התייעצות בדחילו ורחימו - איך מדברים עם בת/בן זוג על המשקל שלהם?

מצב
הנושא נעול.

מחווה דעה

משתמש רשום
אז ברור לי שאני הולך לקבל התנפלות רבתי רק על עצם העלאת הנושא , איך אפשר להיות כ"כ שטחי, איך אפשר להיות כ"כ אכזרי ולא מתחשב.
מי שרוצה , מוזמן להתנפל עליי בפרטי , כאן אני מבקש דעה של מי שכן מוכן לדבר על הנושא באופן פתוח.

מה דעתכם?

אתה נכנס לקשר הכי חשוב בחיים שלך, וכאדם אתה בוחן כמה דברים , בניהם , גם לא עלינו יופי חיצוני שמתבטא במשקל, יש כאלה שאוהבים יותר נוכחות ויש כאלה שאוהבים פחות , כל אחד והטעם שלו.
אבל מה קורה , כמובן שאתה מכיר מישהי שמכפילה ממש את המשקל שלה , כמובן אחרי לידות כמובן יש נסיבות מקלות , אני לא מדבר על אחת שנמצאת שנה אחרי לידות ועושה הכל כדי "לחזור לעצמה" אני מדבר על אדם שהרים ידיים בנושא , ללא שליטה עצמית ונכונות בכלל לשפר את המצב. זה פוגע בעייפות ובתפקוד כי אדם שסוחב על עצמו עוד אדם מן הסתם יהיה עייף יותר , זה פוגע בבריאות וכן גם ביופי.

אין שום כוונה לפרק את החבילה בגלל דבר כזה אבל כן הייתי רוצה להגיד את הדברים מבלי להיכנס לסכסוך כבד ובצורה מכבדת, רק אציין שהיו ניסיונות כאלה בעבר , שום דבר לא עזר.

בואו תהיו אמפתיים לנושא , ותענו מה לדעתכן ודעתכן מה ניתן ומומלץ לעשות.
תודה רבה

נאווהלה

משתמש פעיל
אז ברור לי שאני הולך לקבל התנפלות רבתי רק על עצם העלאת הנושא , איך אפשר להיות כ"כ שטחי, איך אפשר להיות כ"כ אכזרי ולא מתחשב.
מי שרוצה , מוזמן להתנפל עליי בפרטי , כאן אני מבקש דעה של מי שכן מוכן לדבר על הנושא באופן פתוח.

מה דעתכם?

אתה נכנס לקשר הכי חשוב בחיים שלך, וכאדם אתה בוחן כמה דברים , בניהם , גם לא עלינו יופי חיצוני שמתבטא במשקל, יש כאלה שאוהבים יותר נוכחות ויש כאלה שאוהבים פחות , כל אחד והטעם שלו.
אבל מה קורה , כמובן שאתה מכיר מישהי שמכפילה ממש את המשקל שלה , כמובן אחרי לידות כמובן יש נסיבות מקלות , אני לא מדבר על אחת שנמצאת שנה אחרי לידות ועושה הכל כדי "לחזור לעצמה" אני מדבר על אדם שהרים ידיים בנושא , ללא שליטה עצמית ונכונות בכלל לשפר את המצב. זה פוגע בעייפות ובתפקוד כי אדם שסוחב על עצמו עוד אדם מן הסתם יהיה עייף יותר , זה פוגע בבריאות וכן גם ביופי.

אין שום כוונה לפרק את החבילה בגלל דבר כזה אבל כן הייתי רוצה להגיד את הדברים מבלי להיכנס לסכסוך כבד ובצורה מכבדת, רק אציין שהיו ניסיונות כאלה בעבר , שום דבר לא עזר.

תודה רבה
מניסיון שלי, דיבורים על הנושא רק גורמים לאכול יותר (בסתר), סוג של פיצוי רגשי.
אשמח לשמוע מבעלי ניסיון אם כן היה משהו שעזר.

תמר מהמרכז

משתמש רשום
בעיקרון במצב הטבעי לאישה חשוב איך שהיא נראית, ואחד הדברים שהכי יכולים לגרום לה ייאוש זה אם היא יודעת שהבעל שלה לא אוהב את המראה שלה ואז היא לא תשמח מכל קילו שהיא תרד (ובשביל אישה שעברה לידות או מניקה וכו' כל קילו זה יציאת מצרים) כי בכל מקרה זה לא מספיק בשבילו והוא צריך שהיא תיראה ממש רזה וכו'. אין לי מושג אם פה זה המקרה ואני רק מעלה את הנקודה הזאת כי אני מכירה המון שעלו הרבה ואחרי כמה לידות לקחו את עצמן בידיים ועשו שינוי, רק צריך לא להלחיץ.

2067

משתמש חדש

מה דעתכם?

תודה רבה
לא יודעת איך מדברים אבל כן חושבת שזה יושב על דברים אחרים,
בטוחה שגם היא יותר אהבה כשהייתה חצי במשקל, ברור לי שזה משנה גם לה
אז אולי צריך לחשוב קודם מאיפה זה מגיע
חוץ מזה שאפשר לעשות דברים גם בלי לדבר
לדוג ליזום פעילות גופנית יחד כמו הליכה
לעודד אורח חיים בריא- סלט כל ארוחה, לשתות הרבה מים, לאכול יותר אוכל ביתי ופחות קנוי, לעודד צריכה של ירקות ופירות על פני חטיפים
לא צריך לומר את זה ישירות אבל ברור שאם אין ארוחות מסודרות לדוג' מנשנשים יותר ומשמינים, ואם יש ארוחה בריאה וטעימה פחות מחפשים את הדברים האחרים

מאושר להיות יהודי

משתמש חכם!
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
מנסיון אישי דעה בכלל לא פופולרית - נשמע תינוקי!
אך ורק תפילות אל ה'.
כי אחרי המון נסיונות, בכל מיני עצות של אנשים מטפלים "מנוסים".
התחלתי להתפלל - ממש בכיתי לפעמים. ופתאום התעורר הרצון הבסיסי, והתוצאות ב"ה בהתאם - בלי עין הרע.

מחווה דעה

משתמש רשום
בעיקרון במצב הטבעי לאישה חשוב איך שהיא נראית, ואחד הדברים שהכי יכולים לגרום לה ייאוש זה אם היא יודעת שהבעל שלה לא אוהב את המראה שלה ואז היא לא תשמח מכל קילו שהיא תרד (ובשביל אישה שעברה לידות או מניקה וכו' כל קילו זה יציאת מצרים) כי בכל מקרה זה לא מספיק בשבילו והוא צריך שהיא תיראה ממש רזה וכו'. אין לי מושג אם פה זה המקרה ואני רק מעלה את הנקודה הזאת כי אני מכירה המון שעלו הרבה ואחרי כמה לידות לקחו את עצמן בידיים ועשו שינוי, רק צריך לא להלחיץ.
תודה , האם לדעתך 5 שנים מהילד האחרון זה מספיק?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

תמר מהמרכז

משתמש רשום
תודה תמר, האם לדעתך 5 שנים מהילד האחרון זה מספיק?
זה לא משנה כמה זמן עבר, יש כאלו שחוזרות לעצמן שנה אחרי הלידה, יש כאלו שלוקח להן יותר... הרעיון הוא אותו רעיון, יש אולי נשים שקמות ועושות מעשה דווקא אחרי שנותנים להם ביקורת או דווקא כי הן יודעות כמה זה חשוב לבן זוג שלהן אבל יש כאלו שבדיוק הפוך.

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
כמו שהשבע לא מבין את הרעב, הרזה לא מבין את השמן.
אתה מצידך תמלא את הבית בירקות חתוכים עם רטבים דל קלוריות, פריכיות, תצאו להליכות ביחד, ואל תזכיר מילה על הפיל שבחדר.

טחינה גולמית

משתמש מקצוען
הייתי מדברת על הנושא הבריאותי בלבד, עד כמה הסוכר הרסני לגוף, שאתה רוצה אמא בריאה לגדל את הילדים שלך שמשקל עודף זה קיצור תוחלת חיים לכל הדעות.
ואולי להציע לה דיאטת בריאות משותפת...

כל מה שכתבתי זה כמובן בתנאי שאתה לא מעשן...
כי אם כן אז קודם שהיא תראה אותך עובד על מידותיך

נאווהלה

משתמש פעיל
זה לא משנה כמה זמן עבר, יש כאלו שחוזרות לעצמן שנה אחרי הלידה, יש כאלו שלוקח להן יותר... הרעיון הוא אותו רעיון, יש אולי נשים שקמות ועושות מעשה דווקא אחרי שנותנים להם ביקורת או דווקא כי הן יודעות כמה זה חשוב לבן זוג שלהן אבל יש כאלו שבדיוק הפוך.
מסכימה איתך לגמרי
יש כאלו (ולדעתי רובן) ביקורת רק גורמת להן להישאר במצב הנוכחי (במקרה הטוב)
צריך המון עידוד, ולקבל אותה כמו שהיא, המון מחמאות, מילים טובות וכו'
ומניסיון, אם הבעל קונה לאישה משהו טעים, (נכון, זה משמין!) אז האישה פחות תאכל בסתר, ופחות תחפש את הדברים המשמינים. וכבר הכיוון יהיה טוב יותר

רצתה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לפי דעתי צריך שגם הבן זוג כביכול ישתתף בדיאטה
תחשבו שניה אישה שקורעת את עצמה לא לאכול דברים משמינים, ואוכלת כל היום חסה ומלפפון ובינתיים רואה את בעלה אוכל מכל הבא ליד...
צריך לשאת בעול ביחד, יותר מעודד ונותן יותר מוטיבציה ש'הנה זה חשוב לו, הוא משנה ביחד איתי את הרגלי האכילה'

תמר מהמרכז

משתמש רשום
לפי דעתי צריך שגם הבן זוג כביכול ישתתף בדיאטה
תחשבו שניה אישה שקורעת את עצמה לא לאכול דברים משמינים, ואוכלת כל היום חסה ומלפפון ובינתיים רואה את בעלה אוכל מכל הבא ליד...
צריך לשאת בעול ביחד, יותר מעודד ונותן יותר מוטיבציה ש'הנה זה חשוב לו, הוא משנה ביחד איתי את הרגלי האכילה'
זה ברור, ברגע שהיא קיבלה את ההחלטה להתחיל לשמור, הבעל צריך לשמור איתה ולא יקרה כלום אם הוא יאכל גם חסה ומלפפון גם אם הוא רזה....

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

מה דעתכם?

תודה רבה
יש לי רק שאלה
אתה דוגמא אישי בנושא?
האם אתה מעשן? או גם אתא לא יכול להתאפק?
האם אתה אוכל עוגות שוקולדים? או גם אתא לא יכול להתאפק?
האם אתה שותה אלכוהול? או גם אתא לא יכול להתאפק?
אהם אתה מנהל אורח חיים בריא, אוכל רק פרוסה לחם אחד בכל ארוחה? או רק רוצה שהשני לא יהיה ככה?

מחווה דעה

משתמש רשום
יש לי רק שאלה
אתה דוגמא אישי בנושא?
האם אתה מעשן? או גם אתא לא יכול להתאפק?
האם אתה אוכל עוגות שוקולדים? או גם אתא לא יכול להתאפק?
האם אתה שותה אלכוהול? או גם אתא לא יכול להתאפק?
אהם אתה מנהל אורח חיים בריא, אוכל רק פרוסה לחם אחד בכל ארוחה? או רק רוצה שהשני לא יהיה ככה?
אויש כמה כאב בתשובה שלך.
אני ברוך השם בריא רזה לא שותה ולא מעשן, אם זה דחוף אשלח לך בדיקות דם אחרונות.
צחוק בצד, לא הייתי מדבר מילה אם לא הייתי כזה .. קצת מחשבה לפני תשובה.

מֶנַחֵם

קופי כובש, רייטינג מנצח
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
בדחילו ורחימו, ובלי לשפוט אף אחד:

יש רק פתרון אחד - להתמקד בטוב של השני!

את אותם אנרגיות שמשקיעים במחשבות על השלילי - להשקיע הפוך!

את העצה הזו, לא אני המצאתי.

תתפלאו לשמוע, אבל רש"י נתן אותה!

הוא נתן אותה לבעל של אשה מצורעת ומלאת מומים, והוא מתבטא על כך כחובה מוסרית ואישית ראשונה במעלה. לא עוד מעלת חסידות.

הנה הדברים.

רשי 1.png

1732457335684.png

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אויש כמה כאב בתשובה שלך.
זה שאתה בריא ורזה לא אומר שאתה מתאפק.

ששונית

משתמש מקצוען
בבקשת מחילה מראש
רוב התגובות הנ"ל היו מטופשות או מרושעות
הדבר היחיד שלא יפגע באישה ויגרום לה להתחיל לעבוד הוא לומר לה בכנות אני רואה כמה זה אכפת לך ומציק לך וכדי שתהי שמחה אני מוכן להקדיש הרבה זמן וכסף בשבילך, בוא נחשוב מה מתאים לך: רכישת מכשיר הליכה / מנוי למכון כושר/ מאמנת אישית / רכישת סדנת התעמלות לצפיה בבית/ הליכה משותפת או עם חברה ובאמת להיות מוכן לשלם כסף וזמן בשביל לממש לה את זה

תמר מהמרכז

משתמש רשום
אויש כמה כאב בתשובה שלך.
קודם כל - התאפקות לא מחייבת דווקא בתזונה אלא אפילו למשל התאפקות מלהתפרץ או להתעצבן או כל מיני דברים כאלו, אבל אני לא חושבת שפתחת את האשכול בשביל לקבל ביקורת סתם... אם לסנן את כל מה שנאמר, פשוט צריך לקבל את האישה כמו שהיא, ומצד שני לתמוך בה כשהיא מחליטה ללכת על זה - הליכות ביחד, לקנות לה סלטים פה ושם וכו', ובלי לדבר על המראה שלה ספציפית. זה קצת שילוב סותר אבל גברים צריכים להיות טובים בזה... 😏

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה