אז אחרי ש @רוחי בלבוחי נתקלה בסירופ פירות יער בשעת שוטטות בסופר, קנתה [כנראה לא עמדה בפני תחנוני הסירופ], והעלתה מתכון שדרוג לגלידה, נתקלתי אני באח של הסירופ הזה, גם מוצר חדש, מיותר לומר שלא עמדתי בפני הדמעות המלוחות של כל כך של הסירופ הזה, והוספתי לעגלה.
רגע,
תכירו:
טעים להכיר!
מה עשיתי איתו?
חלק ממנו נכנס לגלידה, הגיוני, לא?
בכמות נוספת שלו ידעתי שאני רוצה להכין עוגה.
היו עוד כמה דברים שידעתי:
1. זו תהיה עוגה בחושה
2. זו תהיה עוגה פשוטה, כי זה מה שבאמת אוהבים אצלינו
3. זו תהיה עוגה ללא מיקסר, כי התעצלתי להוציא אותו מהארון
4. זו תהיה עוגה שתניב כמות גדולה
5. זו תהיה עוגה עם מינימום כלים
6. זו תהיה עוגה טעימה--- רציתי.
אז מה מכל הנ"ל התקיים?
1. היא בחושה
2. היא פשוטה, אפילו לא פוטוגנית
3. המיקסר עדיין בארון
4. יצאו לי כ-80 קוביות, זו כמות גדולה, לא?
5. קערה ומטרפה
6. נתנו לילדה קטנה לטעום, היא ביקשה עוד. ולמה ילדה קטנה? עשי"ת, יש בה קאן סיני גרוס, וכו'......
טוב, אחרי כל הנאום הזה.
תמונה, שוב, העוגה לא מאוד פוטוגנית. לכאורה יכולתי להוציא אותה יפה יותר, אבל צילמתי כאן היום כל כך הרבה דברים וזו היתה האחרונה, והסבלנות שלי כבר היתה ממני והלאה..
1
מתכון
תבנית תנור
8 ביצים
1 כוס סוכר
1/3 כוס סכור חום כהה
1 כוס שמן
3.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס תחליף חלב, או מים
2 כוסות סירופ קרמל מלוח
1 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס פקאן סיני גרוס
טורפים ביצים שלימות עם סוכר לבן לתערובת תפוחה ואורירית.
מוסיפים שמן בקילוח דק
מוסיפים תחליף חלב וקמח ואבקת אפיה לסירוגין.
טורפים לתערובת אחידה וחלקה, מחלקים ל-2
למחצית אחת מוסיפים 1/2 כוס סירופ קרמל מלוח ויוצקים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
למחצית השניה מוסיפים 1 כוס סירופ קרמל מלוח וסוכר חום. מתקבלת תערובת כהה קצת יתר מהמחצית הראשונה.
משיישים את התערובת הכהה יותר לתוך הבהירה שבתבנית.
מזלפים פסים של חצי כס סירופ קרמל מלוח ומפזרים שוקולד צי''פס ופקאן סיני גרוס
אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה
חלק מסירופ הקרמל מלוח ישקע באפיה לתחתית העוגה ויהפוך אותה לרטובה ונימוחה ממש.
רגע,
תכירו:
מה עשיתי איתו?
חלק ממנו נכנס לגלידה, הגיוני, לא?
בכמות נוספת שלו ידעתי שאני רוצה להכין עוגה.
היו עוד כמה דברים שידעתי:
1. זו תהיה עוגה בחושה
2. זו תהיה עוגה פשוטה, כי זה מה שבאמת אוהבים אצלינו
3. זו תהיה עוגה ללא מיקסר, כי התעצלתי להוציא אותו מהארון
4. זו תהיה עוגה שתניב כמות גדולה
5. זו תהיה עוגה עם מינימום כלים
6. זו תהיה עוגה טעימה--- רציתי.
אז מה מכל הנ"ל התקיים?
1. היא בחושה
2. היא פשוטה, אפילו לא פוטוגנית
3. המיקסר עדיין בארון
4. יצאו לי כ-80 קוביות, זו כמות גדולה, לא?
5. קערה ומטרפה
6. נתנו לילדה קטנה לטעום, היא ביקשה עוד. ולמה ילדה קטנה? עשי"ת, יש בה קאן סיני גרוס, וכו'......
טוב, אחרי כל הנאום הזה.
תמונה, שוב, העוגה לא מאוד פוטוגנית. לכאורה יכולתי להוציא אותה יפה יותר, אבל צילמתי כאן היום כל כך הרבה דברים וזו היתה האחרונה, והסבלנות שלי כבר היתה ממני והלאה..
מתכון
תבנית תנור
8 ביצים
1 כוס סוכר
1/3 כוס סכור חום כהה
1 כוס שמן
3.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס תחליף חלב, או מים
2 כוסות סירופ קרמל מלוח
1 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס פקאן סיני גרוס
טורפים ביצים שלימות עם סוכר לבן לתערובת תפוחה ואורירית.
מוסיפים שמן בקילוח דק
מוסיפים תחליף חלב וקמח ואבקת אפיה לסירוגין.
טורפים לתערובת אחידה וחלקה, מחלקים ל-2
למחצית אחת מוסיפים 1/2 כוס סירופ קרמל מלוח ויוצקים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
למחצית השניה מוסיפים 1 כוס סירופ קרמל מלוח וסוכר חום. מתקבלת תערובת כהה קצת יתר מהמחצית הראשונה.
משיישים את התערובת הכהה יותר לתוך הבהירה שבתבנית.
מזלפים פסים של חצי כס סירופ קרמל מלוח ומפזרים שוקולד צי''פס ופקאן סיני גרוס
אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה
חלק מסירופ הקרמל מלוח ישקע באפיה לתחתית העוגה ויהפוך אותה לרטובה ונימוחה ממש.