סליחה על החריפות,מתים מעישון
אבל הוא ימות בכל מקרה
השאלה אם בבית או ברחוב
זאת בדיוק ההחלטה שלכם...
סליחה על החריפות,מתים מעישון
תשובות של הדור הקודם..מלחמת עולם
לאיים - לפייס - להבטיח
לפנות למשגיח - למיישיב - לראש הישיבה לכל מי שאפשר כשזה עוד אפשר
אח''כ זה כבר כמעט בלתי אפשרי
בחתבולות תעשו מלחמה ולא בכחמלחמת עולם
לאיים - לפייס - להבטיח
היא שאלה איך בתור אמא, לטפל בבחור שהוא ימות בבית אבל בגיל שיבה.סליחה על החריפות,
אבל הוא ימות בכל מקרה
השאלה אם בבית או ברחוב
זאת בדיוק ההחלטה שלכם...
שטויות זה לא יעזור ...מלחמת עולם
לאיים - לפייס - להבטיח
כל מילה!!!יש פה ויכוח מאד מזוקק, וחבל על המלל הרב שנשפך מסביב.
האם הדרך היא לאיים/לצעוק/להעניש וכד', או לפעול בתחבולות גם במחיר שהוא ימשיך לעשן, וזו מתוך הבנה שהאופציה בה הוא יעשן ללא הסכמת ההורים גרוע מעצם העישון.
אני סבור כדעה אחרונה, וכמוני כמעט כל הגברים פה, וזה מתוך היכרות של עולם הישיבות מבפנים ולא משיעורי השקפה סמינריים מתחסדים.
כפי שכבר כתבתי לעיל, אני מכיר מקרים בהם בחורים מכרו את עצמם כדי להשיג כסף לסיגריות. וד"ל.
גם אם לא נגיע לזה, אם בחור יתחיל לעבוד בנקיון כדי לשיג כסף - זה נאה בעיניכן? אם יאסוף צדקה לצורך זה - זה בסדר?
כואב שיש אנשים שחושבים כך,מלחמת עולם
ואם הוא יעשן בסתר, זה יעזור שהוא לא ימות?מלחמת עולם
לאיים - לפייס - להבטיח
אולי כדאי למישהו להסביר לסבא שלך שלא רק שיחיה 10 שנים פחות, אלא שה10 שנים לפני שהוא ימות יהיה סבל בל יתואר.ממשיכה להיות רגועה.........
יש לנו במשפחה המון מעשנים, אבא שלי נגמל, סבא שלי כבר מעשן למעלה מ50 שנה,
פעם הוא אמר עדיף לו לחיות 10 שנים פחות עם התענוג של עישון, מאשר עשר שנים יותר וחיים בלי עישון..........
סוג של מבט,
אבל זה לא סוף העולם!! ולא הבריאות זה מה שמרתיע את האימא הדאוגה.....
גם כשהוא מוריד את הכיפה..?כואב שיש אנשים שחושבים כך,
לא מתקיפה,[לא שזה לא מסוכן אבל עדיין זה לא סיגריה ממש, ואל תתקפו אותי...]
לא מסנגרים בכלל..נפלא מבינתי איך אנשים נורמטים וכנראה מכורים בעצמם יכולים לסנגר על הדבר הרע הזה אצל נערים
אין כאן אחד שמעודד את זה.לי אף אחד לא יסביר מזה לעשן ומה רע בזה
מעשן מגיל 8
בן של מעשן ז"ל
נכד למעשן זצ"ל
ב"ה אחרי גמילה קשה וכואבת
כל ילדי ב"ה ותודה לקל לא מעשנים
זה לא היה קל אבל הם ידעו שיש בזה גם כיבוד הורים אולי לכן..
נפלא מבינתי איך אנשים נורמטים וכנראה מכורים בעצמם יכולים לסנגר על הדבר הרע הזה אצל נערים
רק מה, לפני שנכנסים לדיון ומציעים חלופה אפשרית קרי סיגריה אלקטרונית כפי שכבר הוצע כאן,הדעה הרווחת כאן היא שמלחמות לא פותרות את הבעיה הם רק מטטאות מתחת לשטיח במקרה הטוב וגורמת לדברים רעים הרבה יותר
זה לדוג' יכול להיות חלופה טובה,ואולי בזה אני כאבא הייתי אומר לו שאם הוא יחליט להפסיק אני אממן לו איזה שהוא חלום שהוא חולם עליו, שזה יכול לתת לו כוחות התמודדות,
אני לא מתכונן להיכנס לעימות,לא מתקיפה,
רק מנסה להבין את מה אתם מעודדים כחלופה.
זה חלק מהנזקים של החלופה הזו-
סיגריה אלקטרונית מכילה חומרים כימיים אשר משפיעים על יצירת נזק לדנ"א בתאי הריאות, שלפוחית השתן ולב של עכברים ומשפיעים לרעה על תהליכי תיקון דנ"א בתאי הריאות. לפי החוקרים, שימוש בסיגריה אלקטרונית עלול להעלות את הסיכון להתפתחות גידולים סרטניים בריאות, בשלפוחית השתן ולמחלות לב [6].
מחקר אשר פורסם בפברואר 2019, מצא בקרב מעשני סיגריות אלקטרוניות למעלה מ-1,000 שינויים גנטיים הקשורים ישירות להתפתחות גידולים סרטניים בחלל הפה. במחקר נלקחו דגימות תאים מחלל הפה של מעשנים, משתמשי סיגריות אלקטרוניות ולא מעשנים. בקרב קבוצת המעשנים ומשתמשי הסיגריות האלקטרוניות נמצאו באופן מובהק שינויים מולקולריים גנטיים רבים יותר, לעומת קבוצת הלא מעשנים
יש לזה המשך אך לא נראה לי שמתאים לכתוב כאן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט פ'
קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ: