יוסייוסייוס
משתמש מקצוען
המילה 'מטפל' היא אכן הגדרה לא מתאימה שמאוד פוגעת בבחור שהוא זקוק ל'מטפל'.תראה אני הבטחתי לעצמי שאני שותק אבל אני לא יכול להתאפק...
איך למען ה' הגעת לקונפליקט של חובת דיווח?
אגב, אני לא בחור (אין לי מושג באיזה הקשר אתה מזכיר את זה) כן הייתי בטווח שנים שמאפשר לי עדיין להבין אותו.
אני אחזור שוב ואומר שהבעיה זה בעיקר בצורה של הדברים - למשל קח את התגובה שלך אם תגיד את זה לבחור זה יגרום לבחור לחשוב שאתה בוחר לראות את הבחור כתזה כלשהי בדוקטורט, לא כבנאדם שרוצה תמיכה.
לדעתי מתפתחת כאן תופעה של חברה שמנותקת קשות מההורים ואם בדור הנוכחי כולם שולחים למטפלים, בדור הבא אף אחד לא ישלח כי כל האבות נפגעו מזה, כמובן שאני מדבר בטווח של שנים וייתכן שאני גם טועה בהיקף - בתקווה.
בכל מקרה זה תופעה קיימת. נקודה. אין סיבה שתדעו ממנה כי הקורבנות שלה כאן בתוך הקהילה ולא חבר'ה שהולכים עם ג'ינס ועגילים. ואין סיבה שהבחור יגלה לכם עליה כי, כמו שכתבנו, הוא איבד בכם את האמון. (בוא נשאל מה הוא כן יסכים לספר?)
אז רק אני יודע עליה, כי הספקתי להיות בחור לא מזמן, ואני מתנדב בזאת להודיע עליה בשער בת רבים, מכאב, כמו שאתם אומרים.
ולא היה כוונה לפגוע במטפלים, זה פשוט משהו שלא יודעים, לא כרגע, כי הממצאים לא יעלו עכשיו רק עוד שנים. במידה מסויימת ניתן לומר שזה מדע העתיד.
את ההורים מאוד מפתה לשלוח לטיפול ולהרגיש שהם עשו משהו טוב, הם פחות חושבים על ה'נזק המשני' שעלול להיגרם וניתן למנוע בהרבה מאוד מאמץ.
בעצם כל נער רוצה ללמוד במסגרת חינוכית עם חברים טובים ולתפקד לפי כוחותיו.
נער שנפלט מהמסגרת הוא נער שצריך עזרה.
כל אדם זקוק לעזרה ואין אדם ש'מסתדר לבד' לגמרי.
זה לא בושה ללכת לרופא לקבל תרופה מתאימה וליועץ תעסוקתי להכוונה לעבודה מתאימה.
זה לא בושה [להורים] ללכת ליועץ חינוכי כדי לפתור בעיה חינוכית.
אם מישהו אכן ניגש לנער בצורה של נער אומלל שצריך 'טיפול', הוא אכן מתנהג בצורה לא טובה ופוגע בנפשו של הנער ומביא רק נזק.
מאוד מכובד ללכת להתייעץ עם אנשים שמבינים ומכירים איזה מקום חינוכי מתאים לנער הספציפי הזה.
גם ההורים צריכים להתייעץ עם אנשי חינוך כיצד עליהם להשפיע על בנם לטובה ולתת לו אהבה וכבוד יחד עם הכוונה לדרך טובה.
גם הנער וגם ההורים לפעמים יחד ולפעמים לחוד כדאי שהם ילכו לאנשים שיש להם נסיון.
ואם ההורים משפילים את בנם שהוא צריך 'טיפול' אז הם אכן חייבים הכוונה והדרכה.
והורים שחושבים שהם ישלחו את בנם ל'טיפול' ובזה הם עשו את שלהם הם טועים.
אדם נברא שהוא תמיד זקוק לאחרים מתחילת לידתו וכל חייו.
וכאן צריך ללכת למומחה מתאים ולהבין את הבעיה ולחשוב על פתרונות.
אולי ישיבה מתאימה אולי ריטלין ואולי הדרכה להורים ואולי ריטלין להורים...
לפעמים הבעיה היא בהורים לפעמים בישיבה ולפעמים בנער עצמו.
כשנבין את הבעיה נוכל לחפש פתרון.
מה משפיל בהתייעצות ????