לאף אחד אין מידע כמה זמן יתקעו את זה שם.@SHILATI ב "איש את רעהו" יש אשכול
מדד תשומות הבניה בעליה מטאורית (נזק של אלפי שקלים לרוכשי דירות מקבלן)
שמתי שם קישור לאשכול הזה, אם יש לך עוד מידע בכל הנושא כולם שם מחכים לשמוע!
זה ודאי לא יקרה מחר, אבל צריך לתת קרדיט ענק לזה שמישהו ממקבלי ההחלטות שם לב לעושק הצרכני המשווע הזה.לאף אחד אין מידע כמה זמן יתקעו את זה שם.
להערכת לא מעט אנשים זה עוד כמה כותרות.
והלוואי ונתבדה..
זוכר את הביטול עמלות היוון?? קבור עמוק..זה ודאי לא יקרה מחר, אבל צריך לתת קרדיט ענק לזה שמישהו ממקבלי ההחלטות שם לב לעושק הצרכני המשווע הזה.
אולי השלב הבא יהיה שאיזה רגולטור יקבע שאם מחיר הדירה צמוד מדד זה יכול להיות גם לטובת הצרכן, ולא רק לרעתו.
אני לא משוכנע שזה יעלה את המחיר ברמה שזה חוסך כסף לרוכשים, זה גם יכול לחזק את שוק היד 2, ולהחליש את ענף הבניה.זוכר את הביטול עמלות היוון?? קבור עמוק..
פה אם זה יתבצע? אוטומט המחירים יעלו עוד הרבה. זה לבד סיבה שלא יעשו את זה בתקופה הקרובה
לדעתי זה לא רק זה, באם זה באמת יכנס בחוק, אנשים יראו מחירים הרבה יותר אמיתיים ויוכלו להשוות מחיריםאני לא משוכנע שזה יעלה את המחיר ברמה שזה חוסך כסף לרוכשים, זה גם יכול לחזק את שוק היד 2, ולהחליש את ענף הבניה.
בסוף יש פה ניצול ע"י קרטל, של רוכשים שלא ממש מבינים את המשמעות.
חוץ מהבעיה שהקבלנים קקיבלו הצמדה על חלק שלא מגיע להם (חלק הקרקע והרווח) היה פה עוד חסרוןאוטומט המחירים יעלו עוד הרבה. זה לבד סיבה שלא יעשו את זה בתקופה הקרובה
תנוח דעתך, הם יעלו מחירים לפי כמה שהיה אמור להיכנס להם מהתשומות.חוץ מהבעיה שהקבלנים קקיבלו הצמדה על חלק שלא מגיע להם (חלק הקרקע והרווח) היה פה עוד חסרון
בא נגיד שבי-ם עלה מחיר הקרקע ב 4% אז בצפון זה עלה ב 1%... מה עושים עם זה בהלמ"ס כשמחשבים
את כלל עלויות הבניה? קובעים איזשהו ממוצע. מישהו יכול להסביר למה אני שקניתי בצפון, אמור להיות צמוד למחיר הקרקע בי-ם?
אז נראה לי שפה מונח עיקר התיקון בחוק שיבוא לידי ביטוי במציאות שכל קבלן יעלה את מחירי הדירות לפי ממוצע עליית מחיר הקרקע באותו איזור!!!
אפשר ליטעון את זה על כל המדדלדעתי זה לא רק זה, באם זה באמת יכנס בחוק, אנשים יראו מחירים הרבה יותר אמיתיים ויוכלו להשוות מחירים
מקלן למשנהו,
אם אתה מקבל הצעת מחיר משני קבלנים אחד צמוד ואחד לא זה כמו לתת שני הצעות משכנתא אחד קל"צ ואחד מ"צ למישהו שלא מבין בזה , ולא להגיד לו את ההבדל
חוץ מהבעיה שהקבלנים קקיבלו הצמדה על חלק שלא מגיע להם (חלק הקרקע והרווח) היה פה עוד חסרון
בא נגיד שבי-ם עלה מחיר הקרקע ב 4% אז בצפון זה עלה ב 1%... מה עושים עם זה בהלמ"ס כשמחשבים
את כלל עלויות הבניה? קובעים איזשהו ממוצע. מישהו יכול להסביר למה אני שקניתי בצפון, אמור להיות צמוד למחיר הקרקע בי-ם?
אז נראה לי שפה מונח עיקר התיקון בחוק שיבוא לידי ביטוי במציאות שכל קבלן יעלה את מחירי הדירות לפי ממוצע עליית מחיר הקרקע באותו איזור!!!
במחיר למשתכן או כל תוכנית אחרת זה יהיה ללא עליות...תנוח דעתך, הם יעלו מחירים לפי כמה שהיה אמור להיכנס להם מהתשומות.
ואעפ"כ אני בעד, בשם השקיפות, ובעיקר שייחשב כחלק ממחיר הדירה לאחוזי מימון למשכנתא.
באמת חשוב, אני אכלתי את זה עכשיו, קניתי בפרויקט ומבחירת הדירה עד חתימת חוזה עבר הרבה זמןובעיקר שייחשב כחלק ממחיר הדירה לאחוזי מימון למשכנתא
כן באמת יש יועצים כאלו אשמח לשמוע מי ?באמת חשוב, אני אכלתי את זה עכשיו, קניתי בפרויקט ומבחירת הדירה עד חתימת חוזה עבר הרבה זמן
והם התעקשו שבחוזה יהיה כתוב המחיר כמו בבחירה ובסיס המדד גם יהיה כמו אז,
אגב שמעתי שיש יועצים שמצליחים לשכנע את הבנק לחשב את זה כחלק ממחיר הדירה, מישהו פה שמע על דבר כזה?
אשמח למענה מניסיוןאשמח גם לדעת האם ניתן לבקש מהבנק בסוף שחרור הפעימות של המשכנתא לקבן, להגדיל את המשכנתא (בתנאי דיור) עקב הממד תשומת הבניה
תודה רבה
אשמח למענה מניסיון
תודה רבה
התשובה היא: לאאשמח למענה מניסיון
תודה רבה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: