מצב
הנושא נעול.

yehudam

משתמש מקצוען
אבי רבינא: ‏מבדיקות שערכתי נראה כי סיפור אלעד מתגלגל לדרמה פנים חרדית. נכון להיום, שלושה מחברי מועצת גדולי התורה של דגל התורה מסרבים לתמוך במועמדותו של ישראל פרוש באלעד. אחד מהח״כים שהגיע לשוחח איתם בנושא, שמע: ״יש הסכם חתום וברור עם ש״ס, אצלינו במפלגה לא מפרים הסכמים. לא נחתום ולא נתמוך בהפרת הסכם״.

דה סנטיס 2024

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

דרמה ברמת גן - פרסום ראשון: חבר 'המועצת' הגאון רבי יצחק זילברשטיין, המתגורר מזה מספר שנים בעיר, החליט לפתוח מפלגה המיועדת לציבור הדתי והמסורתי בעיר.

פרסום ראשון: רבה של רמת אלחנן וחבר מועצת גדולי התורה של "דגל התורה", הגר"י זילברשטין, יוזם הקמת מפלגה חדשה עבור הציבור הדתי והמסורתי בעיר רמת גן.

כידוע הגר"י זילברשטיין מתגורר גם בעיר רמת גן, מזה מספר שנים, ופועל יחד עם רעייתו הרבנית, לחיזוק הדת בעיר ולקרב יהודים למסורת ישראל.
בשנים האחרונות, עורר הגר"י וזעק על חילולי השבת בפרהסיה בעיר, ולאחר שניסה בכמה וכמה דרכים לדבר עם ראש העיר המכהן כרמל שאמה הכהן - אך ללא הועיל, הכריע הגר"י, כי הגיע העת והזמן להלחם בחילולי השבת מהבית פנימה, ולהקים מפלגה עבור הציבור הדתי והמסורתי בעיר רמת גן, מפלגה אשר תעשה את כל אשר ביכולתה למען התורה והשבת בעיר.
ל'כיכר השבת' נודע עוד, כי הגר"י זילברשטין, הבחין בבחירות האחרונות, כי רבים בציבור הדתי והמסורתי נמנעים מלהצביע ש"ס, בגלל ענייני פוליטיקה וכדומה, ואין בעיר מפלגה שנותנת אלטרנטיבה לאותו ציבור הקרוב לדת והיהדות.
בעקבות כך הפוסק, נפגש בימים האחרונים עם עסקנים בכירים בדגל התורה על מנת להתייעץ כיצד להקים רשימה ולהעמיד נציגים שמוכרים לתושבים כאנשי עשייה וקרובים לדת, וישמרו על קדושת השבת בעיר.
לעת עתה עוד לא פורסם מי יעמוד בפועל בראשות המפלגה ומי יכהן כחברי מועצה בעתיד, אך ככל הנראה כמה עסקנים ואנשי עסקים המקורבים להגר"י, הם אלו שיכנסו למפלגה שתקרא - 'מאמינים ברמת גן', אשר כאמור, הוקמה באופן אישי על ידי עמוד ההוראה למען כבוד וקדושת השבת בעיר.
יצוין, כי על הפרטים הידועים עד כה, המפלגה תהיה עצמאית ותרוץ ללא קשר לדגל התורה או לכל מפלגה אחרת, והגר"י עצמו תרם את הכספים הנצרכים לצורך הקמת המפלגה החדשה, נציגים החלו להחתים טפסים של תושבי העיר לקראת הגשת הרשימה.
בחודש אייר האחרון, פרסם הגר"י מכתב בו קרא לתושבי רמת גן, כי "לקראת הבחירות העומדות להתקיים בקרוב לראשות העיר, יש לדעת שכל מי שבוחר לראשות העיר אדם המנהיג את העיר על ידי חילול שבת בפרהסיה, נחשב גם הבוחר בו כשותף לנלחם נגד השבת ונגד קדושת ארץ ישראל ונגד האלוקים".

אם כי, במכתב המדובר עוד לא הכריז הגר"י על הקמת המפלגה, ומביתו נמסר: "בשבועות הקרובים יתפרסמו מכתבים נוספים מעמוד ההוראה וגדולי ישראל נוספים, למען הצלחת המפלגה".

ככר השבת.
שם המפלגה יהיה 'מפלגת מאמינים רמת גן'

yehudam

משתמש מקצוען
אחדות בקריית מלאכי: בברכתו יו"ר התנועה הרב אריה דרעי, השר מרגי גיבש את רשימת ש"ס לבחירות לרשויות המקומיות בקרית מלאכי: לראשות התנועה מונה מאיר יחזקאל, פעיל בקרב הקהילות ובני התורה בעיר. עוד סוכם, כי במקום הראשון ישובץ המשנה לרה"ע שלומי מלכה ובמקום השני ישובץ יו"ר ש"ס הנכנס, מאיר יחזקאל.

זהו שמי!

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מרדכי הלפרין:
חשפתי כעת ב'קול חי': התפתחות דרמטית - ח"כ יעקב אשר התקשר בימים האחרונים לרבני קהילות בבני ברק, ועדכן אותם כי צוות המשא ומתן של דגל התורה הבהיר לאגודת ישראל - "אנחנו מטילים וטו על חנוך זייברט. תביאו מועמד מוסכם אחר"

המשמעות הדרמטית - אגודת ישראל תצטרך עכשיו לנסות ולחפש מועמד אחר, או לנסות ולשכנע את דגל התורה להסיר את הוטו על זייברט. ככה או ככה, המירוץ בבני ברק נפתח מחדש.

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען
אלמונים ירו הערב (שני) לעברו של מוסעב דוחאן, המועמד לראשות העיר נצרת. פרט לדוחאן נפצעו עוד שני בני אדם. האירוע מתרחש ברקע גל האלימות שפוקד את מגזר הרבי, במסגרתו נפגעו כמה מועמדים בבחירות המקומיות.

המשטרה מסרה כי פתחה בחקירת אירוע ירי בעיר נצרת. "כתוצאה מהירי נפצעו 3 גברים באורח קל ופונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים האיטלקי שבעיר", נאמר בהודעת המשטרה.

השוטרים הוזנקו למקום האירוע, החלו בסריקות לאיתור החשודים בירי ופתחו בחקירת נסיבות המקרה. הרקע לאירוע בבדיקה.
כל רגע

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית

ההחלטה נפלה​

'דגל התורה' תכריז בימים הקרובים על ריצה נפרדת בי-ם​

מסתמן: למרות הניסיונות לאחד את אגודת ישראל ודגל התורה למפלגה אחת בירושלים, שתי המפלגות צפויות להתמודד בנפרד ובדגל התורה צפויים להכריז על כך בימים הקרובים • גורם באגודת ישראל ל'המחדש': "אגודת ישראל מאוחדת כפי שלא הייתה מעולם. נביא לפחות ארבעה מנדטים"

אם בכל מערכת בחירות העיר ירושלים הייתה סוערת במערכת הבחירות המוניציפליות, הפעם ירושלים כמעט כולה מאוחדת סביב ראש העיר המכהן משה ליאון, שהצליח לשמור על קדנציה רגועה ובנוסף הצליח לגרוף את תמיכת רוב הציבורים בעיר, כך שהפעם העיניים מופנות דווקא אל הקרב על המושבים במועצת העיר.

בבחירות הקודמות שנערכו לפני כחמש שנים, זכתה מפלגת דגל התורה הירושלמית בהישג מדהים של 6 מושבים, לעומת 3 בלבד לאגודת ישראל. הפעם, לקראת הבחירות הנוכחיות, מספר גורמים בכירים ביהדות התורה פעלו במהלך החודשים האחרונים, בניסיון להביא לריצה משותפת באמצעות חלוקת כוחות מחודשת, כשדל התורה מקבלת יחס של 5:4 לעומת אחותה החסידית.

מאחורי המהלך הייתה ההבנה כי דגל התורה תתקשה לשחזר את ההישג של 6 מושבים, והזדמנות נאותה לאגודת ישראל להגדיל את כוחה במושב אחד לפחות. ניסיונות התיווך נמשכו לאורך החודשים האחרונים, אולם מסתמן כי נפלה ההחלטה, לפיה כל סיעה תתמודד בנפרד, זאת בשל הרצון של שני הצדדים להצליח למצות את הפוטנציאל הפנימי בקרב הקהילות השונות בעיר.

גורם באגודת ישראל אומר בשיחה עם 'המחדש' כי "הפעם אנו מפיקים לקחים מהבחירות הקודמות בהם התמקדנו בעיקר סביב המועמד לראשות העיר, ולא במועצה. הפעם נתמקד בעיקר בריצה למועצת העיר ואנו שואפים להגיע להישג של לפחות ארבעה מנדטים ואף יותר. הפעם אגודת ישראל על כל גווניה, מאוחדת כפי שלא הייתה שנים רבות וזו הזדמנות להגדיל באופן משמעותי את הייצוג התורני".

בתוך כך, גורם נוסף המעורה בפרטים אומר ל'המחדש' כי בדגל התורה צפויים להודיע כבר בימים הקרובים על ריצה נפרדת למועצת העיר. "הייתה קדנציה פורייה ביותר, שהבאנו בה הישגים משמעותיים לטובת כלל הציבור. אין לנו ספק שנצליח לשחזר את ההישג מהבחירות הקודמות".

yehudam

משתמש מקצוען
איתי גדסי ב'קול חי' על ה'דרמה' בהטלת הוטו: חנוך זייברט הוא זה שהטביע את המושג שליש שליש לכל החוגים. יחצ"נים לקחו את הסיסמה של זייברט 'להחזיר את המדרכות לתושבים' ועשו ממנה סלוגן לבוסו.

זה וטו לצרכי מו"מ. דקה אחרי שזייברט מקבל את הוטו מדגל הוא מתקשר לאריה דרעי ומציע לו תמורת תמיכה את 2 הסגנים של דגל, פלוס קדנציה הבאה, ודרעי גם פותר פלונטר פנימי בבני ברק עם זכריהו ובן ששון וגם רושם את ההישג הכי גדול שלו עוד לפני הגשת הרשימות.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען

דגל התורה הודיעה לאגודת ישראל: מטילים וטו על חנוך זייברט | פרסום ראשון​

במהלך פגישת צוותי המשא ומתן של אגודת ישראל ודגל התורה, המפלגה הליטאית הודיעה כי הם מטילים וטו על מועמד אגודת ישראל חנוך זייברט לקראת הבחירות המקומיות • כיצד תגיב אגודת ישראל? • כל הפרטים

טלטלה בבני ברק: במהלך פגישת צוותי המשא ומתן של אגודת ישראל ודגל התורה, המפלגה הליטאית הודיעה כי הם מטילים וטו על מועמד אגודת ישראל חנוך זייברט לקראת הבחירות המקומיות שיתקיימו בעוד כחודשיים, כך נודע ל'חדשות JDN'.

את ההודעה על כך מסרה דגל התורה בפגישה שהתקיימה אמש בין הצוותים של שני הצדדים, בה השתתפו חבר הכנסת יעקב אשר, חנוך זייברט ושר ירושלים ומסורת, מאיר פרוש.

הזכות של דגל להטיל וטו על המועמד של אגודה מעוגן בהסכמים שנחתמו בין המפלגות בבחירות האחרונות, שם נכתב כי "המועמדים לראשות העיר, ממלא מקום ראש העיר, ייבחרו רק בהסכמת שתי הסיעות".

יצויין כי הדרישה הראשונית של המהלך הדרמטי הגיעה בעיקר מצד פעילים וראשי קהילות בעיר התורה והחסידות. כמו כן, דרישה כזו הגיעה גם מהראב"ד, הגאון הרב יהודה סילמן שליט"א, שאמר למקורביו ולראשי קהילות של דגל התורה בעיר כי "יש לפעול בכל הכוח להטלת וטו על מועמד אגודת ישראל לרה"ע, חנוך זייברט". הראב"ד אף אמר כי במידה ולא יטילו וטו על זייברט "הדבר עלול לגרום נזק לציבור הליטאי בעיר".

גורמים בסביבת חבר הכנסת יעקב אשר, שאחראי מטעם דגל התורה על בני ברק לקראת הבחירות, מסרו בתגובה ל'חדשות JDN': "איננו מתייחסים לפגישות סגורות שנערכות בין דגל התורה לאגודת ישראל".

דה סנטיס 2024

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
טבריה
לקראת מערכת הבחירות לרשויות המקומיות: אגודת ישראל החליטה להריץ מועמד חסידי מטעמה למועצת העיר טבריה. ההחלטה התקבלה בעקבות האוכלוסיה החסידית הגדלה בעיר. במקביל שוקלים באגודת ישראל להשתלב במקום גבוה במפלגתו של הגר"ד קוק | יוסי שטארק, בחזית

yehudam

משתמש מקצוען
אבי רבינא: יו״ר ש״ס אריה דרעי בכינוס כעת באלעד לעשרות רבני קהילות ובתי כנסת מרכזיים של הציבור הספרדי בעיר, יחד עם המועמד לראשות העיר יהודה בוטבול.

yehudam

משתמש מקצוען
המועמד לראשות עיריית ב״ב אוריאל בוסו לגלסנר ב׳קול ברמה׳ - ״אני ראש עיריית בני ברק הבא חד וחלק. כידוע לך הבחירות לרשויות זה ב-2 פתקים. יהיו קהלים רבים שיצביעו למועצה ליהדוה״ת ולראשות לש״ס. אתה שמעת שאמרתי למישהו לא לשמוע בקול רבנים? אני בנתיים המועמד היחיד בב״ב ומועמד שמקבל את תמיכת רבנים. אני מועמד של מועצת חכמי התורה ומועמד שנתמך ע״י רבנים וקהילות רבות״.

yehudam

משתמש מקצוען
עוד מאוריאל בוסו לגלסנר ב׳קול ברמה׳ - ״אני ייבחר מכוחם של הרבנים ושל הציבור. הבחירה שלי תהיה בתמיכת רבנים. לפני שבועיים אמרו שאני כנקמה על אשדוד, אחר כך אומרים שזה כמו״מ על אלעד. אלו ספינים שמפיצים אנשים שרוצים להרגיע את עצמם. אני אומר לך כאן בשידור: אין מו״מ על בני ברק, המהלך רציני ועד הסוף. אין דרך חזור. אתה מוזמן לבית שלי כאן בב״ב. אני מדבר איתך מתוך הבית שלי בעיר. אני ראש העיר הבא של ב״ב״.

yehudam

משתמש מקצוען
עוד מאוריאל בוסו לגלסנר ב׳קול ברמה׳ - ״אני פוגש בימים אלו אדמו״רים, רבנים, ראשי קהילות וחצרות שמזמינים אותי, אני מופתע מאוד כמה הם רוצים שאביא לעיר ניהול רציני ומקצועי לצד שמירה על האידשקייט. עיקר עבודתי בימים אלו זה להכין תוכנית מקצועית, תוכנית 100 ימים עם מיטב אנשי המקצוע. צריך לצאת לשטח ולראות את הכבישים והמדרכות בעיר. העיר הזאת חייבת עזרה וסיוע, נביא סיוע מכל משרדי הממשלה. אני מוזמן השבת לבתי כנסיות של כלל המגזרים, אתארח השבת בבתי כנסת של אשכנזים וספרדים״.

yehudam

משתמש מקצוען
משה גלסנר לבוסו ב׳קול ברמה׳: ״אני מאמין לך שאתה בעל הסיכויים הגדולים לנצח, אני אגב גם מעריך שאתה ראש העיר הבא. אתה יודע למה? כי בדרכי לרדיו פגשתי מהצהריים כ-10 מתושבי העיר ב״ב, כולם אשכנזים, כל מי ששאלתי למי תצביע, ענו כולם פה אחד: אוריאל בוסו. הופתעתי״.

yehudam

משתמש מקצוען
נועם זיגמן באתר 280 חדשות אלעד: יו״ר ש״ס אריה דרעי בכנס לעשרות רבנים ספרדיים באלעד - ״לכולם פה ברור: יש הסכם ברור וחתום שמגיע לנו הפעם את ראשות העיר. לא מאמין שלא יקיימו הסכם שנחתם. אנחנו מתמודדים בעיר שיש לנו רוב ואנחנו לוקחים את שלנו. בבחירות האחרונות קיבלנו 3000 קולות יותר מיהדוה״ת. כל הציבור הספרדי פה מאוחד ומלוכד״.

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית

אלעד: ההצעה המפתיעה של בוטבול לקהילות החסידיות​

המועמד לראשות העיר אלעד יהודה בוטבול פנה בימים האחרונים למספר קהילות חסידיות בעיר, בהצעה מפתיעה • לפי ההצעה, הקהילות החסידיות יתמכו בו לראשות העיר בבחירות הקרובות, והוא בתמורה ימנה את נציג קהילתם לסגן ראש העיר בקדנציה הבאה, במידה ויצליח לכבוש את ראשות העיר.

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית

'דגל התורה' תכריז בימים הקרובים על ריצה נפרדת בי-ם​

מסתמן: למרות הניסיונות לאחד את אגודת ישראל ודגל התורה למפלגה אחת בירושלים, שתי המפלגות צפויות להתמודד בנפרד ובדגל התורה צפויים להכריז על כך בימים הקרובים • גורם באגודת ישראל ל'המחדש': "אגודת ישראל מאוחדת כפי שלא הייתה מעולם. נביא לפחות ארבעה מנדטים"

Sara Rivka

משתמש מקצוען
הזירה המונציפאלית - השר יעקב מרגי לזיגמן וסודרי ב׳קול ברמה׳: ״המועמדות של אבי אמסלם לראשות העיר אשדוד זה מהלך רציני, הולכים עד הסוף. אנחנו מקבלים רוח גבית מקבוצות רבות בעיר. אנחנו ציבור גדול שרוצה לבא לידי ביטוי בעוצמות הראויות והנכונות לנו. בקדנציה האחרונה ש״ס באשדוד הייתה סיעה גדולה עם 6 מנדטים, לא באנו לידי ביטוי ולא קיבלנו את המשאבים המגיעים לציבור שלנו״.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה