טיול בחו"ל בודפשט - מידע על אינטרנט ומסעדות כשרות

ניק 2158

משתמש רשום
לא מסכים איתך! כשאתה מדבר עם אדם יר"ש ההוא יידע לומר לך אם עדיף שתביא אוכל מהבית...ולא אני לא נאיבי אבל אני גם לא חושב שזה הפך אצל כולם למהדרין שבמהדרין
 

moshe d

משתמש רשום
לא מסכים איתך! כשאתה מדבר עם אדם יר"ש ההוא יידע לומר לך אם עדיף שתביא אוכל מהבית...ולא אני לא נאיבי אבל אני גם לא חושב שזה הפך אצל כולם למהדרין שבמהדרין
אם הוא עצמו נצרך להשתמש בזה מה אתה רוצה שהוא יגיד לך שזה לא טוב שזה בדיעבד??
אתה נשמע אחד עם ראש על הכתפיים אז בבקשה לא ללכת עם ראש בקיר ולהגיד הרב שמה אמר שזה בסדר
 

ניק 2158

משתמש רשום
לא מבין אותך...מה כל כך מסובך שאם הוא צריך לסמוך על דיעבד לאחרים הוא לא ימליץ על כך.
אתה היית נוהג באופן אחר?:unsure:
 

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אם הוא עצמו נצרך להשתמש בזה מה אתה רוצה שהוא יגיד לך שזה לא טוב שזה בדיעבד??
אתה נשמע אחד עם ראש על הכתפיים אז בבקשה לא ללכת עם ראש בקיר ולהגיד הרב שמה אמר שזה בסדר
א. רוב הרבנים יגידו לך את האמת, ואם זה לא מהודר, יגידו לך זה טוב ל... אבל לא בשבילך.
ב. אתה יכול לשאול על מה סומכים, מה ההשגחה של הבשר והעופות, מי מבשל, וכו' וכו', לא כל כך מסובך כמו שזה נראה ממך.
 

moshe d

משתמש רשום
א. רוב הרבנים יגידו לך את האמת, ואם זה לא מהודר, יגידו לך זה טוב ל... אבל לא בשבילך.
ב. אתה יכול לשאול על מה סומכים, מה ההשגחה של הבשר והעופות, מי מבשל, וכו' וכו', לא כל כך מסובך כמו שזה נראה ממך.
אבל הרבנים עצמם אולי נצרכים להקל גם בבית שלהם והוא לא יגיד לך שזה בדיעבד כי הוא בתנאים שלו זה לכתחילה
 

יצחק77

משתמש מקצוען
א. רוב הרבנים יגידו לך את האמת, ואם זה לא מהודר, יגידו לך זה טוב ל... אבל לא בשבילך.
ב. אתה יכול לשאול על מה סומכים, מה ההשגחה של הבשר והעופות, מי מבשל, וכו' וכו', לא כל כך מסובך כמו שזה נראה ממך.
מהכרות אישית
באופן כללי במזרח אירופא רוב ההכשרים נדרשים לקולות שבארץ לא היית נסמך עליהם והעוילם גוילם אוכל על סמך היתר מאה רבנים שראו והמליצו ושמעו ונדמה להם שזה טוב
רוב המטבחים אין באמת השגחה וסומכים על כל מיני יהודים יקרים שהם יפקחו על צוות גוי שמבשל???
היחידים שיש להם השגחה נושכת ויקרה זה כדתיא מלונדון דהיינו שמשגיח מטעמם אברך חרדי חסידי משלנו נשלח ויושב במטבח ומפתח המקפיאים בידו וכל הבשר הוא מהשחיטה שלהם ונשלח ע"י לכל המקומות עם שליח ובלומבות ותעודות ממוספרות + צוות של 3 מפקחים שמסתובב באירופא ומבקר בהפתעה
למיטב ידיעתי כעת ואשמח אם מישהו יעדכן עוד
תחת השגחתם
1 מז'יבוז
2 קרעסטירר רק בית רבי ישעי' יש שם עוד כמה בלי הכשר!
(רבי ישעילס גאסט הויז (פרידלנדר) השתפר קצת וקיבל הכשר התאחדות הרבנים עדיין לא בדקתי לעומק את רמת ההשגחה)
3 ליז'נסק
4 קפה בפרשבורג
? מי יכול להוסיף???
לגבי הבשר בשר בקר זה הדבר הכי זול ונגיש לקנות מהדרין משום שרוב השחיטות מהדרין מהארץ שוחטות בפולין
החלק הקשה זה כשרות המטבח בישול עכום, בשר בחלב ,שרצים בירקות וקטניות
נשמח לכל עדכון של ידע אישי לא מפי השמועה
 

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לגבי הבשר בשר בקר זה הדבר הכי זול ונגיש לקנות מהדרין משום שרוב השחיטות מהדרין מהארץ שוחטות בפולין
החלק הקשה זה כשרות המטבח בישול עכום, בשר בחלב ,שרצים בירקות וקטניות
נשמח לכל עדכון של ידע אישי לא מפי השמועה
כמי שהחזיק מלון בחו"ל וביקר בעשרות מטבחים של מלונות, וגם היום יש לי קשר להרבה כאלו אוכל לומר שזה ממש ממש לא נכון.
החלק הקשה זה הבשר.
למשל, כי באותה משחטה יכולה להיות שחיטה של רובין למשל, ואח"כ שחיטה של שליח חב"ד בפולין (לא באמת, סתם בשביל הדוגמא).
כל אחד עם חומרותיו וקולותיו שאין לי רצון וכח לפרט בעיקר מסיבות פוליטיות... ובד"כ מהבשר של רובין לא ישאר אז יתנו לך מההשגחה השניה.
בהרבה מקומות מביאים את הבשר מבלגיה שזה פחות בעיה.
או מארה"ב שזה בהחלט יכול להיות בעיה, וכמובן יתכן שהבשר משחיטה מקומית שזה הכי מסוכן, תלוי מי השוחט והמשגיח וכו'.
במטבח שאין בו חלבי (למשל מלון עם 2 מטבחים), הבשר וחלב הרבה פחות מאתגר (אבל וודאי שצריך שמירה), ואם יש מצלמות במטבח חוץ ממשגיח, אז גם הבישולי עכו"ם לא מסובך לכה"פ לרמ"א. (יש הרבה מאפיות למשל עם אש תמידית וכו').
שרצים בירקות זו אכן בעיה, אני אישית לא ממליץ לאכול ירקות עלים או ירקות בעייתים (לדוגמא כרובית / ברוקולי) בשום מקום בחו"ל (כמובן חוץ מההכשרים הטובים באמת כמו כדתיא וכדו').
שרצים בקטניות, זה תלוי, יש מדינות שאין צורך בואקום מכיוון שעקב המזג אוויר וכדומה, בכלל אין שם חרקים בקטניות (לפחות בחלק מהסוגים).
 

ניק 2158

משתמש רשום
שרצים בירקות זו אכן בעיה, אני אישית לא ממליץ לאכול ירקות עלים או ירקות בעייתים (לדוגמא כרובית / ברוקולי) בשום מקום בחו"ל (כמובן חוץ מההכשרים הטובים באמת כמו כדתיא וכדו').
א. רוב הרבנים יגידו לך את האמת, ואם זה לא מהודר, יגידו לך זה טוב ל... אבל לא בשבילך.
ב. אתה יכול לשאול על מה סומכים, מה ההשגחה של הבשר והעופות, מי מבשל,
מצטרף לכל הנ"ל. חשוב לדעת שגם בפירות כתפוח ועוד או ירקות כבטטה ועוד בחלק מהמקומות מוסיפים חומרים לשכבה החיצונית שהם לא כשרים.
לסיכומו של עניין- פשוט לברר קצת...לא לסמוך על העוילם רק כדי להרגיע את עצמך, אלא פשוט לברר אצל מישהו שקצת יודע. מכאן ואילך-לא נתנה תורה למלאכי השרת וכו'. וכבר אמר אחד הזקנים שהיום לא אוכלים כשר אוכלים הכשר...,בכל מקום וכמעט בכל כשרות יש בעיות ומכשולות אבל את ההשתדלות שלנו צריך לעשות...
 

יצחק77

משתמש מקצוען
כמי שהחזיק מלון בחו"ל וביקר בעשרות מטבחים של מלונות, וגם היום יש לי קשר להרבה כאלו אוכל לומר שזה ממש ממש לא נכון.
החלק הקשה זה הבשר.
למשל, כי באותה משחטה יכולה להיות שחיטה של רובין למשל, ואח"כ שחיטה של שליח חב"ד בפולין (לא באמת, סתם בשביל הדוגמא).
כל אחד עם חומרותיו וקולותיו שאין לי רצון וכח לפרט בעיקר מסיבות פוליטיות... ובד"כ מהבשר של רובין לא ישאר אז יתנו לך מההשגחה השניה.

תודה על העדכון המפורט
אולם אולי לא הסברתי מספיק ברור
לא כתבתי שאין צורך לפקח על בשר כל מה שכתבתי שמבחינה טכנית קל להשיג בשר בקר מהודר אבל ברור שצריך לפקח ולוודא מה מזמינים ומקבלים
בכל אופן תודה על הפירוט
 

אבילן

משתמש רשום
לפני מספר שנים הייתי בקונקשן בעיר קטנה באירופה [בכוונה לא אכתוב איפה] שיש שם קצת קברי צדיקים וכו', דברתי טלפונית עם רב העיר ואמר לי שיש בית קפה עם פיקוח מטעמו שהוא מהדרין. בפועל בסיעתא דשמייא כשהייתי בדרך לבית קפה במרחק של קילומטר!! פגשתי יהודי עם כיפה כמו של בנט [בלי גוזמה], שוחחתי איתו מעט ובסופו של דבר אמר לי שהוא הרב והמכשיר של אותו בית קפה. כמובן שלא הלכתי אפי' לראות מה יש שם. אני אומר לכם את זה כי בחו"ל המושגים של כשרות הם שונים לגמרי ממה שקורה בארץ וכואב לי שכאן מקפידים לא לאכול מהכשרים טובים שבעתיים ממה שיש בחו"ל, ולפתע יוצאים לחו"ל ליומיים שלוש, ואז סומכים על כל מי שאומר שזה בסדר. [את מי שגר בחו"ל אני מבין לגמרי כי ממש אין משהו אחר]. אני ממליץ בחום למי שיוצא שיתאמץ עוד טיפה ויקח כמה דברים מכאן וישתדל כמה שפחות לבקר במסעדות "כשרות" בחו"ל ....
 

ניק 2158

משתמש רשום
מצטרף להנ"ל עם כוכבית קטנה...
חשוב גם לא להכליל את כל המסעדות. ועוד משהו...במקום שיש השר "טוב" לפחות לשיטתם כמעט תמיד אפשר למצוא בתפריט משהו שבטוח יהיה כשר. ושוב לא במקום שהוא רבנות גמורה שאז כמעט בכל דבר אפשר למצוא מכשלות,אלא במקום שלכל הפחות יש קצת מודעות...ראה ערך כרמל...
 

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
זה נכון שיש מאכלים בעיתיים פחות
למשל דג (מהסוגים בלי חששות של תולעים) עם שמן מלח ואולי פלפל.
וכן ציפס למשל, אין בזה כמעט חששות, ואפשר לאכול גם במסעדה עם הכשר פחות מהודר, אבל זה מורכב כי צריך להבין דבר או שניים בכשרות בשביל לקבוע את המצב במטבח ולוודא שמי שהדליק את האש יהודי, ואם למשל השמן של הציפס זה השמן של הבשר אז לא הרווחנו כלום..
בקיצור מורכב...
 

קליין ש.

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
@rivkic
כמו שכתבו חנה כרמל וקפה תא
קחי בחשבון שכמעט אין למצוא חד פעמי!
מה עם מסעדות:
קפה זמיר
שקשוקה
ברוקלין בייגל
קפה תמר.

בגוגל רשום שהכל כשר מישהו מכיר?
 

ניק 2158

משתמש רשום
הייתי בברוקלין בייגל היה נחמד.
בניגוד לקודמי אני חושב שהם די זולים.(נראה לי שאפשר למצוא את התפריט עם המחירים בגוגל מפס)
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ברוקלין בייגל חדש של חבד
 

יהודי קטן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מהכרות אישית
באופן כללי במזרח אירופא רוב ההכשרים נדרשים לקולות שבארץ לא היית נסמך עליהם והעוילם גוילם אוכל על סמך היתר מאה רבנים שראו והמליצו ושמעו ונדמה להם שזה טוב
רוב המטבחים אין באמת השגחה וסומכים על כל מיני יהודים יקרים שהם יפקחו על צוות גוי שמבשל???
היחידים שיש להם השגחה נושכת ויקרה זה כדתיא מלונדון דהיינו שמשגיח מטעמם אברך חרדי חסידי משלנו נשלח ויושב במטבח ומפתח המקפיאים בידו וכל הבשר הוא מהשחיטה שלהם ונשלח ע"י לכל המקומות עם שליח ובלומבות ותעודות ממוספרות + צוות של 3 מפקחים שמסתובב באירופא ומבקר בהפתעה
למיטב ידיעתי כעת ואשמח אם מישהו יעדכן עוד
תחת השגחתם
1 מז'יבוז
2 קרעסטירר רק בית רבי ישעי' יש שם עוד כמה בלי הכשר!
(רבי ישעילס גאסט הויז (פרידלנדר) השתפר קצת וקיבל הכשר התאחדות הרבנים עדיין לא בדקתי לעומק את רמת ההשגחה)
3 ליז'נסק
4 קפה בפרשבורג
? מי יכול להוסיף???
לגבי הבשר בשר בקר זה הדבר הכי זול ונגיש לקנות מהדרין משום שרוב השחיטות מהדרין מהארץ שוחטות בפולין
החלק הקשה זה כשרות המטבח בישול עכום, בשר בחלב ,שרצים בירקות וקטניות
נשמח לכל עדכון של ידע אישי לא מפי השמועה
אומן - מלון חושן העד"ח
זאקאפונה - פולין הכשר מהודר כמדומני התאחדות הרבנים יש לבדוק
 

moshe d

משתמש רשום
הייתי בברוקלין בייגל היה נחמד.
בניגוד לקודמי אני חושב שהם די זולים.(נראה לי שאפשר למצוא את התפריט עם המחירים בגוגל מפס)
כ20 ש"ח לבייגל שהוא כחצי מהגודל שאנחנו מכירים מהארץ וגם הקפה שם לא משהו והמוכרת עם שתי וערב...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה