בילד מקיא. ממש לא. גם גננת מתקשרת לאמא לילד מקיא שתיקח אותו הביתה. ואם נתקלת באמא לא אחראית - זה לא מקיש על הכלל כולו.
וכמה פעמים ילד קם מקיא?
זה מה שאני אומרת נא לא להכליל.....
זה שאני ניתקלתי בכזאת אמא זה לא אומר עכשיו שכל האמאות כך...

lea.dev.top

משתמש מקצוען
D I G I T A L
ואחרי לידה אמא שלהן אמרה להן לא לקחת כסף - אהבתי את החנוך! אבל קניתי להן מתנה במקום
מעניין כמה הילדות הסכימו עם אמא שלהם

לא חושבת שהילדות של השכנות אמורות לעזור לשכנה היולדת בחינם

אני כן בעד עזרה במשפחה למשל אבל חשוב לתגמל ילדים, במתנה , ממתק תלוי בגיל וכן

תהילתית

משתמש מקצוען
אני הייתי כל כך מחכה שיקראו לי לבייביסיטר!!! ואכן היו קוראים לי לפחות 3 פעמים בשבוע. כל כך שמחתי! ודווקא כשהילדים היו ערים! כמעט לא יצא לי לשמור כשהם ישנו אלא אני השכבתי וכך אצל כמה משפחות שונות שבכ"א בין 2 ל6 ילדים קטנים.
הייתי לוקחת 10 לשעה!!! לפעמים 12 ובמקרים נדירים 15 שח לשעה!!!! ושמחתי בזה. בנוסף הייתי נוסעת כל צד באוטובוס פנימי ופעם ניסיתי לבקש דמי נסיעות והאמא אמרה שזה לא ככה, וכל כך התביישתי שביקשתי.....
עם הכסף יכולתי להרשות לעצמי לקנות כל מיני דברים שרציתי. מדובר בעיר *חילונית* עם קהילה חרדית ובעלי תשובה.
גם בתור בחורת סמינר ביג' הייתי לוקחת קבוע ילדים לגינה למשך שעתיים 3 פעמים בשבוע ב15 שח.
בלימודים הצלחתי גם להשקיע.
הייתי מוגבלת ע"י ההורים עד שעה 23 וגם בגלל האוטובוס שהיה עד שעה זו פלוס מינוס.
ואני ממש מבקשת שלא תקראו לי פראיירית וגם לא מנוצלת או בעלת חסד.
לגבי המצב היום עם בייביסיטר לילדים שלי צריכה לכתוב בהודעה ארוכה נפרדת....מצב עגום מרוב חוסר בכח אדם.אך אצלינו כיום המחיר עומד על 15 ש"ח בממוצע לגיל התיכון(סמינר 20 שח)

rivkar

משתמש מקצוען

@lea.dev.top

באמת לא כדאי שנאבד לגמרי את המושג של חסד..
אני שומרת על ילדים של שכנה שילדה כמובן בלי תמורה
וכך אני יחנך גם את ביתי בע"ה
וכך גם השכנה מחנכת את ילדותיה ועולם חסד יבנה
ומהצד שלי - אני לא אוהבת לנצל אז קניתי מתנה שהן שמחו איתה מאד

ובלי שום קשר - כמו שכבר כתבו כאן בכללי ביביסיטר לא אמור להיות למטרת חסד - תשדרו להן שזה כיף ואתן מפנקות כשאתן מזמינות וכך זה יהיה.. אל תשדרו שאתן נואשות לחסד..

ולשאלת מישהי - אני גרה בשכונה בירושלים ובילדותי גרתי בשכונה אחרת - אבל למה שהמצב יהיה אחרת בכל שכונה שמלאה בילדות\ נערות?! אני מבינה שבשכונות צעירות שבקושי יש משפחות מבוגרות המצב שונה

תהילתית

משתמש מקצוען
כיום אצלינו בעיר חרדית בה אני גרה יש ביקוש מטורף לבייביסיטר אך לדעתי חוסר ההיענות נובעים מסיבות אחרות ולא בגלל המחיר:
א.עומס מטלות לימודיות ופעילויות חברתיות
ב. דור מפונק שההורים נותנים להן כסף לכל מה שצריכות ולכן לא זקוקות לעוד כמה פרוטות.
ג.לא כל ההורים מרשים ללכת לבתים אחרים גם כשמדובר במשפחות למופת.מי יודע מה הבת תקרא תשמע או תראה ועוד דברים שאכמ"ל
ד.לפעמים יש שיכולות אך עד שעה יחסית מוקדמת כגון עשר וחצי,בעוד לי זה לא יעזור.
ה.עד שכבר יש מישהי, היא כבר תפוסה...............
אגב,אני אף פעם לא משאירה ילדים ערים כי אני מתחשבת גם בבייביסיטר אבל הכי הכי בהם! לא רוצה שיבהלו.משתדלת לעייף אותם בגינה באותו יום ככל שניתן כדי שישנו לה טוב. לוקחת תינוק איתי כמובן.מבטיחה ומקיימת לחזור בזמן. מוסיפה כמה שקלים בסוף לסך הכולל(תעריף 15). ועדיין קשה למצוא בנרות. לא חשבתי מעולם שזה חסד מצידן. אני מודה להן מכל הלב כמובן כי סוףסוף מישהי הגיעה והסכימה אך אני מרשה ללמוד כאן עם חברות, משאירה מרווה לצמא, מטען לפלא',שתייה ולפעמים כיבוד, זה קרוב להן לבית, אז מה רע? אני מדברת על בנות שלא תלכנה לעבוד במקום אחר רשמי וכו'.אלא תלמדנה בבית גם ככה או אצל חברה.
בהצלחה לכולן ותודה על העלאת הנושא.

נערך לאחרונה ב:

lea.dev.top

משתמש מקצוען
D I G I T A L
באמת לא כדאי שנאבד לגמרי את המושג של חסד..
אני שומרת על ילדים של שכנה שילדה כמובן בלי תמורה
וכך אני יחנך גם את ביתי בע"ה
וכך גם השכנה מחנכת את ילדותיה ועולם חסד יבנה
ומהצד שלי - אני לא אוהבת לנצל אז קניתי מתנה שהן שמחו איתה מאד
חושבת שיש הבדל בין זה שאני ישמור בלי תמורה
לבין שאשלח את ילדותי לשמור בלי תמורה
(חד פעמי ברור שכן... אבל לא יותר)

גאונה

משתמש מקצוען
בלתק חלקי
מזכיר לי סיפור, שבעל חנות שכר שומר שישב בחנות בלילה וישמור מגנבים, ובאמת באחד הלילות נכנס גנב והשומר תפס אותו.
בסוף החודש, בא בעה"ב ונתן לו 150 שקל.
שאל אותו השומר, מה זה?
אמר לו קבענו 75 לשעה, כל הסיפור עם הגנב והמשטרה לקח לך שעתיים, הנה 150 שקל, כל שאר הזמן לא עשית כלום, על מה אני יביא לך?
זה בערך מה שאני שומעת כאן, זה לא נחשב שהם לא עושות כלום, כשהאחריות שאם קורה משהו זה עליהם, כי אם לא קורה כלום, למה הן באות?
ועל האחריות הזו משלמים, כמו לשומר בבודקה. אפילו שהן יושבות על הפוף עם חטיף

sk1203

משתמש מקצוען
ולשאלת מישהי - אני גרה בשכונה בירושלים ובילדותי גרתי בשכונה אחרת - אבל למה שהמצב יהיה אחרת בכל שכונה שמלאה בילדות\ נערות?! אני מבינה שבשכונות צעירות שבקושי יש משפחות מבוגרות המצב שונה
המציאות.
ערים ושכונות מלאות בבנות סמינר, סיוט להשיג בייביסיטר (אני עוד לא שם אבל אני שומעת משכנות וקרובות משפחה)
בלתק חלקי
מזכיר לי סיפור, שבעל חנות שכר שומר שישב בחנות בלילה וישמור מגנבים, ובאמת באחד הלילות נכנס גנב והשומר תפס אותו.
בסוף החודש, בא בעה"ב ונתן לו 150 שקל.
שאל אותו השומר, מה זה?
אמר לו קבענו 75 לשעה, כל הסיפור עם הגנב והמשטרה לקח לך שעתיים, הנה 150 שקל, כל שאר הזמן לא עשית כלום, על מה אני יביא לך?
זה בערך מה שאני שומעת כאן, זה לא נחשב שהם לא עושות כלום, כשהאחריות שאם קורה משהו זה עליהם, כי אם לא קורה כלום, למה הן באות?
ועל האחריות הזו משלמים, כמו לשומר בבודקה. אפילו שהן יושבות על הפוף עם חטיף
נכון, ולכן משלמים
אבל לשלם 30 ש"ח לילדה בת 14 על זה שהיא וידאה שהילדים ישנים, זה קצת הרבה, לדעתי לפחות

Esty S

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הפקות ואירועים
קודם כל תגידו לי איפה משיגים בייביסיטר?
אפילו במחירים האלו אני לא מוצאת נערה אחת לרפואה כשאני צריכה.

Esty S

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הפקות ואירועים
באיזה אזור (בתל אביב משלמים 100)
בירושלים.
האימהות מפחדות היום לשלוח את הבנות לבתים שהן לא מכירות, והן צודקות.
אני מאוד מבינה אותם.
לי עם הילדים הקטנים זה תוקע.

סבא ישראל

משתמש מקצוען
בירושלים.
האימהות מפחדות היום לשלוח את הבנות לבתים שהן לא מכירות, והן צודקות.
אני מאוד מבינה אותם.
לי עם הילדים הקטנים זה תוקע.
אני מירושלים אצלנו בשכונה (מעורבת) מידי פעם מפרסמים רשימות של בנות שעושות ביביסיטר נכון שקשה למצוא אבל בד"כ אחרי 3-4 טלפונים מוצאים
(כמובן שיש רשימה של בנות שרוצות לעשות ביביסיטר אז אנחנו לא נתקלים בבנות שהאמהות שלהם מפחדות לשלוח אותם לבתים של אחרים)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה