בבקשה!!! עזרה דחופה לגבי תלוש!

u s b

משתמש רשום
אני עובדת שעתית
מקבלת תלוש לפי שעות עבודה.
יש לי אפשרות להוסיף לתלוש סכום שמכפיל את המשכורת (בונוסים שעד היום לא נרשמו)
מדובר בתלוש של 4 חודשים לפני לידה
ההוצאות של מ"ה ביטו"ל פנסיה וכו' גם של המעסיק- עלי

השאלות שלי:
1. האם ביטו"ל יתייחס לבונוסים בחישוב של דמי לידה? הבנתי שאם זה חד פעמי הם בכלל לא מתייחסים, ולכן צריך להוסיף גם בחודשים הבאים- האם זה נכון?
2. אם יש תיעוד בבנק שהכסף נכנס אמורים לחקור אותי על זה?
3. למה כדאי להוסיף את הסכום- לברוטו או לנטו?

תודה רבה מראש

u s b

משתמש רשום
סליחה שאני נודניקית
אבל אני צריכה תשובה דחופה
בבקשה...

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
מותר לך להוסיף את הבונוס הזה,
ותוכלי לקבל אחוזים ממנו גם בחופשת לידה
כמובן שעליך להיות מוכנה לבדיקה מעמיקה של ביטוח לאומי
אך אם הכל חוקי וחלק מותר למעסיק לתת לעובד בונוס פעם בשנה

אם פי 17

משתמש מקצוען
נכתב ע"י u s b;n4986841:
השאלות שלי:
1. האם ביטו"ל יתייחס לבונוסים בחישוב של דמי לידה? הבנתי שאם זה חד פעמי הם בכלל לא מתייחסים, ולכן צריך להוסיף גם בחודשים הבאים- האם זה נכון?
2. אם יש תיעוד בבנק שהכסף נכנס אמורים לחקור אותי על זה?
3. למה כדאי להוסיף את הסכום- לברוטו או לנטו?

תודה רבה מראש

1. יש התייחסות לבונוס. בונוס שהוא גבוה מ1250 ש"ח נפרס אחורה 12 חודשים ואז לחישוב דמי הלידה יחושב רק 3 חלקים מתוך 12 של הבונוס.
לכן, אם כבר, עדיף שהבונוס לא יהיה גבוה מהסכום הנ"ל ואז כולו יחושב לדמי הלידה.
2. כדאי שיכנס בפועל. ביטוח לאומי שולח חוקרים (יש להם המוון כסף בשביל זה...) למה להסתבך?
3. לברוטו.
4. לא ניסיתי בעצמי, אבל נתנו לי טיפ הגיוני לגמרי: את סכום ההבראה לחלק לשלושה תשלומים כך שלא יעלה על 1250 ש"ח כל פעם וממילא ללידה יחושב כל הסכום.

בהצלחה ובקלות!

u s b

משתמש רשום
נכתב ע"י 0012ortal;n4987281:
1. יש התייחסות לבונוס. בונוס שהוא גבוה מ1250 ש"ח נפרס אחורה 12 חודשים ואז לחישוב דמי הלידה יחושב רק 3 חלקים מתוך 12 של הבונוס.
לכן, אם כבר, עדיף שהבונוס לא יהיה גבוה מהסכום הנ"ל ואז כולו יחושב לדמי הלידה.
2. כדאי שיכנס בפועל. ביטוח לאומי שולח חוקרים (יש להם המוון כסף בשביל זה...) למה להסתבך?
3. לברוטו.
4. לא ניסיתי בעצמי, אבל נתנו לי טיפ הגיוני לגמרי: את סכום ההבראה לחלק לשלושה תשלומים כך שלא יעלה על 1250 ש"ח כל פעם וממילא ללידה יחושב כל הסכום.

בהצלחה ובקלות!

תודה רבה על התשובה!
הבונוס הרבה יותר גבוה מ1250 ש"ח
ואם יפרסו לי אותו 12 חודשים אחורה ולפי זה יחשבו אני נשארת בלי כלום :( (כי אני משלמת למעסיק את ההוצאות עליו)
עדיף לקרוא לזה בתלוש בשם אחר?

u s b

משתמש רשום
ואם יהיו בונוסים גם בחודשים הבאים
הם גם יפרסו אותם ל12 חודשים?
או שכן יתייחסו אליהם בתור חלק מהמשכורת?

אם פי 17

משתמש מקצוען
את צודקת. בונוס שיפרס על 12 חודשים לא יהיה לך כדאי כלכלית ולכן לא שווה לך.
עדיף לך לקחת כל חודש 1000 ש"ח בונוס כדי שלא ייפרס וממילא כל ה3000 ש"ח יכנסו לחישוב דמי הלידה.
קחי בחשבון שאם יש בחודש אחד גם בונוס וגם הבראה ייחשבו את שניהם ביחד ואם שניהם יחד יעלו על 1250 גם אז תהיה פריסה.
לכן, וכאן אני עונה על השאלה השניה שלך, הטוב ביותר, לקרוא לזה שעות נוספות גלובליות שאז לא תהיה על זה פריסה, או פשוט להוסיף שעות.
(הוספת שעות הגיונית, קחי את הנוכחות שלך ותראי שאת לא מגזימה), אפשר גם לקחת ימי חופשה שמגיעים לך, בכך את לא צריכה להחזיר למעסיק כי ממילא זה שלך, ובכך מעלה את השכר. (גם כאן, את צריכה "לקחת" את ימי החופשה על ימים בהם לא עבדת או ימי שישי וכו')

בהצלחה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה