בחירות - 2022 --------- דיור חרדי - 2022

רק מילים טובות

משתמש פעיל

לא ראיתי את הפרסום הנ"ל על עפולה,
אבל באמת אין לנו שום קשר אליו.
תודה שהערת את תשומת לבי לכך.

יוחנן טלידנו

משתמש פעיל
שלחו לי להפצה

תכנית פתרון כוללת

א. מיפוי ומחקר עומק ותכנון כולל של 300 אלף יחי"ד במחיר בר השגה (600-900 בהתאמה) ל18 שנה הקרובות

ב. הפסקת שיווקי רמ"י למרבה במחיר , הגורמים ליזמים להקפיץ מחירים הזויים כדי לזכות בהתחרות. אלא להקפיא את כל המחירים על שומת 2020 ולהגריל בין הצעות היזמים.

ג. לשווק 100 אחוז מהשיווקים לחסרי דיור

ד. תחבורה רציפה ומתוגברת לפריפריות החרדיות

ה. בניה מהירה , אוטומציה סינית וכו'

ו. משכנתאות זכאות גדולות ברבית נמוכה לא צמודה. לחלופין, אפשרות קניית דירות בליסינג (פרטים אצל הרב מקלב). מענקי מקום.

ז. הגדלת סכום הסיוע בשכר דירה, ובאופן שיתאים למשפחות אברכים.

ח. המדינה תתחייב למכור במחיר קבוע מסובסד לחסרי דיור במספר ערי ספר בעדיפות לאומית, ולהשאיר בהם את המחירים למשך 15 שנה. כך ירד הלחץ למהר לקנות כי יודעים שהמחיר לא יעלה.

ט. תכנית נתניהו - הנפקת אג"ח הצמודים למדד מחירי הדיור, ובתוספת ריבית של 2 אחוז, והבנקים יתנו משכנתאות לצורך קניית האג"ח, כמו לקניית דירה שניה. (כדי שמשקיעים יעדיפו לקנות את האג"ח במקום דירות, וכך ירדו הביקושים המוגזמים לדירות, ויישארו מספיק דירות עבור חסרי הדיור במחירים מתאימים.)

י.הטבות מס מוגדלות לקבלנים שממהרים למכור ואינם מחזיקים במלאי של קרקעות/דירות במשך זמן (לחילופין מיסוי מוגבר לקבלנים שמחזיקים מלאי זמן רב). הטבות לעיריות המזדרזות בהיתרים. הכפלת ושילוש כח אדם בוועדות התכנון.

יא. חקיקה המאפשרת ייעוד שיווקי משרד השיכון ל"צביון חרדי", עם פסקת התגברות על בג"ץ

יב. חקיקה המבטלת את תביעות הבדואים המרובות ברחבי הדרום, עם פסקת התגברות על בג"ץ

יג. הקמת 2 מרכזי תעסוקה חרדיים גדולים, בצפון ובדרום, כולל תחבורה סדירה לכלל הישובים באזור

יד. ביטול ההקצאות המוגזמות לבני מקום בהגרלות משרד השיכון

*

התגלגלה לפתחנו הזדמנות נדירה, שלא היתה כמותה:

א. תקדים של שנה קודמת בה הוכח שמותר לקואליציה לעשות מה שהיא רוצה וכמה שהיא רוצה, (וקל וחומר לחכי"ם שלנו, שיכולים לדרוש תמורה הולמת לנאמנות העיקשת שלהם בשנה וחצי האחרונה תוך ויתורים עצומים)

ב. הזדמנות נדירה להקמת קואליציה שכולה בעד פסקת התגברות על בג"ץ

ג. הבנה כללית של הציבור הכללי שיש צורך בצעדים דרסטיים בתחום הדיור, והבנה של החכי"ם החרדיים שזה הנושא, בה' הידיעה, שמעיק על הציבור שלנו
אפשר להוסיף משהו?
ד. דרישה חד משמעית להפריש מהתקציב 54 מיליארד שקל עבור פתרון לדיור. (לאו דווקא לציבור החרדי), אלא לכלל האוכלוסיה).
האוכלוסיה היהודית איננה גרועה מהערבית, וד"ל.

משתדלים

משתמש פעיל
אפשר להוסיף משהו?
ד. דרישה חד משמעית להפריש מהתקציב 54 מיליארד שקל עבור פתרון לדיור. (לאו דווקא לציבור החרדי), אלא לכלל האוכלוסיה).
האוכלוסיה היהודית איננה גרועה מהערבית, וד"ל.
מציע לדייק
7 מיליארד ש"ח לשנה למשך 5 שנים בסה"כ 35 מיליארד ש"ח (בסה"כ להפוך את המספרים :)

משתדלים

משתמש פעיל
נו באמת...

אתה מביא לי איזה כתבה עיתונאית מעוד איזה מקום פרימיטיבי ואיזה משפט לא מחייב של פוליטיקאי ואני מביא לך החלטות ממשלה (549 ו550) שמפרטות בדיוק את התקציב.

דרך אגב אם התכנית הזו הייתה מיושמת בציבור החרדי מן הסתם רבים היו רואים בזה גזרת שמד רוב התקציב מופנה לעידוד לימודי ליבה השכלה וטכנולוגיה גבוהה ותוספת לשוטרים
רק חלק קטן הולך לדיור (2.8) ותחבורה (3) בריאות ורווחה (1.2) אחרי עשרות שנות הזנחה

אחרי הכל תרשה לי להניח שאפילו את המיליארד של שנת 2021-2022 הם לא נצלו במלואם הכל עובד עם תקנונים וקולות קוראים וזה נדיר שמנצלים תקציב כזה במלואו, צריך לבדוק אבל בפועל נכון לרגע זה הועברו פחות מעשה מיליארד ש"ח

מעניין לראות האם הממשלה החדשה תבטל את התכנית הרב שנתית, לדעתי את רוב הסעיפים הם לא יבטלו, הכלכלנים מהאוצר ובנק ישראל הרי תמכו בזה כי בסופו של דבר המטרה היא לשפר את פיריון העבודה של הערבים (יותר מיסים) ולא רק לשפר את איכות חייהם.

עדיין, הנציגים החרדים צריכים לוודא שלפחות בתחום הדיור תהינה אותם דברים שניתנו לערבים:

דיור
במסגרת התוכנית יוקצו כ - 2.8 מיליארד ₪ לצמצום הפערים בתחום הדיור בחברה הערבית. הוקצו כספים לשם קידום תכנון סטטוטורי של עשרות אלפי יחידות דיור, תכניות להתחדשות עירונית, סגירה של פערי רישום בתוכניות קיימות ומאושרות באמצעות הכנה, הגשה ואישור של כ - 400 תוכניות. בתחום הפיתוח, הוקצו כספים לסבסוד עלויות הפיתוח ביישובי התוכנית באזורי עדיפות לאומית, להסרת חסמי תשתיות משמעותיים לקידום בנייה ושיווק יחידות דיור חדשות, לסבסוד עלויות פיתוח לפרויקטים תשתיתיים בקרקע פרטית מרובת בעלים. עוד במסגרת התוכנית תקודם הצעת החלטה לחתימה על 5 הסכמי גג ביישובי המיעוטים. כמו כן יינתנו מענקים ותמריצים בגין פיתוח תשתיות ובניית דיור לשכירות ארוכת טווח במסגרת פרויקט "דירה להשכיר".

מישמשית

משתמש מקצוען
נו באמת...

אתה מביא לי איזה כתבה עיתונאית מעוד איזה מקום פרימיטיבי ואיזה משפט לא מחייב של פוליטיקאי ואני מביא לך החלטות ממשלה (549 ו550) שמפרטות בדיוק את התקציב.

דרך אגב אם התכנית הזו הייתה מיושמת בציבור החרדי מן הסתם רבים היו רואים בזה גזרת שמד רוב התקציב מופנה לעידוד לימודי ליבה השכלה וטכנולוגיה גבוהה ותוספת לשוטרים
רק חלק קטן הולך לדיור (2.8) ותחבורה (3) בריאות ורווחה (1.2) אחרי עשרות שנות הזנחה

אחרי הכל תרשה לי להניח שאפילו את המיליארד של שנת 2021-2022 הם לא נצלו במלואם הכל עובד עם תקנונים וקולות קוראים וזה נדיר שמנצלים תקציב כזה במלואו, צריך לבדוק אבל בפועל נכון לרגע זה הועברו פחות מעשה מיליארד ש"ח

מעניין לראות האם הממשלה החדשה תבטל את התכנית הרב שנתית, לדעתי את רוב הסעיפים הם לא יבטלו, הכלכלנים מהאוצר ובנק ישראל הרי תמכו בזה כי בסופו של דבר המטרה היא לשפר את פיריון העבודה של הערבים (יותר מיסים) ולא רק לשפר את איכות חייהם.

עדיין, הנציגים החרדים צריכים לוודא שלפחות בתחום הדיור תהינה אותם דברים שניתנו לערבים:

דיור
במסגרת התוכנית יוקצו כ - 2.8 מיליארד ₪ לצמצום הפערים בתחום הדיור בחברה הערבית. הוקצו כספים לשם קידום תכנון סטטוטורי של עשרות אלפי יחידות דיור, תכניות להתחדשות עירונית, סגירה של פערי רישום בתוכניות קיימות ומאושרות באמצעות הכנה, הגשה ואישור של כ - 400 תוכניות. בתחום הפיתוח, הוקצו כספים לסבסוד עלויות הפיתוח ביישובי התוכנית באזורי עדיפות לאומית, להסרת חסמי תשתיות משמעותיים לקידום בנייה ושיווק יחידות דיור חדשות, לסבסוד עלויות פיתוח לפרויקטים תשתיתיים בקרקע פרטית מרובת בעלים. עוד במסגרת התוכנית תקודם הצעת החלטה לחתימה על 5 הסכמי גג ביישובי המיעוטים. כמו כן יינתנו מענקים ותמריצים בגין פיתוח תשתיות ובניית דיור לשכירות ארוכת טווח במסגרת פרויקט "דירה להשכיר".
אוהה....מי זה בה...
אולי תסביר לנו מי אתה @משתדלים
אתה כותב בצורה מאוד יפה אבל גם לא מעט מסקרנת - מי אתה?
ומה האינטרס שלך להגן על ממשלת ישראל?

משתדלים

משתמש פעיל
אוהה....מי זה בה...
אולי תסביר לנו מי אתה @משתדלים
אתה כותב בצורה מאוד יפה אבל גם לא מעט מסקרנת - מי אתה?
ומה האינטרס שלך להגן על ממשלת ישראל?
האינטרס היחיד הוא לכתוב את האמת
לדעתי ציבור שבנוי על סיסמאות ועל הנחות שגויות הוא ציבור רדוד וזה ממש לא מה שאני מצפה מהציבור שאני חלק ממנו
אם יש לי הזדמנות לתקן במה שאני יודע אז למה לא

ישראל אשר בך אתפאר

משתמש מקצוען
דיור
במסגרת התוכנית יוקצו כ - 2.8 מיליארד ₪ לצמצום הפערים בתחום הדיור בחברה הערבית. הוקצו כספים לשם קידום תכנון סטטוטורי של עשרות אלפי יחידות דיור, תכניות להתחדשות עירונית, סגירה של פערי רישום בתוכניות קיימות ומאושרות באמצעות הכנה, הגשה ואישור של כ - 400 תוכניות. בתחום הפיתוח, הוקצו כספים לסבסוד עלויות הפיתוח ביישובי התוכנית באזורי עדיפות לאומית, להסרת חסמי תשתיות משמעותיים לקידום בנייה ושיווק יחידות דיור חדשות, לסבסוד עלויות פיתוח לפרויקטים תשתיתיים בקרקע פרטית מרובת בעלים. עוד במסגרת התוכנית תקודם הצעת החלטה לחתימה על 5 הסכמי גג ביישובי המיעוטים. כמו כן יינתנו מענקים ותמריצים בגין פיתוח תשתיות ובניית דיור לשכירות ארוכת טווח במסגרת פרויקט "דירה להשכיר"
אגב, אתה יכול להסביר לי למה במחיר למשתכן יש מענק של 40 אל"ש לערבי שיואיל בטובו לקנת דירה במחיר נמוך לאין ערוך ביחס לערים השכנות - 6000 אל"ש למטר במרכז הארץ ליד פתח תקוה?? כגון בכפר קאסם (והיה בעוד כמה כפרים במרכז שאיני זוכר את שמם)
יהודים מקבלים מענק דומה באזורי עדיפות לאומית בלבד כגון אשקלון ודרומה

משתדלים

משתמש פעיל
אגב, אתה יכול להסביר לי למה במחיר למשתכן יש מענק של 40 אל"ש לערבי שיואיל בטובו לקנת דירה במחיר נמוך לאין ערוך ביחס לערים השכנות - 6000 אל"ש למטר במרכז הארץ ליד פתח תקוה?? כגון בכפר קאסם (והיה בעוד כמה כפרים במרכז שאיני זוכר את שמם)
יהודים מקבלים מענק דומה באזורי עדיפות לאומית בלבד כגון אשקלון ודרומה
1667765851924.png

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
זה אכן סעיף מאוד חשוב.
היה פעם איזה שר שמאוד רצה להוריד את מחירי הדירות, ולכן הוא הטיל מס מאוד צודק על עשירים בעלי 3 דירות.
ואז הגיעו בעלי ה3 דירות שיושבים על כס השיפוט וביטלו לו את זה.
אפילו שהוא היה זה שכל הזמן הגן עליהם.
תיקון טעות-
מי שהכי לחם נגד זה, זה החכי"ם החרדיים, ובראשם גפני,
ולשם גיוס רוב לחוק הזה, כחלון עבד מאוד קשה, וביצע מהלך פרלמנטרי כלשהו,
והוגש בג"ץ כנגד המהלך הפרלמנטרי, שזה נוגד את חוק יסוד הכנסת,
ובג"ץ קיבל את העתירה, מבחינת חוק יסוד הכנסת, אך לא נגד מס דירה שלישית.

אאאא....

משתמש פעיל
תיקון טעות-
מי שהכי לחם נגד זה, זה החכי"ם החרדיים, ובראשם גפני,
ולשם גיוס רוב לחוק הזה, כחלון עבד מאוד קשה, וביצע מהלך פרלמנטרי כלשהו,
והוגש בג"ץ כנגד המהלך הפרלמנטרי, שזה נוגד את חוק יסוד הכנסת,
ובג"ץ קיבל את העתירה, מבחינת חוק יסוד הכנסת, אך לא נגד מס דירה שלישית.
גפני גם לא היה בדיוק בעד מס דירה שלישית.
אולי בגלל המשקיעים ממודיעין עילית?

בונה אתרים

משתמש פעיל
גפני גם לא היה בדיוק בעד מס דירה שלישית.
אולי בגלל המשקיעים ממודיעין עילית?
עצוב,
אבל מי שתמך בהורדת מס הרכישה מ 8 אחוז ל 5 היו חברי הכנסת החרדים,
את התוצאות ההרסניות כולם מרישים עד עכשיו
אברכים צדיקים שבמקום לקחת משכנתא של 600 אלף
צריכים עכשיו לקחת משכנתא של 1.200.000

אני מלמד עליהם זכות שאולי הם פשוט לא מבינים,
שכמה שיש יותר משקיעים
וכמה שיותר קל להשיג משכנתא
ככה המחירים יותר עולים
וגם עוד משהו: פיצול דירות לא יפתור את מצוקת הדיור, היא רק תחמיר אותה.

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
כתוב כאן שבמצע של הליכוד כתוב שיוציאו אג"ח צמודות למחירי הדיור
אם זה יצא לפועל זה יכול להועיל הרבה יותר מאשר הגרלות למיניהם

ר. המוסד

משתמש מקצוען
כתוב כאן שבמצע של הליכוד כתוב שיוציאו אג"ח צמודות למחירי הדיור
אם זה יצא לפועל זה יכול להועיל הרבה יותר מאשר הגרלות למיניהם
הרבה קבלנים הם מתפקדי הליכוד וד"ל

הלוואי שהם ישאירו את תוכנית דירה בהנחה המעודכנת של אלקין שלא נופלת מהתוכנית של כחלון
לשם השוואה במחיר למשתכן של כחלון אחוז הדירות בהנחה מסך כל פרויקט היה בין 40-50 אחוז בלבד
בתוכנית של אלקין המעודכנת אחוז הדירות הגיע ל80 אחוז!

אמנם ההנחה במרכז יותר קטנה
אבל ככה זה צריך להיות...
למה שמישהו ירוויח 800 אלף ומישהו אחר ירוויח 200 אלף?
איך זה הגיוני שרוצים למשוך אנשים לגור בפריפריה בזמן שנותנים במרכז הנחות יותר גדולות?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה