את בטוחה בסכומים?נכון לגמרי,
אבל יש ההבדל בתקצוב של בתי"ח
במחלקה פנימית מקבלים לאשפוז חולה כ2,000 ש"ח
לאשפוז יולדת מקבלים פי 8 תקצוב
והתנאים צריכים להיות לטובתנו
לי ידוע שעל אשפוז יום בילדים הסכום הוא 5000 ליום.
(ולא עושים שם מי יודע מה)
את בטוחה בסכומים?נכון לגמרי,
אבל יש ההבדל בתקצוב של בתי"ח
במחלקה פנימית מקבלים לאשפוז חולה כ2,000 ש"ח
לאשפוז יולדת מקבלים פי 8 תקצוב
והתנאים צריכים להיות לטובתנו
זה מה ששמעתי ממנהל בי"ח ליס - איכילובאת בטוחה בסכומים?
לי ידוע שעל אשפוז יום בילדים הסכום הוא 5000 ליום.
(ולא עושים שם מי יודע מה)
ככה זה בעין כרם. האחיות משבצות ע"פ הלינה של הבעל.הפתרון הכי פשוט זה שכמו שיש חדרים מיוחדים לביות מלא,
ככה יהיו חדרים לבעל מלא - אפס הפרדה
אם זה כן היה מפריע לך, הן היו מנסות לסדר שזה לא יקרה.האחיות שאלו מראש אם בעלי נשאר לישון איתי בלילה כדי לדעת את מי לצרף אלי לחדר.
למרות שבעלי לא ישן איתי, בסוף צרפו לי כאלה שאיכשהו, לא היתה ברירה והבעלים נשארו לישון.
לא הפריע לי... כל עוד אין רעש ואין אור, זה לא באמת מפריע.
הייתי כ"כ עסוקה בהתאוששות שלי ובסדר יום שלי, שלא כ"כ הרגשתי מי נמצא מעבר לוילון.
לא התנסיתי בבתי חולים אחרים, אבל בכל הלידות שלי הייתי מרוצה מהיחס של הצוות בעין כרם, במיוחד במחלקת הביות המלא.באיזה בית חולים היחס של הצוות הכי נעים לאורך כל זמן השהיה?
אבל לשמור על השקט כל כל כל הזמן - הם יסיקו שיש להם נודניקית ויתעלמו.
ככה זה בעין כרם. האחיות משבצות ע"פ הלינה של הבעל.
ועדיין, לפני 10 שנים נשים הצליחו להתמודד יפה מאד לבד...בית חולים איננו בית החלמה ששילמת עליו כסף
לכל מי שחשבה אחרת
כל מאושפז ולא משנה באיזו מחלקה הוא מאושפז - מלבד בטיפול נמרץ
זכאי למלווה שישב / ישן לידו ויסעד אותו 24/7
לא תמיד זה נוח למאושפז במיטה ליד . ככה זה.
אין פתרון שירצה את כולם מלבד בקשות למעבר חדר
ותקווה שבחדר השני אם תתקבל הבקשה יהיה נעים יותר.
מרוב שמשתדלים לפנק יולדות באוכל וכו' בגלל הכסף הרב שזה מביא לבית חולים
שכחנו שאחרי הכל זה בית חולים פה
ויש זכויות שוות לכלל המאושפזות כולל הזכות למלווה צמוד כל הזמן
האמת, אני לא מבינה מה ה'עליהום' אם יש בעל אחר בחדר.ועדיין, לפני 10 שנים נשים הצליחו להתמודד יפה מאד לבד...
לישון יותר, להסתובב בלי להצורך להתלבש לארוע לפני כל יציאה מהמיטה,
ועוד כל מיני דוגמאות שלא בא לי לכתוב כאן, כי זה גם פורום מעורב.
ב"ה יולדות היום הן נשים חזקות, שמבייתות, מיניקות מלא, תוך כדי עובדות ומנהלות את הבית בשלט רחוק.
הרי זה מה שאנחנו מנסות 'להוכיח' כמה אנחנו מסוגלות ליותר.
והצורך הזה בבעל 24/7 הוא צורך של מקרים מורכבים וקשים.
אני, שממש חלשה אחרי לידות, ואני יולדת אמיתית ולא מנהלת בית/ עבודה אלא מחפשת רק מנוחה והתאוששות,
הצלחתי לנוח ולהתאושש הרבה יותר טוב לפני עשר שנים כשהמחלקות היו ריקות ממבקרים (וכן, גן מבקרות) מאשר היום כשיש לי זכות לבעל צמוד. (ואני מעיפה אותו מהחדר כמה שיותר מהר, יען א"א לפסוע או יותר נכון לדדות כפינגווין יום אחרי לידה מבלי להיתקע האחד בשני....)
עריכה: ואני אחת שב"ה לא יצא לי להיות עם מישהי עם בעל בחדר, אלא שכל יציאה מהחדר ניתקלתי וגם ניתקעתי! בגבר כזה או אחר, פעם אתיופי ופעם ערבי, חרדים כמעט לא הסתובבו במחלקות. (ולדעתי זה ממש לא פשוט עם הפוזות של החילוניות אחרי לידה, שאז הרי מותר הכל משום קדושת היולדת)
ראיתי שכתבת על זה בזמנו.לצערי אצלי זה לא קרה, ולמרות בקשה ברורה ותזכורות, עין כרם הכניסו לי לחדר יולדת עם בעלה לשבת שלמה.
(והיו חדרים אחרים והיו מיטות ריקות במחלקה, יכלו לשבץ את הפזל אחרת אם רק היו רוצים).
באיזה בית חולים היחס של הצוות הכי נעים לאורך כל זמן השהיה?
אז בואי אגלה למי שלא יודע,האמת, אני לא מבינה מה ה'עליהום' אם יש בעל אחר בחדר.
את צריכה להיות לבושה גם כי יש רופאים/אחים/ צוות במחלקה
לא קשור דווקא לבעל אחר
אני מאוד מבינה את הצורך של אישה שמישהו ישהה איתה אחרי הלידה,
ולא משנה שהיא כל יכולה, בריונית ומנהלת על.
צורך נפשי.
יולדת זה מצב רגיש, עדין ונוטה לבכי.
גם אם בעלי לא יכול להיות איתי כל הזמן - מפרגנת מכל הלב למי שכן יכולה!
עדיף שתהיה לבד? חלושה/מדוכדכת/ בודדה?
אז בסדר, נתגבר על הלחישות...
יש הבדל בין להיות לבושה למול רופא או למול גברים זרים...האמת, אני לא מבינה מה ה'עליהום' אם יש בעל אחר בחדר.
את צריכה להיות לבושה גם כי יש רופאים/אחים/ צוות במחלקה
לא קשור דווקא לבעל אחר
אני מאוד מבינה את הצורך של אישה שמישהו ישהה איתה אחרי הלידה,
ולא משנה שהיא כל יכולה, בריונית ומנהלת על.
צורך נפשי.
יולדת זה מצב רגיש, עדין ונוטה לבכי.
גם אם בעלי לא יכול להיות איתי כל הזמן - מפרגנת מכל הלב למי שכן יכולה!
עדיף שתהיה לבד? חלושה/מדוכדכת/ בודדה?
אז בסדר, נתגבר על הלחישות...
מה באמת ההבדליש הבדל בין להיות לבושה למול רופא או למול גברים זרים...
לא רק בחדר פרטי,גם אני מפרגנת, אבל בחדר פרטי,
אולי לאסור על הבעלים בכלל להגיע לבית חולים זה שאת רואה בחוץ גברים זה לא אומר שהם שם 24/7 הם הגיעו למס' שעות ואת ראית אותם וזה לא משנה מתי זה בבוקר בצהרים בערב מי שמגיעה לביות מלא זה חלק מהחבילה אולי אפשר לבקש שיהיה מחלקה לביות מלא בלי אופציה לגברים לשהות מחוץ לשעות ביקור אבל בכללי מי שלא נעים לה בשביל זה יש מחלקה רגילהלא רק בחדר פרטי,
גם במחלקה פרטית,
או בלי לצאת מהחדר שלא בשעות הביקור,
אני הייתי מאושפזת בשבת בשע"צ והיה ממש אבל ממש לא נעים לקום בבוקר לשטוף את המוצץ שנפל, ולפגוש בפינת קפה היחידה במחלקה כמה וכמה גברים חרדיים...
לא הצלחתי להבין איך הם יכולים להסתובב ככה חופשי במחלקה שלא בשעות הביקור, תכלס נשים הסתובבו שם לא במצב צבירה הכי נחמד...
סליחה שלא הזכרתי, השעה היתה 6 בבוקר,אולי לאסור על הבעלים בכלל להגיע לבית חולים זה שאת רואה בחוץ גברים זה לא אומר שהם שם 24/7 הם הגיעו למס' שעות ואת ראית אותם וזה לא משנה מתי זה בבוקר בצהרים בערב מי שמגיעה לביות מלא זה חלק מהחבילה אולי אפשר לבקש שיהיה מחלקה לביות מלא בלי אופציה לגברים לשהות מחוץ לשעות ביקור אבל בכללי מי שלא נעים לה בשביל זה יש מחלקה רגילה
למשל אלנו הלידה הראשונה הייתה בשנה הראשונה ואשתי לא הייתה מסוגלת לחשוב לישון בלילה לבד אז עם כל הכבוד צריך לדעת היכן נמצאים לא בנופש לנשים אלא בבית חולים
אם כך זה משהו אחרהשעה היתה 6 בבוקר,
הוא לא אמור להיות בכלא בפרט כשיש עוד גברים והוא לא גבר יחידואם בעל נשאר עם אשתו, שיתכבד וישאר בחדר
זה במחלקה רגילה לא בביות מלאלמיטב ידיעתי פינת הקפה היא ליולדות בעיקרון.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: