מצב
הנושא נעול.

די

משתמש סופר מקצוען
כמה נתונים על בית שמש:
בבחירות הקודמות כולם היו בטוחים שאבוטבול ינצח רק הייתה הצבעת מחאה שהצליחה יותר מדי...
בינתיים התאכלסו 2000 דירות ברמה ג'2
1200 דירות ברמת אברהם
כ7000 דירות ברמה ד'
עוד מתחרדים וחרדים ברמה ה' לעומת כמה מאות ציבור כללי שהתווספו ברמה ה'.
ס"ה 10,000 משפחות חרדיות נוספות כלומר עוד 20,000 מצביעים חרדיים.
ועוד ריבוי טבעי שגדול אצל החרדים בגלל גודל המשפחות, ובגלל שהחרדים בעיר (גם בשכונות הותיקות) צעירים מהציבור הכללי.
בבחירות 2018 בלוך ניצחה עם 22,464 קולות מול 21,931 לאבוטבול.
כלומר עכשיו יש לחרדים יותר מפי שנים ממה שבלוך קיבלה בבחירות הקודמות.

יענקל בעל עגלה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
המתח בזירה הבני-ברקית: לפני מס' חודשים התפטר נציג ויז'ניץ בעירייה, שיקי מנדל, מתפקיד סגר"ע בני ברק לטובת מנחם שפירא מ'דגל התורה'. מה שעמד מאחורי ההתפטרות, זו התחייבות של 'דגל' לוותר על הסגנות השלישית ששייכת לה בקדנציה הבאה ע"פ ההסכם. אלא שמשרד הפנים קבע בימים אלו כי לא ניתן לאשרר את ההסכם החדש, ושפירא לא יוכל לקבל משכורת כסגן ראש העיר. באגודה אומרים: "מצידנו מימשנו את חלקנו בהסכם. בקדנציה הבאה לא ניתן סגן שלישי לדגל" :

די

משתמש סופר מקצוען
המתח בזירה הבני-ברקית: לפני מס' חודשים התפטר נציג ויז'ניץ בעירייה, שיקי מנדל, מתפקיד סגר"ע בני ברק לטובת מנחם שפירא מ'דגל התורה'. מה שעמד מאחורי ההתפטרות, זו התחייבות של 'דגל' לוותר על הסגנות השלישית ששייכת לה בקדנציה הבאה ע"פ ההסכם. אלא שמשרד הפנים קבע בימים אלו כי לא ניתן לאשרר את ההסכם החדש, ושפירא לא יוכל לקבל משכורת כסגן ראש העיר. באגודה אומרים: "מצידנו מימשנו את חלקנו בהסכם. בקדנציה הבאה לא ניתן סגן שלישי לדגל" :
לא ברור.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אבי רבינא ב'קול חי': סקרים פנימיים מלמדים על מגמה חיובית לכיוון רון קובי בטבריה. ח"כים מיהדות התורה מאשימים את הליכוד בטענה ש'חוק טבריה' הפרסונלי שהם מקדמים ישחק לידיו של קובי.

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

סרי או לסרי? מסתמן מאבק באשדוד בין אגודה לש"ס​

אבי רבינא במהדורה המרכזית: "ברק סרי ככל הנראה יקבל את תמיכת ש"ס באשדוד מול לסרי המכהן. באגודת ישראל כבר אומרים לי שזה לא שאלה של אם אלא מתי שהם יודיעו על עמידה מאחורי לסרי"
הכתב אבי רבינא והפרשן איתי גדסי, שוחחו הערב (שני) עם אבי מימרן במהדורה המרכזית על הבחירות לרשויות המקומיות.

גדסי: "אני מתפלא איך יתכן שראשי המפלגות החרדיות עדיין לא ישבו יחד על הבחירות לרשויות המקומיות. אני בטוח שיהיה אפשר למצוא לפחות 50% הסכמות".

רבינא: "זה מדהים שכולנו נתינים באיזה פאזל שיקבעו ראשי המפלגות. בכל אופן, הסיפור הגדול הוא שבעוד אנחנו מתעסקים באלעד וב"ב גדלה לנו כאן מפלצת. יתכן שרון קובי חוזר. מסתובבים סקרים פנימיים במפלגות החרדיות שמצביעים על כוחו הגדול. מסתבר שאין מועמד חזק מולו, אולי רק בועז יוסף. המועמדת הבכירה שני אילוז שתקבל כנראה את תמיכת הליכוד בעצמה מגיעה לוועדות וצועקת נגד החוק שיאפשר לבועז יוסף להתמודד".

על אשדוד: "ברק סרי ככל הנראה יקבל את תמיכת ש"ס מול לסרי המכהן. באגודת ישראל כבר אומרים לי שזה לא שאלה של אם אלא מתי שהם יודיעו על עמידה מאחורי לסרי".

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
חשבתי לעצמי גם, שזה המקום שהשלטון הארצי מתערב בצורה הכי גלויה לשלטון המקומי [עד כדי חקיקת חוק מיוחד עבור טבריה]
זה בא לתקן חוק פרסונלי קודם שחוקקו מתישהו נגד אישיות מסויימת שהיה יו"ר ועדה קרואה.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
איתי גדסי: הבחירות באשדוד: אנשיו של יחיאל לסרי מתדרכים כי ועדת השמונה של אגודת ישראל קיבלה החלטה לתמוך בו לראשות העיר. בכירים באגודת ישראל מכחישים זאת לחלוטין. באגודת ישראל מודעים לאכזבה ממנו ברחוב החילוני וגם להחלטה הסופית של שס לתמוך בברק סרי לראשות העיר.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
גדלוביץ' ב'בחדרי' עם תמונת מצב מאלעד: בש"ס חוששים כי ההנהגה הליטאית לא תכיר בהסכם שנחתם ערב הבחירות הקודמות. ב'דגל התורה' הדעות חלוקות - והערכה היא כי זהותו של ראש העיר הבא תוכרע בישיבת סלבודקה.

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אבי רבינא: דרמה פנים חרדית בערד. יאיר מעיין, ראש מנהלת הבדואים פרש מתפקידו, ויתמודד לראשות העיר מול ניסן בן חמו מיש עתיד. חסידי גור ככה״נ יתמכו בו יחד עם הליכוד, הציונות הדתית ומפלגות נוספות. סיכוי סביר להדיח את בן חמו שסומן מזמן כאויב החרדים בעיר.

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
העיתונאית תמי אברהמי עורכת "אשדוד היום" לקלמן ופרלשטיין ב'גלי ישראל': "אשדוד עומדת בפני מהפך בראשות העיר, לפי ניתוח הנתונים. התנהלותו האישית של ראש העיר המכהן יחיאל לסרי, לרבות סגירת דלת לשכתו בפני התושבים הביאה לשפל חסר תקדים באחוזי התמיכה שלו בסקרים המקצועיים".

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
המועמד לראשות העיר אשדוד ברק סרי לקלמן ופרלשטיין ב'גלי ישראל': "אשדוד צריכה רענון, העיר הולכת אחורה, בהגירה השלילית, העיר פקוקה, זה עיר עם פוטנציאל אדיר. הצעירים נוטשים את העיר לערים אחרות, כי כמעט לא נבנו בשנים האחרונות דירות בעיר", אני עובד על חיבורים מאוד מפתיעים, אני חושב שיהיה מועמדים שיפרשו בהמשך".

יענקל בעל עגלה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
חיפה: גישושים לרשימה חרדית משותפת בהתמודדות לעירייה באחרונה החלו גישושים בין גורמים שונים במפלגות החרדיות בעיר, בניסיון לייצר רשימה משותפת של כלל הגורמים החרדים בעיר, בדומה למה שהיה בעבר כאשר הוצגה חזית אחידה בשם שסג.

יענקל בעל עגלה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
המועמד לראשות עיריית טבריה רון קובי זועם על סקר דיירקט פולס שמציג מרוץ צמוד בינו לבין יו"ר הוועדה הממונה בועז יוסף וטוען כי הפער האמיתי ענק לטובתו. "גנבי דעת וסוחרי קולות, לא אתפלא אם בועז יוסף כבר הודיע שהוא מחוץ למרוץ". .
בחדרי

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

מועמד ש"ס לראשות אלעד: "יש לנו רוב יצוק בעיר"​

21:13 י״ג בתמוז תשפ״ג 02.07.2023 אבי יעקב קול חי
סגן ראש עיריית אלעד, יהודה בוטבול בתוכנית 'עניין מקומי': ,אני בשטח רואה את הדברים אחרת. יש גם קהילות חסידיות שתומכות בי. גם בפעם שעברה היינו אמורים לנצח, אבל היה מי שעתר לבית המשפט כנגד גדולי התורה. זה לא שישראל פרוש ניצח, אלא בית המשפט פסל מועמד מוביל. לש"ס יש רוב יצוק של 50% בעיר, הסכם עם 'דגל התורה' ועוד תומכים רבים"

מועמד ש"ס לראשות עיריית אלעד, סגר"ע הרב יהודה בוטבול ב'עניין מקומי' בהגשת איתי גדסי ויענקל'ה פרידמן: "בעזרת ה' אנצח את הבחירות לראשות העיר. בבחירות הארציות ש"ס קיבלה בעיר בסביבות 50%, זהו בסיס יצוק שלראש העיר ישראל פרוש אין".

"מעבר לרוב שיש לנו, יש לנו הסכם חתום עם דגל התורה. גם ההחלטה שלכם שפרוש סגור עם הדתי לאומי ועם ברסלב, אני מהשטח רואה את הדברים אחרת. יש גם קהילות חסידיות שתומכות בי" סגן ראש עיריית אלעד, יהודה בוטבול הדגיש: "גם בפעם שעברה היינו אמורים לנצח, אבל היה מי שעתר לבית המשפט כנגד גדולי התורה. זה לא שישראל פרוש ניצח, אלא בית המשפט פסל מועמד מוביל".

"מזכיר שבקדנציה שעברה, תוך 48 שעות אחרי שבית המשפט פסל את פינדרוס, המועמד שלא היה עליו קונצנזוס הביא 44%, זה אומר הרבה, בוודאי אם יתמודד מישהו מהשטח. אני בעירייה יום יום והזרם של התושבים שנעזרים בנו זו המתנה הגדולה ביותר שיכולה להיות לי".

לגבי הפיצול בדגל התורה בעיר: "לפני הבחירות לכנסת אמרו שיהיו כאלו שלא יצביעו למפלגה חרדית. בסוף הציבור ממושמע לגדולי התורה" סגר"ע אלעד, יהודה בוטבול התייחס לדיל ארצי אם ייחתם בכל הארץ: "בראש ובראשונה אני איש של ש"ס, אני כפוף לגדולי ישראל ואכבד כל החלטה".

"נכון שבהתחלה היו קצת פילוגים בין הקהילות הספרדיות באלעד. בתחילת הקדנציה שלי התעקשתי לעשות את החיבורים, אני יכול לומר שאני מסמן וי גדול על זה. לברק צברי היה הסכם עם דגל התורה בבחירות האחרונות, ודגל התורה עלתה ב-500 קולות בסך הכל ואני לא חושב שזה דווקא קולות התימנים שהתחייב".

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

ראה"ע ירושלים משה ליאון: "חושב שיש קונצנזוס סביבי"​

21:02 י״ג בתמוז תשפ״ג 02.07.2023 אבי יעקב קול חי
ראש עיריית ירושלים משה ליאון ב'עניין מקומי' עם איתי גדסי ויענקל'ה פרידמן: "ירושלים היא העיר הכי מדוברת לא בישראל אלא בעולם. בבחירות הקודמות היה מועמד חרדי אבל למרות זאת רוב גדולי ישראל תמכו בי. הרגשתי את הברכות לכל אורך הדרך גם בתוצאה אבל בעיקר במילוי התפקיד. אני חושב שכולם מרוצים ממני"
ראש עיריית ירושלים משה ליאון ב'עניין מקומי' עם איתי גדסי ויענקל'ה פרידמן: "ירושלים היא העיר הכי מדוברת, הייתי בחו"ל וכולם מכירים אותה. אנחנו עושים הכל, ןאני באופן אישי שכל הפרויקטים של התחבורה יסתיימו בזמן. אלו פרויקטים של מיליארדים, והיא תצא ראשונה מהפקקים אחרי שהרכבת הקלה החדשה תצא לדרך"

"יש נזקים ענקיים מההפגנות נגד בניית הרכבת, אין לי הרבה מה לעשות חוץ מלצעוק. ישבתי עם המארגנים, אמרתי להם שזה כבר מעשה עשוי – הרכבת תצא לדרך, אלו סתם נזקים וחילול ה" אמר ליאון והצהיר: "אני מתמודד לקדנציה נוספת ואני מתכנן לנצח. מתחילת הקדנציה אני נערך לזה, ליברמן תמך בי באותה מידה שהחרדים תמכו. אני לא קשור היום, ולא הייתי קשור אז – הייתי חבר, אבל אין קשר בינינו".

"בבחירות הקודמות היה מועמד חרדי אבל למרות זאת גדולי ישראל החרדים תמכו בי. הרגשתי את הברכות לכל אורך הדרך, לא זקוקים לסיכומים עם המפלגות – אני חושב שכולם מרוצים. לא יודע על מישהו שמתמודד נגדי ואני מעורה בציבור. אני בא עם הרבה קבלות למען תושבי ירושלים, אני דואג לכולם ואני חושב שיש קונצנזוס סביבי".

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה