ניהול תקציב בדיקת פירוט האשראי מידי חודש בחודשו

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אז לנושא שסובב פה באשכול

השימוש במזומן מוריד מכל סעיף תקציבי כמעט כ15 אחוז הוצאות
מנסיון אישי ארוך שנים...
יש כאלו שיגידו הפוך אבל רוב רוב אנשים הם לא יכולים לשלוט על הכרטיס אשראי והמינוסים.
אז במקום לבדוק האשראי כל חודש
לבדוק כל חודש איזה כרטיס אפשר סופית לסגור ולעשות על זה סעודת הודאה.

למשל כשאתה משלם במזומן למאוחדת אתה חושב וסופר ומונה כל חודש עוד הפעם האם זה שווה באמת והאם לא...
כשאתה קונה בסופר עם תקציב הרבה יותר קל לתמרן מה כן ומה לא לקנות כי הכסף מול העיניים שלך
כשאתה קונה בגד מתוך תקציב ברוב רוב המקרים תמצא אותו בגד במקום אחד ב30 40 אחוז פחות מתוך נסיון
כשאתה נכנס לחנות שטריימלאך עם חפיסת שטרות זה מה שיש לי תקבל אותו שטריימל שהחבר שלך שילם עוד אלפיים שח
כשאתה קונה רהיט לפי מה שהחנות מוכרת לו הוא משתכנע מאוד מהר לקנות עם קצת יותר ועם עוד כמה תשלומים
וכשאתה בא עם תקציב אתה קונה לפי התכנון שלך (קרה לי בקניית ספה)

זה עשרות מקרים בחודש ומאות בשנה
כשאתה מסתובב עם כרטיס אתה יכול להוציא כל יום 50 שח מיותרים בלי שאפי' תדע
וכשאתה קונה במזומן אתה יכול להשאר עם 50 שח מיותרים ולחסוך אותם לכל מיני דברים

אתה נהיה מתכנן ולא מתוכנן

אקיצער אפשר להרחיב עם מאות דוגמאות אבל זה מציאות די מוכחת..

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אז לנושא שסובב פה באשכול

מנסיון אישי ארוך שנים...
יש כאלו שיגידו הפוך אבל רוב רוב אנשים הם לא יכולים לשלוט על הכרטיס אשראי והמינוסים.

למשל כשאתה משלם במזומן למאוחדת אתה חושב וסופר ומונה כל חודש עוד הפעם האם זה שווה באמת והאם לא...
כשאתה קונה בסופר עם תקציב הרבה יותר קל לתמרן מה כן ומה לא לקנות כי הכסף מול העיניים שלך
כשאתה קונה בגד מתוך תקציב ברוב רוב המקרים תמצא אותו בגד במקום אחד ב30 40 אחוז פחות מתוך נסיון
כשאתה נכנס לחנות שטריימלאך עם חפיסת שטרות זה מה שיש לי תקבל אותו שטריימל שהחבר שלך שילם עוד אלפיים שח
כשאתה קונה רהיט לפי מה שהחנות מוכרת לו הוא משתכנע מאוד מהר לקנות עם קצת יותר ועם עוד כמה תשלומים

אני בהחלט מסכימה עם זה, וכתבתי על זה רבות בעבר.
לרוב מוחלט של האנשים התנהלות חכמה עם מזומן היא הרבה יותר חסכונית.

ייעוץ עיסקי ופיננסי

וניהול כספים לעסקים חברות ארגונים ופרטיים
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
אז לנושא שסובב פה באשכול

מנסיון אישי ארוך שנים...

א. יש דברים שהם מתוכננים מראש ולא הרבה משנה אם אתה הולך עם מזומן או אשראי
כשאתה הולך למאוחדת אתה יודע מראש איזה ביטוח עשית ומה אתה לא צריך, ואם יחסר לך כסף בארנק אז תגיד למאוחדת לבטל ביטוח שיא לחודש אז אתה בבעיה....
וכנל גם לשטיימל, אדם שמזמין שטריימל הוא יודע מראש בגדול מה יש לחבריו;) ומה הוא רוצה... ומכין כסף ולא אומר לשריימלך מכער, רגע בא נבדוק כמה יש לי בכיס, הה רק 456 שח, יש לך משהו ב442 כי אני עוד צריך לקנות לחם וחלב היום....

ב. כשאני שאלתי אנשים שמשתמשים רק במזומן מה הם עושים כשהם רוצים רק רוגלע אחד ורק פחית אחת התשובה היתה ברור שאני קונה... מאידך יש כאלו שמשתמשים רק בשאראי ובסוף חודש עושים חשבון כמה עלה רק הרוגלע והפחית ומגיעים למאות שקלים ולחודש הבא מתכננים בדיוק מה לקנות ומה לא...

הכל עניין של התנהלות של האדם מה יותר מתאים לו וכבר הארכתי באשכולות קודמים בנידון

בהצלחה

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
א. חיוב עבור אחזקת הכרטיס אי אפשר לבטל רטרו
אני הצלחתי לבטל. אחרי שקיבלתי את ההטבה של כרטיס חינם לעוד שנה לדוגמא - ביקשתי גם רטרו וקיבלתי
זה נראה שקיבלתם חינוך פיננסי ממש ממש טוב
או מבית ההורים או ע''י מאמן מוצלח במיוחד או מהחיים בעצמם..!
לא לא ולא. לצערי (ושמחתי) ההתנהלות שלי היא מראה הפוכה מההורים שלי.
בגלל שאני זוכר התהגות מאד 'פנסית' ומאוד משוחררת בנושא הכלכלי - ומצד שני את הלחץ וכו' כשהיה חסר, בקיצור התנהלות ללא שום חשבון ותקציב (ובאופן יחסי הם הרוויחו יפה מאד) - היה ברור לי שאצלי זה לא יקרה.
משום מה לפני החתונה יש לי חבר על הווריד בקטע של חיסכון ושחיבים להגיע לחיסכון של X כסף תוך שנה מהחתונה וכו' וכו', והרבה בזכותו פשוט נכנסתי לחיים עם מודעות לנושא - ובהשגחה פרטית המשכורת נכנסה לחשבון השני כפי שכתבתי, ובחשבון העו"ש הרגיל היה סכום מאד מסויים - ומזה התחיל כל העניין..
+ הרבה מאוד בזכות מאמרים ופורום בפרוג!!
הרבה מאחי ואחיותי לא מבינים מדוע אין לי רכב וכו' וכו' אבל לא הייתי מתחלף איתם לרגע בניהול הכסף..

מה נוגע כל זה?
שאם יש מודעות, ואם יכניסו מודעות לכמה שיותר אנשים (עוד לפני הכניסה לפרטים!) הם כבר יתאמצו לראות איך מנהלים נכון.
מסכים בהחלט שהרבה יחסכו יותר עם מזומן, כל אחד מה שמתאים לו יותר, אבל ברור שהמודעות ורצון עם כלים שאפשר לרכוש בכל מקום (ואני עכשיו לומד ברצינות את הקורס LIVE כאן בפרוג של הון ובית..) יתנו תוצאות טובות.
ועוד משהו - יש אנשים מהיכרות אישית שמתנהגים הכי לא חכם שיש עם כסף כי אצל ההורים הרגישו חסר. ולכן לא רק 'דוגמא טובה' להתנהלות חכמה אלא גם הגישה והשמחה בבית חשובים לא פחות...

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
א. יש דברים שהם מתוכננים מראש ולא הרבה משנה אם אתה הולך עם מזומן או אשראי
כשאתה הולך למאוחדת אתה יודע מראש איזה ביטוח עשית ומה אתה לא צריך, ואם יחסר לך כסף בארנק אז תגיד למאוחדת לבטל ביטוח שיא לחודש אז אתה בבעיה....
וכנל גם לשטיימל, אדם שמזמין שטריימל הוא יודע מראש בגדול מה יש לחבריו;) ומה הוא רוצה... ומכין כסף ולא אומר לשריימלך מכער, רגע בא נבדוק כמה יש לי בכיס, הה רק 456 שח, יש לך משהו ב442 כי אני עוד צריך לקנות לחם וחלב היום....

ב. כשאני שאלתי אנשים שמשתמשים רק במזומן מה הם עושים כשהם רוצים רק רוגלע אחד ורק פחית אחת התשובה היתה ברור שאני קונה... מאידך יש כאלו שמשתמשים רק בשאראי ובסוף חודש עושים חשבון כמה עלה רק הרוגלע והפחית ומגיעים למאות שקלים ולחודש הבא מתכננים בדיוק מה לקנות ומה לא...

הכל עניין של התנהלות של האדם מה יותר מתאים לו וכבר הארכתי באשכולות קודמים בנידון

ידעתי שתביאו תגובה לדברי
אבל זה לא נכון לרוב האנשים
רוב אנשים שיש להם שטר מאתיים והם צריכים כעת לקנות במכולת איתו לא יקנו עוד רוגלה במאפייה כי פשוט לא ישאר להם לקנות בסופר
ורוב האנשים שקונים בסופר שחשבו לקנות במאתיים וזה יעלה מאתיים ועשרים ושמונה שקלים עם כרטיס אשראי יקנו, זה פשוט מוכח תעמדו ליד קופה שמוכרת ותראו

יש המון דברים שאם אתה קונה אותם מתוך תקציב אז התקציב זה נהיה המחירון שאתה תשלם על זה
תשאלו קבלנים וכו' אנשים שמגיעים עם תקציב משלמים לפי התקציב אנשים שקונים מתוך מה שנראה להם אין להם חשבון מדוקדק וכסף מזומן ביד הוא תמיד תקציב
כשאתה בא לקנות בגדים ויש לך ביד רק מזומן תמצא כבר לקנות רק לפי המזומן שיש בידך זה בדוק ומנוסה

חלומית

משתמש פעיל
למי אני פונה אם יש לי חיובים מ2 חברות סלולריות שאין לי כבר מנוי עליהם האם יש גם צורך להוכיח את זה? אם כן איך?

A052

משתמש סופר מקצוען
אתה פונה לחברות הסלולריות ודורש החזר רטרואקטיבי.

אם תפנה לחברת האשראי היא רק תוכל לעצור חיובים עתידיים, ואם יש לך כן משהו שאתה לא זוכר, החברות יתבעו אותך בבית משפט.

ייעוץ עיסקי ופיננסי

וניהול כספים לעסקים חברות ארגונים ופרטיים
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
למי אני פונה אם יש לי חיובים מ2 חברות סלולריות שאין לי כבר מנוי עליהם האם יש גם צורך להוכיח את זה? אם כן איך?
לחברות הסלולר האלו
אם אין קו אין מה להוכיח
ובדרך כלל יש קווים נידחים.....

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
אם היה אפשרות לקבל את כל הקבלות במייל (יש היום כאלו ששולחים בSMSׂ כבר)
זה בכלל היה מעקב טוב..

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
אני הצלחתי לבטל. אחרי שקיבלתי את ההטבה של כרטיס חינם לעוד שנה לדוגמא - ביקשתי גם רטרו וקיבלתי
הרגע הצלחתי לבטל לעוד שנה דמי כרטיס של רמי לוי
+ החזרה רטרואקטיבית של חודשיים אחורה..
דקה וחצי שיחה, "מבקש לדעת אם אפשר להמשיך את הפטור או לבטל את הכרטיס"
זהו..
בהצלחה!!

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
דרך ישראכט. בצד האחורי של הכרטיס יש מספר.
אותו דבר בכל חברה, זה לא דרך 'רמי לוי/יש/שופרסל אלא דרך חברת האשראי

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אולי תוכלו לעזור לנו...
אני רואה את החיוב הזה בחיוב של החודש הקודם,
1673461187302.png

מדובר על כרטיס חסום שלא בשימוש.
אנחנו לא מסתובבים באזור של החנות הזאת אף פעם, והחיוב הוא מלפני שנה ולמרות זאת ירד רק עכשיו,
מישהו כאן יודע להסביר?

איזה שם?

משתמש מקצוען
אתה פונה לחברות הסלולריות ודורש החזר רטרואקטיבי.

אם תפנה לחברת האשראי היא רק תוכל לעצור חיובים עתידיים, ואם יש לך כן משהו שאתה לא זוכר, החברות יתבעו אותך בבית משפט.
חברות סלולר בחיים לא החזירו לי כסף על חיובים מיותרים , איך עושים את זה?

A052

משתמש סופר מקצוען
לא מבין מה כוונתך,
אבל אם ברור לך שזה חיוב מיותר, אתה פונה אליהם בכתב לפניות הציבור ומקבל החזר בתוספת הצמדה ו16 ש"ח עמלה.

ואם לא מחזירים אתה תובע בבית משפט לתביעות קטנות עד 10,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.

A052

משתמש סופר מקצוען
אולי תוכלו לעזור לנו...
אני רואה את החיוב הזה בחיוב של החודש הקודם,
צפה בקובץ המצורף 1286625
מדובר על כרטיס חסום שלא בשימוש.
אנחנו לא מסתובבים באזור של החנות הזאת אף פעם, והחיוב הוא מלפני שנה ולמרות זאת ירד רק עכשיו,
מישהו כאן יודע להסביר?
איך זה בחיוב של חודש קודם? זה עיסקה מלפני שנה!!

איזה שם?

משתמש מקצוען
לא מבין מה כוונתך,
אבל אם ברור לך שזה חיוב מיותר, אתה פונה אליהם בכתב לפניות הציבור ומקבל החזר בתוספת הצמדה ו16 ש"ח עמלה.

ואם לא מחזירים אתה תובע בבית משפט לתביעות קטנות עד 10,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.
ואם דיברנו בטלפון , זה לא מספיק? למה הם לא מציעים לנו את האופציה הזו?

A052

משתמש סופר מקצוען
מספיק למה?
למרות שהם ודאי יכולים להחזיר גם בשיחה אבל גם כדי שתגיע גם למישהו בכיר יותר מאחמד מאום אל פאחם וגם כדי שתהיה לך הוכחה ברורה, עליך לפנות בכתב כנ"ל.

A052

משתמש סופר מקצוען
אז כנראה שאתם קוראים לא נכון, והיות וזה כרטיס לא פעיל הוא מראה לכם בחיוב האחרון את מה שהיה לפני שהוא בוטל, וכמובן זה חויב כבר לפני שנה ולא עכשיו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה