עדיין ידידי הצעיר והחדש אתה טועה לגמרי בגישה שלךאני לא מדבר על עוד מישהו שמוסר שיעור...אני מדבר על אדם יר"ש וכו' שיידע לכוון אותך
אין לך מושג על איזה הקלות הם סומכים בשוטף מחוסר ברירה
עדיין ידידי הצעיר והחדש אתה טועה לגמרי בגישה שלךאני לא מדבר על עוד מישהו שמוסר שיעור...אני מדבר על אדם יר"ש וכו' שיידע לכוון אותך
אם הוא עצמו נצרך להשתמש בזה מה אתה רוצה שהוא יגיד לך שזה לא טוב שזה בדיעבד??לא מסכים איתך! כשאתה מדבר עם אדם יר"ש ההוא יידע לומר לך אם עדיף שתביא אוכל מהבית...ולא אני לא נאיבי אבל אני גם לא חושב שזה הפך אצל כולם למהדרין שבמהדרין
א. רוב הרבנים יגידו לך את האמת, ואם זה לא מהודר, יגידו לך זה טוב ל... אבל לא בשבילך.אם הוא עצמו נצרך להשתמש בזה מה אתה רוצה שהוא יגיד לך שזה לא טוב שזה בדיעבד??
אתה נשמע אחד עם ראש על הכתפיים אז בבקשה לא ללכת עם ראש בקיר ולהגיד הרב שמה אמר שזה בסדר
אבל הרבנים עצמם אולי נצרכים להקל גם בבית שלהם והוא לא יגיד לך שזה בדיעבד כי הוא בתנאים שלו זה לכתחילהא. רוב הרבנים יגידו לך את האמת, ואם זה לא מהודר, יגידו לך זה טוב ל... אבל לא בשבילך.
ב. אתה יכול לשאול על מה סומכים, מה ההשגחה של הבשר והעופות, מי מבשל, וכו' וכו', לא כל כך מסובך כמו שזה נראה ממך.
מהכרות אישיתא. רוב הרבנים יגידו לך את האמת, ואם זה לא מהודר, יגידו לך זה טוב ל... אבל לא בשבילך.
ב. אתה יכול לשאול על מה סומכים, מה ההשגחה של הבשר והעופות, מי מבשל, וכו' וכו', לא כל כך מסובך כמו שזה נראה ממך.
כמי שהחזיק מלון בחו"ל וביקר בעשרות מטבחים של מלונות, וגם היום יש לי קשר להרבה כאלו אוכל לומר שזה ממש ממש לא נכון.לגבי הבשר בשר בקר זה הדבר הכי זול ונגיש לקנות מהדרין משום שרוב השחיטות מהדרין מהארץ שוחטות בפולין
החלק הקשה זה כשרות המטבח בישול עכום, בשר בחלב ,שרצים בירקות וקטניות
נשמח לכל עדכון של ידע אישי לא מפי השמועה
שרצים בירקות זו אכן בעיה, אני אישית לא ממליץ לאכול ירקות עלים או ירקות בעייתים (לדוגמא כרובית / ברוקולי) בשום מקום בחו"ל (כמובן חוץ מההכשרים הטובים באמת כמו כדתיא וכדו').
מצטרף לכל הנ"ל. חשוב לדעת שגם בפירות כתפוח ועוד או ירקות כבטטה ועוד בחלק מהמקומות מוסיפים חומרים לשכבה החיצונית שהם לא כשרים.א. רוב הרבנים יגידו לך את האמת, ואם זה לא מהודר, יגידו לך זה טוב ל... אבל לא בשבילך.
ב. אתה יכול לשאול על מה סומכים, מה ההשגחה של הבשר והעופות, מי מבשל,
אולם אולי לא הסברתי מספיק ברורכמי שהחזיק מלון בחו"ל וביקר בעשרות מטבחים של מלונות, וגם היום יש לי קשר להרבה כאלו אוכל לומר שזה ממש ממש לא נכון.
החלק הקשה זה הבשר.
למשל, כי באותה משחטה יכולה להיות שחיטה של רובין למשל, ואח"כ שחיטה של שליח חב"ד בפולין (לא באמת, סתם בשביל הדוגמא).
כל אחד עם חומרותיו וקולותיו שאין לי רצון וכח לפרט בעיקר מסיבות פוליטיות... ובד"כ מהבשר של רובין לא ישאר אז יתנו לך מההשגחה השניה.
תודה על העדכון המפורט
מה עם מסעדות:
ברוקלין בייגל הייתי נחמד ולא זול כ"כמה עם מסעדות:
קפה זמיר
שקשוקה
ברוקלין בייגל
קפה תמר.
בגוגל רשום שהכל כשר מישהו מכיר?
אני לא מכירהמה עם מסעדות:
קפה זמיר
שקשוקה
ברוקלין בייגל
קפה תמר.
בגוגל רשום שהכל כשר מישהו מכיר?
אומן - מלון חושן העד"חמהכרות אישית
באופן כללי במזרח אירופא רוב ההכשרים נדרשים לקולות שבארץ לא היית נסמך עליהם והעוילם גוילם אוכל על סמך היתר מאה רבנים שראו והמליצו ושמעו ונדמה להם שזה טוב
רוב המטבחים אין באמת השגחה וסומכים על כל מיני יהודים יקרים שהם יפקחו על צוות גוי שמבשל???
היחידים שיש להם השגחה נושכת ויקרה זה כדתיא מלונדון דהיינו שמשגיח מטעמם אברך חרדי חסידי משלנו נשלח ויושב במטבח ומפתח המקפיאים בידו וכל הבשר הוא מהשחיטה שלהם ונשלח ע"י לכל המקומות עם שליח ובלומבות ותעודות ממוספרות + צוות של 3 מפקחים שמסתובב באירופא ומבקר בהפתעה
למיטב ידיעתי כעת ואשמח אם מישהו יעדכן עוד
תחת השגחתם
1 מז'יבוז
2 קרעסטירר רק בית רבי ישעי' יש שם עוד כמה בלי הכשר!
(רבי ישעילס גאסט הויז (פרידלנדר) השתפר קצת וקיבל הכשר התאחדות הרבנים עדיין לא בדקתי לעומק את רמת ההשגחה)
3 ליז'נסק
4 קפה בפרשבורג
? מי יכול להוסיף???
לגבי הבשר בשר בקר זה הדבר הכי זול ונגיש לקנות מהדרין משום שרוב השחיטות מהדרין מהארץ שוחטות בפולין
החלק הקשה זה כשרות המטבח בישול עכום, בשר בחלב ,שרצים בירקות וקטניות
נשמח לכל עדכון של ידע אישי לא מפי השמועה
כ20 ש"ח לבייגל שהוא כחצי מהגודל שאנחנו מכירים מהארץ וגם הקפה שם לא משהו והמוכרת עם שתי וערב...הייתי בברוקלין בייגל היה נחמד.
בניגוד לקודמי אני חושב שהם די זולים.(נראה לי שאפשר למצוא את התפריט עם המחירים בגוגל מפס)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: