בדקת בצורה מקצועית שעובד הייטק עובד 16 שעות ביום ומרויח 22000? סורי, אבל אחד מחלקי המשואה שלך שגוי לחלוטין.אני לא מתיימרת להיות כתבת, אני כן מתיימרת להבין בתחום הכלכלי, ואת זה אני עושה יופי לאחר שאני לומדת את הנושא כמו שצריך בצורה מקצועית
בדקת בצורה מקצועית שעובד הייטק עובד 16 שעות ביום ומרויח 22000? סורי, אבל אחד מחלקי המשואה שלך שגוי לחלוטין.אני לא מתיימרת להיות כתבת, אני כן מתיימרת להבין בתחום הכלכלי, ואת זה אני עושה יופי לאחר שאני לומדת את הנושא כמו שצריך בצורה מקצועית
לדעתי הדבר הטוב שיכול לצאת מזה הוא לייאש מראש את הכותבים הצעיריםברור שצריך להעלות את השכר. למה לא.
אבל:
1. מישהו אמור לספוג את זה איכשהו. המפרסמים ישלמו יותר על כל מודעה? המנויים/קונים ישלמו פי 2 על העיתון? לכאורה שניהם לא יקרו.
2. עניין של היצע וביקוש. כמה אשכולות נפתחו כאן על הרצון להשתלב במערכות העיתונים? כותבת וותיקה (במילים אחרות: מפורסמת) מקבלת יותר. אם המערכת צריכה אותה היא תשלם עוד. לרוב הכותבות הרגילות יש תחליף. כל עוד שאין הגנה והכותבות אינן שכירות אלא עובדות כעצמאיות (או שכר סופרים), אין הגבלה על שכר מינימום או דומה לזה.
הערה: לא כל כך ברורה לי מטרת האשכול. סתם להתבכיין? להתאגד לשביתה, ולהבטיח שלא יבואו אחרים ויקחו את המקומות המעטים שיש גם ככה? לספר לקהל הרחב באילו תנאים עובדים במערכת וליצור מחאה שלא יקנו עד שלא יעלו את השכר?
אם המטרה תהיה ברורה יותר יהיה קל לחתור אליה. כעת זה מה יש.
ברור שצריך להעלות את השכר. למה לא.
אבל:
1. מישהו אמור לספוג את זה איכשהו. המפרסמים ישלמו יותר על כל מודעה? המנויים/קונים ישלמו פי 2 על העיתון? לכאורה שניהם לא יקרו.
2. עניין של היצע וביקוש. כמה אשכולות נפתחו כאן על הרצון להשתלב במערכות העיתונים? כותבת וותיקה (במילים אחרות: מפורסמת) מקבלת יותר. אם המערכת צריכה אותה היא תשלם עוד. לרוב הכותבות הרגילות יש תחליף. כל עוד שאין הגנה והכותבות אינן שכירות אלא עובדות כעצמאיות (או שכר סופרים), אין הגבלה על שכר מינימום או דומה לזה.
הערה: לא כל כך ברורה לי מטרת האשכול. סתם להתבכיין? להתאגד לשביתה, ולהבטיח שלא יבואו אחרים ויקחו את המקומות המעטים שיש גם ככה? לספר לקהל הרחב באילו תנאים עובדים במערכת וליצור מחאה שלא יקנו עד שלא יעלו את השכר?
אם המטרה תהיה ברורה יותר יהיה קל לחתור אליה. כעת זה מה יש.
למה את מתכוונת שכר מינימום?
חודשי?
שעתי?
תמורת מה את מתמחרת את שעת העבודה:
הקלדת הכתבה?
איסוף החומר?
זמן ראיונות?
תכתובת מייל עם המערכת?
מחשבה על הבניה תוך כדי שטיפת כלים?
זה מאוד משתנה.
זו לא תשובה לשאלהועוד משהו, על מי תיפול ההוצאה במקרה של העלאת שכר?
בא נקרא לילד בשמו:
כיום הכתבות מנוצלות ועובדות תמורת פחות משכר מינימום פר שעת עבודה (וזו עבודה לכל דבר ועניין הגם שיש בה סיפוק וכבוד) מכל סיבה אשר לא תהא.
על מי תיפול ההוצאה במקרה של העלאת שכר?
זו לא תשובה לשאלה
עדיין יש מקומות בציבור החרדי שהביקוש וההיצע עשו את שלהם
כמו למשל שכר המלמדים בתלמודי תורה
למרות הבכיות
כי כשצריך ויש תחרות, (על לב ההורים ), אז יש.
לגבי זה:ב. שמעתי על כותבות ותיקות מאד שמרוויחות 150שקלים לפרק המשכים בעיתון סופר מכובד ...
והיה אם הן תלכנה, יהיה אוטובוס של סופרות
מצד שני, כאמור - למה שישלמו לה יותר, אם יש לה תחליף זמין ומהיר וקל? כל עוד שלא תפתרי את הנושא הזה, עיתונאות לא תהיה הייטק וגם לא קרוב לזה.
השאלה אם הן גם משלמות לא פחות...תתאמצנה ותסתכלנה מסביב עוד קצת ותמצאנה נשים מעניינות ושופעות לא פחות...
סליחה גדולה שאני פולשת, אבל אם כבר התקבצו הרבה כותבות באשכול אחד, אולי זו הזדמנות לבקש שתפסקנה לראיין כל הזמן את אותן נשים (אני מדברת על קטיפה), כי כבר נמאס לנו לשמוע את הדעות של אותן נשים כל פעם. (יעל זלץ, בריינה שפירא, מירי ברנשטיין וכו'-זה סתם בשלופ מה שעלה לי)
תתאמצנה ותסתכלנה מסביב עוד קצת ותמצאנה נשים מעניינות ושופעות לא פחות...
מצד שני ליהיא לפיד, אשתו של יאיר לפיד, קיבלה במשך שנים ארוכות עבור טור אחד קבוע בתוך מוסף זניח של ידיעות אחרונות 10,000 ש"ח לחודש. כמה זה יוצא לטור שבועי? כשאין לה שום הגבלה על הנושאים כמעט ולא כרוך במאמץ גדול לכתוב כמו במגזר שלנו. ושוב זה לא פורסם באחד מהעיתונים הראשיים שלהם אלא בטור זניח.מה המצב הכלכלי בעיתונים החילוניים -יותר טוב?
נסגרו ונסגרים מוספים שלמים /עיתונים נמחקו
נכון שחלק עברו מזמן לאינטרנט ובכל זאת.....
ואצלנו רק לציבור החרדי יש 5 עיתונים יומיים (יתד-המבשר-המודיע-הדרך-הפלס)
לא יודע אם זה רע או טוב -זה המציאות ועם זה צריך להתמודד
לא נראה שזה הולך להיות יותר טוב
עידן העיתונים נמצא בתהליך מתמשך של ירידה
עיתון במייל:בכתיבה אינטרנטית התנאים הם שונים. ביקוש העבודה שונה וסגנון ההשקעה הכתיבה הוא שונה. לכן חשוב להבדיל. אך גם הרמה והמיתוג לא עומדים במיתוג של כותב בפרינט.
כתיבה היא הכנסה מהצד. לא עיקרית. אבל בכל זאת, הכנסה.אני לא יכול להתאפק מלכתוב ולהגיב,
אני מתפרנס ממלומדות (בעברית: הוראה)
דומני שיש לי גם את כישרון הכתיבה, כתבתי הרבה עלונים וקמפיינים,
כל יום לפני שאני הולך לישון וכל בוקר בהפסקות בחדר מלמדים,
פותחים את הנושא הידוע והנדוש ששמו: שכר המלמדים שכבר מזמן לא התעדכן.
כל יום אומרים את זה שוב ושוב הן במקום העבודה הקודם שלו, והן במקום העבודה הקיים,
אם לא יהיה שינוי מהותי בשכר, העסק יקרוס סופית,
ואני חושב לעצמי בשקט, הרי יש לי מקצוע נוסף בידיים, למה אני עדיין פה.
כשקראתי את האשכול הזה נרגעתי,
בשום מקום לא עושים יותר כסף, לא במשרדי הפרסום ולא במערכות העיתונים.
המקום היחיד שעושים בו יותר כסף הוא עבודות הנקיון, כן תחזיקו חזק, קבלן ניקיון בבית ספר מרוויח יותר מכולנו,
או מי שהיה לו סייעתא דשמיא, ועשה כמה ביזנס טובים, או לחילופין יש לו ג'וב ממשלתי.
אז לסיכום, פרנסה משמיים, עבודה בגלל חטא אדם הראשון וחווה אשתו,
הבה נתפלל לפרנסה מכובדת ומספקת, וברכה בכסף.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: