פונט בחירת פונטים מפונטביט

Deena

משתמש פעיל
אז סוף סוף פרוג ארגנו לנו מבצע משתלם... זוהי החבילה הראשונה שאני קונה מפונטביט. עד היום עבדתי בעיקר עם לקחות מחו"ל אבל יותר ויותר אני עושה עבודות לאנשים בארץ ופשוט אין לי פונטים (רק חינמיים ששווים בדיוק כך..)

אז 2 שאלות:

א. האם תוכלו להמליץ לי אילו פונטים לבחור? אם יש לכם פונט שחביב עליכם במיוחד - אנא אמרו לי, זה יעזור לי להתמקד בתוך כל המבחר הזה...

ב. איך מתפטרים מכל הפונטים החינמיים מבלי לעבור אחד אחד? יש דבר כזה, למחוק את כל הפונטים מבלי שזה ייגע בפונטים שהגיעו עם המחשב (שלא יעשה לי כאן בלאגנים..)??

תודה!!

עדן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
אני חושבת שבחירת הפונטים זה מאד ענין של טעם.
רק תשימי לב לכלול את כל הסגננונות ולא להתביית על סגנון אחד.

אני מציעה לך (לאחר נסיון) לבחור את הפונטים גם דרך האתר של פונטביט.
יש כתבים שנראים מאד טוב בקטלוג, אבל במציאות הם לא כ''כ שימושיים.

וגם לאט לאט, לא להתלהב ולהזמין הרבה ביחד.
יש הרבה כתבים שאני מתחרטת שבכלל הזמנתי... וזה היה בפרץ ההתלהבות הראשוני.

כתבים שמאד הולכים אצלי:
מקורות: ליבורנה, אשכנזי, אוסקר
כתב ספר: קטיפה, כריזמה
כתב יד: מערב, מלטף, לידר, אלסקה
ועוד- מסע, רפורמה, טרפז, תוצרת הארץ, גאולה, מסטיק, טיפוגרף תג, מרקש, ישראל

איילת שלו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
בחירת פונטים

מסכימה עם עדן, גם בעניין שפונטים הם עניין של טעם, וגם בעניין המתינות בבחירתם.
רציתי להוסיף ש:
א. חוץ מהטעם זה גם עניין של צרכים ושימושים. כדאי לחשוב מה הם התחומים העיקריים בהם עוסקים (כמובן לא להנעל רק עליהם): לדוגמא - מי שעוסק הרבה בעימוד ספרים וטקסטים ארוכים - כדאי שיהיה לו מבחר של פונטים טובים לכתב ספר, מי שעובד הרבה עם מקורות - מגוון של כתב מקורות, מי שעוסק בלוגואים - כדאי כל מיני מיוחדים.
ב. וכן - אם עובדים עם מקורות / טקסטים שמיועדים לילדים מאד כדאי להשקיע בכמה פונטים יפים בפורמט אופן טייפ (עם ניקוד). כדאי גם כמה פונטים של טקסט פשוט בפורמט אופן טייפ, כי הרבה פעמים בטקסט ארוך יש כמה מילים שהלקוח רוצה לנקד - ואז זה "תוקע" שאין ניקוד שיושב יפה.
ג. פונט שבאמת אוהבים ודרוש לצרכים - כדאי לקנותו בכל המשקלים - זה מאד מסייע לעיצוב אחיד ונקי.(מנסיון...)
ד. מי שמתכוון לרכוש חבילת CS3 (אדובי), שיקח בחשבון שיקבל עם התקנתה פונטים ליבורנה, פוזה ודוד בפורמט אופן טייפ (של פונטביט).

אחרי כל זה, המלצות אישיות שלי:
כתב מקורות: ליבורנה, ספרדי, קליגרף, אוסקר, אשכנזי, מזל, אשר
כתב ספר: פונטקסט, פרנקריהל בלט, אדמה, קטיפה,
טקסט (וכותרות לטקסט): פקאן, תהילה, קצפת, רטרוס, נעמה, גאולה, טיפוגרף, טיפוגרף תג, אקסטזי, אגס
כתב חופשי: תצפית, אבוקדו, עננים
כתב יד: לידר, מלטף, אורגני, אלסקה
תוצרת הארץ, מכונת הדפוס , גורמה, שקד

בהצלחה
(נ.ב. אשמח מאוד אם יארגנו רכישה כזו אצל מאסטר פונט - סטודיו רוזנברג)

ORi770

משתמש רשום
1. אישית קניתי 4 פעמים מפונטביט, וקניתי את כל מה שהדליק אותי. באמת כמו שאמרו, יהיו המון פונטים שבתכל'ס ייזנחו. (גורמה צר קניתי לפני 3 שנים על כל משקליו, ועד היום לא השתמשתי בו). מצד שני, להרבה פונטים עם אותו סיפור, הגיע זמנם באיזושהי עבודה, והם שיחקו אותה.

2. לגבי מחיקת הפונטים החינמיים, אם את עובדת בPC, תמצאי מחשב חדש שלא הותקן עליו פונט, תעתיקי את כל ספריית הגופנים, תמחקי את כל הספריה אצלך ותתקיני את החדשה.
מומלץ גם להשתמש בתוכנה של אדובי בשם J (adobe type manager) ATM
תוכנה מדהימה לניהול פונטים ומיונם לפי ספריות (מקורות, רהוט, ספר וכו')

yhk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אני מעתיק כאן את רשימת הפונטים של פונטביט שמצאו חן בעיני (בין לעימוד ובין לעיצוב) ונראים לי שימושיים וב"ה כבר השתמשתי בכולם

אבשלום
אוסקר
אוקטבה
אריסטוקרט
אשכנזי
הדסה קל
ליוורנו
נעמה
ספרדי
פונטקסט
פרנקריל
קטיפה
קידוש
קליגרף
רגב
רוטשילד
רש"י
שפע
תהילה

אישאשכולות

משתמש צעיר
deena שלום. אני כותב דבר ללא אחריות אמנם, אבל מנסיוני הקצר, לא ניזוקתי.
ובכן.
לפני ששדרגתי את ספריית הגופנים שלי, מחקתי את כל הגופנים הישנים. כולל הכל. חרף כל האזהרות שהוזהרתי כאן ב"פרוג". אמנם, המחשב עצר בעדי, וכעשר גופנים לא יכולתי למחוק. מה שקרה בדקות שאחרי המחיקה הטוטאלית, המחשב השתגע בכל מיני וארייאציות. מיד התקנתי את הגופנים שרציתי, ובנוסף את ספריית הגופנים שמגיעה עם הXP כברירת מחדל. (כמובן שב"פרוג" מצאתי את אותה הספריה). וכמעט הכל שב על מקומו בשלום. מה שעדיין היה חסר, המחשב ידע לבקש ממני להכניס את דיסק ההתקנה, והוא השלים את עצמו.
כיום אני נהנה ממערכת מחשב יציבה, עשירה בגופנים שימושיים בלבד.
ממילא, זו לא הדרך, אבל כדי להעשיר את היריעה ואת האינטלגנציה, כתבתי.
(אני נכנס לכוננות ספיגה ומוכן לספוג את ה"חבטות" של חברי פורום "תוכנה חומרה ורשתות").

אלי ויסברג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י yhk;106116:
אני מעתיק כאן את רשימת הפונטים של פונטביט שמצאו חן בעיני
...רש"י...

כתב רש"י המחודש מצא חן בעיניך?
בתור אחד שהכתב הזה מוכר לו מאו-מאוד אני קובע כי הפונט הזה איננו קריא כלל, ואינו מאפשר לעין לזרום עם הטקסט. כשאמרתי זאת למישהו שאיננו משלנו לע"ע לא הבין במה מדובר.

מה דעתכם?

yhk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
נכתב ע"י איזוטופ;164450:
כתב רש"י המחודש מצא חן בעיניך?
בתור אחד שהכתב הזה מוכר לו מאו-מאוד אני קובע כי הפונט הזה איננו קריא כלל, ואינו מאפשר לעין לזרום עם הטקסט. כשאמרתי זאת למישהו שאיננו משלנו לע"ע לא הבין במה מדובר.

מה דעתכם?

צודק בכל מילה
לא היתה כוונתי להשתמש בו בתור טקסט רץ

אבל בשביל כותרות מסוימות וכן בכמה עבודות גרפיות יצא להשתמש בו בצורה מאוד מוצלחת

בהחלט קצת נדיר השימוש בו,

יהודה

vj

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אלף;105948:
מה דעתכם על מוסקיטו, לכותרות?
אני מאוד אוהבת את מוסקיטו!!
אם כי לפעמים הוא קצת עגול מדי.

מיכל עמור

משתמש רשום
שלום
גם לי לקח כמה חודשים עד שבחרתי אבל בסוף ראיתי שבאתר של פונטביט ניתן "לשחק" אם הפונטים ולראות איך זה נראה בכל המצבים וזה מאוד עזר לי להחליט בסוף.
כדי לך גם לקחת קצת מכל נושא כי אי אפשר לדעת מתי תצטרכי, למשל קידוש אני משתמשת המון בשביל דברי קודש
וכמו שכולם אמרו זה ענין של מה שמוצא חן בעניך אבל גם מה שנפוץ למשל הפונט Rimona ו- GeulaSans
שיהיה לך הרבה הצלחה קחי את הזמן כדי שלא תצטערי בסוף

ט תהילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
וואו, איזה אשכול מהגינזכים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה