כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע באיזה שלב של ראיון עבודה להודיע על מצב מיוחד? בהתחלה או בסוף?

Architect

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
קרה לי בעבר, יידעתי את המעסיק בשיחת טלפון, לפני הראיון והוא מאד התרשם מהאמינות. כמובן שהתקבלתי..

עד מתי

משתמש מקצוען
אני הודעתי בשבוע ממש מוקדם כי הרגיש לי לא הוגן לא להודיע
כמובן שאמרתי שאהיה זמינה בחל"ד וזה מה שבאמת עשיתי
הבוס שלי אומנם התלבט וממש הבנתי אותו, ב"ה לא מתחרט בכלל ( עבר מאז כבר עוד כמה הריונות, והוא תמיד מספר לכולם בגאווה שקיבל אותי בהריון )

Oops

משתמש פעיל
בעיני כמעסיקה תגידי מיד בהתחלה. אם אחליט לקחת למרות החול"ד הצפויה, רק תוריחי נקודות זכות של יושרה ואמינות.
ואם החול"ד הצפויה לא מתאימה לי, לא יעזור שתגידי רק בסוף להפך זה רק עוד יותר יעצבן.
מסכימה איתך!!
הייתי שואלת רב. ההלכה לפעמים פוסקת לפי החוק, ולפעמים אחרת...

אישית, כמעסיקה, שקיבלה עובדת ש"שכחה" לספר לי שהיא מאורסת, סיפרה לי רק אחרי שבועיים חפיפה, והחתונה יצאה בדיוק בתחילת החל"ד כך ששבועיים הייתי בלי מחליפה בתקופה שזה היה קריטי ממש, אני יכולה רק לומר שיכול להיות שמלכתחילה הייתי מקבלת אותה ולוקחת את הסיכון, אבל כשזה בוצע בצורה הזו כל האמון בעובדת נפגע ואין לזה סיכוי להמשיך לטווח ארוך....

עד מתי

משתמש מקצוען
רוב התגובות פה מעודדות שמי שסיפרה- התקבלה ( גם אני במקרה)
ברור שהמציאות פחות יפה , אישית הייתי עדה לכמה מקרים של גיסות/ חברות שהודיעו ופתאום המשרה כבר נתפסה/ לא רלוונטית וכו'
תזכרי שאת עושה השתדלות שלך , מה שמגיע לך משמיים תקבלי
רק תשתדלי להתנהג כמו שהיית רוצה שיתנהגו איתך אם היית בצד השני

~dasi~

משתמש פעיל
תלוי מאוד באיזה שבוע את
אם יש לך עוד כמה חודשים לעבוד, הייתי אומרת בסוף הראיון..
אבל אם תעלמי להם עוד תקופה קצרה ממש, אז לדעתי כן חובה להודיע כמעט בהתחלה. (אולי אפילו לפני הראיון)

אגב שמעתי שאסור חוקית לקבל עובדת החל מחודש חמישי, לא יודעת עד כמה נכון.

עד מתי

משתמש מקצוען
תלוי מאוד באיזה שבוע את
אבל אם תעלמי להם עוד תקופה קצרה ממש, אז לדעתי כן חובה להודיע כמעט בהתחלה. (אולי אפילו לפני הראיון)

אין שום איסור כזה , ממש לא נכון

אחת--

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מסכימה איתך!!
הייתי שואלת רב. ההלכה לפעמים פוסקת לפי החוק, ולפעמים אחרת...

אישית, כמעסיקה, שקיבלה עובדת ש"שכחה" לספר לי שהיא מאורסת, סיפרה לי רק אחרי שבועיים חפיפה, והחתונה יצאה בדיוק בתחילת החל"ד כך ששבועיים הייתי בלי מחליפה בתקופה שזה היה קריטי ממש, אני יכולה רק לומר שיכול להיות שמלכתחילה הייתי מקבלת אותה ולוקחת את הסיכון, אבל כשזה בוצע בצורה הזו כל האמון בעובדת נפגע ואין לזה סיכוי להמשיך לטווח ארוך....
למה היא צריכה לספר שהיא מאורסת?

אחת--

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
תלוי מאוד באיזה שבוע את

ממש לא נכון,
אסור לא לקבל עובדת בגלל שהיא בהריון.

הגולם מפראג

משתמש פעיל
זה תלוי מאוד על איזה משרה את מתמודדת,

אם מדובר במשרה בחברה גדולה/משרד ממשלתי/רוב משרדי ההיטק/מקום שחשוב לו להיות פמניסטי ולקדם נשים יש סיכוי גבוה מאוד שיקבלו את הרעיון ויזרמו איתו. מכירה המון סיפורים יפים ומרגשים סביבי.
במקרה כזה תגידי כשזורם לך בצורה טבעית ומרגיש לך נכון, לא כ״כ משמעותי אם בתחילת הראיון או סופו

במקרים של עסק קטן הסיכוי למבט רחב לטווח הארוך, היחס לחוק והאפשרות הטכנית והכלכלית להשקעה בעובדת בהריון לצערי נמוכות מאוד עד לא קיימת בכלל:( הגישה בהרבה מקומות כאלה יותר מיושנת ויותר קטנונית אז הסיכוי שיגלו גם הבנה ואמפטיה אם לא תרגישי טוב, תסבלי מבחילות, או תקחי את ימי המחלה ושעות ביקור הרופא המגיעים לך חוקית בהריון יורד פלאים
אם זה המקרה שעליו את מדברת לא הייתי מפתחת ציפיות ואומרת בשיחת הטלפון הראשונה, כדי לא לבזבז אנרגיה

(לא בגלל שפה האנשים טובים יותר או רעים יותר, זה תמיד מערכת היחסים בין מישהו שמשלם מכיסו הפרטי לבין חברה עם גלגל הכנסות והוצאות גדול)

אחת--

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אולי תלוי לאיזה עבודה.
אבל חופשת חתונה של שבועיים - לא נראה לי שצריך להודיע לפני שמתחילים לעבוד.
לא רואה רלוונטיות לומר שמאורסים.
מה גם שהיא יכולה להתארס יומיים אח"כ.

טיים ליין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אולי תלוי לאיזה עבודה.
אבל חופשת חתונה של שבועיים - לא נראה לי שצריך להודיע.
לא רואה רלוונטיות לומר שמאורסים.
מה גם שהיא יכולה להתארס יומיים אח"כ.
היא ידעה שהיא מגיעה לתקופה קצרה
וזמן החתונה חפף את הזמן החופשת לידה של העובדת הקבועה

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש כאלה שיתקבלו אם לא יספרו ויש כאלה שלא.
יש כאלה שיתקבלו אם יספרו ויש כאלה שלא.
מכירה כמה וכמה כאלה שלא התקבלו בגלל שסיפרו או לא סיפרו על ההריון
למשל עובדת שלא התקבלה למשרת הייטק כי היא בחודש חמישי, אמרו לה את זה דוגרי. אגב לפי עו"ד זה חוקי לא לקבל עובדת בחודש חמישי והלאה וזה חוקי לפטר עובדת שלא סיפרה על ההריון.
(ופה הבהירו לי שברור שלא יקבלו עובדת בחודש חמישי למשרת הייטק)
אני לא חושבת שאת צריכה לקחת את השיקול הזה בחישוב אם להודיע...
כן חשוב לשקול האם זה משנה לעבודה שאת תצאי בעוד זמן קצר לחופשת לידה או לא ולפ זה להחליט מתי ואיך בראיון לספר.

~dasi~

משתמש פעיל
ממש לא נכון,
אסור לא לקבל עובדת בגלל שהיא בהריון.
תיארתי לעצמי שזה לא נכון.
סתם המצאה של בוס שהתרגז על עובדת שלא סיפרה...

מה זה אסור לא לקבל?
גם אם היא מגיעה להריון בחודש שמיני / תשיעי ?
חייבים לקבל אותה????

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש כאלה שיתקבלו אם לא יספרו ויש כאלה שלא.
יש כאלה שיתקבלו אם יספרו ויש כאלה שלא.
מכירה כמה וכמה כאלה שלא התקבלו בגלל שסיפרו או לא סיפרו על ההריון
למשל עובדת שלא התקבלה למשרת הייטק כי היא בחודש חמישי, אמרו לה את זה דוגרי. אגב לפי עו"ד זה חוקי לא לקבל עובדת בחודש חמישי והלאה וזה חוקי לפטר עובדת שלא סיפרה על ההריון.
ממש לא נכון!!!
(ופה הבהירו לי שברור שלא יקבלו עובדת בחודש חמישי למשרת הייטק)
ממש לא נכון!!

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
תיארתי לעצמי שזה לא נכון.
סתם המצאה של בוס שהתרגז על עובדת שלא סיפרה...

מה זה אסור לא לקבל?
גם אם היא מגיעה להריון בחודש שמיני / תשיעי ?
חייבים לקבל אותה????
היא יכולה לתבוע את המעסיק על הפליה בגלל הריון

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

עד מתי

משתמש מקצוען
זה תלוי מאוד על איזה משרה את מתמודדת,

אם מדובר במשרה בחברה גדולה/משרד ממשלתי/רוב משרדי ההיטק/מקום שחשוב לו להיות פמניסטי ולקדם נשים יש סיכוי גבוה מאוד שיקבלו את הרעיון ויזרמו איתו. מכירה המון סיפורים יפים ומרגשים סביבי.
במקרה כזה תגידי כשזורם לך בצורה טבעית ומרגיש לך נכון, לא כ״כ משמעותי אם בתחילת ההריון או סופו

במקרים של עסק קטן הסיכוי למבט רחב לטווח הארוך, היחס לחוק והאפשרות הטכנית והכלכלית להשקעה בעובדת בהריון לצערי נמוכות מאוד עד לא קיימת בכלל:( הגישה בהרבה מקומות כאלה יותר מיושנת ויותר קטנונית אז הסיכוי שיגלו גם הבנה ואמפטיה אם לא תרגישי טוב, תסבלי מבחילות, או תקחי את ימי המחלה ושעות ביקור הרופא המגיעים לך חוקית בהריון יורד פלאים
אם זה המקרה שעליו את מדברת לא הייתי מפתחת ציפיות ואומרת בשיחת הטלפון הראשונה, כדי לא לבזבז אנרגיה

(לא בגלל שפה האנשים טובים יותר או רעים יותר, זה תמיד מערכת היחסים בין מישהו שמשלם מכיסו הפרטי לבין חברה עם גלגל הכנסות והוצאות גדול)
תמיד יש תקווה
אצלי זה כן היה בחברה פרטית לא גדולה לתפקיד מאד אחראי ורגיש
ונגד כל הסיכויים קיבלו אותי במצב הזה

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מה לא נכון?

זכור לי משום מה שאת היית אחת מאלה שהבהירו לי את זה, אבל יכול להיות שאני טועה וזו לא היית את.
אז אולי לא הבנתי אותך נכון,
-אסור למעסיק לא לקבל או לפטר עובדת בגלל הריון,
- החל משבוע 20 חובה לספר למעסיק לפני החתימה על חוזה.
-אני אישית חושבת שלמען ההגינות ההיתי מספרת בכל שבוע.
לא רואה טעם לספר לפני הראיון כי אז זה חסר סיכוי ממילא, הייתי מספרת בסוף ראיון או בסוף תהליך ממש אם זה לחברת הייטק.
מכירה כמה שהתקבלו לחברות הייטק בהריון, אחת אפילו בחודש שביעי.
לכתחילה לא הייתי ממליצה לחפש בכזה שלב, אבל לפעמים יש הבדל בין הרצוי למצוי...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  23  פעמים

לוח מודעות

למעלה