כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע באיזה שלב של ראיון עבודה להודיע על מצב מיוחד? בהתחלה או בסוף?

EfratHL

משתמש פעיל
טוב.
אסור זה נושא אחד.
ושמבררים בחיוך ובעדינות על הילדים הקטנים שלך,
את אמורה להיות די מוזרה כדי להגיד אני לא מפרטת מי הם ומה הם... (לא אמרתי שחייבים להגיד את הגיל המדויק. ולפרט על ההפרשים בין הגדול לקטנה , אבל...)
ההדגשה היא כמובן שלמעסיק אסור להיכנס לפינות האלה. אבל את בהחלט יכולה לתת תשובה כללית וענינית שמרמזת שאת לא מעוניינת להמשיך להתעסק בנושא הזה.

דיני

משתמש מקצוען
טוב.
אסור זה נושא אחד.
ושמבררים בחיוך ובעדינות על הילדים הקטנים שלך,
את אמורה להיות די מוזרה כדי להגיד אני לא מפרטת מי הם ומה הם... (לא אמרתי שחייבים להגיד את הגיל המדויק. ולפרט על ההפרשים בין הגדול לקטנה , אבל...)
בעבר זו היתה שאלה מקובלת. כיום זה מאד לא פוליטקלי קורקט לשאול גיל ומצב משפחתי ואולי אפילו אסור על פי חוק.
אז אם שואלים אותך ואת לא מעוניינת לשתף במידע פשוט תתחמקי באלגנטיות.

ראש ישר

משתמש פעיל
בעבר זו היתה שאלה מקובלת. כיום זה מאד לא פוליטקלי קורקט לשאול גיל ומצב משפחתי ואולי אפילו אסור על פי חוק.
אז אם שואלים אותך ואת לא מעוניינת לשתף במידע פשוט תתחמקי באלגנטיות.
אין לי בעיה לענות על זה.
ואני מכירה את החוקים והפולטקלי בעניין.

רק ציינתי כי מעסיקים יכולים לקבל מידע רלוונטי ולא לקבל נשים בהריון או טרם הריון - גם בלי לעבור על חוק באופן גלוי ולהתסכן בתביעה ישירה. זה הכל.

נהנית ללמוד

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
מה תגידו ע"ז שמעסיק (רוסי...) אמר לי כמעט שנה אחר תחילת עבודה,
שאם היה יודע שאני מתכננת להיכנס להריון הוא היה שוקל פעמיים קבלה שלי...?
הוא אמר לפי החוק היבש לא צריך להודיע אבל מהראוי שהיית מודיעה שאת מתכננת להביא ילדים...

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
הוא אמר לפי החוק היבש לא צריך להודיע אבל מהראוי שהיית מודיעה שאת מתכננת להביא ילדים...
חצוף מחוצףףף!
וברצינות (אולי ראש רוסי לא מבין את זה)
גם בראש חילוני, תוכניות משתנות ...
אחרי שנה.....

ולא שמעתי מעודי הערה כו של בוס.. תעברי משם בהדמנת הראשונה.. ושיהיה במזל טוב!!

אחת--

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא חושבת שאישה מובטלת צריכה לצאת לנבצרות של שנה בגלל הריון,
כמו"כ כפי שכבר כתבו קודם יש הליכי גיוס שלוקחים זמן, ויתכן ובתחילתו עדיין לא היתה כלל בהריון ובסופו היא כבר בשלב מתקדם.
בדיוק!
לא מצופה מאישה שפוטרה או אין לה עבודה - לוותר מרצון על עבודה.
אפשר לומר בשלב ממש סופי - ואז זה יראה לא טוב - ויהיה אפשר גם לתבוע אם לא יקבלו בגלל זה.

דיני

משתמש מקצוען
מה היית אומרת את אם היית חייבת עובדת שההכשרה שלה דורשת השקעה, והיית מצפה שתהיה זמינה לפחות לשנה שנתיים, ונניח, ש'לא פוליטיקלי קורקט' היית מסננת מראש חרדיות בגיל הפריון עם רזומה עשיר, פשוט כי אין לך ברירה..
ואז הופ, בשעה טובה, בשורות טובות מתקרבות, ואת באמת שמחה, מכל הלב, אפילו לא אם את רוסיה או סינית מדיניות הילד האחד, אבל לעסק שלך זו בעיה רצינית.
מה היית חושבת בלב?

אני_רק_שאלה

משתמש צעיר
מה היית חושבת בלב?
ברמה של שנה????

עד לפני חצי שנה היו אנשים בשוק התכנות שהיו קופצים כמו קנגרו למשרה אחרת פעם בשנתיים וזה היה מקובל ביותר
(אם כי לא תמיד אהוד).

אלא אם כן הוא הדגיש את הציפיה הזו מראש, ואז מן הראוי להסביר לו שאי אפשר להבטיח לו"ז 5 שנים קדימה.

רבקהא

משתמש מקצוען
לא חוקי!!!!!!!!!!!!!!
אמירה חוצה את גבול החוצפה!

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מה היית אומרת את אם היית חייבת עובדת שההכשרה שלה דורשת השקעה, והיית מצפה שתהיה זמינה לפחות לשנה שנתיים, ונניח, ש'לא פוליטיקלי קורקט' היית מסננת מראש חרדיות בגיל הפריון עם רזומה עשיר, פשוט כי אין לך ברירה..
ואז הופ, בשעה טובה, בשורות טובות מתקרבות, ואת באמת שמחה, מכל הלב, אפילו לא אם את רוסיה או סינית מדיניות הילד האחד, אבל לעסק שלך זו בעיה רצינית.
מה היית חושבת בלב?
חסרות סיבות לעובדים לעזוב אחרי חצי שנה?
דווקא ההריון יפיל אותך?
אין מצבים בריאותיים, רילוקישין, או סתם תהליך קליטה שלא הלך טוב?

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מה היית חושבת בלב?
בתור מעסיק שמעסיק בני אדם - ולא רובוטים,
אני יודעת שכשאינ יעסיק אישה יתכן שהיא תצא לחל"ד
ושוב לא פוליטקל קורקט לתפקיד שאני יודעת מראש, שיצטרכו זמינות של שנתיים לפחות,
אני ינסה לגייס מישהי לא חרדית , וגם לא צעירה...
אממה, אישה מבוגרת הרבה פעמים תהיה מיושנת (לא תמיד!)
או שאני יגייס גבר..
אין הכל בחיים..

זה שונה לחלוטין ממצב של גיוס אישה בהריון , שיודעת בוודאות שמאד מהר, היא לא תוכל להגיע...(ולכן במצב כזה דעתי האישית כן לשקף את המצב..!)
אבל לטווח של שנתיים או אפילו , כמו שסופר כאן, הודעה על הריון שנה אחרי תחילת העבודה.... - זה קצת מוגזם...
וזה החלק שהוא אכן פחות נחמד כשמעסיקים בני אדם..... - מטבע העולם כשמדובר בבני אדם המצב דינאמי...
מה גם , שיכול מאד להיות , שגייסת לעבודה גבר חלוני צעיר (קרה לי באופן אישי)
ואחרי שנה וחודשיים, אחרי שעבר חפיפה מאסיבית , ובאמת חשבתי שהוא יהווה פקק לפחות לשנתיים שלוש,
אבל הוא אחרי שנה וחודשיים לאחר שהוטלה עליו משימה רצינית, עזב (ולא הספקנו לגייס בטווח של חוד שמישהו אחר, כך שאפילו חפיפה נורמלית הוא לא העביר... :( )
אבל שוב, אלו בני אדם! לטוב ולמוטב!!!

נערך לאחרונה ב:

בובונה

משתמש פעיל
נראה לכם נורמלי לדבר על נושא כזה בפורום כזה?
ולמה אני שואלת: התפלאתי מאוד אבל ראיתי שזה פעיל אז רציתי גם כן לשאול שאלה על "תהילים או תפילה באמצע הנקה" בשבילי (ומאמינה שגם לאחרות) זה מאוד מעניין ורלוונטי.
ומיד סגרו את הפורום - מחקו בטענה שזה לא מתאים נושא כזה בפורום ציבורי!
אולי תסבירו לי מה ההבדל של הנושא פה- שחורשים אותו?? הוא בסדר גמור?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  23  פעמים

לוח מודעות

למעלה